Solastrand Hotel & Bad Foto: Booking.com

5 spahoteller for en avslappende vinterferie

For nordmenn som ikke har booket tur til utlandet, kommer momondo med sine 5 beste tips til spahoteller i Norge.

Topp-10 listen fra momondo viser at det er storby og strand som står høyest i kurs blant nordmenn som ønsker seg på vinterferie i utlandet. Faktisk er ingen av destinasjonene på topplisten typiske vinterdestinasjoner. Men å rømme fra vinteren kan man også gjøre i Norge, gjennom et avslappende opphold på et av momondos fem anbefalte spa-hoteller.

– Vinterferien er en periode der vi ser økt interesse og søk på vår hjemmeside, både når det gjelder flybilletter og hoteller. Mange benytter nok vinterferien til å reise vekk fra kulden. I tillegg nærmer det seg Valentines, og kanskje er det flere som vurderer en romantisk tur med partneren. Men man trenger ikke nødvendigvis reise til utlandet for en koselig partur i vinterferien, de seneste årene har det dukket opp flere unike spa-hoteller her hjemme i Norge, så mulighetene for en avslappende og romantisk ferie finnes bokstavelig talt på hjemmebane, sier Kaja Hanøy, talsperson for momondo i Norge.

1.The Thief, Oslo

Ytterst på Tjuvholmen byr The Thief på 800 kvm velvære. Dette spa-anlegget er inspirert av norsk natur og innredet med røffe materialer i kontrast med rene og minimalistiske linjer. Oslos nye spa har en nøytral atmosfære og tiltrekker seg derfor både menn og kvinner. Hotellet har i tillegg den prisvinnende restauranten Fru K, som fokuserer på kjøttfrie retter, som bidrar til å gjøre velværeoppholdet komplett. The Thief har også en internasjonal tvist, med blant annet tyrkisk Hamam, marokkansk Rhassoul og finsk sauna.

Les mer om hotellet her.

2.Solstrand Hotel & Bad, Bergen

Det ligger et historisk sus over Solstrand Hotel & Bad som ble bygget i 1896, og har blitt drevet av samme familie siden 1929. Solstrand har mye å by på – blant annet en badebrygge som inviterer til fjordbad året rundt. Spaet består av en velværeavdeling, med blant annet svømmebasseng og badstue, og en spa-avdeling hvor det tilbys flere ulike behandlinger. Det er hentet inspirasjon fra skandinavisk natur i spaet, med treverk i eik og bjørk, kleberstein og skifer. Man har også en fantastisk utsikt over fjorden fra hele spaavdelingen.

Les mer om hotellet her.

3.Farris Bad, Larvik

Når det kommer til spahotell i Norge kan en ikke unngå å trekke fram Farris Bad. De kan skilte med Nordens største spa-avdeling på over 2500 kvm, samt å være det eneste spahotellet i Norge som har etablert sitt spa på en ekte, mineralholdig kilde. Friskt kildevann fra 55 meters dyp strømmer opp i hotellets egne kildevannsgrotte. Det unike og innholdsrike spaet har i tillegg en fantastisk utsikt mot strand og hav, og kan friste med lokale råvarene og dagsfersk sjømat på menyen. Av behandlinger finner man blant annet algebehandlinger, luksusskrubb samt en rekke duobehandlinger.

Les mer om hotellet her.

4.Norefjell Ski & Spa, Norefjell

Utsikten på Norefjell Ski & Spa er spektakulær, enten det er fra hotellrommet, boblebadet eller restauranten. På en skyfri dag ser man faktisk helt til Gaustatoppen. Spahotellet har vunnet flere priser og utmerkelser, og sikter på å gi gjestene sine et minne for livet. Den vakre naturen er et passende bakteppe for en spa-opplevelse utenom det vanlige. Mange av behandlingene er inspirert av ren nordisk natur, og her finner man en rekke spa-elementer som event-dusjer, fotbad, forskjellige badstuer og boblebad. Sjekk for all del også ut utendørsspaet, med varme boblebad hvor man kan nyte et glass sprudlende med utsikt over fjellene.

Les mer om hotellet her.

5.Kragerø resort, Kragerø

Hotellet ligger majestetisk til med fantastisk utsikt over en av Norges flotteste kystbyer. Her får man “et lite stykke Sørlandet” med på kjøpet. Fyll oppholdet med lange måltider, trening i velutstyrt treningsrom og ikke minst et hav av spabehandlinger. Resorten skilter med fasiliteter som svømmebasseng, steam-badstue og boblebad, i tillegg til behandlinger som kurbad, stempel-massasje og tilpassede yoga-aktiviteter. Med særpreget arkitektur, interiør og design, og den skjønne skjærgård i bakgården, er Kragerø Resort blitt en favorittdestinasjon for mange.

Les mer om hotellet her.

 

Topp-10 mest søkte reisedestinasjoner i vinterferieperioden (17.02 – 26.02.2017)

1. Bangkok, Thailand
2. Alicante, Spania
3. London, England
4. New York, USA
5. Malaga, Spania
6. Manila, Fillipinene
7. Barcelona, Spania
8. Las Palmas, Spania
9. Miami, USA
10. Split, Kroatia

* Data fra søk på momondo.no i perioden 17.02 – 26.02.2017

 

Om momondo (NO):
momondo.no er en gratis, uavhengig og global reisesøkemotor som sammenligner milliarder av priser på fly, hotell og reisetilbud. momondo har vunnet flere priser og er anbefalt av ledende internasjonale mediaorganisasjoner som CNN, Frommer’s, The New York Times og The Daily Telegraph. momondo sitt hovedkontor ligger i København og betjener reisende i 35 internasjonale markeder. momondos mobilapplikasjoner er tilgjengelig gratis for iPhone og Android.