10 kule opplevelser i Australia

Omringet av Det indiske hav, Sørishavet og Stillehavet ligger kjempeøya Australia langt borte fra nesten alt annet, og det var nettopp derfor fanger ble transportert fra Storbritannia til Australia fra England på slutten av 1800-tallet.

Her finner du oversikten over de mest fantastiske overnattingstedene i Australia.

Her gir vi deg ti kule opplevelser i Australia som er verdt å få med seg.

Seiltur til Whitsunday’s

  Ut fra den lille havnebyen Airlie Beach seiler hundrevis av båter daglig ut i havet rundt de 74 Withsunday Islands. Båtene er fulle av turister som vil snorkle, dykke, bade og kose seg. Hovedmålene for seilturen er naturligvis verdens største korallrev, The Great Barrier Reef, og den kritthvite vakre silikonstranden Whitehaven Beach. Det finnes seilturer som passer for alle lommebøker, alt fra båter med enkel standard til luksusbåter med blant annet jacuzzi på dekk. Det er også verdt med en natt eller to i Airlie Beach før eller etter seilturen for å nyte stranden og feste i ekte «backpacker-style».

Bo her:

Pinnacles ResortLeilighet i luksuriøs stil i Airlie Beach og med privat boblebad og kjøkken. Eller ta en titt på Toscana Village Resort HER.


Byron Bay

  Her ligger Australias østligste punkt og kystbyen er et paradis for surferne. Stemningen i vakre Byron Bay er utrolig «laid back» og stedet har blitt en turistmagnet, også for de australske kjendisene. Her kan du treffe på blant annet Elle Macpherson, Jack Johnson og Olivia Newton-John, som alle er huseiere her. Ta turen gjennom vakker natur opp til utkikksposten ved fyrtårnet, her befinner du deg på Australias østligste punkt. Med deg på veien får du kanskje også med deg Byron Bays mange hvaler og delfiner.

Bo her:

I nydelige luksuriøse rom på Victoria’s at Wategos, ved sjøen på Beach Suites, rimelig i hytter på Byron Bay Tourist Village.


 Fraser Island

  På verdens største sandøy kryr det av ville dyr. Her leier de fleste firehjulstrekker og cruiser rundt i sanden, på kvelden slår man leir og tilbringer natten i telt blant øyas 150 dingoer. Til tross for vakre strender er et bad i havet som omringer Fraser Island ikke å anbefale ettersom det kryr av hai akkurat her. Da er heller et besøk til den populære turistattraksjonen og idylliske innsjøen Lake MacKenzie å anbefale.

Bo her:

Mercure Kingfisher Bay Resort Fraser Island

Hotell på stranden i Kingfisher Bay og med 3 restauranter og et utendørs basseng. Se flere bilder HER.

Her finner du oversikten over de mest fantastiske overnattingstedene i Australia.


Surfers Paradise

  «Gullkystens hovedstad» er full av skyskrapere, nattklubber, neonbelysning og bling. Og selv om byen kan bli for «tacky» for mange er den verdt å besøke for å oppleve natteliv, shopping, surf og strandliv.

Bo her:

GCHR Orchid Residences

Leilighetshotell med 4 stjerner og kjøkken, nær Cavill Avenue. Her kan du titte på flere bilder.


Sydney

  Et besøk til Australias største by er selvsagt et must når du besøker landet, og øverst på attraksjonslisten står Sydney Harbour hvor du kan besøke den berømte operaen, spasere i de vakre Royal Botanic Gardens og krysse den flotte Harbour Bridge. Befinner du deg i Sydney på nyttårsaften er det også i dette området du må være med, et av verdens mest spektakulære fyrverkerishow skytes nemlig fra nettopp Harbour Bridge. Området har også et yrende restaurant- og natteliv. For å oppleve det australske strandlivet reiser du til forstedene Manly og Bondi. Begge steder er perfekte både for shopping, restaurant- og cafeliv, men først og fremst er det strand og surf som gjelder.

Bo her:

QT Sydney

Dette praktfulle 5-stjerners hotellet ligger i nærheten av Operahuset, har 3 restauranter og et fantastisk interiør. Se flere bilder HER.Her finner du flere hoteller i Sidney.


 Melbourne

  Australias nest største by er kjent for sin multikulturelle atmosfære. Her finnes restauranter med kjøkken fra alle verdenshjørner, det er også destiansjon nummer én i Australia for de sportsentusiastene. Her arrangeres blant annet et av verdens største hesteveddeløp, Melbourne Cup, hver november, i januar er det grand slam-turneringen Australian Open som går av stabelen og i mars er det dags for årets første Formel 1-løp. Melbourne er også perfekt for de som elsker shopping og uteliv, og vil du på stranden er det St. Kilda som er stedet. Mange starter kjøreturen herfra med The Great Ocean Road for øyet, den vakre bilveien er det neste punktet på vår liste.

