6 ting vi nordmenn liker best med Sverige

Sverige har lenge vært en av nordmenns mest populære feriedestinasjoner. Men hvorfor tar vi turen, og hva vi liker best med Sverige i ferien? En landsdekkende undersøkelse gjennomført av InFact på vegne av destinasjonen Visit Värmland, gir oss de seks beste grunnene til hvorfor nordmenn reiser til Sverige.

 

6.plass: Maten

Meatballs with boiled potatoes and sweet red sauce decorated by Swedish flag - traditional Swedish dish

Selv om vi gjerne fyller fryseren med svensk nötfärs, er det ikke maten i seg som lokker oss til Sverige i ferien. Bare 2,8 prosent av de norske turistene mener maten er hovedårsaken til at de ferierer i Sverige. Det er først og fremst unge under 30 år, og befolkningen i Trøndelag, som mener maten de blir servert er viktigst ved reisen til Sverige.

Du finner Sveriges aller beste hoteller på Laurel Nights.

5.plass: Servicen

Proud confectioner is working in her pastry shop

Svensk service har et godt rykte her i landet, men til tross for dette når den gode servicen bare femteplass i denne undersøkelsen, med 6,7 prosent av stemmene. I hovedsak er det befolkningen i hovedstaden som mener at servicen er verdt turen alene: I Oslo stemmer hele 13 prosent på ekte, svensk service.

Dette er det mest bestilte hotellet i Sverige.

4.plass: Naturen

Winter Night landscape with illuminated tent and Polar Lights, Silhouettes of snowy mountain peaks and edges night sky with many stars and Northern Lights on background illuminated orange tent on foreground

Nordmenn er godt vant med vakker natur, men svenskene har mye vakkert å by på, de også. Stadig flere søker aktivitetsferier i nabolandet, og knappe 9 prosent av respondentene mener at den vakre naturen er den viktigste grunnen til ferievalget. Særlig aldersgruppen 45 til 64 år er opptatt av dette.

Weekendtur i Stockholm?Her får du oversikten over Stockholms hoteller.

3.plass: Trivelig befolkning

Photo of a young women leading their bikes through city

At svensker generelt er imøtekommende og hyggelige, er ifølge mange viktig for den totale ferieopplevelsen. Derfor har i snitt 13 prosent av nordmenn satt ”trivelig befolkning” som førstevalg for hvorfor de drar til Sverige. Spesielt nordlendinger er begeistret for svensker: Hele 22 prosent fra landsdelen har satt dette som hovedgrunn for svenskeferien. Jo eldre du er, desto triveligere mener du svensker er, ifølge undersøkelsen.

Dette er det mest bestilte hotellet i Gøteborg.

2.plass: Prisene

Stockholm, Sweden - September 12, 2016: Young adult women, ready to shop! Sergels Torg landmark in background.

Sverige har lenge vært kjent for å være et rimelig ferieland for nordmenn. At svenske priser er høyt i folks bevissthet, er andreplassen i kåringen et bevis på: Hele 15,6 prosent av nordmenn har prisene som beste argument for svensketuren. De mest prisbevisste er sørlendingene: Her svarer 22 prosent at prisene er det viktigste argumentet for å ta turen.

Fått med deg vintersalget hos Hotels.com?

1.plass: Severdigheter og familieparker

Gunnebo Castle garden in Mondal, Sweden. with trimmed trees along the garden path

Om du skulle være i tvil: Nordmenns hovedårsak til å dra til Sverige i sommerferien, er det brede utvalget av severdigheter og familieparker. Det er foreldresegmentet, altså aldersgruppen 30-44 år, som har dette som hovedgrunn til Sverigebesøket. I snitt har 18,2 prosent, eller nærmere hver femte nordmann, stemt på parker og severdigheter.

Her er alle luksushotellene i Värmland.

Maria Nordmark i Visit Värmland mener svarere i undersøkelsen sier mye om hvordan nordmenn opplever Sverige og svensker. – Nordmenn flest har et godt forhold til Sverige som ferieland, selv om trekkplastrene åpenbart varierer noe. I Värmland ser vi en økende interesse for natur, friluftsliv og kulturferier, og stadig flere oppdager våre skianlegg og langrennspor. Hva man setter pris på avhenger mye av hvilken livsfase man er i, men trenden er likevel at mange nordmenn velger langhelger i nærområdene fremfor å reise langt med fly, sier Maria Nordmark i Visit Värmland.  

Vinn herregårdsopphold i Värmland!

Foto: jeppeblomgren.se

Nå har du muligheten til å vinne overnatting for to på en av Sveriges vakreste herregårder, nemlig Krokstad Herregård. Premien er overnatting for to personer på dobbeltrom en valgfri dato, og inkluderer frokost og en treretters herrgårdsmiddag. Alt du trenger å gjøre er å svare på ett spørsmål, og du er med i trekningen av premien. Fortell oss hva du synes er best med Sverige (maks to setninger) og du er med i trekningen av premien for to til Värmland. Send svaret ditt til: [email protected]

yhh