Foto: Istock

5 smarte destinasjoner i høst

Stikkord er korte avstander, spennende opplevelser og rimelige flybilletter.

Det er ikke for sent å pakke kofferten og komme seg bort i høstferien. Høsten er storbytid, og vi vil aller helst slippe lange flyturer og dyre ferier. Om avstandene blir for store blir det liten tid til å sitte å ta en kaffe og bare se på livet, eller å tusle rundt på oppdagelsesferd uten mål og mening.

Derfor har vi funnet 5 smarte destinasjoner for deg som vil bestille høstferien i siste liten – og med kort flytur unna. Hit kan du ta med kjæresten, familien eller vennegjengen!

Ute etter verdens beste hoteller? Sjekk ut Laurel Nights!

Her kan du sjekke flybilletter i over 800 nettsider samtidig.

Roma – Den evige stad

Fontana di Trevi one of the most famous and most beautiful fountains in the world that grants your wishes, at least that’s what the legend says… The first time i was there i threw a coin, .and that wish actually came true so maybe there is something to believe in that

Ciao Bella! Om vi skal nevne én storby som er populært i 2016, må vi nevne Roma. Storbyens historiske sjarm og romantiske atmosfære blir vi aldri lei av – og kan vi nevne det italienske språket? Et mer flatterende språk skal du lete lenge etter. Roma – den evige stad – er like flott å reise til uansett sesong. Høsten derimot er den perfekte årstid, ettersom hotell-og flybillettene går ned og det florerer ikke av turister. Mange spennende opplevelser venter på deg i romernes hovedstad.

Sett deg ned på Spansketrappen med en kopp gelato fra iskremsjappa Giolitti. Denne iskremsjappa åpnet i 1990 og blir stemt frem som den beste i hele Roma. Gioitti ligger ikke så langt fra Pantheon og Trevi-fontenen. Her er hjemmesiden.

Oppdag Romas mest kjente gate, Via Veneto, og opplev hvordan italienerne lever «Dolce Vita»-livet (det søte liv).

Roma er en by med så utrolig mange forskjellige inntrykk. Alt fra ruinene på Forum, Colosseum og Peterskirken til det mangfoldige bylivet som gir deg en uforglemmelig storbyferie i Italias vakre hovedstad. Byen blir enda vakrere om høsten og får en mer gyllen glød – og ikke bare når det er solnedgang. Besøk parken Villa Borgehse i sentrum – ja, vi vet at trærne skifter farge andre steder også, men det er noe ekstra i atmosfæren når du spaserer gjennom parkene i sjarmerende Italia.

Flytid: 3 t og 10 min fra Oslo

Beste hotell i Roma: Hotel Lord Byron

Hotel Lord Byron, Rome, Sitteområde ved lobby

Med alt fra portieren med hvite hansker til portvinen og kakene som serveres hver kveld, setter Hotel Lord Byron standarden for luksuriøse hoteller i Roma. Den vakre art deco-bygningen i utkanten av Borgheseparken har limousintjenester, innredning i marmor og tre, og et servicenivå du skal lete lenge etter. Sjarm. Atmosfære. Flott opplevelse.

Se flere bilder av hotellet her.

London – Tidenes storby

HDR long exposure in the middle of Piccadilly Circus on a busy weekend afternoon in front of the Eros statue.

Ja, det regner kanskje litt ekstra i London om høsten, men det hindrer oss ikke å reise til den britiske hovedstaden. Med sine 7 millioner innbyggere er London den største byen i Europa. London har det meste både turister og fastboende kan ønske seg. Over syv tusen puber, utallige shoppingmuligheter og ikke minst mange severdigheter og historiske særpreg gjør London til et populært reisemål for nordmenn som ønsker en spennende og opplevelsesrik storbyferie.

Les også: Endelig kan du ta natt-banen i London

Opplev verdens beste bar i Shoreditch, Nightjar. Baren ligger i Londons østkant, og kan skilte med imponerende 20-tallsvibber, levende lys, rosefargede speil, skinnstoler og mørke hjørner. Her er det levede musikk fra jazz-og swingband hver kveld og innholdsrik drikkemeny med historiske flasker.

Hva med litt afternoon-tea? Det er et must når du er i London. Ta en «Early morning tea» på The Ritz eller «Afternoon tea» med middag hos Claridge’s.

