10 kule ting du må gjøre i Barcelona

Vi reiser for tapas, shopping, arkitektur og godt klima – og blir åpenbart ikke skuffet. Kombinasjonen av strandliv og storbyliv er også temmelig unik. Her kan du spise middag hos stjernekokker, se banebrytende arkitektur, bestige fjelltopper midt i byen og flyte på ryggen i Middelhavet. Ikke rart at Barcelona er blitt en sikker vinner blant nordmenn på storbyferie.


Vi må visst ty til klisjeer for å beskrive en ferie der – det er rett og slett en sann vitamininnsprøyting. Barcelona, hovedstaden i Catalonia, er byen med stor B. Visste du at Eifelltårnet faktisk kunne ha stått i Barcelona i stedet for Paris? Gustave Eiffel, som konstruerte det praktfulle verket, tilbød først Barcelona tårnet sitt, men spanjolene takket nei. Hvem trenger det når de har Antoni Gaudís praktfulle verker, Pablo Picasso, Salvador Dali og Miguel de Cervantes? Byen byr på en mengde opplevelser både historiske og kulturelle. Og de vakreste stedene i Barcelona ligger under åpen himmel. I tillegg er gjennomsnittstemperaturen mellom 24 og 27 varmegrader i juni og juli.

1. Se torget Placa Reial

https://www.instagram.com/p/BX7VCTbn6CA/ Opplev den elegante atmosfæren i Placa Reial som er kjent for å være Barcelonas travleste og mest pulserende sted – særlig om natten. Det kryr av tapasrestauranter og sjarmerende kafeer på torget, og de varierer fra de mer gatekjøkkenlignende stedene til de gourmetpremierte luksusrestaurantene. Sett deg i en av barene og se på menneskene som myldrer forbi mens du nyter et glass vin under den spanske solen. Her er også prisene rimeligere enn hektiske og turistfikserte Las Ramblas. Smør deg med tålmodighet dersom du vil ta turen til den populære restauranten, Les Quinzes Nits. Køene strekker seg opp til Plaça Reial, men det er umulig å reservere bord på forhånd. Cafe Ocana kan skilte med topp kvalitet ingredienser; fersk fisk, grønnsaker, pasta og kjøtt. Du kan kose deg på en kafé om dagen, spise på restaurant om ettermiddagen og danse med hælene i taket om kveldene. Søk flybilletter til Barcelona her.

2. Besøke El Born & El Gotico

https://www.instagram.com/p/BFvtin_jRSr/ Disse to autentiske gatene ligger kun 20-30 minutter fra hverandre i gåavstand. El Gothico er en liten, fasjonabel landsby i byen, samtidig som den har beholdt sin historiske sjarm. Du ser folk som lager fiolin, pensjonister som spiller kort og ungdommer som diskuterer på kanten av fontenen – alt på ett og samme sted. El Born er kjent for spennende severdigheter, slik som sjokolademuseetCal Pep Restaurant og Palace of Catalan Music.

3. Se FC Barcelona spille på Camp Nou

https://www.instagram.com/p/6gSYuvSqbx/ Se ett av verdens beste fotball-lag spille på hjembanen, Camp Nou. Den herlige stemningen er noe helt for seg selv. Enten om du er Barcelona-fan eller ikke, er det bare så verdt det! Du kan se fotballprogrammet her, eller se om du finner fotball-boder på hektiske La Rambla som selger billetter.

4. Ta en drink på Skybar Grand Hotel Central

https://www.instagram.com/p/4EeQeCqc3f/ Skybar på Grand Hotel Central tilbyr en av de beste utsiktene over Barcelona. Denne får du beundre fra takterrassen med et uendeligbasseng som glir inn over hustakene i El Born. Nyt en utsøkt cocktail til lyden av loungemusikk, mens det føles som du svever over byen. Grand Hotel Central er en moderne drøm av et hotell i Via Laietana, sentralt ved den flotte gamlebyen Barri Gotic. Se flere bilder av hotellet her.

