10 trendy reisemål på fremmarsj nå

Ut med London, New York og Paris, inn med…

Sommerferien er over for de fleste, men det betyr ikke at det er slutt på all moroa. Nordmenn reiser som aldri før, og de fleste av oss planlegger en tur til utlandet også i høst. Høstferien i varmere strøk eller en langweekend til en spennende, ny by.

Enten du har lyst til å oppleve noe mer med familien, trenger tid alene med kjæresten eller skal på vennetur, så kan du få inspirasjon av disse europeiske, trendy reisemålene som er på fremmarsj på popularitetslisten nå, i følge Tripadvisor.

 

Søk etter rimelige flybilletter her!

 

1. Porto, Portugal

 

Porto

 

Porto er en havneby nordvest i Portugal og landets nest største by med rundt 221 800 innbyggere (Wikipedia 2008). Den er også en av Europas eldste byer og gamlebyen Ribeira kom med på Unescos Verdensarvliste i 1996. Her finner du mange flotte museer, kafeer, restauranter og butikker, men kanskje ikke like mange turister som i Lisboa, ennå.

Spis verdens beste bacalao, eller drikk fantastisk kaffe og shop kunstskatter fra unge studenter som selger håndverket sitt i små butikker med blå flagg.

Som mange vet kommer jo også portvinen fra dette området og skal man hit er det jo en selvfølge å prøve dette. I tillegg kan man se FC Porto i aksjon på Estadio do Dragäo, besøke de berømte byggverkene Sé-katedralen, kirken Sao Francisco fra 1300-tallet og 1800-talls børsen Palácio da Bolsa, samt feste hele natten i de livlige gatene de livlige gatene Cândido dos Reis og Galeria de Paris.

Her bor du bra:

 

Hotel Vincci Porto

 

Vincci-Porto-ny

 

Klikk her for å se mer på dette kule og moderne hotellet

 

Hotel Infante Sagres

 

Infante-Sagres-ny

 

Klikk her for å se flere bilder av dette spesielle hotellet

 

 

Eller du kan bo som en greve på Pestana Palácio do Freixo, 2,5 km utenfor sentrum.

 

Pestana Palacio do Freixo

 

Klikk er for å se mer på dette luksushotellet

 

 

2. Moskva, Russland

 

Moskva

 

Hovedstaden i Russland og Europas største by med sine 12,2 millioner innbyggere, Moskva, er et svært spennende reisemål på fremmarsj. Byen har på kort tid utviklet seg til å bli en hypermoderne storby med en helt ny bydel, en metro som er utvidet med 31 stasjoner, flytog, bysykler, bilkollektiv, Über m.m. Det har altså blitt lettere for alle å komme seg rundt og enklere for turistene å komme inn både i landet og til byen.

I tillegg byr metropolen på flotte, nyoppussede parker med lekeapparater til barna og treningsapparater til de voksne, gode shoppingmuligheter, utallige kafeer og restauranter, verdens vakreste metrostasjoner, en spennende historie og flotte historiske bygninger som Kreml, Vasilijkatedralen og Bolsjojteateret, samt en rekke kulturtilbud.

Sleng deg på trenden og dra på oppdagelsesferd til Moskva i høst da vell! Dette er en by du må se minst en gang i livet! Flytiden er på kun 2,30 timer, 1 krone = 7,8 russiske rubler og du kan få visum på under 10 dager (Her søker du om visum!)

Hotellene du bor på:

 

Standart Hotel Moscow

 

Standart-Hotel-Moscow


Klikk her for å se flere bilder av dette lekre hotellet

 

 

Sheraton Palace Hotel Moscow

 

Sheraton-Palace-Hotel-Mosco

 

Klikk her for å se flere bilder av dette moderne hotellet

 

Hotel Baltschung Kempinski Moscow

 

Kempinski_ny

 

Klikk her for å se flere bilder av russisk luksus

 

 

3. Brighton, Storbritannia

 

Brighton

 

Den neste på lista er en ti-minutters kortere flytur unna, for skal du til Brighton – Londonernes flotte badeby –  flyr du bare direkte til London (2,20 timer). Deretter må du jo også ta toget i en time, fra Victoria Station og ned til badebyen i sør, men husk at reisen som kjent er en del av turen. Dessuten kan du, når du kommer frem, stille klokken en time tilbake!

