Liker du å bo fint, men billig? Vi har funnet 50 flotte hoteller under 1000-lappen. Foto: iStock

50 strålende hoteller til under tusenlappen

Det finnes svært mange gode hoteller til under tusenlappen rundt omkring i det store utlandet.

Har du stort ønske om å reise ut i verden, uten å tømme lommeboka? Vi har plukket ut 50 hoteller fra 50 storbyer verden rundt til under 1000 kroner per natt for to personer (siden valutakurser går både opp og ned kan prisene variere noe). Med disse prisene kan du komme deg langt avgårde til eksotiske og spennende reisemål, til en rimelig penge.

Ute etter luksushoteller? Sjekk Laurel Nights.


København

Skt. Petri, Copenhagen, Hotellinngang

Det er ikke lett å få tak i en relativt rimelig overnattingsmulighet i København, men ett sentralt – og svært godt valg for deg som vil spare noen kroner er Skt.Petri. På dette hotellet kan du både spise i restauranten, besøke Brøl eller ta en drink i Bar Rouge. Skt.Petri er et unikt hotell med design og personlig service utover det vanlige, i hjertet av København.

Sjekk det nærmere her


Stockholm

Radisson Blu Royal Viking Hotel, Stockholm, Stockholm, Junior-suite, Gjesterom

Stockholm er heller ikke verdens billigste by å finne hotell i, men en klar anbefaling er Radisson Blu Royal Viking Hotel. 

Dette hotellet ligger kun 8 minutters gange fra Stockholms Stadshus (rådhuset). Du kan benytte deg av gratis tilgang til treningsstudio, basseng, boblebad og badstue. Hotellet scorer høyt på beliggenhet – for her bor du midt i der det skjer. Flytoget stopper like ved Royal Viking, og båtturer rundt i skjærgården tilbys fra 2 nærliggende havner.

Se nærmere her.


Göteborg

I Göteborg finnes det flere rimelige hoteller, men vår favoritt er Nye Varvet Studios – et leilighetshotell med rimelige alternativer ved sjøen. Det ligger ti minutter utenfor byen, men i et særdeles vakkert område. En veldig god frokost trekker også opp.

Se nærmere på det hotellet her


Helsinki

Scandic Paasi, Helsinki, Tomannsrom, Gjesterom

Ingen tvil: Scandic Paasi. Dette designhotellet er inspirert av områdets historie, fra finsk boksing til et sirkus fra 1800-tallet. Hotellet tilbyr eget treningssenter samt et bibliotek med brettspill og magasiner. Om du vil ha valuta for pengene og en flott beliggenhet, er dette det rette hotellet for deg.

Se flere bilder av det unike hotellet her


London

Novotel London West, London, Lobby lounge

Skal du finne rimelige hoteller i London må du lete med både lykt og forstørrelsesglass. Ett veldig fint valg om prisen er viktig er Novotel London West. Hotellet ligger kun 5 minutter fra Hammersmith Apollo, med romslige rom, en treningssuite og en elegant salongbar. Perfekt hotell for deg som er interessert i museer, gode underholdningstilbud og parker.

Se nærmere på hotellet her


Manchester

Skal du ha et greit og enkelt hotell i Manchester med sentral plassering er Novotel Manchester Centre valget ditt. Hotellet har moderne rom med gode fasiliteter. Et supert valg for deg som skal besøke byen med de to relativt gode fotball-lagene. Hotellet har fitness center og badstu, blant annet.

Sjekk hotellet her


Liverpool

Fans av lag fra denne byen, eller Beatles-fans, har ett strålende valg: Hotel Indigo Liverpool City Centre. Om det er slik at Liverpool generelt har lavere priset rom enn mange andre byer skal vi ikke mene alt for mye om, men standarden på dette hotellet er faktisk veldig høy. Ikke overraskende, med navnet hotellet har, så er det midt i sentrum. Det trekker heller ikke ned at det er gratis wi-fi og gratis drikke i minibaren. Restauranten på hotellet bør også besøkes: Marco Pierre White Steakhouse Bar & Grill. Enten du skal spise eller drikke.

