10 tips som vil gjøre leiebilen langt billigere

Slik kan du spare en god sum på feriebilen. Det er noen ting du bør huske når du leier bil i utlandet, så det ikke blir dyrere enn planlagt. Prisene på leiebil varierer selvfølgelig veldig. Det er ofte vanskelig å orientere seg i markedet, og å finne best mulig pris. Med svært enkle grep kan du gjøre leiebilen langt billigere. Her er våre tips:

1. Vær tidlig ute

Mange bilutleiefirmaer opererer med flytende leiebilpriser, så tidspunktet for bestilling er avgjørende. Det er mye penger å spare hvis du er tidlig ute med å bestille leiebil. Det lønner seg å bestille så tidlig som mulig, minimum 5 dager i forveien. Da vil du få en bedre pris enn om du skulle bestille bilen samme dag som du har behov for den. Det er også en relativt mye større sannsynlighet for at du kan velge mellom flere rimelige leiebiler, og at kanskje akkurat den biltypen du ønsker er ledig.

2. Bestill på nett

Grunnet mindre administrasjonskostnader, tilbyr de fleste utleieselskapene leiebiler til lavere priser om du booker selv på nettet. Isteden for å bruke lang tid på å sjekke alle utleiefirmaers nettsider, er det ofte en bedre løsning å bruke en netttjeneste som sjekker og sammenligner priser fra flere selskaper. Dette sikrer deg laveste pris fra de aktuelle selskapene. Der er det ofte gode kampanjetilbud. Sider som tilbyr denne tjenesten: AutoEurope og HolidayAutos søker hos over 800 bilutleieselskaper for å finne lavest pris for deg. De har stort utvalg av leiebil i hele verden til uslåelige priser.

3. Weekendleie er lønnsomt

Du bør vurdere (om mulig) å leie bil i helg fremfor i ukedagene. Booking for weekend kan faktisk ofte resultere i en lavere pris enn om du for eksempel bestiller i ukedagene eller fra fredag til søndag. Mange leiebilselskaper definerer helg fra sent torsdag til sent søndag eller tidlig mandag. Da er nemlig prisene ekstra gode grunnet mindre etterspørsel fra bedriftskunder i helgen.

Sjekk ut Holidaycars hjemmeside her

4. Unngå å leie fra flyplassen om du ikke må

Ja, du hørte riktig. I mange tilfeller er  det dyrere å hente bilen fra flyplass, for det legges nettopp på en flyplass-avgift på leieprisen. Så søk heller alternativt hentested. Det lønner seg å plukke opp leiebilen fra en stasjon i sentrum for eksempel, eller andre nærliggende steder. NB! Hvis du likevel ankommer med fly og skal hente leiebilen din på flyplassen, er det viktig å huske på å oppgi ditt flightnummer når du booker. Slik kan leiebilfirmaet holde tilbake din leiebil til du kommer, hvis det skulle bli forsinkelser.

Sjekk AutoEurope for gode tilbud her

5. Leielengde/kjørelengde

Leielengden er også avgjørende for totalprisen. Normalt sett vil det være rimeligere å leie en bil i en uke frem for 5 dager (noen ganger også 4 dager). Så sjekk derfor prisen på ulike leielengder. Generelt sett vil dagsprisen senkes jo lenger du leier bilen. Vær oppmerksom på når det er leiebiltilbud. Sjekk at en kjørelengde som passer ditt behov er inklusive i tilbudet. Det koster ofte 4-5 kroner per kilometer for ekstra kjørelengde, og da kan den billige leiebilen fort bli dyr om du skal kjøre mye.

Her finner du HolidayAutos hjemmeside- sjekk priser og biltyper

6. Dieselbil

Det er lønnsomt å bestille en bil som går på diesel. Diesel er ofte en god del billigere i utlandet.

7. En bilklasse opp?

Det kan både være upraktisk og ubehagelig å bestille en for liten bil. Tenk nøye gjennom antall passasjerer og hvor mye baggasje du har. Ofte er det relativt lite forsjell i pris om du går opp en bilklasse eller to. De billigste prisene (ofte kalt bilgruppe A) er svært små og ofte ukomfortable biler. Husk at det kan være verdt noen hundrelapper for å få en større og mer komfortabel bil. Husk å sjekke prisforskjeller.

Sjekk ut HolidayCars hjemmeside

8. Prøv å levere bilen på samme sted

Noen ganger  trenger du å levere leiebilen en annen plass enn der du har hentet den. Men da risikerer du å betale en nokså høy pris for det. De fleste utleieselskaper tar nemlig et relativt høyt gebyr om du vil leie bilen i en by og leverer i en annen.

9. Lever leiebilen i tide

Husk å levere leiebilen i tide, så du slipper høye gebyrer. Planlegger duå leie bilen en dag ekstra, sørg for å ringe i forveien.

10. Fylle opp tanken

Mange utleieselskaper gir deg valget mellom å enten betale for en full tank på forskudd eller fylle på selv før levering. Det siste alternativet er i de fleste tilfeller det billigste. Husk å fylle opp drivstofftanken før du leverer bilen (om dette også står i kontrakten). De fleste utleieselskaper tar en vesentlig høyere pris for drivstoff enn bensinstasjoner, og et gebyr for at har glemt å fylle kan komme i tillegg.