6 tips til en romantisk høstferie

Dyrk kjærligheten i en av disse sjarmerende høstbyene.

Lengter dere bort etter en romantisk helg eller ferie bort fra hverdagen? Bruk høstferien til å få fart på romantikken! Bare fordi temperaturene synker og det blir mørkere tider, betyr ikke at det er slutt på hete tider. Ta ferden til et av disse romantiske reisemålene og bare nyt avslappende dager med god mat, kulturelle opplevelser og flotte attraksjoner.

Det er noe ekstra sjarmerende med disse byene om høsten:

 

Opplev høsten i Paris

iStock_000048086576_Double

Mange hevdes at det mest romantiske stedet i Europa er Paris, og vi skal ikke krangle mye på det. Paris er et perfekt sted for en helgetur med den aller kjæreste.

Her kan du nyte franske delikatesser på en av de mange intime fortausrestaurantene, en tur opp i Eiffeltårnet, og mange fantastiske hager hvor du kan ta med din kjære på en koselig piknik.

Vi anbefaler tre vakre parker du burde ta turen til:

1. Parc Floral de Paris er nok den fineste parken i hele byen. Den ligger litt i utkanten av Paris, men det tar bare 15 minutter med metroen fra sentrum. Parken er helt nydelig vakker nå om våren når floraen er i full blomstring. Om du har lyst på en liten utfordring mens du er her finnes det en ganske tøff hinderløype i parken. Rett utenfor finner du de flotte PARIS-bokstavene.

2. Parc des Buttes-Chaumont er en flott park i gå avstand fra sentrum. Alt som står og lever i parken er menneskeskapt, her snakker vi trær, planter, den magiske fossen, grotten, innsjøen, broene osv. Her møter du mange parisianere som rusler seg en rolig tur, eller bare ligger med en god bok og litt jordbær i gresset.

3. Jardin du Luxembourg er den mest romantiske parken, uten tvil. Med sine 224.000 kvaderatmeter er den også den største parken i Paris. Luxemburghagen som den blir kalt er full av statuer og en rekke fontener. Løvverket her ligger som et slør foran himmelen og skaper da et perfekt sted for å holde hender og kysse på en benk.

 

Pullman Paris Tour Eiffel – Paris

Vil du våkne til en spektakulær utsikt av Eiffeltårnet? Da bør du bo her. Dette hotellet befinner seg i et rolig område og i nærheten av metrostasjonen Bir Hakem som tar deg ned til sentrum. Hotellets restaurant er åpen hele dagen og tilbyr deg tradisjonell fransk mat.

Les mer om hotellet her.

Les også:
20 grunner til å dra til Paris

Romantisk helg i Paris?

 

 

Oppdag den romantiske delen av New York

iStock_000048404456_Double

New York er like vakker i alle årstider, men det er noe med den spesielle atmosfæren når bladene skifter farger og det er litt kulde i lufta. New York blir som våren i Paris; vakkert og sjarmerende.

Gå hånd i hånd i Central Park, få utsikten over byens silhuett fra The New York Harbour, som har vunnet pris for en av verdens beste solnedganger.

Mange velger å ta kjøre med cruisebåt for å få med seg solnedgangen. Byens lys som glitrer på det mørke havet, frisk bris, drink i hånda. Kan det bli bedre enn det?

New York er en livlig by med mange muligheter for romantiske opplevelser. Hva med å oppleve noe annerledes og ta med deg din kjære på et Broadway-show?

Å bo på et romantisk hotell er like viktig for å dyrke kjærligheten. Sjekk våre luksusfavoritter i New York, eller sjekk dette hotellet:

PicMonkey Collage35 stjerners-hotell av ypperste klasse

Ikke bare får du en fantastisk beliggenhet og super service. Se bare på utsikten. Takterrassen i seg seg er nok til å overbevise de fleste til å booke mist ett rom her.

Det verdenskjente hotellet ønsker å skjemme bort gjestene sine og The Peninsula Spa by ESPA har 12 behandlingsrom! I tillegg har du tilgang til en frisørsalong og en asiatisk tesalong og badstuer. Liker du å holde deg aktiv i ferien kan du enten ta deg en løpetur i Central Park eller benytte deg av et toppmoderne treningsstudio med yogastudio på hotellet. Høres det fristende ut? Les mer om Penisula New York.

Finn hotell i New York tilpasset dit budsjett her

Gå langs parkene i Stockholm

iStock_000011916263_Large

Stockholm er kanskje den byen i Skandinavia som har mest å by på. Alt fra en rolig gåtur i gamla stan til virkelig partystemning med Nordens beste uteliv, strålende restauranter og en shopping som ingen andre byer her i nord. Stockholm er verdenskjent for å være utrolig vakker, og byens parker og grøntområder utgjør ca 40 % av Stockholm.

Da er det bare å tenke seg hvor vakkert det blir her om høsten! Drottningholms barokkpark eller Hagaparken  er noen av de fineste (og romantiske) parkene du kan ta med deg din kjære. Ønsker du å reise til vår «søta bror»? Da bør du lese denne artikkelen – en av byens vakre kvinner har nemlig fortalt oss hva som er Stockholms skjulte skatter.

