Foto: iStock

20 grunner til å reise til Frankrike

Dette landet er på mange måter et helt Europa i miniatyr.

Bonjour! Oui, oui! Je t’aime!

Fredag 17. september ble det kjent at Nettavisen har sikret seg eksklusive rettigheter til å vise fransk toppfotball. Og det feirer vi med å drømme oss bort til rundturer i Frankrike.

I tillegg til et nydelig språk kan Frankrike by på det meste; et delikat kjøkken, fantastiske viner, smakfulle oster, romantisk atmosfære, storslått natur, vakre strender og kystlinjer, yrende kulturliv, spektakulære turistattraksjoner, fotball (og andre sporter) i det øvre sjiktet. Og listen bare fortsetter… Med andre ord: i Frankrike er mulighetene mange og vi har plukket ut 20 grunner til at du bør reise hit. Bestill hotell nå!

1. Her kan du få en fantastisk skiopplevelse

Dette finnes en rekke steder i Frankrike som er perfekt for vintersport. Vi kan anbefale både Pyreneene og Chamonix. Pyreneene er fjellkjeden som ligger i grenseovergaven til Spania og som er et populært sted for alpin skisport, mens Chamonix som ligger i de franske alpene omtales gjerne som alpinismens vugge. Her finner de en herlig miks av de beste skikjørerne og de vanlige ukesturistene. I Chamonix finner du også Mont Blac, det høyeste fjellet i Vest Europa og med den villeste off-pisten og de største fallhøydene.

Her bør du bo i Pyreneene

Résidence Mer et Golf Tourmalet

Hotel Le Montaigu,

Résidence Privilège Resorts Les Chalets D’Ax 

Flotte skihoteller i Chamonix

Résidence Pierre & Vacances La Rivière

 Hôtel Les Aiglons Resort & Spa

Langley hotel Gustavia

 

2. Du kan ri på «de hvite hestene fra havet» i Camargue

Landområdet Camargue er blant annet kjent for Camarguehestene, også omtalt som «de hvite hestene fra havet». Disse raske, sterke og utholdende hestene er tradisjonelt brukt av de såkalte les gardiens, som aler opp og gjeter de svarte Camargue-oksene. Reiser du til Camargue kan du imidlertid velge mellom en rekke utflukter på hesteryggen. Ledsaget av erfarne fagfolk vil du kunne ri langs flotte strender som gjerne er omgitt av flyvende rosa flamingoer. En overveldende opplevelse!

3. Besøke landets flotte kystlinjer

Normandie og Korsika er to av Frankrikes mange flotte kystlinjer. I nydelige Normandie finner du et spesielt klippelandskap, med milevis av brede, finkornede sandstrender. Når du er i Normandie må du også ta turen til de kjente historiske attraksjonene D-day stranden og Bayeux-teppet. Korsika, som ligger noen timer syd for Nice i hjertet av Middelhavet, blir gjerne omtalt som skjønnhetens øy. Her finner du 1000 km med kystlinje og vakre uberørte strender. For den dykkeinteresserte er dette den perfekte destinasjon- vannet er utrolig klart og livet under vann er rikt og variert!

Tre hoteller du bør oppleve i Normandie (Fecamp)

Domaine Saint Clair Le Donjon Etretat

La Ferme Saint Simeon

Hotel Spa Pasino

4. Eller gå GR 20 – Korsika på langs

GR20 står for Grande Randonnée og betyr lang vandring på fransk, og er et nettverk av lange vandreruter i både Frankrike, Belgia, Nederland og Spania. GR20, eller Korsika på langs, er den vandringen som anses som den hardeste av alle GR-rutene. Og det med god grunn; hele løypa er på ca 180 km og for folk flest tar turen rundt 15 dager. Vandringen består av en rekke tøffe stigninger og utforkjøringer, samt seksjoner som overstiger 2000m hvor du virkelig får prøvd ut dine klatreferdigheter. Når det er sagt, er dette en opplevelse du sent vil glemme.

5. Oppleve den internasjonale Cannes-festivalen

I Cannes finner du den internasjonale og prestisjetunge Cannes filmfestival, som med noen få unntak har blitt avholdt hvert år siden 1959. Filmfestivalen kombinerer de to viktigste tingene innen film; nemlig kunst og industri. Festivalen er et meget populært sted for filmprodusenter som ønsker blest rundt egne produksjoner og for å selge sine filmer til distributører fra alle verdenshjørner. Med ca 30.000 akkrediterte gjester, er denne festivalen er en mediayndling. På den rød løperen vil du garantert spotte internasjonale filmstjerne og store kjendiser.

