9 hoteller med verdensrekorder

Du tror du har sett alt? Sjekk disse spektakulære hotellrekordene først.

Verdens største, verdens høyeste, verdens dyreste – dette er noen av rekordene som omfatter hotellene som hotellsøkesiden trivago har samlet sammen i en toppliste.

For er det ikke litt kult å kunne sjekke inn på et hotell som bryter alle rekorder, som f. eks. ligger mer nord enn noe annet hotell i verden? Det kan du nemlig på Radisson Blu Polar på Svalbard. Sjekk ut resten av listen for å se hvor du kan bestille ditt neste hotellopphold for en litt annerledes opplevelse.

1.Verdens største sylinder akvarium:

Radisson Blu Hotel, Berlin, Tyskland

Radisson Blu Hotel, Berlin, Berlin

I Tysklands hovedstad, Berlin, ligger Radisson Blu Berlin som er kjent for å huse verdens største sylinder akvarium, AquaDom. I hotellets lobby kan gjester beskue dette  kjempeakvariet som ble innviet i 2004, og som er 25 meter høyt og 11 meter i diameter. Prislappen på selve akvariumet kom på hele 12,8 millioner euro – ca. 118 millioner norske kroner.

I akvariet kan man se mer enn 1.500 fisker av 50 ulike arter som svømmer rundt i 1 million liter vann, noe som krever at tre-fire dykkere må ned i tanken hver dag for å mate og rengjøre den.

Les mer om hotellet her.


2.Verdens dyreste og største hotellsuite:

Hotel President Wilson, Genève, Schweiz

http://ie1.trivago.com/contentimages/press2/images/presidentwilson.jpeg

Royal Penthouse Suite på Hotel President Wilson i Genève er utnevnt til verdens dyreste hotellsuite. Med 1.680 kvadratmeter og 12 soverom så er suiten også verdens største, og den har i tillegg fantastisk panoramautsikt over Genèvesjøen og alpene, enten man befinner seg i salongen, soverommet, eller på badet.

Om man er kjendis og tenker på sikkerheten så kan man sjekke inn på suiten velvitende om at alle vinduene er skuddsikre og at det er en privat heis som tar deg opp til suiten. Kjendiser som Bill Clinton, Michael Jackson og Bill Gates har benyttet seg av denne suiten som har en prislapp på ikke mindre enn 47.000 CHF per natt, noe som tilsvarer ca. 400.000 norske kroner.

Les mer om hotellet her.


3.Verdens største hotell:

First World Hotel, Genting Highlands, Malaysia

http://ie1.trivago.com/contentimages/press2/images/firstworld1.jpg

Verdens største hotell? Ja, det finner man i Pahang Darul Makmur, i Malaysia. Det 3-stjerners hotellet som heter First World Hotel består av to fargerike kjempebygg som har ikke mindre enn 7.351 hotellrom, med utsikt over Genting Highlands.

Hotellet er kjent blant reisende for sine lave hotellpriser og for sin beliggenhet helt inntil shoppingsenteret, First World Plaza.
Med så mange hotellrom og gjester kan man forestille seg at det trengs et stort antall resepsjonister, men hotellet har installert innsjekkingsautomater for å sluse inn sine gjester kjappere.

Les mer om hotellet her.


4.Verdens minste hotell:

Hotel Central og Cafe,  København, Danmark

http://ie1.trivago.com/contentimages/press2/images/ehhausl1.JPG

Det største er ikke alltid det beste, det er det lille hotellet på Vesterbro i København et tydelig bevis på. Hotel central og Cafe består av en cafe i første etasje på 12 kvadratmeter. På andre etasje finner man hotellets eneste hotellrom, som består av en dobbeltseng på 140 cm, samt et lille toalett med dusj. Minibar, flatskjerm – tv og høytalere er fint inn bygget på det lille hotellrommet, så man har alt man trenger for et hyggelig opphold.

For 1.800 kr. får du en overnatting for to personer inklusiv frokost på den nærliggende cafeen, Granola, som har samme eier som hotellet. Med en størrelse på 12 kvadratmeter så slår hotellet verdensrekorden, som tidligere lå hos det 53 kvadratmeter store hotel Eh’häusl i Tyskland, som verdens minste hotell.

Les mer om hotellet her.


