5 deilige steder for kjæresteturen

Lyst til å ta med din utvalgte et helt spesielt sted? 

Vi har plukket ut ti hoteller på ti steder som er romantiske og som kan skape akkurat den riktige stemningen. Vi har sjekket pris og tilgjengelighet i valentinshelgen (15-17.februar), og har også sjekket flypriser om du trenger transport. Du kan også lete etter de laveste flyprisene her.

Hvis du vil gi en morsgave (10.februar) eller en valentinesgave (14.februar) dere begge kan nyte er dette gode valg som du kan ordne med en gang, på turer som ikke er alt for lange uansett hvor du bor i Norge.

Les også: 10 dingser alle voksne bør ha i parskapet

1. Oslo

Norges hovedstad har svært mye å by på. Alt fra et besøk i Mathallen for kulinariske opplevelser til en romantisk spasertur på Tjuvholmen, shopping og fine puber og barer.

Hotell, luksus: The Thief

Det nyeste hotellet i Oslo er også et av de aller vakreste hotellene i Norge. Plassert ute på Tjuvholmen med 116 designrom og svært gode fasiliteter. Restauranten i hotellet er også så god at om man vil prioritere mest mulig tid inne på hotellet er det mulig, og det er heller ikke vanskelig å få opplevd nye Tjuvholmen siden hotellet ligger rett ved siden av Astrup Fearnley-museet.

Pris: 3 980 – rom med balkong

Her finner du hotellet 

Hotell, alternativ; Hotel Savoy

Savoy er midt i Oslo, og har også Restaurant Eik i førsteetasjen. Både klassisk og moderne på en gang, og med gangavstand til Nasjonalgalleriet og sentrum.

Pris: 1 960

Her finner du hotellet

2. København

Det er ingen tvil om at København har mye å by på. Alt fra gamle dansker til litt yngre smørrebrød, priser som ikke engang kan si et lite bø til norske lommebøker og så mange gode restauranter at det krever sin storspiser å oppleve dem på en helgetur.

Hotell, luksus: Stay

Et litt annerledes luksusvalg siden vi snakker om et leilighetshotell. Det er dagligvarebutikk, sushirestaurant og kiosk i bygget som er nytt (oppusset i 2010), og leilighetene er store og romslige med alle fasiliteter. Kanskje du skal lage frokost på senga?

Pris: 2 029 (loftsleilighet)

Her finner du det

Hotell, alternativ: Marriott Copenhagen

Et finfint hotell med sentral plassering.

Pris: 1 797 (deluxerom)

Her finner du det

Flypriser: Fra 1207 kroner tur/retur (Oslo)

3. Bergen

Nydelige Bergen har mye å by på, om det er en tur til Ulriken eller bare et besøk på en av byens mange serveringssteder med god stemning er selvfølgelig opp til den som tar turen.

Hotell, luksus: Havnekontoret

Midt på Bryggen i Bergen med flybussen som stopper rett utenfor hvis du kommer med fly. Bergens historie kan oppleves på hotellets historiske hall, hvor du også kan få god utsikt gjennom tårnet.

Pris: 2 900

Her finner du hotellet

 Hotell, alternativ: Hotel Holberg

Et smart alternativ med sentral plassering og gjennomført design.

Pris: 1 760

Her finner du hotellet

 4. Stockholm

Skandinavias hovedstad, dog i konkurranse med København, har alt du kunne ønske av restauranter og svært så koselige restauranter.

Hotell, luksus: Hotel Sign

Et designhotell av internasjonal klasse med eget spa og en livlig amerikansk brasserie-restaurant.

Pris: 3 360 (superior rom, utsikt mot parken)

Her finner du hotellet

Hotell, alternativ: Birger Jarl

Klassiker med alle fasiliteter.

Pris: 1 637

Her finner du hotellet

Fly tur/retur: Fra 930 kroner (Oslo)

5. Göteborg

Göteborg er for mange en skjult perle, men det er ingen tvil om at dette er en av de mest sjarmerende byene i Skandinavia – selv om ikke det er Liseberg som skal gi moroa. Det er så mye mer i denne byen.

Hotell, luksus: Elite Plaza Hotel

Strålende hotell godt plassert like ved de beste restaurantene og mange muligheter. En virkelig opplevelse.

Pris: 2 837

Her finner du hotellet

Hotell, alternativ: Hotel Post

Den gamle posthallen er nyrestaurert og gjort om til en hotellperle. Skjønnhetsfabrikken på hotellet og de to spisestedene er begge opplevelser i seg selv.

Pris: 2 640

Her finner du hotellet