3 enestående storbyvalg

"Mye for pengene", nye opplevelser og skjulte skatter. Lyst til å prøve noe annet?

De modigste av oss som tør å prøve noe annet enn de mest opptråkkede turiststiene, blir rikelig belønnet med nye opplevelser som både utvider horisonten og gir uforglemmelige  inntrykk.

Her er noen tips til deg som vil prøve noe nytt og spennende i nær fremtid:


St.Petersburg

«Det kulturelle hjertet»

Kun 2 timer unna Gardermoen finner vi den fantastiske byen St. Petersburg, som huser nesten 5 millioner mennesker. Byen sies å være det kulturelle hjertet av det moderne Russland, og få andre steder i verden kan tilby så mange attraksjoner som St.Petersburg, deriblant Vinterpalasset, Eremittagemuseet med over 3 millioner kunstverk og utallige andre spennende arkitektoniske perler.

Kanaler, ballett og Matrjoskadukker

St. Petersburg er en kanalby og ble i sine glansdager regnet som Nordens Venezia. Kanalene gjør at byen fortsatt oppleves som sjarmerende til tross for sin enorme størrelse. Maten er billig hvis du styrer litt utenom hovedgatene, samt lokale produkter som skinn, sko og Matrjoskadukker.

En ballettforestilling er obligatorisk når du er i byen men husk at dette må bestilles i forkant, i likhet med billetter til de mest populære andre attraksjonene som Eremittagemuseet og Vinterpalasset.

Visum!

Husk visum som må skaffes via ambassaden et par uker i forveien. Klikk her for info om visum!

Fly finner du på Momondo (søker på alle flyvninger) fra kr 1297,- med en mellomlanding.

Utvalgte hoteller (og her tar vi det beste, til best pris):

Grand Hotel Emerald  (5 stjerner)

https://thumbnails.trvl-media.com/dmrq_fGEqI3Zd8jDuyoBxvDqZec=/773x515/smart/filters:quality(60)/images.trvl-media.com/hotels/1000000/980000/975500/975463/975463_170_z.jpg

Dette flotte luksushotellet i klassisk stil finner du i sentrum av St. Petersburg, nær Spas Na Krovi-kirken, det russiske statsmuseet og antarktisk museum.

Her kan du boltre deg i luksus for hotellet tilbyr både helsestudio, spa, innendørs svømmebasseng, frisør m.m.

Og er du sulten har du hele tre restauranter å velge mellom, samt en kafe og en bar. Nyt i vei!

Klikk her for å booke rom 


Domina Prestige (5 stjerner)

https://thumbnails.trvl-media.com/edZHWfbWggzsnNAQ4gAuzXScPss=/773x515/smart/filters:quality(60)/images.trvl-media.com/hotels/5000000/5000000/4994700/4994691/a1411bf5_z.jpg

Domina Prestige er et spennende hotell med fargerike rom og sentral beliggenhet. Treningsstudio og badstue er tilgjengelig for den som ønsker trim, og har du behov for å vaske treningsklærne finner du vaskemaskin og tørketrommel på hvert enkelt rom.

Restaurant og bar i luksusstil serverer deg det du måtte ønske av mat, men ikke til den rimeligste prisen.

Klikk her for å booke rom


Corinthia Hotel St. Petersburg (5 stjerner)

https://thumbnails.trvl-media.com/lsivl7oaiRT3uYqYIdXNLQqbJ-o=/773x515/smart/filters:quality(60)/images.trvl-media.com/hotels/1000000/30000/26100/26099/26099_185_z.jpg

Corinthia pleier å ha gode hoteller i luksusklassen og dette er ikke noe unntak. Hotellet har en god beliggenhet nær Vladimirskaja kirke, Det russiske statsmuseum og Kazan-katedralen.

Hotellet kan by på eomslige rom, helsestudio, badstue, 2 restauranter, kafe og to barer. Resepsjonister står til tjeneste og hjelper deg med planlegging av utflukter, bestilling av billetter etc. Buss tilbys til og fra flyplassen, mot en avgift.

Klikk her for å booke rom

Klikk her for å se flere ledige hoteller i St. Petersburg.


Bucuresti

«Lille Paris»

Bucuresti ble tidligere kjent som «Lille Paris», så synes du Paris er flott vil du nok også forelske deg i Bucuresti, samtidig som byen har noe annet å by på av mat, severdigheter, historie, kultur og arkitektur. I tillegg til at det er svært mye billigere å være her som turist.

Med rundt mye sol og 24 grader er dette den perfekte helgeturen å ta nå før sommeren.

