Getty Images

19 flotte reisemål i 2019

Reiseekspertene fra prestisjetunge Condé Nast Traveller har talt. Hit bør du reise i 2019.

Nytt år, nye muligheter, nye opplevelser. Vi gleder oss til reiser som er utenom det vanlige, å utforske nye reisemål og utvide våre horisonter. Å reise handler selvsagt om å slappe av, men også å bli kjent med spennende kulturer, bli kjent med landets historie og skape de gode ferieminnene som du sent vil glemme.

Er du nysgjerrig, eventyrlysten og lengter etter reisemål som skiller seg ut, har Condé Nast Traveller kåret de 19 topp reisemålene i 2019.

Les også: Lonely Planet: Dette er landet du må besøke i 2019

1.Peloponnes, Hellas

Mens populære øyer som Santorini og Mykonos blir overfylt av turister, vil man oppdage andre deler av Hellas. I 2019 skal jernbanetjenesten som forbinder havnen Patras med byen Pyrgos, i sør-vestlige Peloponnes, gjenopptas etter et syv års pause. Vestkysten av Peloponnes består milevis av sanddyner. Kourouta er kanskje ikke den roligste stranden, men det vil snart bli den hippeste. I mai åpner nemlig hotellet Dexamenes i en forlatt vinfabrikk ved sjøen. Peloponnes har flere vingårder og druesorter enn andre regioner i Hellas. Gården Eumelia, som ligger blant 50 hektar med organiske olivenlunder og vingårder, bør stå høyt på listen din, ifølge Condé Nast Traveller.

Sjekk også ut Euphoria Retreat, som er bygd i et bysantinsk kloster, og inkluderer «spartansk eventyr i naturen»,  med fjellklatring, rafting og paragliding.

2.Egypt

Etter et tiår med ustabilitiet, begynner Egypt å seile opp igjen på feriekartet. Det du kan glede deg til i 2019 er det mye omtalte St. Regis som endelig åpner sine dører. Hotellet skal ha en høy dose av glamour – utsikten over promenaden Corniche fra 37. etasje er verdt turen alene! En annen ting du bør glede deg til er Grand Egyptian Museum (GEM) som signaliserer at Egypt er tilbake. Templet i marmor er verdt 1 billion dollar og skal vise frem de beste, historiske gjenstandene fra hele landet. Dog er det én gjenstand som virkelig blir feriens høydepunkt for deg. Kong Farao Tutankhamons grav vil bli vist for publikum for første gang og består av over 5000(!) deler.

3.Matera, Italia

Én av grunnene til hvorfor du må til Matera i 2019 er at byen blir europeisk kulturhovedstad i 2019. Kulturprogrammet lanseres 19.januar, og over 2000 musikere og musikkoprs skal marsjere gjennom gatene for å feire den store begivenheten. Matera er uslåelig vakker. Det er ikke rart at denne italienske byen blir brukt som filmsett for filmer som trenger en autentisk Jerusalem. Filmene Ben-Hur og The Passion of The Christ har begge blitt spilt inn her. Dog er det gamlebyen Sassi di Matera som er byens store trekkplaster. Sassi er en del av  Unescos verdensarvliste og består av vakre steinhus.  Mange Sassi er blitt omgjort til grottehoteller, restauranter, gallerier eller eksklusive, bortgjemte kalksteingrotter – slik som Palazzo Gatini, Corte San Pietro, Relais La Casa de Lucio og Sextantio Le Grotte Della Civita.

4.Perth, Vest-Australia

Du kan fly direkte til Perth fra London på 17 timer og det i seg selv er en grunn til å vurdere å oppleve et helt nytt kontinent. Byen Perth er kjent for sine flotte restauranter med stjernekokker som Rick Stein og Nigella Lawson. Til neste år er det flere hotellåpninger du bør få me deg. Det nye Ritz Calrton-hotellet åpner sine dører ved turistattraksjonen Elizabeth Quay, ilag med Como The Treasury og Alex Hotel. Reiser du ned i sommerperioden, bør du få med deg den nye investeringen på Scarborough Beach, som er verdt nesten 100 millioner britiske pund. Stranden kan smykke seg med ny restaurant og et utendørs basseng. Fra Perth kan du reise videre for å oppleve andre deler av Australia. Condé Nast Traveller anbefaler en reise til Ningaloo Reef, hvor du kan svømme med hvalhai, og vakre Kimberley, som er kjent for sine majestetiske fossefall og frodige natur.

