10 kule ting du må gjøre i Barcelona

Tapas, shopping, arkitektur og godt klima – Barcelona kan se ut til å ha alt. Kombinasjonen av strandliv og storbyliv er dessuten uslåelig.

Tibidabo, Barcelona

Først en fun fact: Visste du at Eifeltårnet faktisk kunne ha stått i Barcelona i stedet for Paris? Gustave Eiffel tilbød først Barcelona tårnet sitt, men spanjolene takket nei. Hvem trenger det når de har Antoni Gaudís praktfulle verker, Pablo Picasso, Salvador Dali og Miguel de Cervantes?

Barcelona byr på en mengde opplevelser både historiske og kulturelle. Og de vakreste stedene i byen ligger under åpen himmel. Her er 10 kule ting du kan sjekke ut.

1. Se torget Placa Reial

Opplev den elegante atmosfæren i Placa Reial som er kjent for å være Barcelonas travleste og mest pulserende sted – særlig om natten. Det kryr av tapasrestauranter og sjarmerende kafeer på torget, og de varierer fra de mer gatekjøkkenlignende stedene til luksusrestauranter.

Sett deg ned og se på menneskene som myldrer forbi mens du nyter et glass vin under den spanske solen.


Av spisesteder anbefales Les Quinzes Nits. Sjekk også ut Cafe Ocana som kan skilte med topp kvalitet ingredienser; fersk fisk, grønnsaker, pasta og kjøtt. Du kan kose deg på en kafé om dagen, spise på restaurant om ettermiddagen og danse med hælene i taket om kveldene.

Hotell i nærheten: Sixties Ramblas


Søk flybilletter til Barcelona her.

2. Besøke El Born & El Gotico

El Born og el Gotico er begge sjarmerende områder med spennende arkitektur, koselige spisesteder, butikker. Når du vandrer i disse gatene føles det ut som du har reist tilbake til middelalderen.

Når du er her bør du sjekke ut sjokolademuseetCal Pep Restaurant og Palace of Catalan Music.

Hotell i nærheten: Chic & Basic Born Boutique Hotel

3. Se FC Barcelona spille på Camp Nou

Se ett av verdens beste fotballag spille på hjemmebanen, Camp Nou. Den herlige stemningen er noe helt for seg selv. Enten du er Barcelona-fan eller ikke, er det bare så verdt det! Du kan se fotballprogrammet her, eller se om du finner fotballboder på La Rambla der de selger billetter.

Hotelltips: Hotel Brummell

4. Ta en drink på Skybar Grand Hotel Central

Skybar på Grand Hotel Central tilbyr en av de beste utsiktene over Barcelona. Denne får du beundre fra takterrassen med et uendeligbasseng som glir inn over hustakene i El Born.


Nyt en utsøkt cocktail til lyden av loungemusikk, mens det føles som du svever over byen. Grand Hotel Central er en moderne drøm av et hotell i Via Laietana, sentralt ved den flotte gamlebyen Barri Gotic.


Se flere bilder av hotellet her.

5. Ta taubanen opp til Montjuïc

På den sørlige siden av byen, mot en bratt vegg som stuper ned mot sjøen, reiser byfjellet Montjuïc seg, 213 meter over havet. Dette lille fjellet er et mystisk sted full av historie. Blant de mange attraksjonene er det blant annet OL-stadion fra 1992, den spanske landsbyen fra verdensutstillingen i 1929, Miró-museet, og de magiske fontenene. Både en kabelbane og en svevebane tar deg til toppen, ellers du kan gå til fots fra Plaza España. Utsikten er uslåelig.

Parken er alltid åpen med gratis inngang. Museer du kan besøke: Fundació Miró , Museu d’Arqueologia, Museu Etnològic og Museu Nacional d’Art de Catalunya-MNAC.

Hotelltips: Nobu Hotel Barcelona

6. Gå fra tapasbar til tapasbar

Ingen steder i verden smaker tapas som i Nord-Spania og Catalunya er intet unntak. Opprinnelig ble tapas servert som en skive loff som man kunne legge over sherryglasset for å forhindre fruktfluene i fra å ramle ned i sherryen. Med litt salt skinke eller pølse på loffskiven ble kundene enda mer tørste og bareierne så etterhvert på tapasmaten som en pådriver for økt salg.

Maten, særlig tapas, må oppleves. Foto: getty

I dag finnes tapas i alle varianter – fra flotte og spesialtilpassede sammensetninger servert på eksklusive restauranter til snack i en bar gitt bort gratis.

Hotelltips: W Barcelona

7. Beundre utsikten fra Mirablau Bar

Mirablau er en cocktailbar som ligger på høyden i Tibiado, og med en av Barcelonas vakreste utsikt over Sagrada Familia, havet og Montjuic. Om natten er utsikten over Barcelona virkelig imponerende.

Det slutter ikke der, for Mirablau er ikke bare et utsiktspunkt. Du kan også kose deg på bar, restaurant og nattklubb, som holdes åpent fra tidlig om morgen til sent på kvelden

Hotelltips: ME Barcelona

8. Ha piknik på Bunkers del Carmel

Få med deg den mest imponerende utsikten på Bunkers del Carmel; et symbolsk landemerke som ble bygget for å beskytte Barcelona under borgerkrigen (1936-39). Ha piknik her med din kjære før solnedgang. Du finner ikke en mer romantisk date i Barcelona. Husk å ta med et bra kamera! Du får garantert de beste bildene fra toppen.


Hotelltips: Grand Hotel La Florida

9. Utforske Parc del Laberint d’Horta

Labyrinth Park er en skjult perle i den nordlige delen av byen, og faktisk den eldste parken du finner i Barcelona.

Parken ble åpnet i 1791 og strekker seg over ni hektar fordelt i to hager; den eldre hagen i en nyklassisistisk stil og den yngre delen i en romantisk stil. For å kunne bevare parkens skjønnhet, er det kun 750 personer som får besøke parken om dagen. På innsiden finner du den 750 meter lange labyrinten, og i midten av den finner du statuen av kjærlighetsguden Eros. Et ganske romantisk sted å ta deg en spasertur.

Hotelltips: Mayerling Abamita Apartments

10. Dra på vintage shopping

I Barcelona finner du et stort utvalg av vintagebutikker, og det er særlig i gaten Riera Baixa du finner de beste skattene. Her ligger den ene herlige vintagebutikken etter den andre.

Hotelltips: Casa Fuster Hotel