Raffles London: En ikonisk hotellopplevelse

Vi har testet ut Londons nye og ikoniske 5-stjernershotell. Velkommen til Raffles London at The OWO.

Raffles London

Skrevet av: Morten Steingrimsen

I London finnes det etter sigende mer enn 123 000 hotellrom og den britiske storbyen er kjent for sine mange historiske luksushoteller. Men dette hotellet er helt spesielt:

Den ikoniske hotellkjeden åpner nytt flaggskiphotell i London

Raffles London er det nyeste og heteste hotellet akkurat nå. Den ikoniske hotellkjeden ble etablert i Singapore i 1887, og har ekspandert kraftig de siste årene. Nå har de hoteller i storbyer som Paris, Istanbul, Dubai, Doha, Boston og Macau. Raffles i London er deres nye flaggskiphotell.

Hotellet er plassert i det tidligere krigsministeriet, et ikonisk landemerke midt i hjertet av London som en gang var tilholdssted for spioner og høytstående personer. Her hadde militære ledere som Winston Churchill, Sir Richard Haldane, og David Lloyd George sine kontorer.

James Bond-skaperen Ian Fleming var også en hyppig gjest, i tjeneste for britiske myndigheter. Det er derfor passende at hotellet i dag inneholder flere referanser til verdens mest kjente agent.

C.2. Room 15b Mr Duncan.

Fra krigsministerium til luksushotell

Med en sentral beliggenhet i gaten Whitehall, kjent for å huse de fleste av departementene. Bygget har i løpet av åtte år gjennomgått en totalrenovering til en prislapp på flere milliarder kroner.

Ruffles London, helt nyoppusset.

Hotellet åpnet endelig dørene i fjor, og dermed er bygget tilgjengelig for allmennheten for første gang siden 1906. Se flere bilder av hotellet her.

Hotellet tilbyr 120 elegante og sofistikerte rom, designet av den anerkjente franske interiørdesigneren Thierry Despont.

Raffles London

Juvelen blant de mange spektakulære rommene er suiten som en gang var Sir Winston Churchills kontor. Denne eksepsjonelle suiten, på imponerende 143 kvadratmeter, oser av historisk atmosfære og tilbyr uovertruffen komfort. Med to soverom, en spisegruppe med plass til 10 personer, en stor peis, vinduer fra gulv til tak, et romslig oppholdsrom og 24-timers butlerservice, er dette en opplevelse uten sidestykke.

Sir Winston Churchills kontor, omgjort til en suite.

Enestående fasiliteter

Det fasjonable bygget huser også en ballsal med plass til intet mindre enn 600 mennesker.

Raffles London.

Spaet er på flere etasjer, og huser det som må være Londons største hotellgym.

Hotellet har et imponerende spa-anlegg og treningsområde.
Treningsrom.

Hotellet har flere barer og hele 9 restauranter. Om man bare ønsker å ta seg en drink her eller være med på en guidet tur, anbefales det å ta turen innom stilige The Guards Bar, med utsikt til det kongelige kavaleriet som holder til rett over veien.

Raffles London

Utforsk Londons Unike Bond-Bar med Aston Martin DB5

I underetasjen finnes en utrolig kul og hemmelig bar kalt The Spy Bar i et tidligere forhørsrom. The Spy Bar vil tilfredsstille alle de som elsker agent 007, gode cocktails og barer av det spektakulære slaget. For i baren finnes nemlig en ekte Aston Martin DB5 (en modell som er kjent fra mange av Bond-filmene). Den er bygget inn i barinteriøret, og er omgitt av flasker og glass. Ekstra morsomt er det hotellets egen Miss Moneypenny tar deg imot når du ankommer baren. Enn så lenge er baren forbeholdt hotellets gjester, men vi får virkelig håpe at flere får oppleve en såpass unik London-bar.

Et godt utvalg Macallan.


Det er ingen hemmelighet at prisene på Raffles London at The OWO er flere hakk høyere enn vanlige hoteller, men det er også et helt ekstraordinært hotell det ikke finnes maken til og det er en stor opplevelse å bo her.

For å oppsummere er det vanskelig å toppe dette hotellet som tilbyr en uforglemmelig og klassisk opplevelse i en moderne innpakning. De historiske omgivelsene, den sentrale beliggenheten i Whitehall og den fantastiske service i kombinasjon med det ypperste av komfort og fasiliteter gjør hotellet til noe utenom det vanlige. Om det er et hotell som kvalifiserer til 6-stjerner (om det fantes), ville det vært dette.

Her kan du booke overnatting på Raffles London.