3 perfekte storbyer for en «korthelg»

Stikkord er korte avstander, få køer og rimeligere luksushoteller.

Mange gjør den feilen at de booker seg en helgetur til Paris eller Barcelona, for så å stresse rundt å ikke få gjort halvparten av alle tingene man hadde lyst til og planlagt.

Men er severdighetene for mange og avstandene for store blir det liten tid til å sitte å ta en kaffe og bare se på livet, eller å tusle rundt på oppdagelsesferd uten mål og mening.

Derfor har i funnet frem til tre fantastiske destinasjoner som er akkurat passe store for en tredagerstur.

På Hotels.com er det 72 timerssalg nå! Sjekk hoteller her!

Reykjavik – en unik opplevelse

 

island_trippel
Knappe 2 timer med fly vestover (og dermed tilbake i tid) ligger Reykjavik og Island – øya vi forbinder med vulkaner, askestøv, Bjørk og tja, hva mer egentlig?

«The golden circle»
For hvis du ikke har vært på Island vet du hverken at de har «en gylden sirkel» man skal kjøre for å få besøkt Islands topp tre severdigheter (Thingvellir, Geysir ,Gullfoss), en nydelig lagune med oppvarmet, salt vann man bør bade i for å få bedre hud og helse, eller en kjempekoselig, liten hovedstad med en lang gågate full av spennende butikker.

Disse severdighetene ligger i eller rett utenfor Reykjavik, og drar du til Reykjavik kommer du ikke utenom å oppleve landet Island samtidig – og flott er jo det på så kort tid.

Harpa
I Reykjavik by finner du i tillegg til shoppingen, den flotte, nye (!) operaen (Harpa) med mange spennende oppsetninger, det arkitektoniske byggverket Hallgrimskirken, som det tok hele 14 år å bygge, et stort nasjonalmuseum med mye spennende vikinghistorie samt stilige restauranter med matspesialiteter som lam, kreps, hest, skyr.

Om det buldrer og braker litt der nå, så skjer ikke det i Reykjavik men 20 mil unna, og med tanke på at kriminaliteten er rekordlav så er du vel tryggere her enn mange andre steder.

Vi sier bare: Kom deg til Island!

Dette er de beste hotellvalgene:

 

Budsjett:

City_center_hotel_reykjavik

City Center Hotel

 

Luksus:

 

kvosin downtown

Kvosin Downtown hotel

 

 

Bratislava – på luksushotell til lavpris

 

bratislava
Hovedstaden i Slovakia ligger midt i Øst-Europa og er også preget av det gjennom sine innbyggere av ulik avstamning. I dag bor det både tyskere, østerrikere, ungarere, slovaker og sigøynere her, og alle bidrar de til at byen får sin egenart.

Via Wien
Byen er delt i to av elven Donau, og man kan faktisk ta båt (hydrofoil) herifra til Østerrikets hovedstad Wien på kun 1 time og 45 minutter. (1 time m/bil). Andre veien tar det kun 2 timer med bil til Budapest, men Bratislava er en mye mindre by med kun 430 000 innbyggere en disse og et mer overskuerlig mål for en kort helg. Allikevel kan det være smart å fly til Wien for deretter å kjøre eller ta toget hit.

Byens juvel
Det største turistmålet i byen er presidentpalasset, dernest Bratislava slott som ligger på en høyde og gir fantastisk utsikt over byen.

Dog er det gamlebyen som går for å være Bratislavas juvel så det er her du først og fremst bør starte oppdagelsesferden. Titt innom noen interessante gallerier og museer – du finner flere av de her, samt nasjonalmuseet som alltid er fasinerende.

Andre populære aktiviteter blant turistene er spa-behandling, middag i ufoen over broen Novy Most og et besøk på nasjonalteateret. Shopping står selvfølgelig på menyen også, og du finner en del lekre designbutikker her, men ikke glem å sette av tid til å bare nyte livet.

Det beste av alt: Bo på luksushotell til bunnpris.

 

Luksus:

kempinsk-bratislava

Kempinski Hotel River Park

 

 Luksus:

 

Tulip-House-Boutique-Hotel

Tulip House Boutique Hotel

 

 

Dubrovnik – kombinert by og strandferie

 

dUBROVNIK
Et annet fantastisk sted å reise i høst dersom du ikke har så mange feriedager til gode og kun kan avse en kort helg er Dubrovnik, en perle i Kroatia.

By + strand
I denne lille byen med kun 43 000 innbyggere har du mer enn nok tid til å utforske alt, og i tillegg få tid til overs til å ligge på stranden om du måtte ønske det. Med sin beliggenhet så langt sør og ved Adriaterhavets østkyst så er det badetemperatur her til langt ut på høsten.

Og til tross for størrelsen på Dubrovnik så er det absolutt et verdig reisemål, noe tusenvis av besøkende turister hvert år er en god garanti for. Her finner du en gamleby som i seg selv er et museum alene, og som etter å ha blitt bombet under borgerkrigen i Jugoslavia i 1991, nå er fullt restaurert og et fantastisk sted å besøke.

Dernest er det obligatorisk med en runde på bymuren med sine mange tårn, og fantastiske utsikt over byen, havet og området rundt.

«Himmel på jord»
Sponzapalasset og Rektorpalasset med all sin kunst samt kulturhistoriske museum overlevde begge jorskjelvet i år 1667 og er fine severdigheter å få med seg, samt Fransiskanerklosteret, katedralen og det gamle apoteket.

Ellers huser gamlebyen mange hyggelige restauranter som ligger i de smale gatene innenfor muren, samt hyggelige barer og små butikker. Vil du ned til sjøen kan du ta sikte på byens brygge hvor du også finner et utvalg av spisesteder.

«Himmel på jord» skrev George Bernhard Shaw i 1929 om byen Dubrovnik. Kanskje det er på tide å sjekke det ut?

 

Det er få gode hoteller i gamlebyen, men kun et par kilometer utenfor finner du disse godbitene av noen hoteller:

 

Budsjett:

 

Lero-Dubrovnik

Hotel Lero, Dubrovnik

 

Luksus:

Bellevue-Dubrovnik

 Bellevue Hotel, Dubrovnik

 

På Hotels.com er det 72 timerssalg nå! Sjekk hoteller her!