20 grunner til å reise til Paris

Det finnes mange gode grunner til å dra til Paris. Vi gir deg 20.

Det er noen ting du bare må oppleve når du er i Paris. Følger du denne listen, kan vi garantere deg en spennende og innholdsrik ferie i en av verdens vakreste byer.

Finn de billigste og beste flybillettene til Paris her

Dette er de 10 beste hotellene i Paris

1. Du kan besøke verdenskjente Eiffeltårnet

Med sine 324,8 meter og 20.000 lyspærer som på kveldstid blinker utover byen, er Eiffeltårnet uten tvil den mest besøkte turistattraksjonen i Paris, og en av verdens mest besøkte attraksjoner du må betale for. Omtrent 7 millioner mennesker besøker Eiffeltårnet hvert eneste år, og det er kun dem som betaler.

I tillegg til den unike og spektakulære utsikten over Paris, vil du finne en skøytebane i 2. etasje (på vinteren) og restauranter og barer i tårnet som alle er verdt et besøk.

Opplev Eiffeltårnet fra balkongen på hotellrommet ved å bo på dette luksushotellet.

2. Kjøre bil gjennom verdens største rundkjøring… Eller?

triumpbuen

Tør du å kjøre bil gjennom en 7-felts rundkjøring, med tilgang fra hele 14 avenyer? Ikke vi heller. Det du derimot kan gjøre, er å gå i toppen av Triumfbuen – det verdenskjente landemerket plassert i sentrum av rundkjøringen. «Observatoriet» er Triumfbuens utsiktspost, hvor du 200 meter over bakkenivå kan følge det trafikale kaoset ovenfra, eller bare nyte den fantastiske utsikten over Paris.

3. Spaser gatelangs gjennom flotte avenyer

Har du sett Emily in Paris på Netflix? I så fall har du garantert fått lyst til å vandre i Paris’ mange vakre gater. Avenue des Champs-Élysées og Avenue Montaign er begge eksklusive og flotte avenyer, midt i hjertet av Paris. Her kan du gå gatelangs i timevis uten å kjede deg!

På disse avenyene finner du en rekke butikker (både kjente merkevarer og andre spesialbutikker), kafeer, kino og forskjellige teatre. Hvis lommeboken tillater det, er det også her du finner de store flaggskip-butikkene til motehus som blant annet Gucci, Chanel, Dior og Valentino. Skriker lommeboken nei, bør du fortsatt gå en lang tur på disse avenyene da det også er perfekt for å hente inspirasjon og vindusshoppe!

Bo luksuriøst på disse hotellene i Paris:

Renaissance Paris Vendome Hotel

Paris Marriott Champs Elysees Hotel

Hôtel de Sers

4. Dra på sightseeing på rulleskøyter

Hver fredag kveld arrangeres en 3-timers lang tur på rulleskøyter rundt omkring i Paris – Pari Roller. Dette er åpent for alle, men med forventninger om at du mestrer det å bremse og skifte retning på rulleskøyter. NB! Du må ta med egne skøyter, og merk at dette tilbudet blir kansellert dersom det regner.

Et av de aller mest luksuriøse hotellene i Paris er Four Seasons Hotel George V

5. Opplev en rekke kulturelle høydepunkt

Opparbeid kulturell kapital ved å ta turen til følgende steder: Louvre (Musée du Louvre, 8 arrondissement): I dag et av verdens største og det mest besøkte kunstmuseet i verden som viser middelaldersk-, antikk- og nyere tiders skulpturer, malerier og kunstverker.

Picassomuseet (Hôtel Salé 5 rue de Thorigny, 3 arrondissement): En utstilling av Picasso sine verk. Hele 203 malerier, 191 skulpturer, 85 keramikker, 3000 tegninger og manuskripter.

Pompidusenteret (Place Georges-Pompidou, 4 arrondissement): Senter for kunst og kultur. Tre etasjer med et offentlig bibliotek, hvor du finner en særlig stor samling av periodika, plater og filmer. Musée National d’Art Moderne holder til i 4. og 5. etasje, og i toppetasjen er det skiftende utstillinger. Ikke åpent på tirsdager.

Orsay-museet (1, rue de la Légion d’Honneur, 7 arrondissement): Tilbyr fransk kunst mellom 1848 og 1914, og omfatter blant annet malerier, skulpturer, møbler og fotografier, og er mest kjent for sin samling (verdens største) fra impresjonismen og postimpresjonismen. Både Monet, Manet, Degas, Renoir, Cezanne, Seurat, Gauguin og Van Gogh er godt representert i utstillingene. Museet har en permanent utstilling om Montmartre og den pulserende bydelens rike kultur og historie.

Tre historiske hoteller i Paris:

Pavillon de la Reine & Spa 

InterContinental Paris le Grand

Maison Astor Paris

Le Grand har en ærverdig atmosfære.

