5 tips: Slik finner du best mulig pris på hotellrommet

Hele 7 av 10 nordmenn mener pris er blant de viktigste kriteriene når de velger hotell, viser en ny undersøkelse fra reisesøkesiden momondo.no.

Det kan være vanskelig å vite når og hvor du skal slå til for å få best mulig pris på hotellrommet. Prisene varierer jo fra dag til dag og det er mange faktorer som spiller inn på akkurat hvilken pris du får når du bestiller.

– Mange tenker kanskje at hvis man bestiller i god tid sikrer man seg også de billigste prisene på hotellrommet, men det er mange andre faktorer som også påvirker prisen. Blant annet kan det ofte være billigere å booke gjennom en tredjepart, istedenfor direkte hos hotellet. Mange slike tips er ukjente for den vanlige turist, og derfor har vi samlet de beste rådene basert på vår erfaring, sier Camilla Moe Bogen, talsperson for momondo i Norge.

Vinn reisegavekort! Meld deg på her!

Reisesøksiden momondo skriver sine 5 beste tips til hvordan du kan sikre deg best mulig pris på hotellrommet:

1. Bestill gjennom online reisebyråer

I mange tilfeller lønner det seg ikke å booke direkte på hvert enkelt hotell sine hjemmesider. I stedet kan du gjøre bestillingen via en tredjepart, for eksempel online reisebyråer, som samler rom og priser fra flere hoteller. Tredjepartene har nemlig ofte særordninger med hotellene. Dette betyr at de kan tilby et visst antall rom til en lavere pris, og at de ofte tilbyr gode priser nær ankomstdato om de har rom til overs. Når det kommer til de store hotellkjedene som Marriott, Hilton og Best Western er forskjellen ofte mindre, da de sjelden tilbyr lave priser i siste liten, og generelt blir dyrere jo nærmere du kommer ankomstdato.

Søk hotell og fly hos Momondo her

Her kan du søke etter hotellrom hos hotels.com – du får en gratis overnatting for hver tiende!

Søk etter hotellrom hos Expedia her

Søk etter hotell på Hotelscombined.com her

Søk etter hotell hos Hotelopia her

Søk etter hotell hos Booking.com her

Sjekk byens aktivitetskalender før du bestiller hotell. Hvilken sesong har nemlig mye å si for hotellet. Foto: Hotels.com

2. Bruk sammenligningssider

Ulike tredjeparter og online reisebyråer kan ha ulike avtaler med hoteller, så det er en god ide å bruke sammenligningsnettsteder for å få en fullstendig oversikt over priser.

Du må bare være klar over at det samme rommet ikke nødvendigvis har samme kategori hos alle leverandørene. Et rom kan godt bli kalt «Standard» på ett sted, men «Super Deluxe» et annet sted. Derfor er det en god idé å sjekke at det faktisk er samme rommet før man sammenligner prisen.

Videre bør du holde et øye med hva som er inkludert i prisen: Er det med eller uten frokost, og er det muligheter for å refundere beløpet? Prisen kan variere opp til 5-10 prosent, avhengig av om det er avbestillingsforsikring inkludert. Dette er penger du fort kan spare hvis du finner naborommet enda billigere nærmere ankomstdagen. Da kan du bytte kostnadsfritt og få pengene tilbake.

Søk hotell og fly hos Momondo her

Her kan du søke etter hotellrom hos hotels.com – du får en gratis overnatting for hver tiende!

Søk etter hotellrom hos Expedia her

Søk etter hotell på Hotelscombined.com her

Søk etter hotell hos Hotelopia her

Søk etter hotell hos Booking.com her

3. Ta hensyn til prissvingninger i løpet av året

Sesong og årstid spiller en stor rolle når du velger hotell. Prisene på hotellrom i verdens store byer svinger i takt med sesongen. For eksempel er januar den billigste hotellmåneden i byer som Amsterdam, Paris og Roma, mens hotellene i Moskva og New York har de laveste prisene i desember.

Januar er billigste hotellmåneden i storbyer som Paris, Amsterdam og Roma. Dette hotellet i Paris kan du spare tusenlapper på i januar. Foto: Hotels.com

4. Ta hensyn til arrangementer og konferanser i byene

Akkurat som sesongen er avgjørende for hotellprisene, er også hva som står på kalenderen i de forskjellige byene avgjørende for hotellprisen. Hotellbransjen kaller dette høyetterspørselsdatoer. Store arrangementer, sportsarrangementer og konferanser trekke mange mennesker, og det fører til økte priser. Derfor kan det være penger å spare ved å undersøke byens aktivitetskalender før du bestemmer deg for destinasjon og dato.

Søk fly og hotell hos Momondo her.

5. Gå for bilder og omtaler i stedet for stjerner

Noen går utelukkende for det billigste rommet uten engang å sjekke standarden. Derfor holder det ikke å bare sammenligne priser, men også å sjekke prisene opp mot hotellets standard. Her er det ofte bedre å se etter bilder enn stjerner. Stjernesystemet er ikke standardisert globalt, så noen steder kan man sette stjernene som man selv ønsker, og andre steder er det en stor forskjell mellom hva som er nødvendig for eksempel for å få fire stjerner. Og selv om bildene er dårlige, sier de ofte mye om selve hotellet.

Brukeranmeldelser, søkemotorer og nettreisebyråenes nettsteder, kan også brukes som veiledning, men det er vanskelig å vite om du deler smak med kritikerne.

Søk hotell og fly hos Momondo her

Her kan du søke etter hotellrom hos hotels.com – du får en gratis overnatting for hver tiende!

Søk etter hotellrom hos Expedia her

Søk etter hotell på Hotelscombined.com her

Søk etter hotell hos Hotelopia her

Søk etter hotell hos Booking.com her

 

Gå for bilder og anmeldelser når du bestiller hotell. Sjekk ut dette luksushotellet i New York! Husk at laveste prismåned er i desember! Foto: Hotels.com

 

Les også:

Byen er som en kjæreste du aldri kommer over

Her er høstens billigste storbyer

 

Kilde: Momondo

 

Trenger du nytt kredittkort? Sjekk sammenligningen under: