10 utenomjordiske steder på vår egen planet

Jordkloden vår er fascinerende og vi trenger ikke oppsøke science fiction for å finne steder som ser utenomjordiske ut.

Vi har funnet frem 10 steder som får deg til å lure på om du faktisk er på vår egen klode.

1. Door to Hell, Turkmenistan

Darvasa_gas_crater_panorama

Navnet på denne attraksjonen kunne vel ikke passet bedre. Helvetesporten ble «åpnet» en gang på 70-tallet etter sovjetiske ingeniører startet opp med gassutvinning på stedet. Etter en viss tid begynte bakken under borestasjonen å gi etter, og krateret som du ser over oppstod. Samtidig ble en mengde metangass slippet fri, noe som skapte problemer for nærliggende bosettinger. For å unngå utslipp av flere giftige gasser fant ingeniørene ut at de skulle sette fyr på gassforekomstene, og regnet med at det ville slukke i løpet av noen uker. 50 år senere kan vil vel konstatere at det var feil.


2. Huanglong, Kina

126501773

Dette stedet minner om Pamukkale i Tyrkia, men blandingen av fargene på vinteren og vannet gjør Huanglong til noe virkelig spesielt. Huanglong er også hjemmet til kjempe-pandaen og stumpneseapen. Dersom du føler for å ta en tur hit må vi anbefale at du booker deg inn på InterContinental Resort Jiuzhai Paradise – et mer utrolig hotell skal du lete lenge etter.


3. Mount Roraima, Venezuela/Brazil/Guyana

Roraima_cliffs1

Denne fjelltoppen ligger rett på grensa mellom Venezuela, Brasil og Guyana. Toppen er så høy at skyene ikke går over, noe som skaper en helt spesiell utsikt. På hver side av fjelltoppen er det klippevegger som rager mer enn 400 meter rett oppover. Sjekk ut flere bilder av dette underverket her.


4. Meteora, Hellas

458816479

Meteora er et av de største og viktigste samlingene av gresk-ortodokse klostre. På det meste var det reist 24 klostre i dette området, men i dag står bare 6 igjen. Selve pillarene består av sandstein, og de første munkene bosatte seg i området på 800-tallet. Landskapet fremstår nærmest som noe man kunne forvente i en Star Wars-film. Her kan du bo i nærheten


5. Krystallhulen, Mexico

Cristales_cueva_de_Naica

Dette er kanskje ikke akkurat verdens mest gjestmilde sted, med tanke på både hvordan det er i hulen og hvor den ligger i verden. Krystallhulen, eller Cueva de los Cristales som den heter på spansk, befinner seg i Naica-minen. Hulen er stengt for menigmann ettersom det fortsatt bedrives gruvedrift her, og klimaet i hulen er spesielt ugjestmildt med sine 58 varmegrader og 90-99% luftfuktighet. Uten beskyttelsesutstyr kan du klare max. 10 minutter i hulen. Naica-minen befinner seg i Chihuahua-regionen i Mexico, som også er kjent for å huse en av verdens aller farligste byer – Ciudad Juárez.


6. The Pinnacles, Australia

160518678

Disse steinene ser ut som hoggtenner som kommer opp av sanden, og befinner seg på vest-kysten av Australia. Selve steinene er av kalkstein, og akkurat hvordan de har blitt som de har blitt er ikke fullstendig sikkert. Effekten av steinene gjør at det ser ut som det en gang har stått noe større i området. Her bor du kun 20 minutter unna The Pinnacles


7. Death Valley, USA

yay-4473456-digital

Death Valley er godt kjent for de fleste. Blant annet holder dalen rekorden som varmeste sted på jorda, med sine 56,7 varmegrader. Det er saltsjøer her også, noe som gjør at «dødsdalen» minner om en fjern ørkenplanet .


8. Richat Structure, Mauritania

Richat_Structure_-_SRTM

Sahara’s øye, som det blir kalt, ligger i Mauritania. Opprinnelsen til dette geologiske fenomenet var lenge trodd å være et krater etter en meteor, men har vist seg i nyere tid å være et resultat av geologiske prosesser. Men du kan jo fantasere om en kjempe-UFO hvis du vil.


9. Salar de Uyuni, Bolivia

179633907

Salar de Uyuni er verdens største saltsjø. Til vanlig er overflaten tørr, men under regnperioden kan det regne nok til at overflaten blir dekket av regn, og man får speileffekten på bildet over. Det er to hoteller ved saltsjøen, Hotel de Sal Luna Salada og Hotel Palacio de Sal, og begge er blitt bygget med saltblokker. Dette er hoteller som gir en litt spesiell opplevelse, og det anbefales at du drar hit rett etter regnperioden er ferdig.


10. Socotra, Jemen

PicMonkey Collage

På øygruppen Socotra, som ligger i Indiahavet mellom Somalia og Jemen, er det faunaen som skaper inntrykket av at man har havnet på en annen planet. Socotra har planter som ikke finnes andre steder i verden, noe som kommer av at øya har ligget isolert fra fastlandet. Øya sammenliknes derfor ofte med Galapagos, og Wikipedia kaller den for «det mest utenomjordiske stedet i verden»

Sjekk flybilletter her