6. Vinne eller tape penger på galoppbanen, Longchamps (Hippodrome Longchamp)

Longchamp er en galoppbane i Bois de Boulogne, og det er der det kjente løpet «Prix de l’Arc de Triomphe» finner sted. Her finner du flere ulike baner, som varierer i alt fra 1000-4000 lengdemeter og med 46 ulike startbåser.

7. Hent frem din indre kunstner i Montmartre

Utforsk historiske Montmartre med sin unike arkitektur, smale gater og kunstneriske uttrykk og impulser. Dette området er det høyeste punktet i Paris (ligger på 130 meter), og har for lengst vunnet hjertet til både lokale innbyggere og turister. I Montmartre finner du også den romersk-katolske kirken Basilica of Sacre-Ceour og en utsikt over Paris som du ikke kan gå glipp av!

I Montmartre bør du bo på dette fantastiske hotellet.

8. Spise lunsj på kafeen til den fabelaktige Amelie

For det er i området Monmartre at den kritikerroste filmen «Amèlie» er spilt inn! Ønsker du å omgi deg i kjente scener fra filmen, anbefaler vi at du tar en lunsj på Cafe des 2 Moulins (15, rue Lepic, 75018 Paris), hvor Amelie jobbet som servitør. Like i nærheten finner du Hotel Des Arts Paris Montmartre.

9. Opplev den sensuelle kabaretscenen, Moulin Rouge

Like i nærheten av Montarte ligger den elegante, tradisjonsfylte og glamorøse kabaretscenen Moulin Rouge. Siden åpningen i 1889 har kabaretsalen kunne tilby forrykende og sensuelle danseshow. Ønsker du å gå på en forestilling kan du sjekke programmet og pris her. Vil du bo rett ved den berømte mølla, bør du ta en titt på luksuriøse Maison Souquet. For å sitere en anmeldelse: «Betjeningen overgår alt jeg har opplevd i behjelpelighet og personlig oppfølging». Her finner du hotellet.

10. Se sport på nært hold i Stade de France

Ta turen til Frankrikes nasjonarena, som ble bygget i forkant av VM i fotball 1998. Arenaen har en tilskuerkapasitet på 80 000. Når det verken er pågående rugby eller fotballkamper, kan du ved å kjøpe billetter få en guidet tur gjennom hele anlegget. PS. Dette anlegget brukes også som konsertarena for store, internasjonale superstjerner – sjekk programmet og kanskje du reiser hjem med en konsertopplevelse i minnet!

11. Kryss kjærlighetsbroen Pont de I’Archevêche

Pont de I’Archevêche har fått navnet kjærlighetsbroen, og ble tidligere dekket av hengelåser i alle størrelser og farger hengt opp av kjærester som et symbol på deres evige kjærlighet. Dette er ikke lenger lov, men broen er fortsatt et romantisk kjennetegn i kjærlighetsbyen over alle kjærlighetsbyer. Du har også en god utsikt til Seine fra broen.

Tre romantiske hoteller i Paris:

Hotel de Banville

Secret de Paris – Hotel & Spa

Castille Paris

12. Dra til øya der det hele startet

Det var på den lille øya Ile-da-la-Citè det hele startet; det var her vandrerne slo seg ned og la grunnlaget for dagens Paris. Så tidlig som år 508 ble den lille øya utnevnt til hovedstad og i år 900 ble det begynt å bygge på de andre områdene rundt øya. I dag huser øya kjente attraksjoner som Notre-Dame, som franske myndigheter håper at vil være fullstendig rekonstruert etter brannen i løpet av 2024. Du finner også Conciergie (stedet der Marie Antoinette ventet sin henrettelse i 1793), Justisdepartementet og Sainte-Chappelle (det gotiske kapellet som ble bygget for å huse relikvier etter Jesus).

I tillegg vil man på sydspissen av øya finne Mémorial des Martyrs et de la Déportation, et minnesmerke over de 200.000 franskmennene som under annen verdenskrig ble deportert til de tyske konsentrasjonsleirene og døde der. Det er forholdsvis enkelt å komme til øya, da den er forbundet med fastlandet med ikke mindre enn ti broer – gå, ta buss eller metro. For enhver som elsker historie er denne øya et must!

13. Besøk Mikke Mus og vennene hans i Disneyland

Den kjente parken ligger rett utenfor sentrumskjernen av byen og er en opplevelse for hele familien! Fylt av festligheter, spektakulære show, parader og muligheten til å hilse på Mikke Mus og vennene hans, gjør at dette er stedet hvor du får minner som varer i årevis. Her er det viktig at du booker på forhånd.

