Foto: iStock

10 ting du må gjøre i Miami

Kjent for sine strender, live musikk, shoppinggater, kunstverk og arkitektur. Dette må du gjøre i byen som aldri sover.

Miami Beach er det perfekte reisemålet året rundt! Etter at Norwegian åpnet en direkte flyrute til Miami, er det flere og flere nordmenn som velger å reise til den magiske byen.

Det er ikke uten grunn at Miami og Miami Beach har fått kallenavnet Magic City. Miami Beach er en by som aldri sover, med en historie som får deg til å drømme deg tilbake til 60-tallet da Marilyn Monroe hang i barene og Frank Sinatra spilte på fasjonable Fontainebleau hotell.

Det er umulig å dra til Miami uten å komme i godt humør. Sterke farger, smilende mennesker, langstrakte strender og et pulserende byliv – her får du alt du kan drømme om. Legger du ferien til Miami kan du til og med ta båt over til Bahamas for en billig penge, og oppleve to fantastiske steder på en ferie.

 

Finn flybilletten til Miami Beach her.

 

Her er 10 ting du må gjøre i Miami:

 

1.Bestill krabbekaker og deilig, key lime pai (som stammer fra Florida Key West) hos en av Miamis mest kjente og populære restauranter: Joe’s Stone Crab på Miami Beach.

 

2.Lei en sykkel eller segway og ta en rundtur gjennom Miamis kjente strandpromenade. Sykler kan du leie på et par steder rundt South Beach, for eksempel hos Bicycle Center.

Adresse: 601 5th Street, http://bikemiamibeach.com.

Vil du derimot utforske byen enda mer, bør du leie bil.

?

Et innlegg delt av Louis Goldstein (@louis.goldstein)

Strendene i Miami Beach er legendariske. Ta med deg bikini, solkrem og kamera, og legg turen til en av de lekre strendene Miami Beach har å by på. Dra til partystranden South Beach som du garantert har sett på tv og i filmer, jogg langs Miami Beach central eller nyt en litt roligere stranddag på North Beach. Strendene er like fine alle sammen, det er mer typen mennesker og hvor mye liv det er som varierer.

 

3. Ta deg en tur til shoppinggaten Española Way og opplev det sjarmerende Middelhavninspirerte området med butikker og restauranter.

#españolawaymiami enjoying the night with the hubby.

Et innlegg delt av Iris Musa (@irismusa)

Her ligger restaurantene på rekke og rad, og når gaten stenges for biler og uteserveringen åpner for fullt på kveldstid, er stemningen helt magisk. På tross av navnet er det ikke bare spanske vibber i Española Way – maten du kan nyte her er alt fra spansk og meksikansk til fransk og italiensk.

For gode crepes og fransk stemning, kan vi anbefale sjarmerende A La Folie Café. Her får du mat, ikke noe tull og en avslappet betjening. På Flame Caffe and Grill får du middels god mat, men de utrolig gode dessertene og frosne drinkene er absolutt verdt turen.  Sjekk også ut Havana 1957 og Grillfish når du er i området.

 

4.Opplev en herlig konsert på New World Symphony fra september til mai.


Miami Beach er ikke bare farger, strand og uteliv, byen har også noe å by på for de som liker kunst og mer kulturelle arenaer. Art Basel er en kunstfestival som avholdes en gang i året i Miami Beach, og tiltrekker seg alt fra filmstjerner til supermodeller med behov for kulturelt påfyll.

 

5. Shop til’ you drop på Lincoln Road eller Swanky Bal Harbour.

I Lincoln road finner du Lincoln road mall, et utendørs kjøpesenter med en hel del butikker. Her kan du handle i butikker som Guess, All Saints, Victoria’s secret og Apple Store.Du kan også ta turen litt utenfor Miami Beach, til store kjøpesentere som Sawgrass Mills, Aventura Mall eller Dolphin Mall. Det tar litt tid med buss til Sawgrass Mills, men da kommer du også til et gigantisk kjøpesenter med flere store outletbutikker. Du kan reise med for eksempel Viator eller Sawgrass express.

 

6. Besøk Vizcaya Museum & Garden – en vakker villa i renessansestil med nydelig kunst og en stor hage som minner om Alice in Wonderland. Her får du tatt mange gode selfies!

we have nothing to lose and a world to see ?

Et innlegg delt av instaHRN (@hannahnossan)

 

7. Få med deg spektakulære solnedgangen fra South Pointe Park. Området er også det perfekte stedet for en piknik med utsikt over vannet.

 

8. Spis typisk amerikansk (nam nam) frokost på News Café som ligger ved art deco-distriktet og er åpen 24/7 – hver dag.

 

9. Ta noen timers tur rundt art Deco-distriktet. Her snakker vi pasteller, runde kurver, glass, krom og skip-liknende silhuetter.

Ved South Beach ligger Miami Beach sitt særegne art deco-distrikt, hvor de spennende 20-talls bygningene tar deg med tilbake til en svunnen tid. Om du vil kan du bo på et hotell i ekte art deco-stil, som for eksempel Clevelander eller The Raleigh Hotel.

Les mer om art deco-distriktet  her.

 

10. Et glass med margarita er et must – og skal du først gjøre det så må du bo på et typisk Miami-hotell slik som Delano og et av Miamis mest populære hoteller og kjendisenes favoritt: Fontainebleau.

Ready for the weekend? We suggest getting started. #BleauBar #Fontainebleau [?: @ksneden]

Et innlegg delt av Fontainebleau Miami Beach (@fontainebleau)

Delano har et bassengområde som vil få deg til å ville legge deg ved bassengkanten og aldri forlate stedet. Andre gode hotellalternativer er nye og spennende The Redbury, Metropolitan by COMO og The Anglers Miami South Beach.

 

Book hotellet alle snakker om på Miami her. 

Fontainebleau Miami Beach, Miami Beach

 

Gjør Miami-ferien enda bedre og bo på Delano.

Delano, Miami Beach, Basseng