10 ting du må gjøre i Thailand

Uansett hvor du reiser i Thailand, så er landet virkelig en opplevelse. Enten du skal på en avslappende strandferie, eller vil oppleve verdens matparadis blant hektiske markeder – eller begge deler. Thailand har noe for alle. Les også: De 12 stedene du bør bo på i Thailand Det er mange grunner til hvorfor du bør reise til Thailand. Turkistblått hav, kritthvite strender, himmelsk mat og et behagelig prisnivå. Hva mer trenger du? Her er ti ting du bare må gjøre i smilets land.

Søk hotell i Thailand her.


1. Besøke Grand Palace og Unesco-vernede steder

For deg som vil oppleve mange av Thailands kunst og kultur, kan bare glede seg. Det er noen få severdigheter du bare må se. Det mest kjente landemerket i Thailand er uten tvil Grand Palace og Wat Phra Kaew. Spektakulære Grand Palace er et tidligere kongelig palass fra 1877 og består av mange forskjellige bygningskomplekser midt i Bangkok. Wat Phra Kaew er templet til Emerald Buddha – Thailands mest hellige Buddha-statue. Her kan du finne hoteller i Bangkok. Andre steder som er verdt å nevne i Bangkok er unesco-vernede Sukhothai Historical Park og Si Satchanalai historiske park. Ruinene består av eldgamle buddhistiske templer, byporter, vegger, vollgraver og dammer. Den 417 år gamle kongelige hovedstaden, Ayutthaya historiske park, må oppleves. Her kan du sykle gjennom parken, ri på en elefant eller bare rusle rundt for å få med deg de mange historiske landmerkene i parken. Tips: Statuer og bilder av Buddha er svært hellige, slik at du må behandle disse med respekt. Ikke ta på, len, eller sitt på dem. Dine føtter kan heller ikke peke mot dem. Du må også huske å kle deg «passende». Bruk lange skjørt eller bukse, og overdel med lange ermer.


2. Rusle gjennom Khao San Road i Bangkok

Khao San Road er kanskje det mest populære turistområdet i Thailand av flere grunner. Her finner du tusenvis av restauranter, fancy barer, gateselgere og håndverkere. Du kan shoppe med deg hjem suvenirer, t-skjorter og jafse i deg all slags mat du kan tenke deg. Det blir garanter noe godt å smake på. Du finner nemlig et stort utvalg av gatemat der turister kan smake på flere forskjellige retter og bli kjent med den typiske, lokale thailandske maten.

Vil du bo på budsjetthotell? Her finner du de beste budsjetthotellene i Bangkok.

Tips: Ta med deg nok kontanter ettersom flere gateselgere ikke tar imot kredittkort. Planlegg Thailand-ferien din til april – da kan du oppleve den berømte Songkran-festivalen på Khao San Road.


3.Bo på Thailands beste hotell – Layana Resort & Spa

Hvert år kårer Tripadvisor verdens beste hoteller, rangert etter land. I 2018 er det Layana Resort & Spa som har kapret førsteplassen på listen over Thailands beste hoteller, basert på anmeldelser på Tripadvisor. Her kan du få en smak av paradis på dette voksenhotellet i populære Krabi-provinsen. Om du derimot vil ta med hele familien på tur, har Andara Resort & Villas vunnet tredjeplassen over Thailands beste hoteller. Se også disse 12 hotellene du må bo på i Thailand

Layana Resort & Spa - Adults Only, Ko Lanta


4. Få med deg et kulturelt show

Opplevelsene i Thailand inkluderer både klassiske og moderne underholdning, i tillegg til tradisjonelle, thailandske og internasjonale forestillinger. Er du nysgjerrig på thailandske tradisjoner og kultur, anbefales det å se på et show eller to for å lære og få innblikk i kulturen. En av de mest fascinerende kunstene er Ram Thai – en tradisjonell dans. En annen spennende dansform er Khon, en unik, maskert dans som opprinnelig ble vist i kongedomstolen.

Dette hotellet i Bangkok må du få med deg!

Her kan du få med deg en forestilling: Sala Chalerm KrungSiam Niramit TheatreAksra TheatreWat Khanon Theatre


5. Reis tilbake i tid på et flytende marked

Thailendere har lenge levd langs sjøer og kanaler – særlig i den sentrale delen av landet. Til tross for at mye av kommunikasjon, transport og handel skjer på land, er vannbaserte levemåten fortsatt eksisterende per dags dato. Før i tiden solgte lokalbefolkningen frukt og grønnsaker fra båtene. I dag kan du handle dette, i tillegg til silke, suvenirer og mat direkte fra båtene. Her kan du oppleve flytende marked i Thailand:Damnoen Saduak Floating MarketAmphawa Floating MarketAyutthaya Floating MarketPattaya Floating Market


6.Opplev kunsten av Muay Thai

Muay Thai eller Thai boksing er en unik form for selvforsvar som illustrerer thailandsk kulturarv, og er en av de mest lidenskapelige sportene i landet. Kampsporten har inspirert mennesker verden over til å lære seg denne treningsformen som styrker kropp og sjel. Turister kan få med seg kampene i flere stadium og sportsarena rundt omkring i landet. Og om du er interessert, kan du lære deg thai boksing på flere skoler og treningssteder.

