15 grunner til å forelske seg i Picassos hjemby

Eller Solkysten, som man pleier å kalle regionen. Skrevet av Mathilde BraadlandEnten man er meteorolog eller bare soltilbeder i sin alminnelighet, er det ingen tvil om at Solkysten er navnet der «paradisbyen» Málaga er hovedbyen. Det var nettopp nobelprisvinneren i litteratur, Vicente Aleixandre, som ga Málaga navnet «paradisbyen», og det med god grunn.  Malaga er en liten perle av dimensjoner, en flott by som kombinerer tradisjon og modernitet. Hit kommer folk for å nyte livets goder, vakre strender, spennende mat, rik historie, og ikke minst, utmerkede golfbaner. I tillegg lever Solkysten virkelig opp til sitt navn med sine 300 soldager i året. Det er mange grunner til å forelske seg i Malaga, og under har vi en liste over 15 av dem.

1. Solgaranti!

Ettersom Solkysten har over 300 soldager i løpet av året, er du nesten garantert fint vær på et opphold i Malaga. Med bortimot null regn og en gjennomsnittstemperatur på ca. 30 grader i sommermånedene, er brunfargen nærmest garantert. Så du har et supert utgangspunkt for å nyte de spennende severdighetene Malaga har å by på.

2. Museo Picasso

Den spanske maleren Pablo Picasso fotografert januar 1962.

Om du elsker kunst og museer har du kommet til rette sted. Pablo Picasso er Malagas mest berømte kunstner, og byens innbyggere er selvsagt stolte av sin verdensberømte sønn. Noen hundre meter fra huset hvor han ble født i 1881, ble i 2003 åpnet et vakkert museum hvor det vises ca. 200 av Picassos kunstverk. Museo Picasso  er nå et av Spanias mest kjære turistmål. Mandager er det som oftest stengt, men resten av uken holder det åpent til sent på kvelden (10.00- 20.00 (21.00)).

Søk etter billigst flyreise her

3. Malagas historiske sentrum

Takket være Malagas kompakte bykjerne ligger de fleste severdigheter i gangavstand fra hverandre. Byens historie har blitt formet av både fønikere, grekere, kartagenere, romere, vestgotere og arabere siden år 900 f.Kr., og dette har gitt byen et eget preg. I nærheten av Picasso- muset finner du det romerske teater, katedralen i Malaga, en arabisk borg, ikke langt derifra ligger tyrefekterarenaen. Det romerske teater, bygget i det første hundreåret etter Kristus, er det mest bevarte i Andalucía, og en ekte turistmagnet. Alcazaba og Castillo de Gibralfaro er noen av Malagas viktigste landemerker, militære fort fra tiden med arabisk kongedømme. Gibralfaro -slottet finner du ragende på høyden over Malaga, og utsikten er spektakulær. Slottet er bygd på 700-tallet, og var en stund brukt som fengsel. Ved foten av åsryggen ligger Alcazaba, den yngre muslimske festningen. Innenfor murene ligger et vakkert palass med hage og enestående utsikt.

4. Den gode atmosfæren

Atmosfæren i Malaga er alene en god grunn for å reise dit. Det er en typisk spansk by hvor det meste skjer i et langsomt og behagelig tempo. Mellom de gamle husene i lyse pasteller vil du høre latter og hes flamencosang. Det er med andre ord en behagelig livlig by som passer folk i alle aldre.

5. Strender til enhver smak

I Malaga kan du finne både urbane, eksklusive og beskjedne strender. De fleste strendene har ferskvannsdusj og livredder, med det finnes også strender uten utstyr og tjenester. Playa de La Malauetta er nok den mest kjente stranden i Malaga, ettersom den ligger i gangavstand fra bysentrum. Den er halvannen kilometer lang med fin, mørk sand. Playa de Pedregalejo er også verdt å besøke. Denne stranden kan du tilbringe hele dager på ettersom det finnes restauranter og barer rett ved, og en haug med flotte vannsportfasiliteter.

6. Flotte hoteller

Her bor du godt:

Vincci Selection Posada del Pati

Et supert hotell i hjerte av Malaga. Flott beliggenhet, et fantastisk takbasseng, lekre rom og utsøkt mat på restauranten.

Sjekk ut hotellet her

Room Mate Lola

Et fresht og moderne hotell som ligger i hjertet av Malaga, med gåavstand til mange severdigheter og Malaga-havnen. Et perfekt utgangspunkt for ferien.

Sjekk ut hotellet her

Hotel Barcelo Malaga

Barcelo Malaga er ganske så nytt, og strålende designet fra topp til tå. De to restaurantene og baren på hotellet er å anbefale, og hotellet har en flott beliggenhet nær sjøen, i nærheten av Centro de Arte Contemporaneo, Málaga katedral og Malaga amfiteater.

Du finner hotellet her

Monte Malaga Hotel

Dette hotellet er perfekt for deg som ønsker en ordentlig slappe-av-ferie. Det er et deilig og avslappende  hotell med et innbydende innendørs basseng, badstue, og spa med full service. Du kan også få tak i limousin ved hotellet.