Flotte strandhoteller i Cannes

Pullman Cannes Mandelieu

Majestic Barriere

Le Grand Hotel 

6. Slikke sol i luksuriøse og moderne Nice

Nice er en av de største turistdestinasjonene i Frankrike. Byen som ligger på den franske rivieraen, byr på utrolige strender og landskap, og frister turister med sine 300 soldager i året. Med sitt luksuriøse og moderne gatebilde, er denne byen stedet for jetsettere. Her finner du en rekke av private strender, som for eksempel Castel Plage Privée – den mest trendy stranden for usjenerte og glamorøse mennesker som vil drikke dyr champagne ved solsenga. I tillegg til å nyte byens deilige atmosfære, er Nice stedet for velsmakende mat, inspirerende handleturer og gåturer i den helt unike og sjarmerende gamlebyen.

7. … eller feriere i celebre Saint Tropez

Det var Birgitte Bardot som gjorde den lille fiskerlandsbyen St. Tropez verdenkjent med filmen «Og gud skapte kvinnen» i 1956. Siden den tid har byen vært en møteplass for velstående mennesker fra hele verden. I havna kommer luksusyachtene inn på ettermiddagen- gjerne med store superstjerner eller millionærer ombord. Denne byen er festby for de rike og berømte. Utenfor sesong er St. Tropez en rolig havnby som vil sjarmere deg med sin deilige atmosfære og koselige restauranter. Ta også turen til de fine strendene Plages de St. Tropez og Plages de Pampelonne som ligger rett utenfor byen.

Den perfekte måten å komme seg rundt på den franske rivieraen er ved hjelp av bil. Her kan du leie bil til en veldig god pris!

Tre luksuriøste hotell i St. Tropez

Althoff Hotel Villa Belrose

Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort

La Résidence de la Pinède 

8. Omfavne romantikken i Paris

Vi kan selvfølgelig ikke unngå å nevne den franske hovedstaden, Paris. Den romantiske byen kan by på alt fra verdenskjente turistattraksjoner som Eiffeltårnet, Louvre museet, Triumfbuen og Notre-Dame- til deilig gourmetmat i øvre sjikt, festing ut i de sene nattetimer på kule barer og utesteder, picnic i flotte parker og endeløs handling i dyre designerbutikker. Les 20 grunner til å reise til Paris her.

Tre romatiske hotell i Paris

Sofitel Paris Arc de Triomphe

La Maison Champs Elysées

Le Pavillon des Lettres 

9. Følge verdens største sykkelritt

Sykkelinteressert? I Frankrike holdes verdens største sykkelritt; Tour De France. Dette rittet kjøres hver sommer i juli og har en lengde på tre uker. Tour De France ble arrangert for første gang i 1903 og i fjor ble rittet arrangert for 100. gang. De mest avgjørende etappene foregår i Pyreneene og Alpene, mens målgang har siden 1975 vært på Champs-Élysées i Paris.

10. Besøke vingårder i Bordeaux

Drikk av verden beste viner i Bourdeaux! I Bordeaux er regionens vinindustri den største inntektskilden og den største næringen. Med hele 9000 vinproduserende slott og 13.000 vindyrkere i regionen vil du garantert finne din yndlingsvin. Besøk for eksempel den berømte vingården i St. Emilion eller vingården i Sauternes som er berømt for sin kvalitets vin.

På disse hotellene i Bordeaux vil du garantert kose deg

Grand Hotel de Bordeaux and Spa

Hotel Burdigala Bordeaux – MGallery Collection

Pullman Bordeaux Aquitania

11. … og selvfølgelig drikke masse champagne, i Champagne!

Den hvite og musserende champagnen, som gjerne får humøret til å sprudle, kommer fra distriktet med samme navn: Champagne i Nord-Frankrike. Champagne er et område med mange spennende gamle borger, middelalderkirker og renessanseslott, spennende historie og enestående vakker natur. Det er tre klassiske steder du kan besøke om du ønsker å utforske opphavet til den boblende drikken. Området rundt De Montagne de Reims og Côte des Blancs er begge kjent for kvaliteten på sine champagner, inkludert «Grand Crus», mens den nærliggende Vallèe de la Marne har de beste prisene og de mest fruktige champagnene. Disse områdene er alle godt skiltet både fra Epernay og Reims.

12. Besøke «fangene på fortet»

Husker du den kjente underholdningsserien «Fangene på fortet»? Sørvest i Frankrike, nær den sjarmerende byen La Rochelle, ligger den franske øyfestningen fra 1850-årene Fort Boyard hvor «Fangene på fortet» ble spilt inn.

Tre barnevennlige hotell i La Rochelle

Pierre & Vacances Residence Le Palais des Gouverneurs

Les Vignes de la Chapelle

Appart’hôtel Odalys Archipel 

13. Sprenge adrenalinet i en bobsleigh

På jakt etter spenning? Da bør du kjøre bobsleigh i kjente La Plagne (som ble bygget for Albertville OL). Her kan du sprenge adrenalinet i selvstyrte mono bobs eller stole på de franke kjøreferdigheter og klatre inn i en taxi bob. Her snakker vi hastigheter opp i mot 100km/t. Hold deg fast og forbered deg på en vanvittig spennende opplevelse.