Baiyoke Sky Hotel i Bangkok må sjekkes ut!


7. Spis masse god thaimat

En av de største grunnene til at turister reiser til Thailand, er selvfølgelig det store utvalget av god mat til en billig penge. Lokal mat, slik som gatemat, har alltid vært en stor del av den thailandske kulturen. Noen av de beste stedene å smake på lokal mat, er Yaowarat Road eller Thailands Chinatown, som er kåret til Bangkoks beste toppsteder for gatemat. Silom er et stort businessområde i Bangkok som forvandles til et stort marked med mange forskjellige spisesteder på kveldstid. Sukhumvit Road er en av de lengste gatene i Bangkok med mange smågater og utallige matvogn, staller og selgere som tilbereder maten din rett på gata. I Thailand er maten en stolt tradisjon som bare må oppleves. Tips: Vil du lære deg å lage thaimat i Thailand? Du finner mange kokkeskoler i flere byer. De fleste hotellene kan tilby matkurs for de som ønsker det. Ikke gå glipp av: Tom yam kung (sterk rekesuppe) Kaeng khiao wan (grønn curry) Phat thai (friterte nudler)


 8. Bli kjent med lokale på sykkeltur

Bli kjent med thailandsk livsstil og menneskene gjennom sykkeltur og sightseeing! Du kan sykle langs elvene eller gjennom tropiske frukthager slik som Amphawa og Ban Bang Phlap i Samut Songkhram-provinsen. Chiang Mai-provinsen og Mae Hong Son-provinsen er perfekt for naturelskere som nyter fjellsykling langs vakre naturlandskap. Tips: Den kuleste tiden og de beste månedene for å sykle i Thailand er mellom november og februar. Ta kontakt med hotellet ditt for å komme i kontakt med profesjonelle sykkeltur-agenter.

Finn hoteller i Thailand her.


9. Andaman-kysten

Det er tusenvis av øyer i Thailand, og øyene langs Andaman-kysten er som tatt ut fra et postkort. Thailands vestkyst er et tropisk ferieparadis med kritthvite strender, turkist vann og rolig sjøbris. Enten du er på utkikk etter avslapning eller en aktiv ferie med mange utendørs og-undervannsaktiviteter, er Andaman-kysten noe for deg. Phuket-provinsen gir besøkende flere aktiviteter og vannsport på berømte strender; Hat Patong, Hat Kamala og Hat Kata. Krabi-provinsen derimot, tilbyr utallige øyer og strender med  gylne strender på steder som Hat Noppharat Thara-Mu Ko Phi Phi National Park, Ao Lang og Muko Lanta National Park. I provinsen Phang-nga er det også flotte muligheter for besøkende å oppleve total avslapning med sol og bad. Tips: Været i Andaman-kysten er best å oppleve mellom oktober og april


10. Opplev mer med tog i Thailand

Å reise gjennom Thailand er ikke bare komfortabelt, billig og effektivt, men det er også en fin måte for turister å oppleve de spektakulære utsiktene. En av de beste togreisene starter fra Thon Buri Station (Bangkok Noi station) og kjører gjennom berømte Death Railway Route, som starter i Ratchaburi-provinsen, passerer gjennom Kanchanaburi, og krysser Khwae Yai River. Mange av togene ser gamle ut, men holder grei standard i 1. og 2. klasse.


Dette er de 10 beste hotellene i Thailand


Ute etter kun det beste? Du finner de beste hotellene i Thailand på Laurel Nights!


Sjekk disse 3 hotellene i Thailand:

Bilderesultat for The Pe La Resort, Phuket

1.Royal Embassy Resort & Spa, Kamala/Phuket

Dette hotellet er så rimelig at du nesten tror det må være noe feil. Ligger noen hundre meter fra stranden med to fine utendørs basseng og veldig god service. Laem Singh-stranden er like ved, og Phuket FantaSea er i fin avstand. Med kun 16 gjesterom er dette veldig koselig og med en familiær service. Anbefalt. Sjekk hotellet her.

Gjesterom

2.Mandarin Oriental, Bangkok

Det eldste hotellet i Bangkok ligger i rolige omgivelser ved Chao Phraya, med en kort gåtur til skytrain om du vil komme deg rundt. De aller fleste rommene har en utrolig utsikt. Alle rommene har store bad, og hotellet har en sjømatrestaurant med en virkelig fin beliggenhet rett ved elva.   Les mer om hotellet her.

Bad

3.Shangri-La Hotel, Bangkok

Du vil nesten føle som om du har kommet til Shangri-La ved å besøke dette hotellet, og selv om det kan virke som et dårlig ordspill er det veldig sant. Dette resortet ligger også ved samme elv som Mandarin over. Hotellets spa har vunnet flere priser, mens hotellets restaurant – Salathip – serverer strålende thailandsk og internasjonal mat.    Les mer om hotellet her.


Les også:

En guide til vakre Thailand

  Kilder: Amazing Thailand