20 grunner til å velge Tyrkia

Reiser du til Tyrkia for første gang, vil du bli overrasket. For enten du velger chartersteder som Antalya eller Alanya eller metropolen Istanbul er det ikke som du hadde tenkt deg. Det er mye bedre. Vi har plukket ut de 20 beste tingene med Tyrkia og forsøker å overbevise deg om hvorfor du bør legge neste ferie til dette spennende landet. Men husk samtidig på at Tyrkia har seilt opp som en favoritt blant nordmenn, så ikke vent til de beste hotellene er tatt med å booke. Vil du gjøre det lettvint for deg selv så book en pakkereise med alt inkludert her.

1. De vennlige tyrkerne

tyrker

De vennlige tyrkerne er søte mennesker som bidrar til at din ferie blir av beste sort. Servicen generelt er bra og det er jo ikke noe vi er bortskjemt med i Norge. Glade i barn er de selvfølgelig også, så disse er like velkomne og viktige som de voksne. Enten du vil bo på et lite, hjemmekoselig sted eller en større resort. Ikke glem å reservere fly i tide.

Tre flotte hoteller du bør bo på i Antalya

Barut Lara

1

Alp Pasa Hotel

2

Hotel Su

3

2. Været

vaer

Været. På vestkysten og i sør regner det nesten aldri om sommeren, så lengter du etter sol og varme er du mer eller mindre garantert fint vær her. Hva er mer irriterende enn regn i Syden liksom. Det slipper du på den tyrkiske riviera.

3. Fargene

turkey660

Fargene. Tyrkia er et fargerikt samfunn og i motsetning til her hjemme hvor alt skal være svart eller hvitt, eller nyanser av det, er det forfriskende å komme til et sted der tallerkenene kan være gule og skjørtene rosa. Sterke farger gir oss energi og bidrar til at vi føler oss gladere og blir mer opplagte på ferie. Ingenting er bedre enn det.

De beste hotellene i Alanya

Alaiye Resort & Spa Hotel

6

Utopia World Hotel

7

4. Prisnivået

Luksus

Prisnivået. Det er mye billigere enn de andre charterfavorittene, og uansett hva du skal handle får du det rimeligere her. Bare husk på at mye er kopivare, laget i ekte materiale men uten lov til å sette på det berømte merket Gucci, Versace eller hva det nå måtte være. Eksklusive hoteller, god mat, ekskursjoner og annet moro er ellers rasende billig, så her kan du virkelig leve som en greve på ferie. Finn ditt luksushotell, eller bestille pakketur her.

5. Hammamet

hamam

Hammamet. Badstue, skrubbing og massasje er det ingen som kan bedre enn tyrkerne, og et besøk i Hammamet er den perfekte starten på en etterlengtet ferie for en sliten kropp.

Skal du reise til Belek, bør du bo her:

Rixos Premium Belek

8

6. Alternativ frisør

hair

Alternativ frisør. Det å gå til frisøren i Tyrkia er ikke bare behagelig fordi det er så billig, og fordi de skjønner hva du vil ha uten å si så mye, men også fordi de lurer på om de samtidig skal gi deg litt pedikyr og manikyr til en slikk og ingenting. Her er det bare å takke og bukke.

7. Bazarene

keramikk

Bazarene. I Tyrkias bazarhaller er det mye spennende å shoppe, og du kan gjøre kupp på alt fra krydder og krukker til tepper og klær. Men her gjelder det også å være en kløpper til å prute, ikke være redd for å komme med et skambud samt å ha ryggmarg nok til å gå når du ikke får varen til den prisen du vil betale. Å handle i Tyrkia er et spill, men er du med på leken kan det bli mange morsomme opplevelser og du vil garantert gjøre mange gode kjøp.

8. Maten

Mat

Maten. Det tyrkiske kjøkkenet regnes for å være et av de tre beste i verden, så her kan du virkelig få mange gode, kulinariske opplevelser. Bare pass på at du googler opp de beste restaurantene i forkant, for her som i alle andre land kan man spise ekstremt bra og ekstremt dårlig.

 9. Baklava

Baklava

Baklava. Gå inn i et bakeri og la deg friste til å smake på noen av bakevarene. Tyrkerne lager nemlig mange deilige og søte bakevarer som gjerne dyppes i honning. Den mest  kjente er baklava, som man oftest får servert som en dessert. Sørg for å få smakt på delikatessen mens du er her, for det er i Tyrkia den smaker best.

Planlegger du å legge turen til byen Side, bør du velge dette hotellet:

Alba Queen Hotel

9

10. Metropolen Istanbu

Tyrkia

Metropolen Istanbul med sine 14,6 millioner innbyggere er Tyrkias største by og en av verdens mest spennende byer med store kulturforskjeller. Her står opplevelsene i kø idet Europa går over i Asia og vest møter øst. I Istanbul er det nok av severdigheter å besøke for den nysgjerrige, som blant andre Grand Bazaar med sine over 4000 butikker, Hagia Sofia, Den blå moske, Topkapi Sultanpalass samt nyte den beste utsikten over Bosporosstredet. Kombiner gjerne en strandferie med noen dager i flotte Istanbul, og sørg for å booke dette hotell med basseng om du er avhengig av en dukkert i varmen.

