20 vakre steder i Europa

Disse stedene vil du aldri glemme, og du vil aldri få så bra bilder. Her er stedene som er #vakre og #unike, og som vil få enhver Instagram-konto til å bli full av likes. Her er 20 vakre steder i Europa.

1. Tellaro, Italia

Tellaro rocks and old village on the sea. Church and houses. Five lands, Cinque Terre, Liguria Italy Europe.

Tellaro ligger i østkysten av Liguira og er kjent som «Italias hemmelighet». Du tror kanskje landbyen er en del av berømte Cinque Terre? Ja, dette er en annen fargerik fiskerby hvor alle husene er malt i spreke farger. Men Tellaro ligger ved enden til Liguira, nærmere Toscana. Du trenger ikke å bruke så lang tid på å utforske byen, men du får du en flott opplevelse du sent vil glemme. Hovedkvartalet er ved høyden til kirken fra det 16. århundre,  hvor du vil finne en kafé og terrasse. Kjør opp til landsbyen med buss fra La Spezia.

Vil du bo i Tellaro? Her finner du de 10 beste hotellene

Les også: En guide til Italias mest fargerike steder

2. Hallstatt, Østerrike

iStock_000014184156_Small

Det er nesten som Hallmatt er tatt ut av en eventyrfilm med sitt praktfulle landskap langs elven, Hallstätter See. Storslått natur stiger drastisk over elven, mens pastellfargede hus kaster skygge over det skimrende vannet, og ruvende fjell ses på alle hjørner. Hellstatt er kjent for sitt vakre landskap, men har også en sentrum med Hallstatt Markt (markedtorget) og Hallstatt Lahn. Du nærmer deg den lille byen med båt fra togstasjonen.

Her finner du de 10 beste hotellene i Hallstatt

Vil du bo rett ved det ikoniske landskapet? Da bor du på Heritage Hotel Hallstatt

Les også: 12 eventyrsteder som finnes i virkeligheten

3. Folegandros, Hellas

The Church of Panagia in Chora, Folegandros Cyclades.

Folegandros er en liten gresk øy i Egerhavet som sammen med Sikonos, los, anafi og Santorini blir en del av øygruppen Kykladene. Øya har mange fjellområder og flotte hvitmalte stenhus som imponerer turistene. Folegandros er en uberørt del av Hellas med rolig atmosfære, gjestfrihet og flotte strender. Om du er i velkjente Santorini eller Milos, er det verdt å ta seg en tur hit og bare nyte synet av landskapet.

Her er de 10 beste hotellene i Folegandros

4. Colmar, Frankrike

Colorful traditional french houses on the side of river Lauch in Petite Venise, Colmar, France

Colmar er en by i Alsace, Frankrike, og er den siste byen i Frankrike som ble frigjort etter 2.verdenskrig i 1945. Det beste stedet å oppleve Colmar er i middelalderbyen. Her er det mange interessante steder slik som «Petite Venise», som får deg til å se to ganger. Bli imponert av nydelige hus og innsjø som minner om maleri. Derimot er det Rue de Tannerus (Tanners Street) med sine eldgamle hus fra det 14.århundre som får mest oppmerksomhet. Flotte maleriske vinduer og tak dekorert med fargerike fliser er noe av det vakreste du vil se.

Best Western Grand Hotel Bristol er mest bestilt i Colmar

5. Reine, Norge

Rorbuer (rorbu) huts in Lofoten, Norway

Reine i Lofoten er et tettsted og fiskevær i Moskenes kommune. Lofoten har fått kallenavnet «sjelen til Nord-Norge» – en region med flotte landskap, blått vann, blomsterdekkede enger og dramatiske fjorder. Reine er også et av de mest fotograferte motivene og er en stor inspirasjon for kunstnere.

Vil du bo rett ved vannkanten? Sjekk ut Toppøy Rorbuer

6. Telc, Tsjekkia

iStock_000081689783_Small

Telc er en gamleby som ble oppført på Unescos verdensarvliste i 1992. Gamlebyen er det perfekte eksemplet på italiensk renessanse nord for Alpene og en by med et av de mest populære kvartalene i Europa. Hvert hus er finere enn neste. Fasaden til husene her er så vakre at de har blitt en av de mest fotograferte bygningene i byen. Det kjente kvartalet har en fargerik og hektisk gate med utendørskafeer og restauranter som tiltrekker turistene.

