20 vakre steder i Europa

Disse stedene er så vakre at du aldri vil glemme dem.

Aner du ikke hvor du skal reise? Disse 20 stedene er en god start. Foto: getty


Utforsk kulturelle skatter, historiske monumenter og naturlige underverker. Disse destinasjonene garanterer minneverdige opplevelser og inspirerende øyeblikk. Opplev reisen gjennom Europas skjønnheter og oppdag hvorfor hvert sted er verdt et besøk.

Her er 20 vakre steder i Europa.

1. Tellaro, Italia

Tellaro utgjør en sjarmerende fiskerlandsby plassert på en klippe ved østkysten av La Spezia-bukten i Liguria, Nord-Italia. Foto: getty

Tellaro, som ligger på østkysten av Liguria, er kjent som «Italias hemmelighet». Selv om du kanskje tror at denne landsbyen er en del av det berømte Cinque Terre, tilhører den faktisk Liguria, nærmere bestemt Toscana.

Du trenger ikke å tilbringe mye tid her for å få en uforglemmelig opplevelse. Hovedkvartalet ligger ved siden av kirken fra det 16. århundre, hvor du finner en sjarmerende kafé og terrasse. En praktisk måte å nå landsbyen på er med buss fra La Spezia.

Vil du bo i Tellaro? Her finner du de 10 beste hotellene


2. Hallstatt, Østerrike

Hallstatt ligger ekstremt pittoresk til ved innsjøen av «samme» navn (Hallstätter See). Foto: getty

Hallstatt ser ut som om det er hentet fra en eventyrfilm, med sitt fortryllende landskap som strekker seg langs elven Hallstätter See. Naturen rundt stiger dramatisk over elven, pastellfargede hus kaster skygger over det glitrende vannet, og majestetiske fjell omkranser hele scenen. Hallstatt er berømt for sitt vakre landskap, og i sentrum finner du Hallstatt Markt (markedstorget) og Hallstatt Lahn. Den beste måten å nærme seg denne lille byen på er med båt fra togstasjonen.

Her finner du de 10 beste hotellene i Hallstatt

Hotelltips: Vil du bo rett ved det ikoniske landskapet? Da bor du på Heritage Hotel Hallstatt


3. Folegandros, Hellas

Folegandros, en liten gresk øy i Egeerhavet, er en del av den sørlige Kykladene, sammen med Sikinos, Ios, Anafi og Santorini. Foto: getty

Folegandros, en liten gresk øy i Egeerhavet, utgjør sammen med Sikinos, Ios, Anafi og Santorini øygruppen Kykladene. Øya preges av imponerende fjellområder og hvitmalte steinhus som appellerer til turistene. Folegandros representerer en uberørt del av Hellas, kjennetegnet av en rolig atmosfære, gjestfrihet og vakre strender. Selv om du besøker de mer kjente destinasjonene som Santorini eller Milos, er det vel verdt å ta turen til Folegandros for å nyte den enestående naturen.

Her er de 10 beste hotellene i Folegandros


4. Colmar, Frankrike

Colmar er hovedstaden i det franske departementet Haut-Rhin i regionen Alsace. Foto: getty

Colmar er en by i Alsace, Frankrike, og den ble den siste byen som ble frigjort etter andre verdenskrig i 1945. Den beste måten å oppleve Colmar på er å utforske middelalderbyen, hvor du vil finne mange fascinerende steder, inkludert «Petite Venise,» som virkelig fanger oppmerksomheten. Her kan du beundre vakre hus langs en innsjø som ser ut som et maleri.

Spesielt imponerende er Rue de Tannerus (Tanners Street) med sine eldgamle hus fra det 14. århundre. De vakre, pittoreske vinduene og takene dekorert med fargerike fliser utgjør noen av de mest fortryllende synene du vil oppleve.

Hotelltips: Grand Hotel Bristol er mest bestilt i Colmar


5. Reine, Norge

Rorbuer (rorbu)i Lofoten. Foto: getty

Reine i Lofoten er et tettsted og fiskevær i Moskenes kommune. Lofoten blir ofte omtalt som «sjelen til Nord-Norge,» preget av fantastiske landskap, krystallklart vann, blomsterdekte enger og dramatiske fjorder. Reine, en av de mest fotograferte destinasjonene, er også en betydelig inspirasjon for kunstnere.

Hotelltips: Vil du bo rett ved vannkanten? Sjekk ut Toppøy Rorbuer


6. Telc, Tsjekkia

Gamlebyen ble i 1992 oppført på UNESCOs verdensarvliste. Foto: getty

Telč er en gammel by som ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1992. Gamlebyen representerer det ideelle eksempelet på italiensk renessanse nord for Alpene og er et av de mest populære kvarterene i Europa.