11. Pamukkale

Pamukkale

Pamukkale er et naturfenomen bestående av hvite fjellhyller av kalk som vannet blir presset opp i. Det er også en av Tyrkias største attraksjoner, blant annet fordi det sies at det kalkrike vannet skal ha en foryngende effekt på kvinner. Vel, det skader i hvert fall ikke å prøve… Pamukkale ligger ca 3,5 timers kjøring fra Bodrum og 5 timer fra Alanya.

12. Efesos

Efesos

Den gamle provinshovedstaden til Romerriket, Efesos, er i dag et av verdens største arkeologiske steder, med ruiner av mange imponerende byggverk, som blant annet Artemistempelet (et av verdens 7 byggverk), Celsus-biblioteket og to amfier. Det sies også at selveste Jomfru Maria har bodd her. Byen fikk i sin tid status gjennom å være en «havneby»  med tilknytning til havet gjennom elva Eaystros, men elveslam og erosjon gjorde den etterhvert mindre beleilig, og i løpet av middelalderen ble den fraflyttet. Verdt et besøk for deg som ønsker å oppleve et sus fra fortiden.

Dette er hotellene du bør velge i byen Bodrum:

Manuela Hotel

10

Thor Luxury Hotel & Villas

11

Vogue Bodrum Hotel & Resort

12

Yasmin Bodrum Resort 

13

13. Det tyrkiske ølet

Øl

Det tyrkiske ølet heter Efes og smaker fortreffelig i sommervarmen. Varianten med lime kan også anbefales for den som liker det friskt. Husk at øl også er bakteriefritt og kan anbefales for å forebygge en dårlig feriemage.

14. Fotball

football

Fotball. Tyrkerne er fotballgale og det er en opplevelse å få med seg en kamp her. Istanbul har tre store fotballag å friste med, og enten du bestemmer deg for å se Besiktas, Fenerbache eller Galatasara så vil opplevelsen være stor. Pass dog på å kle deg i riktige farger, da rivaliseringen mellom de tre lagene er nådeløs.

15. Båtturene

Båttur

Båtturene. Enten du velger deg en dagstur eller overnattingstur med båt bør du benytte sjansen til til å komme deg ut på havet mens du er i Tyrkia. Det klare vannet, muligheten til å se delfiner, sole seg på dekk, hoppe i have fra båten og spise selvfanget blekksprut en fantastisk opplevelse. Husk bare solkrem med høy faktor for her snakker vi om lange og hete timer.

I byen Kemer er dette hotellfavorittene:

Amara Dolce Vita Luxury

17

Majesty Club La Mer Art

18

Rixos Beldibi

19

Otium Gül Beach Resort

20

16. Kappadokia

cappadocia

Kappadokia. Göreme nasjonalpark og formasjonene av tuffstein i Kappadokia utgjør et slags trollandskap og er i dag et populært turistmål i Tyrkia som det er verdt å få med seg. Den lille byen Göreme ligger midt i dette området og tilbyr overnatting på et av sine mange hoteller for de tilreisende, som vil ta en titt på denne kulturarven som er oppført på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvstedet for Europa. Her kan du lese mer om Kappadokia.

17. Vannsport

vannsport

Vannsport. I Tyrkia og særlig Alanya-området kan du prøve det du måtte ønske av vannsport, og alt fra vannscooter og bananbåt, til windsurfing og dykking er mulig å gjøre her. Slå deg løs og ha det moro på ferien, og pass på å få prøvd det du vil, før du vender nesen hjemover til Norge hvor vannet er kaldere og mulighetene sjeldnere.

Reis til Marmaris og bo på disse flotte hotellene:

Angel’s Peninsula Hotel

25

Munamar Beach Resort

26

18. Turkish Delight

delight

Turkish Delight. Gelegodteriet du kan få i alle varianter er tyrkernes svar på italienernes is. Prøv det og du vil oppleve en bit av ekte tyrkisk matkultur. Smaken er som kjent som baken, men uansett har du smakt på noe annerledes enn hva vi nordmenn er vant med, og det er jo en av de tingene som er så bra med å reise. De små og store opplevelsene.

19. Tepper

tepper

Tepper. Tyrkerne er kjente for sin lange teppetradisjon, og dersom du er ute etter noen flotte og fargerike gulvtepper du kan friske opp hjemmet med så finner du de her. Bare ikke glem å prute, og husk at tettere vevde tepper er dyrere enn løsere vevde tepper.

20. Gull

gull

Gull. Ja, siden alt er billigere i Tyrkia gjelder jo også dette gull, så her har du muligheten til å handle flotte smykker til en billigere penge. Et kjede du har drømt om å eie, eller en fet gullring som får deg til å fremstå som en filmstjerne? Utvalget er stort så ikke gå glipp av sjansen.   Spare mer penger på Tyrkiaferien Å legge ferien til Tyrkia kan bli en fornøyelse for lommeboken. Enda flere penger kan du spare på å booke hotell og fly selv. Her finner du et stort utvalg av hotell nå. Her kan du sjekke ledige flyseter.