Foto: iStock

28 supertips til USAs beste by

Denne byen i USA er en stor opplevelse. Her er tipsene du trenger.

San Francisco er alt USA kan være på sitt beste, og samtidig mye av det beste en europeisk by og en asiatisk by kan gi. Her får du himmelsk mat, utrolig shopping, svært vennlige mennesker og et uteliv som du knapt kan se maken til noe sted i verden.

Her gir vi deg våre beste tips til byen.

Sjekk Laurel Nights for de aller beste hotellene i San Francisco!


Å fly til San Francisco

Det er en lang vei til San Francisco fra Norge. En reise med SAS sender deg til Newark før du tar innenlands fly til San Francisco. Det betyr to veldig ok etapper. Er du tidlig ute kan du også få ganske billige billetter (fra 6000kr og oppover) tur/retur.

Her kan du bestille SAS-reise

En annen mulighet er Lufthansa, som vil ha deg innom Tyskland først før man drar direkte til San Francisco. Her må du være litt heldigere med dagene for å få en god pris, men du kan få den godt ned mot 6000kr her også.

Her kan du bestille hos Lufthansa


Hoteller i San Francisco

Det er selvfølgelig en haug med gode hoteller i San Francisco, men å ta utgangspunkt i Union Square er et godt tips. Priser og kvalitet varierer en del på alle hotell i San Francisco, men kvaliteten er jevnt over bedre enn det man kjenner fra blant annet New York.

Her er våre fem beste tips for hotell i San Francisco:

Orchard Garden Hotel

Dette ganske lille hotellet har en svært god plassering og har en miljøprofil. Ikke la det eventuelt skremme deg. Hotellet har svært gode rom, en utrolig frokost, en liten og hyggelig bar og veldig god service.

Her finner du hotellet

Clift

Et designhotell av dimensjoner med en bar du må oppleve og en restaurant du må spise i.

Her finner du hotellet

Fairmont Heritage Place

Luksus. Klasse. Sinnsyk utsikt.

Her finner du hotellet


Lei en bil, kjør Highway 1

Byen San Francisco klarer du fint med trikk og føtter. Sentrum er forholdsvis lite i forhold til hvor stor byen er, og trikken er selvfølgelig en opplevelse i seg selv.

Du bør likevel leie en bil noen dager for å a) kjøre over Golden Gate-bruen og b) kjøre Highway 1

De aller råeste bilene koster litt over tre hundre kroner per dag å leie, mens du kan få biler ned til 200 kroner per dag.

Stopp i Santa Barbara og Monterey.

Sjekk prisene og mulighetene her


Ut på byen i San Francisco

Liker du kinesisk mat så er du heldig. San Francisco har en svært stor Chinatown, samt et område som kalles Japantown. I begge områdene finner du både helt autentiske spisesteder samt litt mer amerikaniserte versjoner.

Våre topp 5 anbefalinger for restauranter i San Francisco er:

Gary Danko – En femretters på denne prisvinnende restauranten koster rundt 600 kroner (kommer litt an på dollarkursen, her har vi tatt litt i). Det er verdt hver eneste krone.

Coi – Denne restauranten har to stjerner i Michelinguiden. Du skal lete lenge etter en restaurant som er mer luksus-California enn dette.  En meny med 11 retter (inklusive små venteretter) vil koste rundt 900 kroner.

Atelier Crenn – Maten på denne restauranten med to stjerner i samme guide som over er rene kunstverk. Du spiser den store menyen her til under tusenlappen.

Wakuriya – Hvor mange Michelin-stjernerestauranter finnes i shoppingsenter? Et stykke utenfor sentrum, men skal du shoppe så er ikke Crystal Springs Shopping Centre noe dårlig valg. Maten er i hvert fall strålende her.

Boulevard – strålende beliggenhet og veldig San Francisco. Bør oppleves. Du skal slite for å finne en hovedrett til over 200 kroner.


Hva så med å drikke og festing i San Francisco?

Tommy’s er en liten perle av et Tequila-sted like ved Little Russia. Den meksikanske maten er også god. Er du ute etter en nattklubb så bør du vurdere Matrix – et stort sted som fylles ganske fort opp. På The Clift (hotellet) finner du baren Redwood Room, hvor køen er lang utover kvelden. En asiatisk drikkekveld (mat serveres også) får du på überstilige Ozumo. Ett svært hyggelig sted er Rickhouse Bar (smak drinkene deres!) og ikke dra til SF uten å ha vært på Tosca eller Vesuvio – sistnevnte var Jack Kerouacs favorittsted i byen.


De fem tingene du må gjøre i San Francisco

Bortsett fra å spise, drikke og hilse på koselige amerikanere så er det en del annet du er nødt til å gjøre i San Francisco. Vi hopper over de tingene du sannsynligvis vet om – slik som å kjøre den legendariske trikken, se Golden Gate-bruen og ta en kaffe på Union Square. Du bør selvfølgelig gjøre det også.

Se Larson-utstillingen på California Academy of Science, eller vitenskapsmuseet. Morsommere har vel ikke en museumsutstillingen vært.

Besøk SF Moma – altså deres Museum of Modern Art. Museet i seg selv er en opplevelse, i tillegg til alt inne i det.

Bruk en dag i Golden Gate Park. Du vil ikke angre, og du kan ikke unngå å se Japanese Tea Garden. (Du kan, men du bør ikke)

Ta en tur til Castro. En kveld der må oppleves. Hva Castro er? Vel, San Francisco kalles ofte Gay Capital of the Ws orld, og gayere (i ordets dobbelte mening) blir det ikke enn her.

Dra til Fisherman’s Wharf – se sjøløvene, og dra videre. Området ellers er en turistfelle, med noen få sjarmerende greier inneimellom. Det er dyrere, mindre bra og ikke like mye opplevelse å spise eller drikke her – men sjøløvene MÅ du se.