5 eksotiske reisemål

Verden er fult av eksotiske reisemål – er det ikke på tide å utforske nye steder? Ta deg en lang ferie og sikre deg et ordentlig avbrekk i et tropisk klima med mange spennende opplevelser.

1. Havanna, Cuba

iStock_000016480422_Large

Cuba er ferielandet enda flere nordmenn bør oppleve. Hovedstaden Havanna har virkelig en sjarmerende atmosfære. Cruisende 50-tallsbiler, salsa, cha cha cha med magisk stemning på hvert hjørne.Ta en tur til gamlebyen Habana Vieja, som kryr av små gater og smug. Smak på ekte mojitos på Havannas mest berømte bar,La Bodeguita del Medio. Det sies at selveste Ernest Hemingway tok en mojito på nettopp denne baren, da han bodde i Havanna på 1930-tallet. Det å skaffe seg en billig tur til Cuba er ikke lett. På de store internasjonale hotellsøkemotorene vil du faktisk ikke finne Cuba. Bakgrunnen er at de største er amerikanske, og amerikanerne har ikke lov til å besøke landet uten tillatelse, og kan heller ikke drive business direkte med Cuba. Du kan finne ferdige pakkereiser til Cuba hos Hvitserk.no her. Hotellene på Cuba er veldig billige om man sammenligner det med øyene rundt, og prisene vi er vant til i Norge. Et femstjerners luksushotell koster som regel godt under tusenlappen per natt. Det er også svært billig med all inclusive-hoteller, noe som også ofte anbefales for førstegangsturister til Cuba.

2. Phuket, Thailand

iStock_000059880388_Full

Det er mange grunner til å drømme seg helt bort til en tur til Thailand.  Å reise til det asiatiske paradiset Thailand under den kalde norske vinteren er ingenting annet en magisk. Det er ingen tvil om hvorfor Thailand blir kalt «smilets land». Thailendere er et generøst og høflig folk som tar i mot turistene med åpne armer. Du blir møtt med smil, latter og høflige fraser, men det forventes at du som gjest i landet også skal være høflig tilbake. Den aller største grunnen til å reise til Thailand er landets fantastiske hvite strender. Her finner du noe for enhver smak. Kanskje vil du drikke drinker fra bøtter og danse hele natten under fullmånen på Had Rin-stranden på Koh Phangan, ligge i fred med en bok på den øde stranden på Koh Jum i Krabi eller la barna leke på familievennlige Kata i Phuket. Dersom du vil oppleve litt annet enn sol og bad kan du reise til Chiang Mai, den største byen i Nord-Thailand. Byen er full av kulturelle og historiske attraksjoner, og innenfor det som er igjen av de historiske bymurene finnes det mer enn 30 templer. Det mest kjente tempelet er  Wat Phrathat Doi Suthep som ligger på en fjelltopp 15 kilometer utenfor byen.

Paresa Resort

Dramatisk utsikt med luksus og avslapning. Dette svært idyllisk plasserte resortet ligger på det man på engelsk kaller seaside slopes med en helt utrolig utsikt. Suiter med virkelig størrelser (hva med 140 kvadratmeter eller en villa med 160 kvadratmeter?), vidunderlig mat (italiensk restaurant er hovedrestauranten, men deres thairestaurant er også meget god. På fredager og lørdager så tar hovedkokken fram noen spesialiteter i restauranten Recipe). Resortet har en egen beach club – Kamala Beach Club. Bestill flybilletter her.

Banyan Tree

Dette resortet ligner på en liten thailandsby. Stikkordene her er nok romantikk, strand, service og luksus. Kåret til det nest beste resortet i Asia i 2012, og på en 8.plass totalt i verden. Alt er nærmest perfekt her. Fra villaene du bor i til spisemulighetene (hva med en middag ombord på en tradisjonell thailandsk båt?), en golfbane inne på resortområdet eller et barneklubb litt utenom det vanlige. Selv sier Banyan Tree at hotellet er bygget for romantikk, og mange av aktivitetene på hotellet er lagt opp for at to kan nyte det – enten om man drar uten barn eller har barna i barneklubben eller Les mer om resortet her