Sjekk hotellet her


Newcastle

Alt er ikke svart og hvitt i denne byen, og det er ganske så greit å finne gode hoteller og overnattingssteder i byen. Sandman Signature Hotel Newcastle er sentrumsnært, og har hyggelige priser med gode fasiliteter.

Se nærmere på hotellet her


Leeds

Velg Quebecs. Et minutt unna jernebanestasjonen. Strålende bare det, men hotellet i seg selv er også superfint og klassisk. Ikke forvent å betale mye over 800 kroner per natt.

Se nærmere  på hotellet her


Aberdeen

En finfin by med et finfint valg av rimelig hotell: Sentralt plasserte Ibis Aberdeen Centre har det meste du kunne ønske fra et hotell med en god pris. Her kan du få ganske så store rom med alt du trenger for helt ned i 600 kroner per natt.

Sjekk hotellet her


Edinburgh

I Edinburgh er det et enkelt, rimelig valg hvis prisen spiller inn – og det er Apex City Hotel Edinburgh. Her kan du få overnatting ned i 500 kroner per natt for to personer, uten at det egentlig merkes på kvaliteten. Fin plassering og gode hotellfasiliteter.

Sjekk hotellet her


Dublin

Det er faktisk flere veldig gode rimelige hoteller i Dublin, men skulle vi velgt ett så blir det Castleknock Hotel & Country Club. Et finfint hotell med god plassering i Castleknock. Mange fasiliteter og en god frokost. Prisene går ned mot 700 kroner per natt.

Sjekk hotellet her


Paris

Som med de fleste andre virkelige storbyer i verden er det heller ikke Paris et stort utvalg av rimelige, sentrale hoteller. Et fint valg er Les Trois Poussins Hotel som ligger godt plassert i byen rett ved metrostasjonen Saint-Georges. Fine rom med enkel og grei standard.

Sjekk hotellet her


Marseilles

Det er mange rimelige, og gode, hoteller i Marseilles. Vi har likevel plukket ut en favoritt som ofte kan fåes for under tusenlappen: Escale Oceania Marseille Vieux Port. Fine rom, gode fasiliteter og rett ved havnen.

Sjekk hotellet her


Nice

Et hyggelig hotell i Nice er Hotel Roosevelt, som også har en veldig god plassering. Det tar deg noen få minutter å gå ned til sjøen, med gode rom og fine fasiliteter. Prisene kan fort havne ned til under 800 kroner per natt for et veldig ok hotell.

Sjekk hotellet her


Barcelona

Arc la Rambla, Barcelona, Tremannsrom, Gjesterom

Det er svært mange hoteller i Barcelona, og mange av dem har også veldig god kvalitet og strålende design. Samtidig: Prisen på disse hotellene kan også være noe å svelge. Da er det svært hyggelig med et hotell som Arc la Rambla med sine ekstremt gode plassering og veldig gjennomførte utseende (og service). En klar anbefaling!

Sjekk hotellet her


Madrid

Skal du til Madrid bør du helt klart vurdere Hotel Moderno, et veldig sentralt plassert hotell med alt du kunne ønske deg av et hotell. Fin takterasse, en god frokost og service. Hotellet har også ofte avslag på overnatting helt ned til 600 kroner per natt, selv om normalprisen kanskje ligger rett over 900 kroner.

Se nærmere på hotellet her


Alicante

Et veldig rimelig, godt og sentralt valg er Hotel Méndez Nùñez i Alicante. Du får rom med god standard her til under 800 kroner per natt. Det er innendørsbasseng på hotellet, og kort vei til stranden. Et finfint spa er også på hotellet, skulle du ha slike ønsker.

Se flere bilder fra hotellet her


Roma

Roma er som mange andre turistbyer ikke akkurat kjent for sitt gode utvalg av rimelige hotellvalg, men det finnes selvfølgelig noen. Et helt greit og ok valg er Best Western Roma Globus. Hotellet ligger rett ved offentlig transport, på østsiden av hovedjernbanestasjonen. De fleste fasiliteter finnes her.

Her kan du se nærmere på hotellet


Berlin

Det kanskje rareste med Berlin er hvor mange gode hoteller til en rimelig penge det finnes i byen. Skal vi sette fingeren på ett som virkelig er bra, har alt du trenger og er godt plassert så blir det Bleibtreu Berlin. Perfekt hotell for en tur til byen med mange restauranter i nærheten, fin plassering i forhold til kollektivtransport og i et rolig strøk. Finfine rom med en svært hyggelig liten bar.

Se nærmere på hotellet her


Frankfurt

Skal du til Frankfurt og bo sentralt bør du velge 25hours Hotel by Levi’s. Et supert hotell med en super plassering, med ett litt annerledes utseende. Her bor du sentralt, godt og moderne i Frankfurt. Bare husk jeansene!

Sjekk hotellet her


Budapest

I Budapest kan du sikkert betale en god del mer enn tusen kroner for et rom, men det trenger du slettes ikke. Veldig mange gode hoteller har svært gode priser. Midt i sentrum finner du for eksempel La Prima Fashion Hotel med gjennomført design, store rom og god frokost. Prisene er godt under 800 kroner for gode rom.

Sjekk hotellet her


Krakow

Et svært godt valg i Krakow er Holiday Inn Krakow City Centre. Det kommer litt an på tilbud og valutakurs om du kommer under tusenlappen eller noen få kroner over, men dette hotellet er verdt det. Plassert i en ærverdig bygning med en utrolig frokost, kjempefine rom og gåavstand til det meste.

Se nærmere på hotellet her


Praha

I Praha kan du finne en god del hoteller med fine priser. Mange av hotellene kan likevel være litt slitt og være mindre tiltalende, noe som ikke gjelder for Barcelo Praha Five. Hotellet har et stilig og moderne design, gode fasiliteter og service. Fin restaurant og bar, samt 250 meter til metro og trikk. Hotellet er også nært nok til sentrum.

Se hotellet her


Firenze

Å ta et steg tilbake i historiske Firenze er fullt mulig med hotellet Porta Faenza. Rett ved Santa Maria Novella-stasjonen, og lett å komme seg til og fra. Finfine rom i klassisk design og hyggelig betjening. Prisen kan man heller ikke klage på ettersom du ofte kan få hotellet til rundt 800 kroner per natt.

Her kan du kikke nærmere på hotellet


Venezia

Hotellet vi anbefaler ligger i Mestre – på fastlandet. Før du sier «det er jo ikke Venezia,» så vent litt. Mestre er faktisk ofte å foretrekke. For det første får du så gode hoteller som Hotel Mercure til en brøkdel av prisen du ville fått mellom kanalene, og i tillegg er det en god del flere fasiliteter. Å dra ut til Venezia er enkelt og raskt. Dette er et fint designhotell med gode fasiliteter, og super plassering i Mestre.

Her er hotellet


Milano

Skal du til Milano (Milan) så er Cosmo Hotel Palace et fin-fint valg. Et stort hotell med fine rom og mange fasiliteter. Frokosten er visstnok en av de aller beste av hotellfrokostene i byen. Hotellet ligger nord i byen ikke langt fra mange av de store selskapene. Enkelt å komme seg til og fra hotellet med kollektiv og taxi.

Sjekk hotellet her


Palermo

I Palermo kan du faktisk bo på Hilton for under tusenlappen, på det gode Excelsior Hilton Palermo. En fint hotell med god sentral, i en stille gate svært sentralt. Gode fasiliteter og muligheter.

Se mer av hotellet her


Amsterdam

Å finne et hotell i Amsterdam til ok pris kan være litt av en utfordring, om du ikke kikker på hotellet Hotel Doria. Et hotell med enkle rom som gir deg en seng, et rom, et bad og ikke alt for mye mer. 38 rom til en veldig hyggelig pris utrolig sentralt.

Se hotellet her


Dubrovnik

I Dubrovnik er det ett hotell som skiller seg ut når det gjelder pris og kvalitet i forhold til pris: Luxury X-rooms & Apartments Old Town. Hotellet har en helt utrolig utsikt i tillegg til priser ofte under 800 kroner per natt. Dette er også et luksushotell, og til en pris du knapt kan tro. I hjertet av Dubrovnik.

Se nærmere på hotellet her


Dubai

Novotel Suites Dubai Mall of the Emirates, Spa and wellness centre/facilities

I Dubai koster ikke hotellrommene på de vanlige hotellene hele lommeboka, og det betyr også at et hotell til under tusenlappen her gir deg litt mer enn i mange andre byer. Vi hadde gått for Suite Novotel Mall Of The Emirates, hvor det i hvert fall ikke er lang til shoppingen…. Fine og moderne rom med alle fasiliteter.

Se nærmere på hotellet her


Marrakech

I Marrakech kan du også velge blant flere hoteller til gode priser, men Riad Al Badia er en klar anbefaling. Hotellet vinner ofte prisene til Tripadvisor for Marrakech, og koster ned mot 700 kroner per natt. Det som egentlig er et klasisk marokkansk hus med seks gjesterom er litt av en opplevelse. Du kan ofte få suiten til godt under 1 000kr også. En klar anbefaling.

Sjekk huset her


Athen

Fra A for Athens kan du se Akropolis med det blåtte øye. Kort vei til omtrent alt som finnes av severdigheter. Et hotell med god standard og en veldig god frokost.

Sjekk hotellet her


Beograd

Zira Hotel Beograd heter hotellet du bør velge. Et supert hotell med fint design og god plassering. Litt vekk fra gamlebyen hvis du vil dit, men taxi er billig i Beograd. Moderne på alle måter fra rom til mat, bar og løsninger.

Sjekk hotellet her


Burgas

Denne byen i Bulgaria har et hotell kalt Hotel Burgas som er et supert valg. Koster under 700 kroner per natt for rommet. Ikke langt fra strand og by. God standard på rom og fasiliteter.

Sjekk hotellet her


Kiev

I Kiev bor du godt og rimelig på ALFAVITO hotel. Et sentralt plassert hotell med gode fasiliteter og hyggelige overnattingspriser. Restauranten på hotellet er en av de bedre i Kiev, og spaet på hotellet er bra. Klassisk design, og et godt valg.

Sjekk hotellet her


Valletta

På Malta bør du velge Solana Hotel & Spa for en veldig god kombinasjon av opplevelse og kostnad. For godt under tusenlappen får du et finfint hotell med innendørs og utendørs svømmebasseng, gode fasiliteter og god plassering.

Se mer av hotellet her


Pula

På norsk er det jo slik at byen Pula kan få fram en del fnising, men byen er en virkelig fin kroatisk turistby. Hotel Galija ligger i hjertet av Pula, i nærheten av strand med restaurant og uteterrasse.

Sjekk hotellet her


Reykjavik

Hoteller i Reykjakvik er ofte lavt priset på tilbud, men et svært god overnattingsmulighet som alltid er rimelig er Castle House & Embassy Luxury Apartments. To minutters gange fra sentrum får du en leilighet med god standard. Prisene ligger rett over 500 kroner per natt.