Bo her:

Platinum City Serviced Apartments

Her kan du se flere bilder. Ellers kan du titte på: The Langham, bo nær stranden på Hotel Urban St Kilda, i luksusleilighet på Melbourne Short Stay Apartments MP Deluxe.

Her finner du oversikten over de mest fantastiske overnattingstedene i Australia.


 The Great Ocean Road

  Denne vakre kystveien er verdens lengste krigsminne. Den ble bygget av soldater etter 1. verdenskrig og er 243 kilometer lang. Veien blir stadig nevnt på topplister over verdens vakreste bilveier og er på Australias nasjonalarvliste. The Great Ocean Road ligger i delstaten Victoria sørøst i Australia og strekker seg mellom byene Torquay og Allansford. Den mest kjente attraksjonen langs ruten er De tolv apostlene som bestod av nettopp 12 staurer av kalkstein som står opp fra sjøen. «Apostlene» er dannet av erosjon og vil med tiden forsvinne. I dag er det faktisk bare åtte igjen. Det kan anbefales å oppleve De tolv apostlene i solnedgang.

Bo her:

Se alle overnattingssteder HER. Bo ved den kjente surfestranden Bell’s Beach i Torquay på Wyndham Resort, i rimelige hytter på Torquay Foreshore Caravan Park eller ta en «stop over» i Allansford på flotte Gallery Apratments.


Uluru og The Ghan

  I det «røde sentrum» av Australia ligger Uluru-Kata Tjuta nasjonalpark, mest kjent for den store røde «steinen» Uluru, også kjent som Ayers Rock. Uluru er en fjellformasjon, og den nest største monolitten i verden. Fjellformasjonen er hellig for aborginerne og er kjent for å endre farge i løpet av dagen og året, og spesielt for den glødende røde fargen ved soloppgang og solnedgang. For å komme deg til Uluru kan du ta det berømte toget The Ghan fra Adelaide i sør eller Darwin i nord. Toget stopper i byen Alice Springs hvor du kan se Uluru. Den berømte togturen er ikke en svipptur, her er det bare å lene seg tilbake å nyte synet av Australias røde jord gjennom togvinduet. Fra Adelaide til Darwin bruker toget 54 timer.

Bo her:

Rimelig og sentralt i Adelaide på Quality Hotel Tiffins On The Park, i nasjonalparken Desert Springs ved Alice Springs på DoubleTree by Hilton, med utsikt i Darwin på Mantra on the Esplanade


Perth og omegn

  Perth er den største byen på Australias vestkyst, og den fjerde største på landsbasis. Byen er en av de mest isolerte i verden og det finnes flust av folketomme strender nærme byen. Etter å ha opplevd bylivet med restauranter og fest, anbefales det å reise til idylliske Fremantle og Rottnest Island for en dagstur eller for å tilbringe flere dager i mer avslappede omgivelser. Havnebyen Fremantle ligger kun en 30-minutters biltur fra Perth. Byen er over gjennomsnittet sjarmerende og her kan man rusle rundt i gatene, sitte på cafe, handle på byens marked eller ta en tur på stranden. Når du først er i Fremantle bør man absolutt ta båten over til Rottnest Island. Denne øya er bilfri og har kritthvite strender og krystallklart turkis vann – en virkelig perle.

Bo her:

COMO The Treasury

Her finner du pris og flere bilder.Listen over alle hoteller i Perth finner du HER.


Tasmania

Foto: britsinvade/Flickr – creative commons

  Øystaten Tasmania er en destinasjon for natulelskerne. Dette er den staten i Australia med mest skog og mest fjell, og her er det eneste stedet i verden du kan oppleve den berømte tasmanske djevelen. Verdt å få med seg på Tasmania er den vakre bukta Bay of fires med sine røde steiner og kritthvite strand. Hasting Caves er hulene med flest turistbesøk i Australia og har magiske mineralkammer du kan besøke eller du kan synke ned i en av hulenes termikkbad.

Bo her:

Bo omgitt av vakker natur i en av hovedstaden Hobarts forsteder på Islington Hotel, med flott utsikt fra jacuzzien og kort vei til hulene på Driftwood Cottages, med tidenes utsikt og nærme Bay of Fires på Rainbow Retreat.Se flere overnattingsteder i Tasmania HER.

Her finner du oversikten over de mest fantastiske overnattingstedene i Australia.