Tre familievennlige hoteller i Paris:

Les Jardins Du Marais

Midnight Hôtel Paris

Select Hotel – Rive Gauche

14. Besøk det hippe området Marais

De siste to tiårene har Marais vært en av de hippeste delene av byen Paris. Fullpakket av nymotens hoteller, vintagebutikker, restauranter og barer, er dette området også et førsteklasses sted for de som elsker kunst.

I Marais finner du blant annet Musée d’Art et d’Histoire du Judaïsme (Museum for jødisk kunst og historie), Musée Carnavalet (Museum om Paris’ historie) og Musée de la Chasse et de la Nature (et jaktmuseeum). Det trendy området er i tillegg et must for alle fashionistaer! Se etter butikker som Vanessa Bruno, The Kooples, APC, Isabel Marant, Zadig & Voltaire, Iro, Surface to Air, Repetto og COS.

Like i nærheten finner du Hôtel Bourg Tibourg, et fasjonabelt hotell i hjertet av Paris.

15. Smak på verdens beste falafel

I Marais, spesielt rundt i nabolaget til det Jødiske Kvarteret, flyter det av sjapper som alle selger falafel (en populær form for fastfood opprinnelig fra Midtøsten). Likevel er det ett utsalgssted som har gjort seg bemerket verden rundt: L’As du Falafel (34, rue des Rosiers). Denne matopplevelsen kan umulig forklares annerledes enn at den er himmelsk god! Ikke bli skremt av den lange køen utenfor, den går veldig fort. PS: Stengt på lørdager!

Tre rimelige hoteller i trendy Le Marais:

Hotel De Neuve Le Marais by Happyculture

Hôtel Sookie

Hôtel Marais de Launay

16. Ha piknik i en av byens vakre parker

Det er bare å pakke piknikkurven; Parc Floral de Paris (15 minutter med metroen fra sentrum), Parc des Buttes-Chaumont (ligger i gåavstand fra sentrum) og Jardin du Luxembourg (den største og mest romantiske i Paris) er alle vakre parker der du kan slappe av med en bok, spille spill, drikke fransk vin eller spasere rolig rundt kun for å slippe byens asfalt og betong. Hyggelig, avslappende og ikke minst romantisk!

17. Spis på restauranter i verdenstoppen

Det er utvilsomt en rekke eksklusive og velsmakende restauranter i Paris, men disse tre restaurantene vil definitivt ta deg med på en unik gastronomisk opplevelse: Pierre Gagnaire (6, rue Balzac, 75008) er en av Paris’ aller fineste og beste restauranter.

I Marais-distriktet kan du prøve en fantastisk middag hos L’Ambroisie (9 place des Vosges, 75004) som har hele 3 stjerner i Michelin-guiden og en romantisk atmosfære med klassisk interiør og levende lys.

Le Meurice (228 rue de Rivoli, 75001), er restauranten som ligger i det fem-stjerners luksushotellet med samme navn. Med hjelp av superkokken Alain Ducasse har restauranten to Michelin-stjerner i 2024. Merk at alle tre restaurantene krever bordbestilling og det forventes at du er kledd i finstasen.

18. …eller spis deg mett på franske makroner

Makroner er søtsaken som er selve varemerket til Paris. Spis deg mett på de fristende og velsmakende makronene, som kommer i alle mulige farger og smaker! Vi anbefaler utsalgsstedene Ladurée (21 Rue Bonaparte, Saint Germain des Prés) eller Pierre Hermé (72 Rue Bonapart, Saint Germain des Prés).

Sjekk disse kule hotellene i Paris:

Le Burgundy Paris

Grand Hotel Saint Michel

19. Finn skjulte skatter på sjarmerende markeder

La deg sjarmere av byens flotte markeder! Vil du besøke verdens største loppemarked? Da bør du ta turen til Marchè aux Puces – Clignancourt. Vil du heller besøke et lokalt loppemarked? Da er markedet Marché Porte de Vanves noe for deg. Dette er ikke så kjent blant turister, og har dermed opprettholdt en god og ekte stemning. Ellers så kan du dra til Le Marché aux Porte de Clignancourt, som er en egen bydel med markeder nord i Paris. Her bør du spesielt se etter det sjarmerende markedet Marchè Vernaison. Er det derimot et matmarked du er på utkikk etter, prøv Rue Mouffetardfinner, som er et av byens største.

20. Heng med internasjonale kjendiser på trendy utesteder

Vi kommer ikke utenom å trekke frem Paris’ kuleste og mest trendy barer og utesteder. Hvis du spaserer gjennom den lille mexikanske restauranten Candelaria (52 Rue de Saintonge, 75003), vil du forbi kjøkkenet og innerst i lokalet finne en superkul coctailbar som passer perfekt før en fuktig bytur.

Book aktiviteter i Paris

Les også:

20 grunner til å dra til New York