20 grunner til å reise til Brasil

Med en kystlinje på hele 7 491 kilometer, tropisk klima og svært frodig natur er Brasil en soleklar feriefavoritt, og her er 20 grunner til at dette skal være ditt neste reisemål:

Søk hotell i Brasil her.


Rio de Janeiro

Dette er en av verdens vakreste og kuleste byer. Rio de Janeiro er frodig og grønn, samtidig som den er tettbygd og folksom. Her finner du de fantastiske og verdensberømte strendene Copacabana og Ipanema, et av verdens syv nye underverker, karneval, store og små salsaklubber og liv og røre fra morgen til kveld. Dette er byen som alle bør oppleve en eller annen gang i løpet av livet. Viktig å vite: Brasil er et relativt trygt land å reise i, med preges av høy kriminalitet – særlig i byene. Derfor er det viktig å være forsiktig og ta forholdsregler som turist. Les mer om UDIs reiseinformasjon her.

Tre luksushotell i Rio de Janeiro:

Copacabana Palace Hotel

Hotel Fasano Rio de Janeiro

Relais & Châteaux Santa Teresa


Favelaene

En favela er et slumområde og bare i Rio de Janeiro finnes det rundt 1000 favelaer. I hele Brasil bor mer enn 10 millioner mennesker i en favela, men fremstillingen av disse som fulle av vold og narkotikakriger stemmer i mange tilfeller ikke. Det er faktisk ikke bare fattige som bor i favelaer, men også mange fra Brasils middelklasse. Her har de både butikker, spisesteder, banker og helsevesen. Et besøk i favelaene er både fascinerende og trygt, og et must ettersom det er livet til en stor del av Brasils befolkning. I Rio de Janeiro kan vi anbefale å reise med organisasjonen Favela Tour.


Kristusstatuen

Den er en av verdens syv nye underverker og står på toppen av Rio de Janeiro. «Cristo Redentor» (Kristus Frelseren på portugisisk)  strekker seg 40 meter opp i været på en allerede 704 meter høy fjelltopp, og er Rios mest kjente byggverk. Den kan ses fra store deler av byen og er kanskje aller vakrest på avstand. Men det er likevel verdt å ta turen med jernbanen som er laget kun for transportering opp og ned ved besøk til statuen. Har du råd til det kan det også være verdt en liten helikoptertur for å beskue statuen på nært hold og samtidig få et overblikk over hele byen.

Tre budsjetthoteller i Rio de Janeiro:

Ipanema Beach House

Leblon Spot Design Hotel

Hotel Atlantico Business Centro


Karneval

Verdens mest berømte karneval foregår i Rio de Janeiro, og til tross for noe kaos og høye priser er karnevalet en opplevelese for livet. Det finnes karnevalparader over hele byen, men den mest berømte er paraden av sambaskoler som passerer karnevalarenaen Sambadrome, som strekker seg hele 700 meter i sentrum av byen. Arenaen har plass til 90.000 mennesker og en vanlig billett koster mellom 40 kroner og 2000 kroner, men det er mange om beinet. Karnevalet i Brasil i 2018: 9.-13.februar


Ipanema beach

Hippe Ipanema er hakket vakrere enn Copacabana, men omtrent like folksom. En avslappende dag her er et must når du besøker Rio. Det samme er det å vandre langs strandpromenaden, og stoppe kun for å ta seg en kokosnøtt.

Tre hoteller i Ipanema:

Best Western Plus Sol Ipanema

Hotel Praia Ipanema

Caesar Park Ipanema


Caipirinha

Den brasilianske «nasjonalcocktailen» er en drink basert på det brasilianske brennevinet cachaça blandet med lime og sukker. Det sies at drinken har sin opprinnelse fra Sao Paulo på begynnelsen av 1900-tallet. I dag har den også blitt populær internasjonalt, men den smaker aller best på en varm dag i nettopp Brasil.


Ihla Grande

En kjapp buss- og båttur ut av Rio de Janeiro finner du den vakre og bilfrie øya Ilha Grande. Her ligger tropiske strender, en regnskog full av dyreliv og et hav som er perfekt for dykking og snorkling. Ilha Grande har mange vakre strender, men den fineste av dem alle er Lopes Mendes som ligger sørøst på øya. Dette er en urørt strand, helt uten bygninger og båter, som stadig befinner seg på listen over verdens vakreste strender.

Tre hoteller på Ilha Grande:

Asalem

Sagu Mini Resort

Atlantica Jungle Resort


Fotball

Fotball er jo stort i Brasil, og besøker du byen bør du få med deg en kamp, gjerne på Maracaña Stadion som er en av verdens største. Men vær klar over at et fotballoppgjør kan være blodig alvor for mange brasilianere, bokstavelig talt. Ta derfor alle forhåndsregler når det gjelder sikkerhet dersom du skal på kamp.


