LONDON: Å besøke det eksklusive kjøpesenteret Harrod's i førjulstiden er et must. Sjekk hvor du kan oppleve herlig førjulsshopping i disse 5 europeiske byene. Foto: iStock

5 europeiske julebyer du må oppleve

Snart åpner de storslåtte julemarkedene i Europa. Finn din favoritt blant fem storbyer.

Annonsørinnhold i samarbeid med Secret Escapes

 

Noe av det fineste du kan gjøre før jul, er å besøke julemarkeder og gjøre unna juleshoppingen i utlandet. Mange nordmenn sverger til julemarkeder for å finne den gode julestemningen, enten man er på jakt etter unike julegaver, smakfulle råvarer til julemiddagen eller bare fine julepynt til hjemmet.

Du trenger ikke å reise langt for en ordentlig storbyferie med fantastisk shopping og stemning. Og for at du skal ha mer penger å rutte med til juleshoppingen, har vi valgt de beste hotellene fra Secret Escapes – i nærheten av de forskjellige shoppingområdene i de fem storbyene.

 

Over 200 000 nordmenn velger Secret Escapes – sjekk ut grunnen her.

 

Britisk jul i London

London, UK - December 30, 2015: Christmas lights decoration at Oxford street and lots of people walking during the Christmas sale, public transport, buses and taxies

Julen er spesielt vakker i London – det finnes knapt et bedre og mer stemningsfullt sted å tilbringe førjulstiden. Her vil du finne gaver med det lille ekstra, enten de er fra julemarkedene, julegatene eller de legendariske kjøpesentrene. Førjulstiden i London byr på endeløse og magiske opplevelser, med snøkrystaller, juletrær, glitter og stas som pryder storbyen.

På kveldstid må du ta en tur til julemarkedene for den gode, gammeldagse julestemningen. Opplev et magisk vinterland på julemarkedet Hyde Park Winter Winterland med stort pariserhjul, drøssevis av boder og glitrende julelys. Et annet flott julemarked i London finner du på Leicester Square. Det egner seg for alle aldre.

Julemarkeder du må oppleve:

Hyde Park Winter Wonderland: 18. november – 2. januar

Leichster Square julemarked: 11. november – 8. januar

Southbank Centre julemarked: 11. november – 25. januar

 

Spar opptil 70% på håndplukkede luksushoteller hos Secret Escapes.

 

Her bor du i London: The Rembrandt

The Rembrandt, London, Hotellets front

Bo som en lokal innbygger på dette flotte 4-stjerners hotellet i hjertet av London. The Rembrandt ligger på Londons vestkant i Knightsbridge; mellom bydelene Kensington og Chelsea.

Alle rommene tilbyr gratis lån av en smarttelefon som du kan ta med deg overalt. Du får ringe gratis til utvalgte land, gratis trådløst internett, Google Maps, Whatsapp og Facebook.

Du kan spare inntil 76% på dette hotellet hos Secret Escapes.  Les mer om hotellet her.

 

Glitrende tivoli i København

Copenhagen, Denmark - November 16, 2014: puppet in front of the illuminated main entrance to Tivoli Gardens. Tivoli Gardens is one of Denmark's most famous tourist attractions and the oldest amusement park in the world.

Det er mange grunner til hvorfor du bør oppleve førjulstiden i København i år. Byen oser av dansk hygge, god stemning og tilbyr en spesiell julefølelse du ikke finner i andre byer. Det kanskje aller fineste stedet er Tivoli, hvor den rette julestemningen skapes med nisser, juletrær og ren nostalgi mellom 19. og 31.desember. København lyser opp med sine mange julemarkeder, enten du er på jakt etter julegaver eller julestemning.

Mens du suger inn førjulsstemningen, kan du rusle til Strøget, verdens lengste og eldste gågate. Her finner du nesten alle de kjente danske og internasjonale merkevarene.

Julemarkeder du må besøke:

Juli Tivoli: 19.-30.november

Julemarked på Kronborg Slott: 3.- 4. desember og 10. – 11. desember

Julemarked på Højbro Plads: 18. – 23. november

H.C.Andersen julemarked på Axeltorv: 18. november – 22. desember

Nyhavn julemarked: 11.november – 26. desember

Kødbyens Mad & Julemarked: 5. – 6. desember og 19. – 20. desember

Her bor du i København: Tivoli Hotel

Tivoli Hotel, Copenhagen, Restaurant

Få et magisk opphold på Tivoli Hotel som ligger på bryggekanten i København. Her bor du i nærheten av shopping, restauranter og tivoliet er kun 10 minutter unna i gangavstand. Hotellets 678 rom er alle innredet i tråd med Tivoli-temaet, noe som kan ses i fargevalg, design og interiør.

Se flere flotte bilder av hotellet her.

 

Bli medlem hos Secret Escapes helt kostnadsfritt og spar opptil 70%.

 

Svensk julestemning i Stockholm

Kyiv, Ukraine - January 14, 2016: Christmas Fair is held at St. Sophia Square every year. Artist and performers show theirs performance, cafes are open till last visitors. Local and tourists willing to visit the Christmas Market.