Sjekk her


Tallin

I Tallin kan du gjøre flere hotellkupp, og det er også vel verdt å følge med på salg og tilbud. Ett hotell du kan få rimelig hele tiden er Park Inn by Radisson Central Tallinn, dette meget sentral hotellet har en listepris på rundt 900 kroner, men du kan få rommene ned i 300 kroner hvis du følger med på datoer og muligheter. Hotellet har gode fasiliteter, og en absolutt strålende plassering for alt du kunne ønske å gjøre i Tallinn.

Se mer av hotellet her


Riga

Hotel Justus er plassert sentralt i gamlebyen i en rolig sidegate. Klassisk og enkelt utseende med fine fasiliteter. Et supert valg som sjeldent koster mer enn 500 kroner per natt. En suite koster også under tusenplassen her.

Sjekk hotellet her


Vilnius

Det relativt moderne Novotel Vilnius Centre er ett av de bedre hotellene i byen, og har en fin plassering midt  i byen. Mange fine fasiliteter og hyggelige priser.

Se hotellet her


Jerusalem

Eden Jerusalem Hotel har en fin standard, en god plassering og er lett tilgjengelig. I tillegg har hotellet gode priser (rundt 700 kroner per rom).

Sjekk hotellet her


New York

Skal du bo rimelig i New York er det så absolutt ikke mange valg. Det mest åpenbare er The Jane Hotel, et veldig sentralt og litt annerledes hotell. Veldig små rom, men er du i byen for å feste og ha det moro – og ikke være på rommet – så er det så absolutt ikke noe dårlig valg.

Sjekk hotellet her


Fort Lauderdale

Ikke overraskende er det mange hotellmuligheter i Fort Lauderdale. Vi hadde gått for La Casa Del Mar. Et fin lite leilighetshotell rett ved stranden nord i Fort Lauderdale. Rimelige priser, fint basseng og hyggelig betjening.

Se nærmere på hotellet her


San Francisco

Skal du bo sentrumsnært i San Francisco er det ikke mange valg til under tusenlappen på normalpris, men Baldwin Hotel ligger i hvert fall stort sett under vår satte grense. Et enkelt hotell som har sin svært så sentrale plassering som sitt beste argument. Vil du sove på et ok rom, og ellers kunne gå til det meste så er dette et fint valg.

Se mer av hotellet her


Chicago

To kilometer utenfor sentrum, men i nærheten av mye turistmoro, ligger Hyatt Place Itasca (som da ligger i Itasca og ikke Chicago, forsåvidt). Fordelen er at Woodfield Mall ligger rett ved, og McDonalds-museet (JA!). Prisen og kvaliteten kan man i hvert fall ikke klage på.

Se mer om hotellet her


Los Angeles

Vi erg ganske sikker på at Hollywood Celebrity Hotel ikke lever helt opp til navnet sitt. Alt for mange kjendiser finner du ikke på dette hotellet, men i nærheten er det nok noen. Et helt ok hotell som har treningsrom og frokost (i hvert fall matservering på morgenen…), men mest av alt en svært god plassering.

Les mer om hotellet her


Las Vegas

Hoteller er vel ikke det som kommer til å koste deg mest i Las Vegas, og du kan få veldig gode hoteller i byen til svært gode priser om du følger med på tilbud. De aller fleste hotellene på stripa har tilbud i ny og ne, men Hilton Grand Vacations Suites on the Las Vegas Strip (ja, det er hele navnet) koster aldri mer enn tusenlappen (da vi sjekket fikk vi en 70 kvadratmeter stor suite til 800 kroner). Hotellet har veldig gode fasiliteter, og rangeres ofte som det hotellet som gir mest for pengene.

Sjekk mer om hotellet her


Seattle

Ace Hotel Seattle, Animals, Pets

Er du ung og har lyst til å bo trendy kort vei unna det meste er Ace Hotel et supert valg. Superkule rom. Rommene uten delt bad koster som oftest akkurat rundt tusen kroner, men tåler du å dele badet kommer du ned mot 600 kroner.

Les mer om hotellet her


Les også:

10 utrolige hoteller i Skandinavia