I Brighton finner du i dag en vakker havneby, sprunget ut av det som frem til midt på 1850-tallet kun var en liten fiskerlandsby. Daværende kong George IV, som står bak oppføringen av sommerstedet,det storslåtte Royal Pavillion, oppdaget på den tiden sjøbadets helsebringende effekt. Da det ble kjent hva han mente om å bade i havet og hvilken positiv virkning det hadde på kroppen, ble dette raskt et populært feriested for de rike og berømte. Derfor finner du også mye flott arkitektur i form av de rikes feriehus om du legger ut på vandringer her.

Sjekk inn på et vakkert hotell som The Grand Brighton og ta deg en tur ned på stranden hvor du kan bade i selveste Atlanterhavet. I tillegg til den flotte stranden, finner du utallige restauranter og barer her- dette er nemlig britenes eget svar på Syden.

Den aller beste sesongen er på sommeren i juni og juli, men også på høsten kan du oppleve varme dager i Brighton som er kjent for et mildt klima, og få et innblikk i et annet England enn det London vi alle kjenner så godt.

Her kan du bo, nyte spa og spise deilig engelsk frokost:

The Grand Brighton 

 

The-grand-brighton

 

Klikk her for å se mer på dette vakre hotellet

 

4. Liverpool

 

Liverpool

 

Det er en selvfølge for alle som heier på fotballaget å dra til Liverpool, men byen er en liten perle som mål for en weekendtur for alle andre også, med både bra shopping, uteliv og restauranter. Og kanskje nettopp derfor er den på vei oppover lista over byer det er trendy å besøke.

Liverpool er jo hjembyen til The Beatles og øverst på lista over hva du må gjøre her, står nemlig de. Eller stedet «The Beatles Story» som du finner på havneområdet Albert Dock. Her kan du høre historien og musikken til bandet mens du går igjennom en rekke saler utstyrt med diverse gjenstander og illustrasjoner relatert til medlemmene av popgruppa.

På fotballstadion Anfield Road kan du bli med på en guidet rundtur, på The Tate Liverpool kan du se på moderne kunst og på Walker Gallery kan du beskue skulpturer og kunst fra de siste seks århundrene. Byen kan også skryte av å ha både en kristen og en katolsk katedral. Her er det med andre ord nok å finne på, og samtidig er både avstandene og køene en del mindre enn i London.

I høst heier vi også på Liverpool! Og vi velger oss selvfølgelig hotellet…

Hard Days Night Hotel

 

Hard-Days-Night-Hotel

 

Klikk her for å se flere bilder av dette kule hotellet

 

 

 

5. Granada

 

Granada

 

Granada, som regnes for å være en av Spanias vakreste byer, finner vi sør i landet, ca 1,40 minutters kjøring inn i landet fra Malaga. Byen har ca 240 000 innbyggere og er en utpreget studentby som den også bærer preg av i form av mange hyggelige kafeer og barer, samt et utbredt shoppingsentrum. Kjøper du forøvrig drikke på en bar her kan du sitte i timevis og bli servert gratis tapas, som er en fin tradisjon de fleste barene praktiserer.

Granada er forøvrig mest kjent for å huse slottet og festningsverket Alhambra, et storslott byggverk med bueganger og mosaikkutsmykning som ble etablert av maurerne på 1200 og 1300-tallet. Alhambra er en av Spanias mest besøkte turistattraksjoner og oppført på UNESCOS verdensarvliste. Rett ved finner man også en en stor hage ved navn Generalife som ble oppført i samme periode, og som det kan være verdt å få med seg når man først er her.

Byen huser også en stor katedral samt flere historiske kirker og klostre. I den østlige delen ligger Sacromonte som er kjent som sigøynerforstaden. Her bosatte sigøynere seg etter erobringen i 1492, og i området er i dag preget av fjellgrotter, gitarmusikk og flamenco-show.

Ellers ligger Granada i bunnen av Sierra Nevada-fjellkjeden. Her finner vi Europas sørligste alpinsenter og stedet er derfor et populært mål for sporty turister. Nærmeste badestrand er ikke mer enn 70 km unna, så vil man kan man faktisk oppleve ski, sol og bad på en og samme dag.