Salvador

Skal du besøke Brasil i karnevaltiden kan Salvador være et bra alternativ til Rio de Janeiro. Ifølge Guinness rekordbok er nemlig karnevalet i denne byen den største festen på kloden. Byen kan også skilte med sitt vakre historiske sentrum og en av de lengste kystlinjene blant byer i Brasil.

Tre hoteller i Salvador:

Aram Yami

Pousada Casa Vila Bela

Bahia OthonPalaca Hotel


Chapada Diamantina nasjonalpark

40 mil fra Salvador ligger nasjonalparken Chapada Diamantina som har en storslått natur av fjell, åser og daler . Nasjonalparken er har også en rekke grotter hvor det har blitt funnet både gull og diamanter, så dette er definitivt stedet dersom du vil dra på skattejakt.


Olinda

Olinda er en av Brasils best bevarte byer fra kolonitiden. Drøm deg bort blant vakre kirker, fargerike hus og sjarmerende restauranter. På en varm dag kan du ta deg en dukkert i Atlanterhavet på en av byens strender.

Tre hoteller i Olinda:

Pousada Baobá

Beach Class Suites

Casa Blanca Resort


Capoeira

Kampsporten capoeira omtales også som en dans, og skal ha blitt til for å skjule forberedelse til opprør mot slaveeierne som hold de afrobrasilianske slavene så tidlig som 1500-tallet. Er du fascinert over sporten kan du jo besøke en av Brasils mange capoeiraklubber for å betrakte andre som utøver capoeira, eller kanskje lære deg det selv?


Amazonasregnskogen

Verdens største regnskog strekker seg over ni sør-amerikanske land, og bare i den brasilianske delen av Amazonasregnskogen finner du en sjettedel av hele jordklodens registrerte plante-, fiske-, fugle- og dyrearter. Dessverre har 20 prosent av denne delen av regnskogen blitt borte, mens 30 prosent er skadet av menneskelig aktivitet.


Paraty

Vakre Paraty gir deg nydelige strender, majestetiske fjell, tropiske skoger og vakre fossefall. Denne tidligere portugisiske kolonien er populær blant turister og kan kombineres med Ilha Grande som ligger like ved.

Tre hoteller i Paraty:

Pousada Porto Imperial

Casa Turquesa – Maison D´Hôtes

Pousada Literária de Paraty


Churrascaria

Dersom du liker biff skal du besøke ett churrascaria når du er i Brasil. Her får du servert deilig kjøtt og biffer som er grillet på kull. Slik det fungerer på mange steder er at du får utlevert et slags kort som er rødt på den ene siden og grønt på den andre. Servitøren går rundt til alle bordene når biffene er klare for å se om du vil ha eller ikke, ligger lappen din med den grønne siden opp er du sulten på mer biff, er du mett legger du lappen med den røde siden opp.


Iguazúfallene

På grensa mellom Brasil og Argentina finner du en rekke fossefall som til sammen utgjør Iguazúfallene. Fossene er utrolig vakre, men enda vakrere blir de av den frodige naturen som omgir den.


São Paulo

Brasils største by er kjent for sin arkitektur som er en god blanding av skyskrapere, historiske og moderne bygninger. I tillegg er byen prefekt for en gastronomisk reise ettersom den kan tilby mat fra over 60 forskjellige kjøkken fordelt på rundt 12.000 restauranter.

Tre hoteller i Sao Paulo:

Hotel Unique

Fasano Hotel Sao Paulo

Clarion Hotel Faria Lima


Açai

Den brasilianske frukten er full av antioksidanter og blir ofte brukt i kosttilskudd her til lands. I Brasil brukes frukten stort sett til juicer og smoothies som drikkes eller spises med granola på toppen, og som er herlig forfriskende på varme dager.


Samba

Det finnes vel neppe noe mer brasiliansk enn samba, og når du først har tatt turen til Brasil er det et must å besøke en tradisjonell sambaklubb. Kanskje du til og med vil ta deg et lite sambakurs?


Fernando de Noronha

Denne øygruppen i Atlanterhavet ligger på UNESCOs verdensarvliste. Øygruppen har et rikt dyre- og sjøliv og er du glad i delfiner er dette stedet for deg. Hver morgen mellom klokken 5 og 7:30 svømmer det opp til 2000 delfiner til den såkalte Delfinbukta. Du kan også beskue skilpadder og selvsagt mange andre dyr på Fernando de Noronha.


Tre hoteller på Fernando de Noronha:

Pousada da Villa

Pousada Lun Mar

Flamboyant Residence


20 grunner til å reise til…

… New York … Skottland … Danmark