Getty Images

12 grunner til å besøke Gøteborg i våres

Vår nærmeste storby i nabolandet lokker med fristende shopping, spennende restauranter og deilige hoteller.

Selv om ikke Liseberg åpner før 27. april (Se info her) er det mye annet som lokker nordmenn til Gøteborg nå på våren. For eksempel kan du teste ut en god restaurant med Michelin-stjerne, utforske vitenskapsmuseet eller se forestillinger på operahuset. Alt dette uten svermen av andre turister rundt deg.

Dette kan du gjøre i Gøteborg i våres.

Sjekk ledige hoteller i Gøteborg her


1. Spis på en Michelin-restaurant

Gøteborg har, til tross for sin beskjedene størrelse, nå hele syv Michelin-restauranter å by på. Sett av en helaften og unn deg en skikkelig matopplevelse for livet.

Se hvilke restauranter her

2. Bo på et lekkert hotell

I tillegg til å sove lenge og spise en luksuriøs frokost kan du kjøpe noen utenlandske blader og dra deg på sengen på ettermiddagen, se en svensk film på TV, eller utforsk spa- og treningsmulighetene.

Hotell er ikke lengre bare et overnattingssted men en opplevelse i seg selv, ment for og nytes.

Lekkert hotell: Dorsia

dorsia 3

Hotell og restaurant i verdensklassen! MÅ bare prøves. Bestill her.

Dette er Gøteborgs beste og mest trendy hoteller:

Avalon

Clarion Hotel Post 

Elite Plaza Hotel Gøteborg

 

Dette er Gøteborgs mest familievennlige hoteller:

Elite Park Avenue Hotel

Best Western Plus Hotel Mektagonen

Grand Hotel Opera

 

Sjekk alle ledige hotell i Gøteborg her


3. Shop dere blakke

Shoppingen i byen er spennende og i tillegg til et stor utvalg av svensk design (som vi elsker) finner du også utenlandske merker vi ikke har her hjemme. Kjøpesenteret Nordstan er stedet hvor du finner kjedebutikkene og samt en stor Ahlens-butikk. Senteret har åpent på søndager og er samtidig det perfekte stedet for å oppbevare bilen om du kjører til Gøteborg.

Dog vil vi anbefale toget om du har mulighet – det er hyggelig, rimelig og stopper midt i sentrum ved siden av Nordstan, samt en rekke hoteller som ligger i dette området.

Se alle hoteller nær Nordstan her

Småbutikkene med både klær, karnevalsutstyr og kjøkkenartikler finner du i området rundt domkirken i Gøteborg (Kungsgatan, Torggatan, Fredsgatan, Korsgatan, og Vallgatan.). Gå opp mot Saluhallen og nyt lunsj på en av de hyggelige restaurantene i området (Sjekk cafétips her). Antikviteter finner du i bydelen Haga.

4. Gå deg vill i smaksprøver på matmarkedet Saluhallen

Matmarkedet Saluhallen finner du både på Kungstorget, Nordhemsgatan i Linnèstaden og ved Vågmästareplatsen på Hisingen. På disse Saluhallene kan du handle nesten alle matvarer, gode oliven, nybakte brød, kaker og krydder, oster og kjøtt. Sett av tid og spis deg mett på matprøver i de over 40 butikkene på hvert av markedene.

5. Dra på Liseberg (Åpner 27. april)

Nordens største fornøyelsespark, Liseberg, har over 3 millioner besøkende hvert år. Inne på området finner du både restauranter, kiosker, små spesialbutikker, leketøysbutikker og en haug av kjente attraksjoner som blant annet Flumeride, Lisebergsbanan, og radiobilene. AeroSpin er en nyhet av året for deg som alltid har ønsket å fly og spinne rundt…

Husk at nå på våren er køene kortere og du kan derfor rekker å ha det minst dobbelt så morsomt. Parken åpner 27. april. Les mer om Liseberg her

6. Tre inn i vitenskapens verden på Universeum

Dette er Sveriges nasjonale vitenskapsmuseum og med sine 8000 kvadratmeter er dette Nordens største. Museet er lagt opp sånn at man følger naturen fra den nordligste fjelltopp og nedover til regnskogen på bunnen- hvor det er valgfritt om du vil gå på egenhånd eller med guide. For barn er dette er et veldig godt alternativ til Liseberg.

Se åpningstider her! 

7. Se forestillinger i Gothenburg Opera House

Ved siden av den postmoderne skyskraperen Lilla Bomen, finner vi Gøteborgs sjarmerende Operahus i vannkanten. Med sine åtte etasjer er Operahuset stue for en rekke forestillinger innen både musikk, ballett og opera. Sjekk programmet her.

8. Utforske byens kunstmuseum

Ta turen på toppen av Kungsportsavenyen og du vil finne det pompøse Gøteborg Kunstmuseum som rommer kunst fra til sammen fem århundrer. Du vil se unike verk av kunstnere som Munch, Carl Larsson, Picasso, Rembrandt og Chagall. Innimellom øktene kan du spise svensk husmannskost som lunsj på gourmetrestauranten Fond rett ved siden av.

Sjekk åpningstider her!

9. Besøke byens landemerke Masthuggskyrkan

Masthuggskyrkan har en fremtredende og flott plassering på berget ved Storbackegaten i bydelen Stigberget. Den er en av byens store serverdigheter, og er åpen for besøk fra mandag til fredag. Kirken har også en magisk utsikt utover havgapet som du ikke bør gå glipp av.

Er du glad i kirker kan du også få med deg Gøteborgs Domkyrkan som ligger i Kyrkogatan 28 midt nede i byen. Det er faktisk litt forskjell på norske og svenske kirker som det kan være verdt å merke seg.

10. Henge rundt i bydelen Haga

Haga er Göteborgs eldste arbeiderklassebydel og ligger mellom Järntorget, Hagakyrkan og Skanstorget ved foten av Skansen Kronan. Siden det var forbudt å bygge hus i tre innenfor bymuren, ble arbeiderne nødt til å bygge sine billigere trehus litt utenfor. I dag er bydelen vakrere enn noen gang. Originale bygninger fra 1800-tallet, trivelige gågater med spesialforretninger og et herlig utvalg av kafeer og spisesteder venter de som tar turen hit.

11. Stimulere bilinteressen på Volvo sitt museum

Et lite stykke utenfor Gøteborg kan du besøke Volvo museum, en utstilling som strekker seg over 8000 kvadratmeter og hvor alle Volvo sine produkter vises; lastebiler, busser, anleggsmaskiner, båtmotorer og flymotorer. I tillegg vil du selvfølgelig også se mange ulike bilmodeller og hvordan bilene har utviklet seg fra 1927 til 1990-tallet.

Sjekk åpningstider her!

12. Spasere i vidunderlige «Botaniska Trädgården»

Kun en trikketur fra sentrum ved Sahlgrenska sjukhuset ligger Botaniska Trädgården (På folkemunne kalt Botaniska), Sveriges største botaniske hage. Dette er en vakker oase med rundt 16000 forskjellige vekster, hvor du blant annet finner det kjente palmehuset-  et 1 000 kvadratmeter hus med tropisk varme og eksotiske palmer.

Parken er åpen hele året men veksthus kun i perioder. Sjekk hva som er aktuelt her

Sjekk alle ledige hotell i Gøteborg her


Les også:

20 vakre steder i Europa

9 familievennlige hotell i London