Spis på en av Londons beste restauranter; Pitt Cue. Fans av BBQ bør ta turen til den populære restauranten som startet som en liten foodtruck, men som har blitt så populær at den nå ansees som et av de bedre spisestedene i Soho. Vær forberedt på å stå i kø, ettersom det ikke går an å bestille bord og det kun er 30 sitteplasser totalt i den lille restauranten.

I høst kan du oppdage byen for første, andre eller tiende gang. Perfekt storby for alle aldre – enten om du skal med kjæresten, familien, vennegjengen er alene på tur.

Flytid: 2 t og 20 min fra Oslo

Les også: 9 familievennlige hotell i London

Beste hotell i London: Taj 51 Buckingham Gate

Taj 51 Buckingham Gate, Suites and Residences, London, Fasiliteter på rommet

Et hotell som er selve symbolet på indisk gjestfrihet. De luksuriøse rommene har alle sitt unike særpreg med interiør tydelig inspirert av India. Spaet som ligger ved hagen, tilbyr eksklusive behandlinger og produkter i toppkvalitet. Taj 51 ligger som navnet tilsier, rett ved Buckingham Palace.

Se flere bilder av hotellet her.

København – Sjarmerende sykkelby

Nyhavn, Copenhagen, Denmark

Selve sentrum av København er ikke så stort og du kan gå rundt til fots i løpet av en halvtime. Svært hyggelige mennesker, flotte plasser, og koselige gater er kun noe av det som kjennetegner denne byen. De korte avstandene, de gamle bygningene og den flotte beliggenheten ved sjøen gjør København til en populær storbyferiedestinasjon. Oppdag storbyen med sykkel! Det er ikke noe mer sjarmerende enn å sykle rundt i en by som København. Fylt med perfekte sykkelveier og flate veier er det både idyllisk og et must!

Vi sier at det er deilig å være norsk i Danmark, og det er vi helt enige i. Nordmenn har det veldig godt i København når de nyter en øl i Nyhavn, går på Tivoli både for opplevelsen og de danske pølsene og ikke minst shopping i Strøget.

Skandinavias deiligste by er også perfekt for en romantisk ferie. Ta med deg din kjære til en av Københavns beste restauranter, KÖD, som serverer kanskje byens beste biff.

Restaurant Zafran er et annerledes forslag, for en low-key-kveld og en unik matopplevelse bør dere prøve det ut. Hva med utelivet?  The Zoo (også kalt Zoo Bar) er en nattklubb med 2 barer, et lite loungeområde, dansegulv, DJs og god stemning. Et annet kjent og flott sted. Et av de veldig populære stedene i området Kødbyen er nattklubben NOHO. De har god stemning og atmosfære, et eget utendørsområde med varme, og masse lekre ting servert over baren.

Søk flybilletter til København her.

Flytid: 1 t og 10 min fra Oslo

Beste hotell i København: Avenue Hotel

Avenue Hotel Copenhagen, Frederiksberg, Superior-rom, Gjesterom

Når du stiger inn på Avenue Hotel, venter det deg en helt spesiell opplevelse. Her glemmer du nemlig ikke hvilken by du har våknet opp i. Hotellet er elegant men samtidig avslappet og hjemmekoselig, mens hotellets lounge er en stor detaljrikdom. Restauranten serverer utsøkte småretter, og baker sitt eget brød.

Se flere bilder av hotellet her.

Berlin – Shoppingmekka

Modern shopping mall with outdoor seating and three floors of stores. There are motioned blurred people sitting, shopping and walking around. The architecture is modern and elegant.

Berlin må være en av de aller beste shoppingbyene i Europa. Det er også slik at det er mange shoppingområder i Berlin, og ikke bare ett. Du kan shoppe i kule butikker i Mitte, dra til Prenzlauer Berg for kul og alternativ shopping eller bare shoppe rundt Kürfurstendamm – det nærmeste du kommer Oxford Street.

KaDeWe er Berlins svar på Harrod’s, men det er bare starten. Enten du vil på Primark eller på Chanel så finner du det i Berlin, og prisene er også gode i forhold til London. Gjerne ofte billigere, og en ting er i hvert fall sikkert – det er mer orden i salgshyllene i Berlin enn i London. Og mindre folk. Noe som er en god kombinasjon.