Hvert hus i Telč overgår det neste i skjønnhet, og fasadene deres har gjort dem til noen av de mest fotograferte bygningene i byen. Det berømte kvarteret kjennetegnes av en livlig gate med fargerike utendørskafeer og restauranter som appellerer til turister.

Hotelltips: Chateau Herálec Boutique Hotel


7. Albarracín, Spania

Albarracín er en spansk by i provinsen Teruel, som tilhører den autonome regionen Aragon. Foto: getty

Albarracín er en liten landsby som tidligere var under muslimsk styre fra 716 til 1200. Denne historiske perioden gjenspeiles tydelig i arkitekturen, som har blitt bevart siden den tiden.

Å kjøre opp til landsbyen i fjellene gir en unik følelse, og Albarracín regnes som en av verdens vakreste landsbyer i Spania. Videre har gatene og arkitekturen fått plass på UNESCOs verdensarvliste. Forestill deg å stå på åssiden her og ta et bilde – det er virkelig en uforglemmelig opplevelse.

Hotelltips: Sjekk ut dette hotellet i Albarracin


8. Pucisca, Dalmatia, Kroatia

«Den gylne finger», som strandas navn betyr på norsk. Foto: getty

Det hevdes at dette vakre stedet har reist seg fra steinene i en dyp vik nord for Brac, kjent for sine stenhus som skaper det ikoniske landskapet. Dette stedet er et ideelt stoppested mellom Omis og Makarska i Kroatia. De hvite stenhusene som klistrer seg til klippene, gjør denne øya til noe helt unikt.

Finn luksushoteller i Split i Sentral-Dalmatia


9. Gruyéres, Sveits

Gruyères er en bykommune i distriktet Gruyère i kantonen Fribourg, Sveits. Foto: getty

I denne fantastiske byen, som har gitt navn til den berømte osten Gruyère, føles det som om tiden har stått stille siden middelalderen. I tillegg til den sjarmerende middelalderbyen, kan du utforske slottet, som nå fungerer som et museum.

Château de St-Germain er en annen liten by med et annet slott verdt å besøke; Château de St-Germain huser en imponerende samling av bilder og skulpturer fra kjente kunstnere.

Hotelltips: Hotel de Gruyères ligger rett ved slottet


10. Bled, Slovenia

Bled er et minneverdig syn med sitt ikoniske eventyrkirketårn, som fester seg i hukommelsen. Foto: getty

Den turkisgrønne innsjøen med det middelalderske slottet som klamrer seg til klippen er blant det vakreste du vil oppleve i Slovenia. Du har sannsynligvis sett dette idylliske landskapet på et postkort eller to, og Bled er faktisk like vakker i virkeligheten. Bryllupsreisende, backpackere og hikere strømmer til dette stedet kontinuerlig for å oppleve en av Europas mest sjarmerende naturperler.

Hotelltips: Rikli Balance Hotel


11. Óbidos, Portugal

Óbidos er en by og kommune i distriktet Leiria, Portugal. Foto: getty

Óbidos er en historisk by omgitt av brolagte gater og grønne lunder, og den er en av de mest fotograferte byene i Portugal. Denne byen ligger omtrent tre timer fra den sjarmerende hovedstaden, Lisboa. Bak de gamle murene finner du et velbevart slott, sjarmerende gater og hvitmalte hus som er fantastiske å oppdage til fots.

Hotelltips: Pousada Castelo de Obidos er et historisk hotell du bare må sjekke ut


12. Banská Štiavnica, Slovakia

Banská Štiavnica er en by i sentrale Slovakia. Foto: getty

Denne byen i sentrale Slovakia ligger i en enorm kaldera, dannet da en gammel vulkan kollapset inn i seg selv. Gjennom historien har byen blitt besøkt av mange kjente ingeniører og forskere, som har bidratt til byens berømmelse. Her finner du fortsatt kirker, elegante kvarter og slott fra 16. århundre, som smelter harmonisk inn i det grønne landskapet.

Hotelltips: Sjekk ut dette boutiquehotellet i Slovakia


13. Keukenhof, Nederland

Keukenhof er et hageanlegg ved byen Lisse i Nederland. Foto: getty

Om du planlegger å besøke Nederland, bør du forsikre deg om å gjøre det om våren – spesielt i nærheten av byen Keukenhof. Her kan du oppleve den fantastiske synet av fargerike tulipaner og andre blomster som Nederland er kjent for. Keukenhof er verdens mest kjente og største blomsterpark, og den ligger bare en kort avstand fra Amsterdam. Hvem vil vel gå glipp av den ikoniske blomsterprakten som Nederland er kjent for?