14. Besøk Broen over Gard-elven

Ca 2000 år siden, tilbrakte 1000 romere femten slitsomme år med å konstruere Pont du Gard- en spektakulær bro bygget av en samling av steiner som veier opp til 6 tonn. Konstruert helt uten mørtel, noe som gjør det enda mer imponerende, var broen en del av en 50 km lang vannledning og fremstår i dag som et av de best bevarte eksempler på en romersk vannvei. Nedre del av broen fungerer som vei. Et stort høydepunkt du bare må få med deg om du velger å legge ferien i Frankrike!

15. Vandre rundt i det kongelige slottet Versaillies

Dette kongelige slottet i byen Versialles er oppført på UNESCOs liste over verdensarver og er en turistattraksjon som trekker hundretusener turister hvert år. Med siden vakre utsmykninger og enorme hage (syv kunstige dammer og en rekke fontener) er dette det største parkanlegget noensinne. Store deler av slottet og hele parkarealet er i dag åpent for publikum.

Billige (og bra!) hoteller nær slottet i Versialles

Mercure Versailles Chateau

Hotel la Residence du Berry

Ibis Versailles Parly 2 

16. Se ditt franske favorittlag spille

Ligue 1 er navnet på Frankrikes mest prestisjefylte fotball-liga med lag som blant annet Paris St. Germain, Lille OSC, St. Etienne og Monaco. Antallet medvirkende lag har i alle år variert mellom 18 og 20. Ligaen holder veldig høy internasjonal klasse og har gjennom årene også lokket flere norske spillere som blant annet John Arne Riise, John Carew, Daniel Braaten og Alexander Tettey. Har du et fransk favorittlag eller spilles det en stor internasjonal kamp i Frankrike som du ønsker å få med deg? Reis på pakketur med reisearrangør eller skreddersy din egen reise for å få med deg de største kampene som spilles i Frankrike!

17. Besøke byen omgitt av bymurer

Omkring ca. år 1000 var St. Malo en øy hvor St. Aaron og St. Brendan grunnla et kloster, hvor en av munkene senere ble til St. Malo. Derav navnet. I dag er dette den mest besøke byen i Bretagne, både på grunn av sin status som en fantastisk by omgitt av bymurer, men også fordi det er en av de største fergehavnene i denne delen av Frankrike. I St. Malo kan du spasere gjennom den sjarmerende gamlebyen, ut på de langstrakte strendene og selvsagt besøke turistattraksjoner som Grande Porte, Porte St. Vincent og byborgen som huser Musèe del la Ville og Grand Aquarium. Merk at tidevannforskjellene i byen er svært iøynefallende!

Tre nydelige hoteller i St. Malo

Hôtel Le Nouveau Monde

Hotel Oceania Saint Malo

Grand Hôtel des Thermes

18. Du kan spise på de aller flotteste franske kjøkken

Det er et velkjent faktum at det franske kjøkkenet er fantastisk. Selvom du vil finne franske restauranter rundt om i hele verden, kan ikke dette sammenliknes med det å spise fois gras, coq au vin, ratatouille, bouillabaisse, souffle, eclairs eller ganache på en ekte fransk restaurant i Frankrike. For en virkelig gourmet matopplevelse, kan du bestille bord på en av landets Michelin tre-stjerne restauranter: Guy Savoy, Le Meurice eller Plaza Athenee. Et godt tips er å følge restaurantens anbefaling av vin- dette vil garantert toppe opplevelsen!

19. … eller spise masse, og deretter enda mer fransk ost

Det sies at Charles de Gaulle en gang kommenterte: «»You can only unite the French through fear. Because you simply can`t bring together a country that has over 265 kinds of cheese». For osteelskeren er nemlig Frankrike det ultimate paradis. Offisielt finnes det ca 340 typer fransk ost, og på de franske restauranter kan du fråtse i velfylte Plateau De Fromages (ostebrett) som serveres med brød.

20. Du kan ta del i Frankrikes store nasjonale feiring

Frankrikes nasjonaldag feires 14. juli, som et minne om «stormen på Bastillen» i Paris den 14. juli 1789. Derav navnet Bastille-dagen. Det feires over hele landet, og i Paris kan du blant annet oppleve en militærparade på Champs Elysées, hvor «Le President de la Republique» leder an stående i en åpen Jeep. Du kan også oppleve Fremmedlegionen i sine kakiuniformer og ikke minst jagerflyene som flyr lavt over paraden mens de sender ut røyk, i rødt, hvitt og blått. Etter paraden er det musikk og dans over hele Paris og kvelden avsluttes med et gigantisk fyrverkeri ved Eiffeltårnet.

Her finner du de beste hotellene i Frankrike 

 

Les også: 20 grunner å reise til New York

Les også: 20 grunner å reise til Danmark

Les også: 20 grunner å reise til Skottland