5. Ta taubanen opp til Montjuïc

https://www.instagram.com/p/BX86XJsg1ed/ På den sørlige siden av byen, mot en bratt vegg som stuper ned mot sjøen, reiser byfjellet Montjuïc («jødefjellet») seg, 213 meter over havet. Dette lille fjellet er et mystisk sted full av historie. Blant de mange attraksjonene er det blant annet OL-stadion fra 1992, den spanske landsbyen fra verdensutstillingen i 1929, Miró-museet, og de magiske fontenene. Både en kabelbane og en svevebane tar deg til toppen, ellers du kan gå til fots fra Plaza España. Utsikten er uslåelig. Parken er alltid åpen med gratis inngang. Museer du kan besøke: Fundació Miró , Museu d’Arqueologia, Museu Etnològic og Museu Nacional d’Art de Catalunya-MNAC.

6. Gå fra tapasbar til tapasbar

https://www.instagram.com/p/BBdQ43ULars/ Ingen steder i verden smaker tapas som i Nord-Spania og Canalunya er intet unntak. Opprinnelig ble tapas servert som en skive loff som man kunne legge over sherryglasset for å forhindre fruktfluene i fra å ramle ned i sherryen. Med litt salt skinke eller pølse på loffskiven ble kundene enda mer tørste og bareierne så etterhvert på tapasmaten som en pådriver for økt salg. I dag finnes tapas i alle varianter – fra flotte og spesialtilpassede sammensetninger servert på eksklusive restauranter til snack i en bar gitt bort gratis. Reiser du til Barcelona er det verste du kan gjøre å spise dårlig tapas på en turistfelle. Vi anbefaler derfor et par steder du kan skrive opp i boken. Tapeo, anem de tapes, C/ Montcada 29 08003 BarcelonaFirst Bar, C/ Rauric 9, Gotico, 08002 BarcelonaEl Vaso De Oro/Calle de Balboa, 6, 08003 BarcelonaGatamala/Carrer de Rabassa, 37, 08024 BarcelonaTips: Spis også paella og andre godsaker, men tapas er aller best i Catalunya. 

7. Beundre utsikten fra Mirablau Bar

https://www.instagram.com/p/BRGKZxlh8tV/ Mirablau er en cocktailbar som ligger på høyden i Tibiado, og med en av Barcelonas vakreste utsikt over Sagrada Familia, havet og Montjuic. Om natten er utsikten over Barcelona virkelig imponerende. Det slutter ikke der, for Mirablau er ikke bare et utsiktspunkt. Du kan også kose deg på bar, restaurant og nattklubb, som holdes åpent fra tidlig om morgen til sent på kvelden. Når festen starter, spilles det alt fra avslappende musikk til klassikere fra 60-og 90-tallet. Adresse:Plaça del Doctor Andreu, s/n, 08035 Barcelona

8. Ha piknik på Bunkers del Carmel

https://www.instagram.com/p/BVU1Gbvh35X/ Få med deg den mest imponerende utsikten på Bunkers del Carmel; et symbolsk landemerke som ble bygget for å beskytte Barcelona under borgerkrigen (1936-39). Ha piknik her med din kjære før solnedgang. Du finner ikke en mer romantisk date i Barcelona. Husk å ta med et bra kamera! Du får garantert de beste bildene fra toppen.

9. Utforske Labyrinth Park

https://www.instagram.com/p/_2AK1dHlhg/ Labyrinth Park er en skjult perle i den nordlige delen av byen, og faktisk den eldste parken du finner i Barcelona. Parken ble åpnet i 1791 og strekker seg over ni hektar fordelt i to hager; den eldre hagen i en nyklassisistisk stil og den yngre delen i en romantisk stil. For å kunne bevare parkens skjønnhet, er det kun 750 personer som får besøke parken om dagen. På innsiden finner du den 750 meter lange labyrinten, og i midten av den finner du statuen av kjærlighetsguden Eros. Et ganske romantisk sted å ta deg en spasertur, hvor du føler deg som Alice in Wonderland!

