Dypp inn: Hoteller med imponerende svømmebassenger er noe vi lett faller for. Ett av verdens mest innbydene har hotellet Velassaru på Maldivene. Foto: Hotels.com

14 van(n)vittige hotellbassenger

Start dagen med en svømmetur, slapp av og nyt utsikten over horisonten ved bassengkanten. Her er verdens beste hotellbassenger.

Det er fort gjort å drømme seg bort til varmere strøk når det er kaldt her hjemme. Er det noe som virkelig pirrer feriefølelsen, så er det et deilig basseng du kan senke kroppen ned i.

Nå har TripAdvisor kåret de 14 aller beste svømmebassengene i verden, med tilhørende hoteller som er verdt å sjekke ut.


1.The Sarojin, Khao Lak, Thailand

The Sarojin, Takua Pa, Basseng

The Sarojin vender mot de hvite strendene og det vakre Andamanhavet. Et paradis for kjærestepar eller single som er på utkikk etter et sted for å slappe av. Rundt bassenget er det 14 sitteplasser midt på vannet med utsikt over havet. Du kan spørre om å få en privat middag på stranden, eller ved bassengkanten om du vil. Ellers er hotellet fordelt på 56 gjesterom, to restauranter, spa og to barer/lounger.

Se mer av hotellet her.


2.Velassaru Maldives, Maldivene

Velassaru Maldives, Velassaru

Maldivene er kjent for sine luksushoteller, men dette hotellet topper listen over Maldivenes beste hoteller. Bo avslappende og luksuriøst i bungalow og villaene på vannet. Nyt avslappende spabehandlinger, dra på fisketur, eller hopp i en maldivisk båt og se lokalbefolkningens tradisjonelle fisketradisjon. Det aller beste er selvfølgelig utsikten over det turkise indiske hav og det endeløse bassenget. En vakker postkortopplevelse.

Se mer av hotellet her.


3.Boscolo Milano, Milano

Boscolo Milano, Autograph Collection, Milan, Innendørsbasseng

Om du reiser til Milano for å ha en romantisk tur hvor du faktisk tilbringer litt av oppholdet på hotellet, så er dette stedet for deg. Her får du topp moderne rom, og hotellet er en opplevelse i seg selv om du tar deg tid til en titt rundt på huset. Spa-anlegget er veldig fint og delikat, så her kan du tilbringe noen avslappende timer etter en lang dag med shopping. Og for å ikke snakke om svømmebassenget, hvor du føler at du har kommet til en futuristisk hule.

Les mer om hotellet her.


4.Delamore Lodge, Waiheke Island, New Zealand

Delamore Lodge, Waiheke Island, Svømmebasseng

På den vakre øya Waiheke, finner du dette fantastiske hotellet – kun 40 minutter unna med ferge fra Auckland-sentrum. Fra bassengkanten kan du nyte panoramautsikten over Coromandel-halvøyen og de småøyene imellom.

Hver suite har store vinduer som strekker seg fra gulv til tak, og privat terrasse.

Les mer om hotellet her.


5.InterContinental Dubai Festival City, Dubai

Relatert bilde

InterContinental Dubai Festival City ligger ved Festival City Mall, fordelt på 498 hotellrom, fire restauranter, prisbelønt spa og to barer. Utendørsbassenget er 25 meter langt – i tillegg er det tre spabassenger. 18-hulls-mesterskapsgolfbanen Al Badia og Dubai internasjonale lufthavn ligger kun 10 minutters kjøretur unna. Gulvet til svømmebassenget er utstyrt med glass, slik at du kan se rett ned på bakken under deg. Hadde du tørt å svømme her?

Se flere bilder av hotellet her.


6.Al Bustan Palace, A Ritz Carlton Hotel, Muscat, Oman

Al Bustan Palace, a Ritz-Carlton Hotel, Muscat

Opplev omansk gjestfrihet på Ritz Carlton-hotellet- omringet av spektakulære fjell-landskap og svaiende palmer. Den rike arabiske kulturen er ikke til å unngå når du sjekker inn på hotellet. Alle rommene og suitene har private balkong med utsikt over havet eller Hajjar-fjellene. Det temperaturkontrollerte evighetsbassenget er på 50 meter, i tillegg er det fire lagunebassenger og ett barnebasseng. Ellers har du tilgang til fire tennisbaner, en joggeløype og en rekke vannsportfasiliteter som seiling, windsurfing, kajakkpadling og snorkling.

Les mer om hotellet her.


