17 utrolige steder i Norge

Norge er uten tvil et utrolig vakkert og variert land. Bare se på disse argumentene om hvorfor.

Norge har mange vakre steder. Foto: getty

Det er mange flotte perler i Norge, men vi har funnet frem 17 steder som du virkelig må oppleve.

1.Stryn, Sogn og Fjordane

Stryn ligger i den innerste delen av Nordfjord, i et område som er kjent for sine spektakulære omgivelser med isbreer, flotte fjorder og fjell. Stryn kan tilby et rikt utvalg av naturopplevelser. Her kan du gå tur over breen, gå vandretur i det grønne og nyte de nydelige sanddynene på én og samme dag.

Hotell: Stryn Hotell

2.Senja, Troms

Vakkert, idyllisk og Norges største øy etter Hinnøya. Naturen på Senja er et tverrsnitt av norsk natur, med alt fra rolig landskap med myrer, høyfjell, furuskog og skogkledde lier. Du kan oppleve Senja gjennom en vakker sjøreise med hurtigruten.

Hotell: Hamn i Senja

3.Kjeragbolten, Stavanger

Kanskje verdens mest kjente stein? Kjeragbolten ligger på fjellet Kjerag – omtrent 1000 meter over havet. Bolten på Kjerag er rund stein som har satt seg fast mellom to fjellsider  – og denne er det mulig å stå på toppen av – om du tør! Mange fjellklatrere og basehoppere drar hit, men en gåtur opp til bolten byr også på litt av et adrenalinkick.

Hotell: Byrkjedalstunet

4. Geiranger, Møre og Romsdal

Spektakulære utsikter, snødekte fjell og ville fosser. Geiranger er et av Norges mest populære reisemål med over 700 000 besøkende fra hele verden hvert år. I tillegg er Geiranger listet opp på Unescos verdensarvliste, samt kåret til det best bevarte verdensarvstedet av det amerikanske magasinet National Geographic.

Hotell: Hotel Union Geiranger

5.Ramberg, Lofoten

En sjarmerende landsby på Flakstadøya i Lofoten, kjent for sine vakre strender på Lofotens ytterside.

Hotell: Ramberg Gjestegård

6.Svalbard

Svalbard er et av verdens største områder med uberørt natur – med nordlyset og den uendelige stjernehimmelen som det største trekkplasteret.

Hotell: Coal Miners Cabin

7. Sognefjorden

Et av de mest populære turistmålene på Vestlandet som strekker seg fra kysten rett nord for Bergen og til Jotunheimens trollfjell. Sognefjorden er med sine 204 meter, Norges lengste og dypeste fjord.

Hotell: Quality Hotel Sogn & Fjordane

8. Trolltunga, Hardanger

Trolltunga i Hardanger trekker seg 1100 meter over havet. Målet for turen er fjellhyllen Trolltunga som stikker rett ut av fjellet, 700 meter over Ringedalsvannet under. Tenk å stå der, og se ut over innsjøen, omgitt av fjelltopper. Vakkert.

Hotell: Trolltunga Hotel

9.Omastranda, Kvam, Hordaland

Denne vakre byen på Vestlandet i Norge ligger ved Hardangerfjorden, og har en fantastisk beliggenhet med fjell og sjø.

Hotell: Thon Hotel Sandven

10. Henningsvær, Lofoten

Denne perlen er kanskje Lofotens vakreste fiskevær, som består av en gruppe øyer og holmer som ligger spredt.

Hotell: Villa Bryggekanten

11. Lysebotn, Rogaland

Lysebotn er en liten landsby omkranset av høye og bratte fjell, i full fart til å bli en turistmagnet. Rundt 100.000 turister besøker Lysebotn hvert år for å se det vakre naturlandskapet.

Hotell: Sirdal Høyfjellshotell

12. Trollkyrkja, Fræna

Du har kanskje ikke sett kalk-grotter i Norge ennå? I Fræna er det tre kalk-grotter med underjordiske bekkener og fosser som går gjennom fjellmassivet. Denne spennende hulen er verdt et besøk – og vil garantert overraske deg.

Hotell: Scandic Seilet

13.Rjukan, Telemark

Rjukan står på Unescos verdensarvliste og ligger rett ved Hardangervidda nasjonalpark. Byen er best kjent for Gaustatoppen; et av Norges vakreste fjell.

14.Hjørundfjord, Møre og Romsdal

Hjørundfjorden er omkranset av fjellene som regnes som Sunnmørsalpenes kjerneområde. En av de lengste fjordene i Norge, som du kan oppleve til fots eller med båt.

Hotell: Quality Hotel Ålesund

15.Kvalvika, Lofoten

Kvalvika er et av de vakreste stedene å gå fottur, med en av de flotteste strendene. Det er faktisk ingen andre steder i Norge med så mange vakre strender som i Lofoten. Et ukjent strandparadis med turkisblått vann, myk sand som mel, og snødekte fjell.

16.Aurlandsdalen, Sogn og Fjordane

Aurdalen er kjent som «Norges Grand Canyon»; en flott naturopplevelse med dramatisk fjellnatur og et naturskjønt turområde. Et fantastisk stykke Norge som tar en igjennom et landskap du neppe har opplevd før.

Hotell: Hotel Aurlandsfjord

17.Hvaler

Hvaler består av hele 833 øyer, skjær og holmer. En øykommune ytterst i Oslofjorden, sørvest for Østfold. Øyriket er rik på opplevelser, særlig på sommeren. Opplev den unike skjærgården på sykkel, med båt, bil eller offentlig transport.

Hotell: Vikerhavn