3. Vietnam

iStock_000025191625_Large

Idylliske strender, billig shopping og fantastiske naturopplevelser. Vietnam har alt. Vi anbefaler at du reiser til tre forskjellige reisemål: Phan Thiet, Phu Quoc og Ho Chi Minh. I hele høst og vinter kan du forvente en gjennomsnittstemperatur på 30 grader. Phan Thiet er for deg som vil slappe av og ha en rolig ferie. Her kan du bo luksus i nærheten av Mui Ne-stranden, som for eksempel på det lekre luksushotellet Villa Del Sol Beach Villas & Spa. En annen rolig feriedestinasjon er Phu Quoc – den største øya i Vietnam med deilige, hvite strender, turkisblått hav og grønne oaser. Her må du sjekke ut The Shells Resort & Spa som ligger på stranden i Ong Lang. Vil du derimot ha mer storbyliv, så er det Ho Chi Minh du skal til. Dette er Vietnams største by og byen som aldri står stille.  Her kryr det av mennesker på enten mopeder, motorsykler eller i gatene, samt mange fargerike og spennende markeder. Sjekk hoteller her i Ho Chi Minh her.Bestill flybilletter her. Ellers anbefaler vi at du bor på dette fantastiske hotellet i sentrum; Caravelle Saigon. Her får du alt du trenger for en vellykket ferie i hovedstaden.

4. Sri Lanka

iStock_000038945534_Large

Sri Lanka er en populær destinasjon i vinter, mye grunnet sine kritthvite strender og tropisk klima. Det eksotiske landet har seilt opp som en populær destinasjon for yoga og pilates, og hit drar nordmenn helst tidlig på året da temperaturene er behagelige. Bakteppet for yogatimene er nydelig, tropisk natur og hvite sandstreder – landet er faktisk kjent for å være et genuint strandparadis. Her mangler det ikke på teplantasjer, flotte fjell, jungler, buddhistiske templer og spennende dyreliv. Den livlige hovedstaden er Colombo, som ligger på vestkysten, men drar du utenfor hovedstaden kan du også oppleve mye annet. For eksempel drar du ca 150 kilometer fra Colombo finner du «Det gylne templet» i byen Dambulla, som står på Unescos verdensarvliste. Eller i byen Anuradhapura, omtrent 200 kilometer fra Colombo, kan man oppleve mange spennende ruiner av klostre og palasser. Sjekk hoteller i Sri Lanka her.Bestill flybilletter her. Vi anbefaler at du dropper å bo i hovedstaden og heller bor på disse hotellene:

Badebyen Bentota: Centara Ceysands Resort & Spa

Resort på stranden i byen Bentota, som ligger omtrent to timer kjøretur fra Colombo.Dette hotellet har eget spa, to restauranter og to barer/lounger til tilgjengelig med både lett-og middagsservering av sjømat og internasjonale retter. Les mer om hotellet her.

Tropiske Negombo: The Beach – All Suite Hotel

Negombo ligger 40 kilometer nord for Colombo. Den fargerike byen har god kombinasjon av by-og strandliv. Mange uberørte strender, kokosnøtttrær og herlig klima. På The Beach-hotellet bor du i nærheten av Negombo strand med egen restaurant, utendørsbasseng, takterrasse og treningssenter.  Les mer om hotellet her.

5.Indonesia, Bali

iStock_000012509983_Large

Bali er paradisøya som de fleste av oss bør ha på sin bucket-list. Når du først har kommet til Bali må du ta minst én lang kjøretur rundt om på øya. Langs kysten kan du beundre alle strendene og de duvende palmene. I innlandet opplever du frodige regnskoger, maleriske fjell og vakre terrasser med rismarker, som for eksempel i kunstnerbyen Ubud som ligger midt på Bali. Byen har gjennom årtier har vært en favoritt blant ryggsekkturistene og som nå tiltrekker seg alle typer turister takket være sin spesielle sjarm. I Ubud kjøper du kunsthåndverk hos lokale kunstnere og opplever lokal dans i templene. Et opphold i Ubud er ikke komplett før du har besøkt Monkey Forest hvor du får se maka-kaper på virkelig nært hold.

Her bør du bo på Bali:

baliovernatting2

The Seminal HotelTS SuitesThe Legian

Overalt på Bali bør du ta deg tid til å nyte synet av alle de små minitemplene utenfor de fleste husene. Denne herlige og avslappede øya er helt perfekt når du ønsker deg langt vekk fra hverdagens stress og mas i Norge. Ser du etter en skjult hotellperle på Bali? Sjekk ut dette luksushotellet:Alila Villas Uluwatu.Bestill flybilletter her.