7.Grand Wailea – A Waldorf Astoria Resort, Maui, Hawaii

Grand Wailea - A Waldorf Astoria Resort, Wailea

Grand Wailea ligger rett på stranden Wailea i den vakre øya Maui. Siden 1991 har hotellet fungert som et luksushotell for de som er ute etter å finne igjen hvilepulsen. Kåret til ett av de beste hotellene i USA, med høy «wow»-faktor.

Hotellbassenget er som en drøm og en grunn i seg selv til å besøke hotellet.

Les mer om hotellet her.


8.Grand Hotel Tremezzo, Tremezzina, Italia

Grand Hotel Tremezzo, Tremezzina, Utendørsbasseng

Grand Hotel Tremezzo dateres tilbake til 1910, bygget i en sjarmerende jugendstil. Alt ved hotellet er på topp nivå – fra antikke forgylte speil til lenestoler i fløyel og bad i marmor.

Om du vil ha et avbrekk i solen kan du få det også. Utenfor hotelldøra finner du en privat strand, ellers kan du ta deg en svømmetur i ett av utendørs-eller innendørsbassengene – midt i havet.

Se flere bilder av hotellet her.


9.LeCrans Hotel & Spa, Lens, Sveits

LeCrans Hotel & Spa, Lens, Utendørs spabad

Dette luksushotellet ønsker deg velkommen til en chalet-atmosfære du neppe har opplevd før. Alle rommene og suitene har ulike tema som gjør deg kjent med ulike regioner, et eller annet fjell i verden, hvor alle rommene er innredet i unik stil. På toppen av det hele har hotellet et utendørsbasseng som tar pusten fra deg. Har du sett så fin utsikt?

Se flere bilder av hotellet her.


10.Four Seasons Shangai Pudong, Shanghai, Kina

Four Seasons Hotel Shanghai at Pudong, Shanghai, Innendørsbasseng

Sexy, eksklusiv, spektakulær. Four Seasons Shangai Pudong ligger i det vakre området Lujiazui og Expo Pudong, med alle fasiliteter du trenger. Det føles surrealistisk når du ser svømmebassenget og den herlige utsikten over den glitrende bysilhuetten.Som gjest kan du blant annet koble av i badstuen, spise velsmakende kinesisk mat, eller bestille deg an avslappende massasje.

Les mer om hotellet her.


11.The Springs Resort & Spa, Alajuela, Costa Rica

The Springs Resort and Spa at Arenal, La Fortuna, Presidential Villa, Utendørsbasseng

Dette resortet gir deg utsikt over et majestetiske Arenal Volcano, panoramiske fjell og daler. Alt dette kan du nyte rett fra hotellbassenget. Om du er på utkikk etter en rolig ferie borte fra stress og mas, er dette hotellet for deg. Hotellet ligger nemlig 9 km fra gamlebyen La Fortuna og derifra er det 3 km inn i den tropiske regnskogen før du finner det bortgjemte hotellet.

Les mer om hotellet her.


12.Perivolas, Santorini, Hellas

Perivolas, Santorini

Santorini er en av Hellas’ aller beste øyer, men kanskje også den aller dyreste. Hotellene her er i ypperste klasse og kjent for å ha spektakulære hotellutsikter. Særlig når utsiktspunktet er fra evighetsbassenget. Når Santorini i tillegg er kjent for å ha noen av verdens beste solnedganger, kan vi love deg en ekstraordinær opplevelse fra denne bassengkanten på Perivolas. Hotellet ligger en kort spasertur til den pittoreske byen Oia på en klippe høyt over Egeerhavet.

Sjekk ut hotellet her.


13.The Cambrian, Adelboden, Sveits

The Cambrian, Adelboden, Basseng

Å ha panoramautsikt over De sveitsiske alpene er noe de fleste av oss drømmer om å oppleve. The Cambrian har et 700 m² spa-område og et oppvarmet utendørsbasseng med utsikt over fjellene.

Sjekk ut hotellet her.


14.Hotel Hacienda Na Xamena, Ibiza, Spania

Hacienda Na Xamena Ibiza, Sant Joan de Labritja, Dobbeltrom (Edén), Terrasse/veranda

De fleste assosierer Ibiza som den spanske partyøya, men faktisk kan du også komme hit for en avslappende ferie. Dette imponerende hotellet ligger på toppen av en klippe (180 meter høyt over)  i Na Xamena, på nordkysten av Ibiza. Hotellet oser av stil, designet på 1960-tallet og er et paradis for de naturglade. Kun 18 minutters gange fra stranden.

Se flere bilder av hotellet her.


Les også:

Topp 10 all inclusive i Syden

De beste hotellene på Gran Canaria