5.Det skotske høylandet

En god miks av det gamle og det moderne er noen av grunnene til å besøke Det skotske høylandet, ifølge Condé Nast Traveller. Administrerende direktør og danske Anders Holch Povlsen og hans kone, Anne, er noen av Skottlands største landeiere og er lidenskapelige opptatte av å revolusjonere Det skotske høylandet. De blander det skandinaviske med det skotske. For eksempel bør du sjekke ut nyåpnede Kyle House – et lite, eldgammel steinhytte, som har en touch av dansk, minimalistisk stil. Hotellet byr også på fantastisk utsikt over fjellene fra alle rom – til og med fra badet.

6.Den tyrkiske riviera

Tyrkia har lenge blitt forbindet med terror og ustabilitet. Dette begynner å endre seg og vi ser at Tyrkia er på vei opp igjen. Særlig Istanbul skiller seg ut og er på åttende plass over populære storbyer i vinter 2018/2019, ifølge tall fra Ticket. De tyrkiske badebyene sørvest Tyrkia trekker til seg mange turister fra både Tyrkia og landet. Condé Nast Traveller nevner blant annet badebyen Bodrum, kjent som Tyrkias St.Tropez, som det største trekkplasteret. Begrunnelsen er nye, spennende restauranter og strandklubber som åpner sommeren 2019.

7.St.Barths, Karibia

Orkanen Irma raste gjennom Karibia og særlig St.Barths i 2017. To år senere er øya åpent igjen. Et stort renoveringsarbeid for å gjenoppbygge hus, hoteller, infastruktur og strandbarer er så og si ferdig. Hôtel Le Toiny gjenåpnet i oktober med åtte nye suiter  (alle med bassenger og terrasser med havutsikt).  På den andre siden av øya, er Villa Marie Saint-Barth (søsterhotellet til St Tropez-originalen) restaurert med to splitter nye villaer. I mellomtiden er det ikoniske hotellet Eden Rock St Barths satt opp til neste jul etter en komplett ansiktsløftning. Hotellet eies av Matthews, Pippa Middletons svigerfamilie. Andre nyoppussede villaer av forretningsmannen Richard Branson blir gradvis åpnet gjennom hele 2019.

8.Arles, Frankrike

Arles er et slags utopisk tilfluktsted for kunstnere. Den provençalske byen i Camargue er satt til å bli en viktig kunstdestinasjon for Europa. I 2019 kan du oppleve den internasjonale fotografifestivalen Les Rencontres de La Photographie, som ekspanderer hvert år, og det romerske amfiteateret vil arrangere flere kulturelle begivenheter. Vil du oppleve det autentiske, middelalderske Frankrike, er det nye hotellet, Le Collatéral et kunstverk i seg selv. Hotellet var tidligere var middelalderkirke og viser italiensk samtidskunst i sine offentlige rom og soverom. Ett av rommene er inspirert av selveste Vincent van Goughs kunstverk «Soverom i Arles».

9.Guadalupe, Mexico

Den meksikanske landsbyen og vindistriktet Guadalupe er stedet du må reise til hvis du elsker vin! Neste sommer kan du glede deg til nye designhoteller, hytter, spa og restauranter. Den årlige mat-og vinfestivalen Valle Food & Wine er ikke til å unngå. Kjent som Mexicos Nappa Valley, er Guadalupe kun to timer unna den amerikanske storbyen San Diego. På grunn av den store interessen for vin, har flere hoteller og Bed&Bedbreakfasts åpnet ved de store dalene med utsikt over vingårder. For eksempel består La Villa Del Valle av seks rom og er omgitt av vingårder, lavendelåkre og olivenlunder.

10.New Orleans, USA

Cocktailkulturen og matkulturen i New Orleans er velkjent. Kreolsk kjøkken er en mattradisjon fra delstaten Louisiana, nærmere bestemt fra byen New Orleans og området rundt. Mattradisjonene består ofte av elementer fra det franske kjøkken, fra området rundt Middelhavet, fra de franske øyene i Karibia, fra Afrika og fra det øvrige USA. Du må like jazz i New Orleans, og om du ikke var frelst før du kom,kan vi garantere at du blir det i løpet av oppholdet.

Du vil ikke finne en storby som er lik New Orleans i Sørstatene eller i verden.

Hotellmessig kan du vurdere Bourbon Orleans for klassisk luksus i French Quarter eller noe rimeligere og sjarmerende Hyatt Place New Orleans Convention Center.