5.Verdens høyeste hotell:

JW Marriot Marquis Hotel, Dubai, De forente arabiske emirater

5 star Dubai hotel exterior

Dubai er verdenskjent for sine høye skyskrapere som stadig setter nye rekorder, og det kommer da heller kanskje ikke som noen overraskelse at verdens høyeste hotell (hvor hele bygget er hotell) ligger i Dubai, nemlig JW Marriott Marquis Hotel. Hotellet er 355 meter høyt og består av to tårn og 77 etasjer. Det første tårnet åpnet i 2012 og det andre i 2015.

Som gjest bor man på et av hotellets 806 rom og kan velge mellom 15 loungebarer og restauranter.

Les mer om hotellet her.


6.Verdens største isstruktur:

ICEHOTEL, Jukkasjärvi, Sverige

http://ie1.trivago.com/contentimages/press2/images/icehotel1.jpeg

Våre naboer i Sverige kan skryte på seg å ha verdens største isstruktur som er ICEHOTEL i Jukkasjärvi. Med en størrelse på 5 500 kvadratmeter så er det nok av plass for gjester å boltre seg på i det håndlagde hotellet. Hvert år brukes det ca. 1000 tonn is og 30.000 kubikkmeter snø og ismiks for å bygge strukturen på nytt, noe som har blitt gjort siden 1990.

Når hotellet står ferdig hvert år består den av resepsjon, isbar, iskapell og flere bad som har hvert sitt tema.

Les mer om hotellet her.


7.Verdens nordligste hotell:

Radisson Blu Polar Hotel, Longyearbyen Svalbard, Norge

Det er ikke bare Sverige som har et hotell med verdensrekord, men også vi i Norge. På Svalbard ligger Radisson Blu Polar Hotel, og med en avstand på bare 1.300 kilometer fra Nordpolen så er hotellet det nordligste i verden. For den ultimate arktiske opplevelsen kan man dermed sjekke inn her. Dra på isbjørnsafari, tur med hundeslede eller ta en tur gjennom Longyearbyen.

På kvelden kan man slappe av i hotellets badstue eller i utendørs-Jacuzzi.

Les mer om hotellet her.


8.Verdens største takterrasse-basseng:

Marina Bay Sands, Singapore

Marina Bay Sands, Singapore, Utendørsbasseng

Mange har nok sett bildene av det kjente bassenget på toppen av hotellet Marina Bay Sands i Singapore, men de fleste vet kanskje ikke at det er det største i verden av sitt slag. Bassenget er hele 150 meter langt og ligger 57 etasjer over bakken, men en spektakulær utsikt til den asiatiske storbyen.

Bassenget er dog kun tilgjengelig for gjester, men sjekker man inn her så vil man også få en opplevelse man sent vil glemme.

Les mer om hotellet her.


9.Verdens dypeste hotell:

Sala Silvergruva Hostel, Sala, Sverige

http://imgec.trivago.com/contentimages/press/images/sala-suite.jpg

Du trenger ikke å dra lengre enn til Sverige for å oppleve en natt under jorden, og 120 kilometer utenfor Stockholm finner du Sala Silvergruva hvor du kan gjøre nettopp dette. På gruve-suiten kan
gjester få overnatte i verdens dypeste hotellrom- 155 meter under bakken. Mobiltelefonen virker ikke her nede, men fortvil ikke, rommet er utstyrt med en intercom radio slik at man kan
kommunisere med de på bakkeplan.

Eventyrlystne gjester kan begi seg på en dykketur i minene under vann, men hvis det blir i meste laget kan man også bare nyte litt champagne og vin med levende lys i den utrolige gruven.

Les mer om hotellet her.


Om trivago

www.trivago.no finner reisende det ideelle hotellet til den beste prisen. trivago er verdens største hotellsøkeside på internett som sammenligner overnattingspriser for i overkant av 1 million hoteller. Søkemotoren disponerer priser fra over 250 bookingsider. Videre kan man lese over 140 millioner anmeldelser og se 14 millioner bilder reisende har lagt til i trivagos webcommunity. Reisende bruker filtre i søket for å optimalisere sitt søk. Hver måned benytter 120 millioner seg av trivago for å sammenligne hotellpriser. trivago har sitt hovedkontor i Düsseldorf, Tyskland. Selskapet ble grunnlagt i 2005 og opererer internettsøk i hele 52 forskjellige land, på 33 forskjellige språk.

 

Kilder: Trivago