10. Dra på vintage shopping

https://www.instagram.com/p/BFeHfDKtinN/ I Barcelona finner du et stort utvalg av vintagebutikker, og det er særlig i gaten Riera Baixa du finner de beste skattene. Her ligger den ene herlige vintagebutikken etter den andre:

Mies & Felj

Denne butikken i Riera Baixa, hovedgaten for vintageshopping, okkuperer 200 kvadratmeter. Utvalget er variert og de har spesielt mye bra kjoler. Mange mener dette er den beste vintagebutikken i Barcelona. Adresse: Carrer de la Riera Baixa 4/Carrer de Joaquin Costa 3

Lailo

Lailo selger klær som er datert helt tilbake til 1900-tallet og blant merkene kan nevner Yves Saint Laurent, Pertegaz og Belnciaga. I tillegg har de et fantastisk utvalg av smykker. Et himmelrike for en som elsker vintage. Adresse: Carrer de la Riera Baixa 20

Retro City

Retro City finner man i gaten som heter Tallers, som ligger rett ved La Rambla. Butikken er ganske trang og man må grave litt for å finne skattene. Stilen her er noe mer ”underground” og prisnivået er rimeligere enn flere av de andre vintagebutikkene. Spesielt mye bra accessories. Adresse: Carrer dels Tallers 51

Le Swing

Et paradis for de som liker den glamorøse stilen, flotte aftenkjoler og accessories av den eksklusive typen. Le Swing selger vintageplagg fra blant annet Dior, Courreges og Chanel. Prisene er litt høye, men så er det også skikkelige saker man får i disse to butikkene. Mest klær fra 40 og 50-tallet. Det sies at butikken i Notariat er hakket bedre enn den i Riera Baixa. Adresse: Carrer del Notariat 3/Carrer de la Riera Baixa 13

Oh la la! Ibiza

Masse bra og variert utvalg av vintage i disse butikkene. En del glamorøst og litt dyrere, men også mange kjoler, skjørt, belter, skjorter og sko til en rimeligere penge. Hvis du har lyst på en luksuriøs vintage kimono, eller dyre og delikate vintage accesories, da er dette butikken for deg. Butikken i Tallers ved La Rambla har godt utvalg av vintageklær til herrene. Adresse: Carrer dels Tallers 73/Carrer de la Riera Baixa 11


Bo på ett av disse hotellene

Majestic Hotel & Spa Barcelona

Bo midt i Barcelona ved Passeig de Gracia med eget basseng, spa og egen terrasse som tilbyr flott utsikt over byen. Her får du overnatte på elegante, moderne rom med flott innredning. Bestill hotellet her.


Mayerling Abamita Apartments

Dette hotellet ligger midt i Barcelona. Velg mellom ni leiligheter, hvor noen av dem har balkong eller uteplass med utsikt. Fra dette overnattingsstedet har du kort vei til T-banen – Urquinaona ligger i nærheten. Bestill hotellet her.


Hotel Neri

Dette elegante hotellet ligger i et aristokratisk bygning fra 1700-tallet. Hotellets stil er en blanding av det gamle og det moderne, med en spesiell atmosfære og sensuelle dufter. Bestill hotellet her.


Casa Fuster Hotel

Du føler deg som VIP når du sjekker inn på dette hotellet. Her tilbys det badstue, treningsstudio og en takterrasse med basseng og flott utsikt. Denne ikoniske, modernistiske bygningen ligger på Barcelonas elegante aveny, Passeig de Gracia. Bestill hotellet her.


Søk flybilletter til Barcelona her. Finn verdens beste hoteller på Laurel Nights.


Les også:De 50 kuleste byhotellene i EuropaSlik får du oppleve Barcelona gratisSlik får du billigst og best leiebil