10 ting å gjøre i Kappstaden

Hvorfor ikke gjøre vinter om til vår og legge turen til Afrikas mest moderne storby? Når Norge trer inn i den mørkeste, kaldeste tiden, spretter blomstene frem på den andre siden av jorden. Afrikansk vår er behagelig varm, oppsiktsvekkende vakker og Cape Town inneholder alt du trenger for å nyte den: deilige strender, flott natur, storbyliv og vingårder.

Kappstaden, på godt norsk, er med sine 3 millioner innbyggere den tredje mest folkerike byen i Sør-Afrika og hovedstaden i provinsen Western Cape. Byen er blant annet kjent for den 1000 meter høye karakteristiske fjellformasjonen Table Mountain og fangeøya Robben Island der blant andre Nelson Mandela og store deler av ledelsen i frigjøringsbevegelsen ANC satt fengslet under apartheidregimet. På grunn av geografien er Cape Town å regne som en av verdens flotteste byer, og det er også det mest populære reisemålet i Sør-Afrika.

Her er ti ting du bør sette av tid til i byen:

1. Table Mountain

Det majestetiske fjellet som reiser seg opp i midten av Cape Town har ikke vanskelig for å lokke til seg skuelystne fra hele verden. Husene, arbeidsplassene og det urbane hverdagslivet har lagt seg som små kattunger rundt sin mor – fjellet, og sammen gir de en deilig blanding av moderne liv, og naturopplevelse. Om du er glad i en utfordring tar det 1,5 – 3 timer å gå opp, kommer litt an på hvilken form du er i. Alternativet er å ta Cable Car. Opp må du uansett, for der venter en fantastisk utsikt over hele Cape Town – og litt til!

2. Kapp det gode håp

En liten kjøretur ut av Cape Town sentrum finner du Kapp det gode håp. Se opp for aper! Når du har kommet deg helt ut til utsiktspunktet finner du blått hav så langt øyet kan se. Neste stopp: Antarktis. Ingen land bortenfor. Verdt å få med seg!

3. Victoria and Alfred Waterfront

Shopping, resturanter, sushi, ta deg en Savanna Dry og sett deg ned og bare se på folk. Ferja til Robben Island går like ved, akvariet ligger rett bortenfor, du kan fint bruke tre dager i Waterfront-området uten å kjede eller repetere deg selv!

4. Vinlandet

En halvtime med tog så er du der. I den Sør-Afrikanske vinens hjem. Stellenbosch er den perfekte pustepausen, etter noen dager i storbyen Cape Town. Her går alle barbeinte, eller i slippers, kriminaliteten føles fjernere, menneskene mer avslappet og naturen lokker fra alle kanter. Ta deg en løpetur, sykle en tur, dra på vinsmaking, drikk masse vin, litt Amarula, og slapp av. Du er fremdeles i Cape Town, det føles bare ikke helt sånn!

5. Greenmarket Square & Longstreet

Hvis du har tålmodighet nok til å avvise et tjuetalls selgere, eller liker å shoppe og prute er markedet på Greenmarket Square et fint sted å gå. Mange afrikanske billige skatter, og i gaten ovenfor finner du Longstreet, “partygata”. Dit må du dra ut for drinker på kvelden, på dagtid er det shoppingstrøk. Du finner bl.a. en butikk hvor du kan få skreddersydde sko av skinn i god kvalitet. Prisene i Longstreet er dyrere enn i andre butikker, men du får også det du betaler for.

6. Biscuit Mill Market

Hver lørdag rigger de i stand Biscuit Mill Market i Woodstock, med frukt, krydder, mat, drikke, klær, vesker, og alt annet som er fint. Det er den perfekte møteplassen, som tatt ut av et filmsett – bare uten kameraer og kun med tilfeldighetene som regissør. Du kommer deg dit med buss fra sentrale Cape Town.

7. Strandlivet

Selvsagt. Cape Town har alt fra yrende uteliv til fjell og flott natur, til hvite strender og bølgebrus – det er alt du trenger i hele verden samlet i én by! Ta deg en tur på Camps Bay, med masse resturanter og drinker bare noen meter fra der sanden starter. Det er her alle kjendisene har hytter, og jogger. Table View er en annen strand verdt å nevne, stille og rolig, og med god plass til kitesurfing. Du kommer deg dit med MyCitiBus fra sentrum. MyCitiBus er et flott kollektivtilbud som kom like etter World Cup i 2010, men husk også å hoppe inn i de lokale små, hvite bussene. Er du heldig havner du i en hvor de lokale sitter og synger og klapper frem afrikanske rytmer.

8. Bo Kaap

Det muslimske, fargesprakende området bare ett kvartal unna sentrum i Cape Town. Det er som å tre inn i en annen verden, så fredelig, så fargerikt, og så verdt å få med seg.

9. Kirstenbosch Botanical Garden

Ta med en flaske vin, et pledd, to glass og en fin mann/kvinne – drømmedate! Eller bare en bok og deg selv, en date med selvstendigheten er like sexy som en annen en. Kirstenbosch er en stor, fredelig hage med utallige blomster og plantearter. Sett av en time eller to og nyt det Moder Jord har å by på!

10. Se solnedgangen fra Signal Hill

Trenger ingen ytterligere forklaring. Det må oppleves.  

Hvor skal du bo?

Cape Royale Luxury Hotel and Spa

Er du ute etter følelsen av luksus, book deg inn på Cape Royale Luxury Hotel and Spa. Hotellet ligger i Greenpoint – et populært område, nær Waterfront og Two Oceans-akvariet. Du har kort avstand til bussterminalen,som er kjernen til alle ovennevnte opplevelser. Et hotell med flott beliggenhet og store komfortable rom. Se nærmere på hotellet her 

Alphen Boutique Hotel

Hvis du ikke ønske å bo midt i byen, er Alphen Boutique Hotel et godt alternativ. Hotellets beliggenhet gir deg fred og ro mellom alle opplevelsene, og du har også kort vei til Kirtenbosch botaniske hage. Sjekk hotellet her 

Cape Grace Hotel

Er det romantikken du er ute etter anbefaler vi Cape Grace Hotel. Hotellet ligger nær Waterfront, og klokketårnet – hvor fergene til Robben Island går fra. Se på flere bilder her.

Blackheath Lodge

Et flott hotell i viktoriansk stil, perfekt for et romantisk opphold. Et sted hvor du føler deg hjemme. Se nærmere på hotellet her

Harbour Bridge Hotel & Suites

Et kjempebra hotell hvor du får mye for pengene. Stilrent, moderne med utmerket service. Her finner du hotellet- sjekk priser og tilgjengelighet.

Søk etter flere flotte hoteller her

LES OGSÅ: Derfor er Sør-Afrika et supert feriested