11 000 rom og 3000 par sko

Byen er nok preget av større forskjeller enn det du med det blotte øyet finner i Paris. Selv om økonomien er på vei oppover lever de nyrike side om side med de landets fattige borgere, som blant annet er et resultat av diktatoren Nicolae Ceausescu sitt vanstyre.

Ceausescu styrte Romania 1967 – 1989 og er i ettertid kjent for sin stormannsgalskap. Han brukte opp folkets penger på Ceausescu-palasset (med hele 11 000 rom), flere andre storslåtte bygninger og brede avenyer. For ikke å snakke om fruens garderobe – Hans kone Elena Ceausescu sies å ha eid mer enn 3000 par sko.

Preget av forskjeller

I dag setter Ceausescu sin storhetstid et like stort preg på byen som det trange smug og gamlebyen gjør, og som i sin tid var grunnen til at byen fikk tilnavnet «Lille Paris». Men forskjellene gir også byen sitt særpreg og gjør den til en spennende og kontrastfylt  hovedstad å oppleve og utforske som turist.

Direktefly er dyrt, men et tips er å kombinere Ryanair til Frankfurt og fly videre derifra direkte til Bucuresti. Ellers får du oversikt over alle flyvninger her!

Husk at hotell og alle annet derimot er billig!

Utvalgte hoteller (kun det beste til fantastiske priser):

Radisson Blue Bucharest (5 stjerner)

https://thumbnails.trvl-media.com/WSWEr8lj0zyO4rOOoqqkA0Pn9kQ=/773x515/smart/filters:quality(60)/images.trvl-media.com/hotels/2000000/1880000/1879800/1879799/927374f5_z.jpg

Et enestående hotell mange nordmenn vil like godt er dette Radisson-hotellet i moderne stil, som ligger i hjertet av Bucuresti, nær Romanias nasjonale kunstmuseum, rumensk atheneum, Cismigiu hage og universitetsplassen.

Hotellet byr på full spa-service, utendørs og innendørsbasseng,  2 restuaranter, kafe og bar. Andre fasiliteter er helsestudio, casino og bassengbar.Resepsjonen er behjelpelig med dine utfordringer som turist, enten det gjelder billetter, guidede turer eller forretningsfasiliteter.

Klikk her for å booke rom

Marshal Garden Hotel (5 stjerner)

https://thumbnails.trvl-media.com/oIN35d7GYofpEMeFoIcQzKnhgak=/773x515/smart/filters:quality(60)/images.trvl-media.com/hotels/6000000/5380000/5377000/5376947/5376947_40_z.jpg

Et nytt og lekkert hotell i fargerik og leken design kan man vel si om dette flotte hotellet med fem stjerner, som du finner i sentrum av Bucuresti. I nærheten finner du Dinamo stadion, Rumensk atheneum og Romanias nasjonale kunstmuseum. Ikke langt unna finner du også Den rumenske bondens museum og Cismigiu hage.

Hotellet har både restaurant og bar samt byr på badstue og terrasse. På badene finner du både badekåper, hårføner og tøfler, og internett-tilgang. Ellers er hotellet behjelpelig med booking av guidede turer, tillettter til museer og arrangementer etc.

Klikk her for å booke rom

https://thumbnails.trvl-media.com/4szkV8QdGM28qb6O9_Hq3Q1KTCw=/773x515/smart/filters:quality(60)/images.trvl-media.com/hotels/1000000/800000/797200/797101/3e5567ef_z.jpg

Grand Hotel Continental (5 stjerner)

Grand hotell er grand hotell i klassisk, litt «old fashion» stil. Men det er ingenting å si på kvaliteten på hotellet. Her tilbys det spa med full service, døgnåpent treningsstudio, takterasse, kiosk, transport til flyplassen osv.

Hotellet har en kafe og en bar, men ingen restaurant. Vil du ha servert forkost må du velge en rompris som inkluderer dette. Resepsjonen er selvfølgelig behelpelig med hva det måtte være av veibeskrivelse, billetter, restaurantbooking etc.

Ellers ligger hotellet ligger godt plassert i sentrum av Bucuresti, med gangavstand til Cretulescu-kirken, Romanias nasjonale kunstmuseum, universitetsplassen, rumensk atheneum og Cismigiu hage.

Klikk her for å booke rom

Klikk her for å se flere ledige hoteller i Bucuresti.


Istanbul

En smeltedigel

Med 18 grader og sol frister det også med en tur til spennende Istanbul – Europa mest magiske storby, som også hører hjemme i i Asia.

Istanbul er en smeltedigel av kultur og historie. Byen hvor øst møter vest, gammelt møter nytt, kultur møter kaos- Istanbul vil forbløffe deg. Det er både London, Paris og Kairo på en gang, men koster mye mindre og vil garantert gi deg en opplevelse du ikke finner i noen annen europeisk eller asiatisk storby.