11.Fransk Polynesia

Nicolas Malleville og kona Francesca Bonato som etablerte det fantastiske boutiquehotellet, Coqui Coqui, og forvandlet Mexicos Tulum til et hott reisemål, åpner sitt eget kvarter på Bora Bora høsten 2018, skriver Condé Nast Traveller. Deretter åpner oppfinneren bak underholdningsimperiet Cirque de Soleil, Guy Laliberté, den private øya Nukutepipi. Øya kommer til å bestå av luksusvillaer og bungalower som du kan leie helt for deg selv og dine venner.

12.Mozambique

En kombinasjon av nye hoteller og en rik historie er to grunner til hvorfor du bør reise til det afrikanske landet i 2019. Paradisøya Bazaruto bør du sette høyt på listen din – en kombinasjon av Bora Bora og Maldivene gjør øya postkortverdig. Mozambique har nemlig signert avtale med African Parks for havbeskyttelse av den vakre øya. I tillegg har entrepenøren av VistaJet, britiske Nina Flohr, planer om å åpne luksushotellene Anantara og Azura i 2019. I mellomtiden kan du overnatte på Kisawa Residence på Benguerra Island. Ta også turen til nasjonalparken, Gorongosa National Park, for å få med deg ville dyr og fargerike fugler.

13.Namibia

I Namibia får du strålende sol 300 dager i året. Tenk å sove til løvebrøl under Namibias stjernehimmel. Dette er et ørkenland som må oppleves. Condé Nast Traveller utpeker nye feriehus i 2019 som er verdt å få med seg. Shipwreck Lodge er inspirert av de mange skyllende båtene som er spredt langs strendene. Omaanda har nettopp åpnet med sine ti tradisjonelle, røde stråhytter.

14.Chengdu, Kina

Mange forbinder Chengdu med pandaer og eksotiske tekanner, men storbyen er mye mer enn det, skriver Condé Nast Traveller. Den lokale befolkningen er kjente for å være avslappet og urbane, og LGBT-samfunnet er synligere enn ellers i landet. Resemagasinet anbefaler hip hop-gruppen Higher Brothers og byens små, lokale butikker som Kerry RC. Ta en tur til parken Eastern Suburb Memory, som består av kunst, musikk, fotografi og andre kunstverk samlet på ett sted. Parken har også en gigantisk kino med den største IMAX-skjermen i sørvestlige Kina. Hvor skal du bo? Temple House. Spise? The Bridge anbefales. 

15.Transylvania, Romania

Transylvania er et landområde i Romania kjent for sine gotiske myter og mørke eventyr. Om du vil vekk til naturlige omgivelser og vakre landskap, er Transylvania et godt utgangspunkt. Sykkel- og vandreturer tar reisende til UNESCO-listede middelalderbyer som Viscri, Sighişoara, Biertan, med overnatting i slående slott og hytter.

16.Patagonia, Sør-Amerika

Regionen ligger øst for Andesfjellene og imponerer med sine mektige fjelltopper, imøtekommende mennesker og utrolige matretter. Du finner ikke en klarere natthimmel hvor Milky Way er synlig – og i juli 2019 vil astronomer reise hit for å se den totale formørkelsen som kommer over Patagonia. Samtidig kan du ikke gå glipp av verdens lengste tursti på 1700 mil, Route of Parks, som passerer gjennom 17 av Patagonias nasjonalparker.

17.Mumbai, India

Indias første Soho House-hotell skaper byens kuleste nabolag – med en herlig utsikt over Juhu Beach. En blanding av indisk interiørstil med det moderne gjør hotellet kult og hippt. Samtidig åpner femstjerners hotellet Chedi Mumbai, med høyt kulniarisk fokus og hele seks restauranter. Mumbai har nemlig hele 14 av 50 topprestauranter i India, og med flere nye restauranter som åpner i 2019, er det bare å glede seg.

18.Singapore

Noen mener byen har for strenge regler, andre ser på den som et sted fylt med ubegrensede muligheter. Over 170 banker og institusjoner har sitt fotfeste her og høye skyskrapere dominerer panoramabildet til Singapore. Det vil ikke dermed si at hele byen er full av hvite krager og stresskofferter. Når du besøker den pulserende byen blir du møtt med en ubeskrivelig energi, enorme grønne arealer og utallige attraksjoner, som for en stat som kun er 50 år gammel er ganske imponerende.

19.Tasmania, Australia

Øya og delstaten i Australia har naturskjønne omgivelser med vakre fosser, loddrette fjell og skjulte fossefall. Tasmania skilter også med vidunderlige festivaler og det er gode muligheter for å stå på ski om vinteren. En annen god grunn til å reise til Tasmania er mat og drikke. Råvarene er fantastiske og kokkene er svært mye bedre enn i andre deler av Australia.