Skal du overnatte i Telc? Da må du sjekke ut dette hotellet!

7. Albarracín, Spania

evening view of mountains town in Aragon. Albarracin, Teruel

Albarracín er en liten landsby som tidligere var under muslimsk styre (716-1200). Dette synes tydelig på arkitekturstilen som har holdt seg siden den tid. Å kjøre opp til landsbyen på fjellene gir en spesiell følelse, og landsbyen regnes som en av verdens vakreste landsbyer i Spania. I tillegg har gatene og arkitekturen blitt oppført på Unescos verdensarvliste. Bare se for deg å stå på åssiden her og ta et bilde?

Sjekk ut dette hotellet i Albarracin!

8. Pucisca, Dalmatia, Kroatia

Pučišća town, island Brač, Dalmatia, Croatia at dusk.

Det sies at dette vakre stedet steg opp fra stein i en dyp vik i nord for Brac, kjent for sine stenhus som skaper det ikoniske landskapet. Her kan du stoppe innom mellom Omis og Makarska i Kroatia. De hvite stenhusene som er limt fast på klippene,  gjør denne øya til noe helt for seg selv.

Finn luksushoteller i Split i Sentral-Dalmatia

9. Gruyéres, Sveits

iStock_000019870028_Small

I denne fantastiske byen som har fått en ost oppkalt etter seg – Gruyéres – føles det som om tiden har stått stille siden middelalderen. Sveits har mange flotte landskap, men denne utsikten tar rett og slett pusten fra deg. Ellers enn middelalderbyen, kan du oppleve slottet, som nå har blitt til et museum. Chãteau de St-Germain er en liten by med et annet slott som er verdt å se; Château de St-Germain, som huser en mengde bilder og skulpturer fra kjente kunstnere.

Hotel de Gruyères ligger rett ved slottet!

10. Bled, Slovenia

iStock_000014918758_Small

Turkisgrønn innsjø med middelalderslottet som klynger seg til klippen er noe av det vakreste du kommer til å se i Slovenia. Du har sikkert sett landskapet på et vakkert postkort eller to? Bled er faktisk like vakker i virkeligheten. Bryllupsreisende, backpackere og hikere kommer hit stadig vekk for å få med seg et av Europas vakreste landskap.

Vila Istra er et utmerket hotell i Bled som må oppleves

11. Óbidos, Portugal

iStock_000013646602_Small

Obidos er en fantastisk historisk by omringet av brolagte gater og grønne lunder – et av de mest fotograferte byene i Portugal. Byen ligger omtrent 3 timer fra den sjarmerende hovedstaden, Lisboa. Bak murgatene ligger et godt bevart slott, mange sjarmerende gater og hvitmalte hus som bare er fantastisk å oppdage til fots.

Pousada Castelo de Obidos er et historisk hotell du bare må sjekke ut

Les også: Lisboa – et perfekt feriemål uansett årstid

12. Banská Štiavnica, Slovakia

Summer Calvary in Banska Stiavnica, Slovakia Unesco

Denne byen i det sentrale Slovakia ligger på en enorm caldera,, som oppstod etter at en gammel vulkan falt sammen, inn i seg selv. Gjennom tidene har byen blitt besøkt av mange kjente ingeniører og forskere som bidro til berømmelsen av byen. Her finner du fortsatt kirker, elegante kvartaler og slott fra 16.århundre som blender seg godt inn i det grønne landskapet.

Sjekk ut dette boutiquehotellet i Slovakia

13. Keukenhof, Nederland

iStock_000043315898_Small

Om du først skal besøke Nederland, bør du forsikre deg om å gjøre det i våren – og nærmere byen Keukenhof. Her kan du oppleve det vakre synet av fargerike tulipaner og andre blomster som Nederland er kjent for. Keukenhof er den mest kjente og største blomsterparken i verden og ligger ikke så langt ifra Amsterdam. Hvem vil vel ikke få med seg det ikoniske ved Nederland?