Berlin er ikke bare et shoppingparadis, men også en drøm for historie-og kunstelskere. Museumsøya har Pergamonmuseet, Altes Museum, Neues Museum, Luistgarden, Alte Nationalgalerie, Berliner Dom og Bondemuseum. Gå for all del ikke glipp av East Side Gallery i Mühlenstraße! Dette er deler av Berlinmuren som har blitt museum. Her finner du veggmalerier med politiske budskap, malt av internasjonale kunstnere mellom 1990 og 2000-tallet.

Utelivet i Berlin har ikke sidestykke i Europa.  Alt fra Club der Visionaere til Cookies, fra puber til restauranter som blir innendørs-røykeklubber hele natta. Sjekk ut Tube Station og The Pearl – noen av de mest kjente og beste utestedene i Berlin.

Flytid: 1 t og 35 min fra Oslo

Beste hotell i Berlin: The Mandala Hotel

The Mandala Hotel, Berlin, Sitteområde ved lobby

Berlins eneste privateide 5-stjernershotell. Du får alt du trenger for en uforglemmelig reise i Berlin. Hotellets beliggenhet er ganske sentralt i Mitte, i nærheten av velkjente Postdamer Platz. På toppen av det hele har hotellet 2-stjerners Michelin-restauranten, Facil.

Se flere bilder av hotellet her.

Stockholm – Skandinavias beste by?

Stockholm, Sweden - July 31, 2016: People shopping in Stockholm, Sweden

Vakre nabolandet vårt skuffer ikke med en spennende storby. Stockholm er perfekt for en kjapp weekendtur – enten med tog eller fly. Visste du at det går nå hurtigtog til Stockholm på kun 3,5 timer?

Stockholms nærhet til skjærgården og naturopplevelser, byens godt bevarte eldre bebyggelse, kirkespirene og et offentlig transportsystem i verdensklasse gjør Stockholm til en storby som gir turister varige minner.

Det er også et stort utvalg av underholdningstilbud og utesteder i byen som har satt sitt preg. Stockholm blir idag regnet som en av de mest trendy byene i hele Europa.

Sofo ( South of Folkungagatan)  har vokst seg opp til å bli en av Stockholms kuleste gater med mange hippe steder å spise, shoppe eller for å bare ta en øl – eller to. I Gamle Stan finner du mange koselige restauranter.  De svarte fåren er en historisk perle i en romantisk, herlig atmosfære. Unn deg litt hjemmelaget kjøttboller, spagetti eller hva med liten pizza? Slingerbulten er også et sjarmerende sted for lunsj. Smak på den fantastiske fiskesuppen.

Beirut Cafè er kjent som et møteplass for kjendiser – og her får du herlig libanesisk mat. Orientalske vibber, med egen loungeavdeling i underetasjen som tilbyr utrolig koselig atmosfære. Her har superstjerner som Justin Timberlake, Jessica Biel og Lady Gaga funnet veien.

Stureplan må oppleves i alle døgnets tider – spesielt på kveldstid. Stikk innom Skybar som er en av Sveriges mest velkjente nattklubber. Her samles folk innenfor mote, kunst, musikk og media og flere av byens kjente fjes. Solidaritet er et annet populært utested med fokus på elektronisk dansmusikk. Hell’s Kitchen er et godt valg hvis du ønsker at festen skal vare og være fullpakket med mennesker.

Flytid: 1 time

Beste hotellet i Stockholm: Grand Hotel Stockholm

Grand Hôtel Stockholm, Stockholm, Superior-suite, utsikt mot havn, Gjesterom

Tradisjonsrike Grand Hotel i Stockholm byr på den ultimate luksusopplevelsen. Fra den stemningsfulle atmosfæren i lobbyen til imøtekommende personale og rom med en slående utsikt – Grand Hotel er på alle måter et førsteklasses hotell.

Se flere bilder av hotellet her.

 

Vil du heller til sol og varme? I vårt reisesøk finner du priser fra forskjellige charterselskaper, så du kan sammenligne dem på ett og samme sted og få oversikten.  Du kan også søke etter sydenferier med dine egne kriterier i vår søkemotor for restplasser.

Les også:

Priskrig på flybilletter til London

Ny hotellperle i New York

Valencia: Historisk, trendy og futuristisk