Her kan du bo bra om du vil oppleve Granada og omegn:

 

Hotel Eurostar Washington Irving

 

Eurostars-Washington


Klikk her for å se flere flotte bilder

 

 

Hotel Andalucia Center

 

Hotel-Andalucia-Center

 

Klikk her for å se mer på dette fine stedet

 

 

6. Funchal, Portugal

 

Funchal
Funchal er hovedstaden på Madeira, en autonom region under Portugal som ble oppdaget på tidlig 1400-tallet. Den ble først og fremst brukt som tilfeldig ly for sjøfarere som møtte dårlig vær på vei til Afrika, men når øya først var funnet tok det ikke lang tid før den fikk sin første bosetting, og produksjonen av hvete og sukker var i gang.

Etterhvert ble sukkerroene byttet ut med vinranker, og ved hjelp av teknologi som sikret kvalitet på vinen utviklet man det som i dag er kjent som madeiravinen. Og madeiravin kan man få drikke om man besøker Funchal i dag.

I dag er det derimot turisme som har tatt over som største næring- og inntektsgrunnlag på Madeira, men det er ikke lengre bare eldre mennesker som reiser hit. Den vakre øya med det milde klimaet året rundt (gjennomsnittstemperatur er 18-24 grader hele året, i skyggen!) som er på vei oppover popularitetsskalaen er i dag et trendy sted å besøke også blant de yngre.

Madeira sin behagelige temperatur har også resultert i en rik flora og derfor har øya også fått kallenavnet «blomsterøya». Og i tillegg til madeiravin og blomster finner du fine badeforhold her (ingen strender, men trapper ned i sjøbasseng), samt et mylder av kafeer, butikker og restauranter. Tennis, golf, riding og vannsport er andre muligheter for deg som vil være i aktivitet.

Her kan du bo flott i Funchal:

 

Belmond Reid’s Palace

 

Belmond-Reids-palace

 

Klikk her for å se på dette fantastiske luksusstedet!

 

Porto Mare Hotel

 

Porto Mare Hotel

 

Klikk her for å se mer på dette deilige hotellet

 

 

7. Oia, Hellas

 

Oia

 

Oia er en landsby på den greske øya Santorini – lenge kjent for å være en av Hellas sine vakreste øyer. Byen Oia ligger med utsikt mot havgapet og er et populært sted for kjærestepar og brudepar på bryllupsreise. Herifra kan du nemlig nyte det som sies å være verdens vakreste solnedgang, og det er jo en romantisk opplevelse som setter en ekstra spiss på kjærlighetsturen.

Dette er med andre ord ikke stedet du tar med barna, men den du er mest forelsket i her i verden. Dra hit for fred og ro, sol og sjeleføde, nyt god mat og hverandre, en god bok og den beste servicen, og ta én dag med sightseeing om dere orker.

Santorini er forresten vakrest på høsten, og med gode temperaturer helt frem til november har du nok av tid til å overraske din kjære med et besøk til dette romantiske stedet i høst.

Her må dere bo hvis dere har råd…

 

Andronis Luxury Suites

Andronis-luxury-suites_ny

 

Klikk her for å se flere bilder av dette vidunderlige stedet

 

Se alternativer og rimeligere hoteller her

 

Les også: Derfor må du oppleve Santorini om høsten

 

 

8. Krakow

 

Krakow

 

Mange nordmenn har allerede trykket Polens nest største by- Krakow – til sitt hjerte, og det er flere grunner til det. Krakow er en flott by som har mye å by på, både for det forelskede kjæresteparet og for venninnegjengen på tur. Her finner du alt fra godt øl og spesialiteten krakowska-pølse til bra shopping og et godt utvalg av spa-tilbud. Og det beste av alt – du får alt til en svært rimelig penge.

Har du kanskje litt lite å rutte med nå etter ferien, og drømmer om rimelige opplevelser i høst og valuta for pengene, så er Polen nemlig det perfekte valget for deg. Du kan også finne flotte hoteller til en god pris og spise rimelig på luksusrestauranter – noe som heller ikke er å forakte.

Ellers har Krakow en rik historie å by på med museer hvor du kan få et godt innblikk i denne, en gamleby som står oppført på Unescos verdensarvliste, andre spennende attraksjoner som katedralen og slottet på Wawel, saltgruvene i Wieliczka og 300 kilometer med gruveganger, et fornyet og populært jødisk kvarter, vakre parker og en botanisk have som du bør se i høst.