Se nærmere på det her
Søk etter flere hoteller i Malaga her

7. Utsøkt mat

Husets spesialitet på Marisqueria el Kaoba: tallerken med det beste du finner av sjømat.

I Malaga kan du spise som en konge. Spanjoler er kjent for å være eksperter på tapas, og i Malaga kan du besøke utallige koselige  tapas-barer. Byens beste tapasretter nyter du  i sidegatene til hovedgaten Calle Larios. En liten artig tapasbar for oss nordmenn er Miss Noruega i Calle Echegary 3. Det er jo ikke alle og enhver som kan si de har spist hos selveste Miss Norway. I tillegg har byen et velfortjent godt rykte for sjømaten sin. I de gamle fiskelandsbyene El Palo og Pedregalejo ligger flotte restauranter som serverer herlig sjømat ved strandpromenadene. Best rangert er Marisqueria el Kaoba, det perfekte stedet å nyte muslinger, kamskjell og hummer. Men du spiser ikke akkurat dårlig på Pedro Guiterrez eller Bar Alfredo heller. Bar Alfredo er kjent for sin ferske fisk, og den er virkelig å anbefale.

8. Shopping

Her er det mange fine skatter å finne i alt fra kjedebutikker til varehus med markeklær. Calle Larios, parallellgaten Calle Nueva og sidegaten Liboria García er gatene med debeste shoppingmulighetene i Malaga. Her finner du kleskjeder som Beshka, Mango, Zara , store kjøpesentre, bl.a. varehuset El Corte Inglés med over 100 butikker.

Søk etter billigst flyreise her

9. Parque de Málaga

Når det blir for varmt inne i byen, er det ikke kun strendene du burde besøke. Et besøk til den vakre parken Parque de Málaga er nesten et must når man er i Malaga. Den ligger langs kysten, fra gamlebyen ned til havneområdet, og er åpen døgnet rundt. Palmer og andre eksotiske planter lager en deilig skygge som du kan verne deg for solen med. Helt magisk. I tillegg er det gratis inngang til parken.

10. Antiqua Casa de Guardia

Midt i sentrum av hovedstaden på Costa del Sol, og nærmere bestemt i hovedgaten Alameda Principal 18, ligger Malagas eldste bar. Likevel er den nesten umulig å oppdage, og baren er knapt omtalt i turistbrosjyrene. Antique Casa de Guardia er et absolutt must for deg som vil ha nærkontakt med ekte sørspansk kultur. Baren ble åpnet i 1840, og byr på et kjempeutvalg av vin og sjømat til en billig penge. Og her er regnskapføringen enkel. Alt du konsumerer blir notert med kritt på bardisken foran deg, og du betaler når du er ferdig.

Søk etter hotell i Malaga her

11.  Atarazanas

Dersom du liker det yrende livet på markeder, vil du ikke angre på en tur til Atazaranas, det sentralet markedet i Malaga. Her er det bredt utvalg av både skalldyr, grønnsaker, kjøtt og en hel haug av andre matvarer til fine priser. Et lite tips er å handle inn deilig frukt, og lage en frisk fruktsalat som du kan ta med deg på stranden. Markedet er åpent fra 08.00 til 14.00 hver dag, og ligget sentralt i byen.

12. Golf

Costa del Sol kalles nesten like ofte for Costa del Golf, og et er ikke uten grunn. Det finnes over 60 golfbaner i verdensklasse i Andalucia, og omtrent halvparten av dem er på Solkysten. Puerto Banús og Nueva Andalucía beskrives som to av Malagas golfparadis, og alle golfentusiaster vil elske et besøk her.

13. Leiebil

Malaga er også et bra utgangspunkt om du vil leie bil og bli kjent med andre andalusiske juveler i løpet av en dagstur. På en to-timerstur kan du oppleve byer som har blitt erklart del av verdens kulturarv: Córdoba, Sevilla, Granada med sitt Alhambra, Cádiz, flemencoens vugge, eller Jarez med sherry-vinen som har gjort byen verdenskjent. På de klareste dagene langs solkysten kan du til og med skimte den nordlige delen av det afrikanske kontinentet i horisonten.

Her kan du bestille leiebil- sjekke priser og biltyper

14.  Festivaler

Karnevalet og Semana Santa- prosesjonen er to store eventer som feires årlig. Karnevalet feires i februar, og alle som elsker fest, kostymer og farger vil definitivt like denne festivalen. Semana Santa feires i påsken, og da er været nokså likt som en god norsk sommer.

15. Puerto Banus

Puerto Banus representerer det fasjonable, moderne og elegante. I båthavnen i Puerto Banos finner du Malagas mest velstående område. Dette er hvor de eksklusive designerbutikkene ligger. Det finnes også en rekke barer, restauranter og diskoter som kan være verdt å besøke for alle festglade.