Gamlebyen med mange severdigheter

Etter å ha vært hovedstad i tre forskjellige riker gjennom tidene, huser Istanbul enestående byggverker som Hagia SophiaDen Blå MoskéBasilicasisternen og Topkapi-palasset. De viktigste landemerkene og mest storslåtte byggverkene finner du i gamlebyen, Sultanahmet-området.

Et turiststrøk blir ikke mer romantisk enn detteog den norske historien er til å ta og føle på her. Du kan blant annet finne gamle runer fra vikingene som var der (deriblant en tidligere norsk konge).

Et besøk i et hammam, altså saunaens tyrkiske fetter, er obligatorisk når du er i Istanbul. Lokale damer (eller menn- grunnet kjønns-inndeling) gir deg en ordentlig vask og skrubb i vakre omgivelser. Inngang og vask koster rundt 150 kroner, og spabehandlinger kan kjøpes til en billig penge.

Fotball og basar

Er du fotballfan så kan du jo unne deg den opplevelsen det er å se en kamp i Istanbul, en sport som betyr alt for byens innbyggere. Vær forberedt på en høylytt opplevelse.

En annen ting man ikke kan gå glipp av er Istanbuls mest berømte basarer. Grand Bazaar er en kjempe labyrint med 4.000-5.000 små forretninger, nesten som en egen by. Her selges det alt fra gull og diamanter til lær, keramikk og tepper og det er lov å prute. Lokalbefolkningen kan informere om at det er en overpriset turistfelle.

Les mer om Istanbul her!


Her bor du godt:

https://thumbnails.trvl-media.com/1QF27lJ7bI6UmtXZ0zG2DBDBf70=/773x515/smart/filters:quality(60)/images.trvl-media.com/hotels/5000000/4170000/4161700/4161619/4161619_55_z.jpg

Levni Hotel & Spa (4,5 stjerner)

Levni Hotel & Spa er en perle av et hotell som ligger i Sultanahmet området, akkurat der du helst vil bo. Her finner du alle store byggverk og severdigheter som   Cagaloglu HamamiDen underjordiske sisternen og Grand Bazaar. Ikke langt unna ligger også Topkapi-palasset og Hagia Sophia.

Hotellet har spa med full service, innendørsbasseng og helsestudio, i tillegg til både restaurant, bar og kafe. I tillegg til alle andre servicetilbud man kan forvente av et hotell i denne klassen. Eneste drawback kanskje den spesielle løsningen med glassdør inn til rommets bad/toalettet, men samtidig er det en kuriositet man ikke finner maken til andre steder.

Klikk her for å sjekke ledige rom

https://thumbnails.trvl-media.com/jSKxMpGPKqabMAMOnumfZ9qNXzQ=/773x515/smart/filters:quality(60)/images.trvl-media.com/hotels/1000000/20000/11700/11691/11691_84_z.jpg

Marmara Pera Hotel (4 stjerner)

The Marmara Pera er et annet fantastisk hotell man bør vurdere å unne seg å bo på når man drar til Istanbul.

Hotellet ligger nær Pera-museetGalata-tårnet og Suleymaniye-moskeen. Ikke langt unna ligger også Topkapi-palasset og Grand Bazaar.

Hotellet er moderne med en utmerket beliggenhet og vel innredet rom med flott utsikt over gamle Istanbul og Det Gylne Horn. Bor du på dette hotellet, har du badebasseng på taket med Istanbuls flotteste utsikt.

Klikk her for å sjekke ledige rom

https://thumbnails.trvl-media.com/UAR-vDMwAJRagVnU_3NS_udU2Pc=/773x515/smart/filters:quality(60)/images.trvl-media.com/hotels/1000000/10000/4700/4601/4601_130_z.jpg

Divan Istanbul (5 stjerner)

Nok et supert hotell for deg som vil koste på deg litt ekstra luksus når du er i Istanbul.

Hotellet Divan Istanbul er et spahotell med full service, innendørsbasseng og helsestudioligger. Beliggenheten er perfekt nær Taksim Gezi Park, Taksim torg og Dolmabahce-palasset. Ikke langt unna ligger også Galata-tårnet og Kiz Kulesi.

Ellers byr de på alt av tjenester man forventer å finne på et 5-stjernners hotell, samt bar og kafe hvor man kan nyte en kaffe eller drink før eller etter maten.

Klikk her for å sjekke ledige rom

Klikk her for å se flere ledige hoteller i Istanbul!


Flere spennende tips? Les også:

Regner sommeren bort?

De 20 beste gutteturene