Dette er Norges beste hotell 2024

Nettavisens lesere har avgitt sine svar. Her er Norges 20 beste hoteller i 2024.

Støtvig Hotell er Norges beste hotell 2024. Foto: Instagram/@stotvighotel

Vi spurte våre lesere om å nominere og stemme på Norges beste hoteller. Etter en grundig gjennomgang har vi satt sammen en liste over de 20 hotellene med flest stemmer.

Vinnerne av tittelen «Norges beste hotell» i 2024 er:

1. Støtvig Hotel

Du finner hotellet ca. 50 minutter fra Oslo. Foto: Booking

Støtvig Hotel tar førsteplassen og kan stolt vise til å være nummer én på listen over Norges beste hoteller.

Hotellet ligger idyllisk til ved vannkanten på Larkollen og kombinerer tradisjonell norsk kystkultur med moderne fasiliteter. Hotellet er kjent for sitt luksuriøse spa, innendørs basseng og restauranter som serverer både lokale og internasjonale retter.

Her finner du hotellet

2. Hotel Union Geiranger

Blant fasilitetene skiller spa-avdelingen seg ut. Foto: Hotels

På andreplass finner vi hotellet hvor Märtha Louise og Durek Verrett ga hverandre sitt ja.

Hotel Union Geiranger er et historisk og familieeid hotell, vakkert plassert ved UNESCOs verdensarvlisteførte Geirangerfjorden. Hotellet ble grunnlagt i 1891 og kombinerer tradisjonell norsk gjestfrihet med moderne komfort. Med spektakulær utsikt over fjorden, tilbyr det en avslappende atmosfære for turister som søker naturopplevelser, velvære og ro.

Her finner du hotellet

3. Hotel Frøya

Fjorårets førsteplass havner på tredjeplass i år. Foto: Booking

Tredjeplassen går til Hotell Frøya – et moderne hotell i hjertet av Frøya, en øykommune i Trøndelag kjent for sin vakre skjærgård og rike kystkultur. Hotellet tok førsteplassen i 2023.

Her finner du hotellet

4. Grand Hotel Åndalsnes

Hotellet ligger i naturskjønne omgivelser. Foto: Hotels

Grand Hotel Åndalsnes er et sjarmerende hotell som ligger i hjertet av Åndalsnes, en by kjent som porten til Romsdalen og Trollstigen. Hotellet er omgitt av storslått natur, med nærhet til spektakulære fjell, fjorder og populære turstier som Romsdalseggen og Rampestreken.

Her finner du hotellet

5. The Well

The Well er kjent for sitt eksklusive spaanlegg, og sitt flotte hotell. Foto: Booking

The Well Hotel er et unikt spa- og konferansehotell som ligger i nærheten av Oslo. Hotellet er kjent for sitt imponerende spa, som er ett av Nordens største, og tilbyr en rekke velværebehandlinger, bassenger og saunaer.

Her finner du hotellet

6. Strand Hotel Fevik

Strand Hotel Fevik er et ikonisk hotell som ligger rett ved strandkanten på Fevik. Foto: Hotels

Strand Hotel Fevik er et sjarmerende hotell som ligger ved stranden i Fevik, mellom Grimstad og Arendal på Sørlandet. Hotellet har en rik historie, med en vakker art deco-arkitektur fra 1937, og tilbyr en perfekt kombinasjon av komfort og tradisjon.

Her finner du hotellet

7. Quality Hotel Olavsgaard

Hotellet er kjent for sin gode beliggenhet mellom Oslo og Gardermoen. Foto: Strawberry

Quality Hotel Olavsgaard er et moderne konferansehotell som ligger på Skjetten, rett utenfor Oslo. Hotellet har en praktisk beliggenhet mellom Oslo og Gardermoen, noe som gjør det populært blant både forretningsreisende og turister.