Les også: Reis på weekendtur til Stockholm

 

I Stockholm er det disse hotellene som gjelder:

ji0

Hotell 1Hotell 2

 

Dra på sykkeltur i København

iStock_000052226090_Large

Heldigvis trenger du ikke å reise langt for å finne Nordens råeste og mest pulserende by.

København er nordmenns tredje mest besøke by, rett bak London og New York, og byen ligger bare en rask times flytur unna. Danskene har en helt unik sans for mat og drikke, design og hygge. Her får dere garantert mye kvalitetskos.

Som de fleste vet er København kjent for å være en meget vennlig sykkelby. Her er det mer enn 350 km sykkelsti med korte avstander til både skog og strand. Lei en sykkel for omkring 75 kroner for én dag, eller omkring 300,- for én uke. Dessuten, har København det velkjente tivoliet – dette er must å besøke med kjæresten!

Les også: Opplev Skandinavias kuleste by på sykkel

Scandic Palace Hotel

hot scandic pal

Scandic Palace Hotel er et moderne og vakkert hotell i hjertet av København, midt på Rådhusplassen. Her kan dere skryte av å ha sovet på samme hotell som Judy Garland og Audrey Hepburn. Flere av rommene har både badekar og privat balkong, og hotellet er et av Scandics mest romantiske. En skikkelig romantisk perle.

 Tivoli Hotel

3508854_181_z

Du har kanskje hørt om Sky Bar? Det er her i 13 etasje at du kan nyte en drink og en utsikt over byen. Det moderne hotellet ligger ved kanalen i København og 10 minutters gange fra jernbanestasjonen

Vesterbro passer utmerket for deg som er interessert i Karneval, Museer og Sykkelturer.  

Som gjest har du tilgang til basseng, treningsstudio, badstue, sykkelutleie og lekeplass for barn.

Høres dette spennende ut, kan du ta en titt på dette hotellet her

 

Feir nasjonaldagen til Spania i Barcelona

iStock_000061928488_Large

Den 12. oktober er det «el puente del Pilar» og alle spanjolene kommer til å danse med hæla i taket, med musikk, fyrverkeri og mye sprell. Hvor romantisk er det ikke å sitte ved fontenen og få med seg de fargerike fyrverkeriene. Definitivt et kysse-moment!

En måte å velge tur på er å reise til et sted hvor det er veldig mange romantiske mennesker. CNN kåret i 2012 verdens mest romantiske folk, og kanskje ikke overraskende var det Spania som kom aller øverst. Andreplassen gikk til Argentina, mens Italia – hvor ordet romantikk («fra Roma») kommer fra på en tredjeplass.

En tur til Spania er altså noe som absolutt kan være en god idé og et godt valg, og skulle vi valgt ville Barcelona ligget høyt oppe.

ALMA Barcelona

ALMA ligger i hjertet av Barcelona med gåavstand til Barcelona Egyptian Museum og Casa Mila. På dette 5 stjerners hotellet kan du ta deg en treningsøkt etterfulgt av deilig badstue.

Hele bygget er gjennomført i en luksuriøs stil med en flott restaurant. Bryllup og andre arrangementer tilbys ved forespørsel.  Mot en avgift kan du få egen transport til og fra flyplassen, og det tilbys buss til cruiseskipterminalen.

De 72 gjesterommene er alle topp utstyrt med både internett LCD TV, gratis aviser og telefon. Badet inneholder gratis designtoalettartikler.

Les mer om dette hotellet her

 

Roma – romanikk, historie og mat

iStock_000048088582_Large

Roma er byen hvor du i timevis kan vandre rundt og nye flott arkitektur, verdenskjente turistattraksjoner, smale gater med sjarmerende butikker eller shoppe deg blakk i designerbutikker. Samtidig er dette byen for deilig mat og forfriskende drikke, gjerne i lag med hyggelige og gjestfrie innfødte. Hele byen er romantisk, så det er bare å utforske denne herlige byen sammen!

Et tips er å ta turen opp til Capitol-høyden en kveld med en flaske vin og sett dere på den siden som vender mot Roma Forum. Her får dere en herlig, romantisk utsikt med fullmånen som hviler på kanten av Colosseum. Dere kan også se se Colosseum opplyst om dere er heldig! Ta en romantisk spasertur på Villa Borghese-parken og bare rusle rundt, eller, hva med en piknik for to?

Fra midten av september og ut oktober er et godt valg for et Roma-besøk. Opplev en romantisk konsert med Eros Ramazzotti den 16. oktober. Kjøp billetter her.

16311_155_z

Hotel Eden

Hadde dette hotellet bare hatt sin restaurant med Michelin-stjerne med utsikt over hele Roma hadde det vært grunn god nok til å bo her, men dette er et virkelig klassisk luksushotell med super beliggenhet. Antikk interiør, perfekt oppusset og luksus for hver krone.

Hotell i Roma? Her er Romas råeste hoteller!

 

Vil dere høstferie til et varmere strøk? Sjekk ut denne store guiden til Miami.

Eller hva med en tur til Mallorca? Les hvorfor vi elsker Mallroca her.

 

LES OGSÅ:

Se videoene: Her frir aller flest

15 romantiske hoteller

Verdens beste høstferier