Svenskene er eksperter på «julemys» og arrangerer markeder for alle smaker og sinn – for de tradisjonsrike travere til unge hipstere. Julemarkeder med varm gløgg, julegodt og julehåndverk er et must i Stockholm i førjulstider. Du finner det aller beste julemarkedet i Skansen, som tilbyr gammeldags julepynt, økologiske varer, svensk ostekake og varer i elgskinn.  Stockholms eldste torg i Gamla Stan blir kledd i fin julepynt i hele desember. Mellom middelalderbygningene finner du et tradisjonsrikt julemarked med historie som strekker seg hele 100 år tilbake i tid.

Julemarkedene du må oppleve:

Skansen: 26. – 27. november, 3. – 4. desember, 10. – 11. desember, 17. – 18. desember

Stortorvet i Gamla Stan: 19. november – 23 .desember

Kungsträdgården: 27. november – 22.desember

Gamla Stan: 19. – 23.desember

Her bor du i Stockholm: Clarion Hotel Stockholm

Clarion Hotel Stockholm, Stockholm, Deluxe-rom, 1 dobbeltseng, ikke-røyk (180 cm), Gjesterom

Bo midt i Stockholms mest trendy bydel i Södermalm-kvartalet, blant koselige kafeer og spennende gallerier. Nyt et spa-opphold på Elements Spa med basseng, badstue og terrasse med bar.  I nærheten finner du Globen, og attraksjoner som Gamla Stan og slottet er kun 5-minutters metrotur unna.

Du må bare se flere bilder av hotellet her.

 

Meld deg på hos Secret Escapes og få tilgang til eksklusive hoteller med opptil 70% rabatt.

 

Berlin: Juletreets hjemby

Christmas Market in Berlin / Gendarmenmarkt

Berlin forvandles til et ordentlig juleeventyr år etter år, og det er vel kanskje ikke så rart når storbyen er juletreets hjemland. Tyskland er jo kjent som landet med verdens beste julemarkeder, og med over 60 julemarkeder å velge blant i Berlin, er du garantert en ordentlig julestemning. Det største trekkplasteret i Berlin i førjulstiden er julemarkedet Weihnachtszauber i Gendarmenmarkt. Små, hvite telt dekker alle bodene, det dufter nydelig julebakst, og du kan handle inn alt fra fransk østers til tradisjonelle kunstverk. I tillegg til julemarkedene, må du bare ta turen innom julebutikken, Käthe Wohlfahrt, i shoppinggaten Kurfürstendamm. Der kan du handle mye fin julepynt hjem, eller bare beundre butikkens flotte juledekorasjoner.

Julemarkedene du må få oppleve:

Gendarmenmarkt: 21.november – 31.desember

Alexanderplatz: 23. november – 27. desember

Spandau: 23. november – 23. desember

Her bor du i Berlin: Hotel Vier Jahreszeiten Berlin City West

Hotel Vier Jahreszeiten Berlin City West, Berlin

Dette luksushotellet ligger i hjertet av Berlin med utsikt over hele byen. Hotellet ligger kun 1,5 kilometer fra den populære handlegaten Kurfürstendamm.Når du har fått nok av shoppingen, er det bare å bli skjemt bort på hotellets damprom eller badstue før en deilig massasje.

Les mer om hotellet her.

 

Over 200 000 nordmenn velger Secret Escapes – sjekk ut grunnen her.

 

Praha: Som skapt for julen

Christmas Markets in Prague

Tsjekkisk jul er en god blanding av konserter med klassisk musikk, romantisk gatebelysning og historiske julemarkeder. Det er særlig i gamlebyen at atmosfæren er helt spesiell. Julemarkedet på torget (Staroměstské náměstí) er byens vakreste plass og forvandles til et magisk vinterlandskap før jul. Ved siden av de små bodene som selger alt fra tsjekkiske krystallvarer til julebakst, er det andre aktiviteter som du bør få med deg på torget. Blant annet et 22 meter høyt juletre som tsjekkerne er stolte av, og et fengende barnekor som synger tradisjonelle julesanger.

Og for all del; husk at prisene i Praha er mye rimeligere enn her til lands – så vær forberedt på mye shopping.

Julemarkeder du må besøke:

Staroměstské náměstí ved den gamle rådhusplassen.

Václavské náměstí (Wenzelsplassen).
De fleste av Prahas julemarkeder åpner 3. desember og varer til 4. januar.

Her bor du i Praha: Hotel BoHo

BoHo Prague Hotel, Prague, Uteområde

Hotel BoHo er et elegant hotell i Prahas historiske sentrum. Dette sofistikerte hotellet er fordelt på 57 hotellrom, spa og en restaurant med show-kitchen og internasjonal meny. Det er her du bør sjekke inn om du er interessert i shopping, arkitektur, historie og kultur.

Les mer om hotellet her.

 

Dette får du som medlem hos Secret Escapes

Rabatt: Secret Escapes tilbyr medlemmer rabatter inntil 70% på håndplukkede luksushoteller.
 Her blir du medlem – kostnadsfritt.

Tilbudet: Når du er registrert vil du motta en epost så snart nye tilbud blir lagt ut, slik at du ikke går glipp av de beste rabattene.

Garanti: Som medlem kan du være sikker på at prisene er eksklusive for deg og at det ikke finnes lavere pris fra andre tilbydere i løpet av kampanjeperioden.

200 000 nordmenn velger Secret Escapes – sjekk ut grunnen her.

 

Selv om opplevelsene er viktige når vi er ute og reiser, er det minst like viktig å bo på et komfortabelt hotell med det lille ekstra. Hos Secret Escapes kan du spare opptil 70% på eksklusive hoteller som oppfyller alle dine krav.