Finn hoteller i Amsterdam her

14. Cochem, Tyskland

 Panorama of Cochem with the Cochem Imperial Castle on the mountain and Mosel river bellow at spring, Germany

Det er få byer i verden som matcher sjarmen til Cochem. Det vakre landskapet gjør dette til favorittstedet til mange besøkende grunnet sine myter, fortellinger og rik historie som er vevd inn i hver gate. Byen har blitt kåret til en av de fineste landsbyene langs Mosel-elven omgitt av høyder, bratte vinmarker og typiske vinlandsbyer.

Her er topp 10 hoteller i Cochem

15. Trolltunga, Hordaland

iStock_000039947154_Small(1)

Trolltunga i Hardanger er en av de mest spektakulære fjellformasjonene i Norge. En vandring her gir deg en følelse av frihet og en stor «wow»-faktor. Fjellet strekker seg 1100 meter over havet. Målet for turen er fjellhyllen Trolltunga som stikker rett ut av fjellet, 700 meter over Ringedalsvannet under. Tenk å stå der, og se ut over innsjøen, omgitt av fjelltopper. I løpet av stigningen på rundt 900 meter oppover spaserer du forbi fossefall, grønn vegetasjon og fjelltopper som gjør gåturen variert og spennende. Den ultimate belønningen er utsikten på toppen.

Hotel Ullensvang er fantastisk og ligger langs Hardangerfjorden

16. Positano, Amalfikysten, Italia

Picturesque Amalfi coast. Positano, Italy

Positano er en liten by på Amalfikysten i provinsen Salerno i Campania i Italia. Byen er preget av turister, og det er vel kanskje ikke så rart. Positano er en av de mest fotograferte byene i verden og er en av verdens vakreste byer. Den amerikanske forfatteren John Seinbeck (1902 – 1968) kalte byen for «verdens eneste loddrette by» da han var på besøk i 1953. Du skjønner sikkert hvorfor?

På Le Sirenuse Positano kan du få verdens fineste utsikt

17. Vernazza, Cinque Terre, Italia

Panorama of Vernazza and suspended garden,Cinque Terre National Park,Liguria,Italy,Europe

Vernazza har lang historie som fiskerlandsby og er en av de 5 landsbyene i berømte Cinque Terre. Du kan stå ved klippene her og se utover stranden og de sjarmerende fargerike husene for å ta bilder. Vernazza er en liten landsby med rundt 1000 innbyggere. Oliventrær omringer hele øya og det sies at landets beste olivenolje produseres her. Er du glad i historiske monumenter, så er det verdt å se den gotiske kirken i nærheten av vannkanten, Santa Margherita d’Antiochia. Gå opp trappene helt til toppen av kirken for en spektakulær utsikt.

Vernazza har mange flotte hoteller. Sjekk de ut her.

18. Catalonia, Barcelona, Spania

Santa Maria de Montserrat monastery. Monastery on mountain near Barcelona, in Catalonia

Fjell som når opptil 3140 meter, steinete og sandete kyst, flotte landskap, middelalderbygninger. Det mest spektakulære i Catalonia er uten tvil fjelltoppene som fanger oppmerksomheten din. Tenk å kjøre gjennom her og bare nyte de spisse fjellene bak det vakre, grønne landskapet?

Søk etter hoteller i Barcelona her

Olivia Balmes Barcelona må du sjekke ut!

19. Provence, Frankrike

iStock_000075050049_Small

Opplev lavendeleventyret i Provence. Den blålilla blomsterprakten er ganske så kjent og er et helt sjeldent syn. Det er så skjønt her at det lukter lavendel og krydderurter hvor enn du går. Landskapet har inspirert mange kunstnere, og hver dag har du sjarmerende råvarer og sødmefylte viner innen rekkevidde.

Har du sett dette flotte hotellet i Provence?

20. Oeschinen lake, Sveits

The panorama in summer view over the Oeschinensee (Oeschinen lake) and the alps on the other side near Kandersteg on Bernese Oberland in Switzerland.

Oeschinen lake er en grønnblå innsjø rett ved de snødekte fjellene. Ganske så postkort-idyll. Dette er uten tvil en av de vakreste innsjøene i Sveits. Om vinteren har innsjøen frosset til is og mange lokale kommer hit for å fiske. Like vakker i alle årstider.

Her er de 10 beste hotellene i nærheten av Oeschinensee