Finn hoteller i Amsterdam her


14. Cochem, Tyskland

Cochem er en by i Moseldalen i delstaten Rheinland-Pfalz, Tyskland. Foto: getty

Det er få byer i verden som kan matche sjarmen til Cochem. Den vakre naturen gjør dette til et favorittsted for mange besøkende på grunn av sine myter, fortellinger og rike historie som vever seg inn i hver gate. Byen har blitt anerkjent som en av de vakreste landsbyene langs Mosel-elven, omgitt av høye fjell, bratte vinmarker og sjarmerende vinlandsbyer.

Her er topp 10 hoteller i Cochem


15. Trolltunga, Hordaland

Trolltunga, en klippeutsikt på 1100 moh., ligger 700 meter over Ringedalsvatnet i Skjeggedal. Foto: getty

Trolltunga i Hardanger er en av de mest spektakulære fjellformasjonene i Norge. En vandring her gir deg en følelse av frihet og en stor «wow»-faktor, med fjellet som strekker seg 1100 meter over havet.

Målet for turen er Trolltunga, en fjellhylle som stikker rett ut av fjellet, 700 meter over Ringedalsvannet nedenfor. Å stå der og se utover innsjøen, omgitt av majestetiske fjelltopper, er en utrolig opplevelse. Under oppstigningen på rundt 900 meter passerer du fossefall, frodig vegetasjon og imponerende fjelltopper, noe som gjør vandringen variert og spennende. Den ultimate belønningen venter på toppen med en fantastisk utsikt.

Hotelltips: Hotel Ullensvang er fantastisk og ligger langs Hardangerfjorden


16. Positano, Amalfikysten, Italia

Positano er en av de peneste byene på Amalfikysten. Foto: getty

Positano er en liten by på Amalfikysten i provinsen Salerno i Campania, Italia. Byen er sterkt preget av turister, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Positano regnes som en av de mest fotograferte byene i verden og er ansett som en av de vakreste byene på globalt nivå. Den amerikanske forfatteren John Steinbeck (1902 – 1968) beskrev byen som «verdens eneste loddrette by» da han besøkte den i 1953. Du skjønner nok hvorfor når du ser den.

Hotelltips: På Le Sirenuse Positano kan du få verdens fineste utsikt


17. Vernazza, Cinque Terre, Italia

Vernazza er en landsby i provinsen La Spezia i Liguria, Italia. Foto: getty

Vernazza har en lang historie som fiskerlandsby og er en av de fem landsbyene i den berømte Cinque Terre. Du kan stå ved klippene her og beundre stranden og de sjarmerende, fargerike husene mens du tar bilder.

Vernazza er en liten landsby med rundt 1000 innbyggere, og oliventrær omkranser hele området. Det hevdes at landets beste olivenolje produseres her. For de som setter pris på historiske monumenter, er den gotiske kirken Santa Margherita d’Antiochia, som ligger nær vannkanten, verdt et besøk. Gå opp trappene helt til toppen av kirken for en spektakulær utsikt.

Vernazza har mange flotte hoteller. Sjekk de ut her.


18. Catalonia, Barcelona, Spania

Catalonia ligger nordøst i Spania, på grensen mot Frankrike. Foto: getty

Fjell som reiser seg opp til 3140 meter, steinete og sandete kystlinjer, fantastiske landskap og middelalderske bygninger – det mest spektakulære med Catalonia er utvilsomt de majestetiske fjelltoppene som fanger oppmerksomheten din. Forestill deg å kjøre gjennom dette området og bare nyte synet av de spisse fjellene bak det vakre, grønne landskapet. En opplevelse for sjelen!

Søk etter hoteller i Barcelona her

Hotelltips: Olivia Balmes Barcelona må du sjekke ut

Les også: 20 grunner til å dra til Barcelona


19. Provence, Frankrike

Provence er en geografisk region og en historisk provins i sørøstlige Frankrike. Foto: getty

Opplev lavendeleventyret i Provence. Den blålilla blomsterprakten er svært kjent og utgjør et helt unikt syn. Det er så vakkert her at du kan kjenne duften av lavendel og krydderurter uansett hvor du går. Landskapet har vært en kilde til inspirasjon for mange kunstnere, og hver dag kan du nyte sjarmerende lokale råvarer og sødmefylte viner innen rekkevidde.

Hotelltips: Har du sett dette flotte hotellet i Provence?


20. Oeschinen lake, Sveits

Oeschinen-sjøen er blant de vakreste fjellsjøene i Sveits. Foto: getty

Oeschinen Lake er en grønnblå innsjø omgitt av snødekte fjell, en idyll som ligner på et postkort. Denne innsjøen er uten tvil en av de vakreste i Sveits. Om vinteren fryser innsjøen til is, og mange lokale kommer hit for å fiske. Uansett årstid beholder den sin naturlige skjønnhet.

Her er de 10 beste hotellene i nærheten av Oeschinensee


Syv utrolige destinasjoner fra James Bonds’ verden

På disse destinasjonene er det gode sjanser for luksus, spektakulære utsikter og et glass med «shaken, not stirred» Martini.