getty

7 ting du må gjøre i Bergen

Bergen er en flott by å oppleve i sommer. Her er 7 attraksjoner du må få med deg.

Bergen er Norges nest største by. Likevel er det en småby, men en småby pakket med sjarm og urban atmosfære. Bergen har alltid vært noe for seg selv, og bergenserne anser seg som litt annerledes enn nordmenn flest.  — Eg e’kje fra Norge, eg e fra Bergen, var det noe som het en gang. Byen mellom de syv fjell er udiskutabelt norsk, og befolkningen er kanskje de mest patriotiske og lidenskapelige du vil møte her til lands.

Ikke bli overasket om en innfødt plutselig tiltaler deg på bussen, eller om kassadamen eller –mannen  i butikken snakker hull i hodet på deg.  Det er ikke vanlig å være innadvendt i Bergen.

Det som i alle fall er sikkert, er at byen er vakker og byr på mange attraksjoner. Husene som klynger seg til fjellsidene, de trange smauene, brosteinen — alt innrammet av syv fjell — har trukket mang en turist til Bergen. Legger man til 250 årlige nedbørsdøgn samt et halvgodt fotballag som hele byen elsker og hater samtidig, så har man noen av ingrediensene som gjør Bergen til en interessant destinasjon.

Du finner flere hoteller i Bergen hos Nordic Choice Hotels

 

Vi har sjekket attraksjoner i Bergen for sommerferien:

 

1) Bryggen og Fisketorvet

Selve ikonet på Bergen må selvsagt oppleves. Bryggen i Bergen er byens første bebyggelse og faktisk rundt tusen år gammel. Bryggen er Norges tredje mest besøkte turistattraksjon (etter Fløibanen og Holmenkollen). Den består av 61 bygninger, og attraksjonen står naturlig nok på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Her kan du drømme deg flere hundre år tilbake i tid når du vandrer i passasjene innimellom byggene. Du kan ta noe å drikke eller spise på en av kaféene og restaurantene, eller kanskje handle med deg noen bergenske souvenirer fra en av butikkene som Bryggen i dag huser.

Et stenkast unna Bryggen finner du Bergens mest kjente utendørsmarked. På Fisketorget kan du selvsagt kjøpe fisk og sjømat, men også frukt og grønnsaker. Om du ikke er der for å handle eller spise sjømat, så er det et fint sted for å oppleve flotte omgivelser og Bergens pulserende byliv.

 

2) Besøk akvariet på Nordnes

Ikke et veldig originalt forslag, men akvariet kan skilte med noen artige skapninger som pingviner og sel i tillegg til en haug med eksotiske slanger og krypdyr. Da det åpnet i 1960 var det Europas største mest moderne akvarium. En sikker vinner om man har barn i reisefølget. Sjekk hjemmesiden

Fly til Bergen med SAS – sjekk prisene her

Finn laveste flypris til Bergen med Momondos flyplass-søk

 

3) Troldhaugen – Edvard Grieg museum i Bergen (åpner 15.juni)

Hjemmet til Norges råeste komponist ligger vakkert plassert på en høyde ved Nordåsvannet. Grieg-museet omfatter Griegs villa Troldhaugen fra 1885, Komponisthytten, Edvard og Nina Griegs gravsted, kammermusikksalen Troldsalen fra 1985, og et museumsbygg fra 1995. Les mer her.

 

4) Opplev Skostredet, Bergens kuleste gate

Et alternativ til overfylte kjøpesentre med lavpriskjeder og dårlige kafeteriaer kan være en spasértur gjennom Skostredet. Denne litt slitne og bortgjemte gågaten inneholder alt fra gourmetmat ved Søtt & salt til T. Michaels skreddersøm. I tillegg finnes et knippe kaffebarer, bruktbutikker og puber. Med andre ord noe for enhver.

 

5) Fantoft Stavkirke

I bydelen Fana finner du en rekonstruksjon av kanskje Norges mest kjente stavkirke. Kirken ble opprinnelig oppført i Fortun i Sogn år 1150, men senere flyttet og gjenoppbygget på Fantoft. Kirken ble påtent, og brant nesten ned til grunnen i 1992. Fem år senere stod en rekonstruksjon klar – den første stavkirken som har blitt bygget i Norge på mange hundreår.

6) Troldhaugen

Er du i Bergen, bør du ta turen innom hjemmet til byens største sønn. Troldhaugen var både Edvard Griegs hjem. og i dag hans gravsted. I perioden mai til september holdes daglige lunsj- og kveldskonserter på Troldhaugen – mer autentisk opplevelse av Griegs musikk får du ikke.

7) Gamlehaugen

Er du heldig å treffe på en godværsdag i Bergen bør du pakke piknikurven og innta parken ved den offisielle kongeboligen i byen. På Paradis, cirka fem kilometer utenfor sentrum, ligger vakre Gamlehaugen. Eiendommen ligger idyllisk til ved Nordåsvannet, og parken er frodig, full av vakre planter og trær. Her kan du slappe av, ta et bad eller få en omvisninge i selve kongeboligen i sommermånedene.

Topp 10 hoteller i Bergen

 

Hotell i Bergen

1. Clarion Hotel Bergen Airport

Som hotellet selv sier så lander du omtrent inne på hotellet hvis du flyr til Bergen så dette er på Flesland flyplass, ikke i Bergen sentrum. Skal du gjøre business i Bergen kan dette være et utmerket valg.

Her finner du hotellet

2. Clarion Collection Hotell Havnekontoret

Det er en myte at bergensere ikke er hyggelige, de er nettopp det motsatte – og hyggeligere enn de på Havnekontoret finnes ikke. Et hotell som ligger i en av de vakreste bygningene i Bergen med utrolig design og en gjennomført stil.

At hotellet ligger midt på bryggen i Bergen trekker jo heller ikke akkurat ned.

Her finner du hotellet

3. Klosterhagen Hotel

Et lite og sjarmerende hotell med 15 rom.

Her finner du hotellets hjemmeside

4. Hotel Park Bergen

Et fint hotell med mye historie 300 meter unna Grieghallen.

Her finner du hotellets hjemmeside

5. Det Hanseatiske Hotell

Det er en sannhet at det ikke er det mest romantiske i verden at noen på kav bergensk småroper «GOD MORRGEEEEEEN!» inn i øret ditt, men det er også en sannhet at det kuleste romantiske lille hotellet i Norge er i Bergen.

Hotellet er en del av Finnegaarden på Bryggen i Bergen som står på Unescos liste over verdens kulturarv.

Les mer om hotellet her

 

6. Grand Hotel Terminus

 

7. Scandic Byparken

 

8. Quality Hotel Augustin

 

9. Quality Hotel Edvard Grieg

 

10. Basic Hotel Bergen