La deg forføre av Krakow i høst! Bo på et av våre favoritthotell:

Bonerowski Palace

 

Bonerowski Palace

 

Sjekk prisene på dette ærverdig hotellet her!

Kanonicza 22

 

Kanonicza

 

Klikk her for å bo som en konge/dronning

 

 

9. Valencia

 

Valencia-town

 

Valencia er Spanias tredje største by, tredje største havn og et industrisentrum. Og selvfølgelig er det et up-and-coming trendy reisemål nå som vi har blitt lei av å dele Barcelona og Madrid med horder av andre turister. Valencia har nemlig mye av det samme som Barcelona, men byen er mindre og du rekker dermed over mer. Mer paella (den ble faktisk oppfunnet her), mer sangria, mer tapas, mer shopping, flere severdigheter osv. Billigere fotballbilletter får du også her, og er du smart booker du plass den dagen de spiller mot Barcelona…

Byen er først og fremst kjent for sitt sene uteliv og sitt rike kulturtilbud, men Valencia ligger jo i likhet med Barcelona ved middelhavet, så man behøver heller ikke å dra langt for å bade. Shoppingen sies å være veldig god, og bedre enn på hele den sydligere Costa Blanca-kysten, og på vandring rundt i byen finner du mange flotte byggverk og spennende museer (vitenskap og teknologi, arkeologisk senter, spansk og utenlandsk kunst, moderne kunst etc.)

Du finner også fantastiske et flott akvarium her, og ikke minst verdenskjente festivaler (F.eks. Las Fallas de Valencia) som du bør sjekke ut om du er her på rett tid av året. Er du rask kan du få med deg verdens største matkrig i den lille byen Buñol fire mil utenfor Valencia, hvor over 2000 mennesker møtes for å kaste tomater på hverandre i månedsskiftet august/september.

Fristet av Valencia? Lyst på tapas til frokost? Her kan du bo rimelig og veldig bra:

 

Melia Valencia

 

Melia-Valencia

 

Klikk her for å se mer på denne delikate hotellet

 

Vincci Lys Hotel

 

Vincci-Lys-Hotel


Klikk her for å se mer på dette skjønner hotellet!

 

Hotel Conqueridor

 

Hotel-Conqueridor

 

Klikk her for å se mer på dette moderne hotellet

 

 

 

10. Køln, Tyskland

 

Koln

 

Det første jeg tenker på når jeg hører navnet Køln er Kølnerdomen – den vakre, enorme katedralen med de to tårnene. Det neste er sjokolademuseet.

De har nemlig det – et sjokolademuseum med en gavebutikk ved utgangen – eller med andre ord, den perfekte feriesysselen for den sjokoladeglade, kjæresteparet og barnefamilier. Også er Køln parfymens fødeplass – cologne er jo det engelske og franske navnet på nettopp Køln.

Køln er Tysklands 4. største by og samtidig landets eldste, og har dermed en lang historie. Byen går for å være en av Europas vakreste byer og til tross for store ødeleggelser under 2. verdenskrig så har det meste blitt restaurert. I dag kan byborgerne igjen kan være stolte av byens vakre arkitektur med mange historiske bygninger, gamleby etc.

Høsten er et flott tidspunkt å besøke Køln på, hvor temperaturene er gode og fargene på trærne gjør byen ekstra fin. Eller du kan vurdere et julemarked her i desember. Shoppingen er nemlig veldig god og Køln kan blant annet skryte av å ha en av Europas mest besøkte handlegater.

Nevnte vi at Tysklands største universitet også ligger her. Tilbudet av puber og kafeer er dermed svært godt, og er du på jakt etter litt kultur finner du mer enn 30 museer og 100 gallerier i byen.

Blir Køln ditt neste reisemål bør du bo på et av disse hotellene:

 

Excelsior Hotel Ernst

 

Excelsior-Hotel-Ernst

 

Klikk her for flere bilder av dette flotte hotellet

 

Lindner Hotel City Plaza

 

Lindner-City-Plaza

 

Klikk her for å se mer på dette deilige hotellet

 

 

Søk etter rimelige flybilletter her!

 

Finn de beste hotellene i verden her!