Her finner du hotellet

8. Britannia Hotel

Britannia er Trondheims stolthet. Foto: Hotels

Britannia Hotel er et flott hotell i Trondheim med en historie som går tilbake til 1870. Hotellet tilbyr luksuriøse rom, flere restauranter—inkludert en prisbelønt—og et spa. Med sin sentrale beliggenhet er det enkelt å utforske byens attraksjoner.

Her finner du hotellet

9. Hotel Continental Oslo

Hotel Continental vant førsteplassen i 2022. Foto: Hotels

Populært hotell i Oslo, som vant førsteplassen i 2022 på listen over Norges beste hoteller. Med nærheten til viktige attraksjoner som Karl Johans gate og Nationaltheatret, er Hotel Continental et ideelt valg for dem som ønsker å utforske Oslo.

Her finner du hotellet

10. Losby Gods

En skjult hotellperle i Lørenskog. Foto: Hotels

Losby Gods er et sjarmerende hotell som ligger i naturskjønne omgivelser i Lørenskog, like utenfor Oslo. Den historiske bygningen stammer fra 1700-tallet og har bevart sin gamle sjarm, samtidig som den tilbyr moderne fasiliteter.

Her finner du hotellet

11. Delt plass: Dalen Hotell og Thon Hotel Ski

Dalen Hotel er et historisk hotell fra 1894. Foto: Strawberry

Dalen Hotel er et av Norges mest ikoniske og historiske hoteller, kjent for sin unike arkitektur og rike historie. Hotellet ligger i Dalen i Tokke kommune i Telemark, ved enden av den vakre Telemarkskanalen.

Her finner du det

Thon Hotel Ski ligger rett ved Ski Storsenter. Foto: Hotels

Thon Hotel Ski er et moderne hotell som ligger i Ski, en by i Follo-regionen, omtrent 20 minutter med tog fra Oslo sentrum.

Her finner du det

12. Delt plass: Hotel Alexandra Loen og Thon Hotel Svolvær

Hotellet er kjent for sin lange historie, med røtter tilbake til 1884. Foto: Booking

Hotel Alexandra i Loen er et av de mest kjente og luksuriøse hotellene på Vestlandet i Norge. Det ligger vakkert til ved Loenfjorden, omgitt av majestetiske fjell og isbreer i Stryn kommune, Sogn og Fjordane.

Her finner du hotellet

Hotellet er en del av Thon Hotels-kjeden og åpnet dørene i 2021. Foto: Hotels

Thon Hotel Svolvær er et ideelt utgangspunkt for å utforske alt Lofoten har å by på, inkludert aktiviteter som fisketurer, fjellturer, og utforsking av det unike kystlandskapet.

Her finner du det

13. Hotel Union Øye

Hotel Union Øye er et historisk hotell som ligger vakkert til ved Øyfjorden. Foto: unionoye.no

Hotel Union Øye er et historisk hotell som ligger ved Hjørundfjorden i Møre og Romsdal. Hotellet åpnet i 1891 og er kjent for sin vakre beliggenhet omgitt av Sunnmørsalpene.

Her finner du det

14. Sommerro

Sommerro er et stilfullt hotell i Oslo, som ligger i en historisk bygning fra 1930-tallet. Foto: Strawberry

Sommerro er et luksuriøst hotell i Oslo, som åpnet i 2022 i den historiske bygningen til det tidligere Oslo Lysverker på Solli plass. Hotellet er kjent for sin vakre Art Deco-stil, som kombinerer historiske detaljer med moderne design.

Her finner du det

15. Solstrand Hotel & Bad

Solstrand Hotel & Bad ligger vakkert til ved fjorden i Os, nær Bergen. Foto: Hotels

Solstrand Hotel & Bad er et historisk og eksklusivt hotell som ligger ved Bjørnafjorden, omtrent 30 km sør for Bergen i Vestland fylke. Hotellet ble grunnlagt i 1896 av Christian Michelsen, som senere ble Norges første statsminister etter unionsoppløsningen med Sverige.

Her finner du det

16. Angvik Gamle Handelssted

Angvik Handelstad er et hotell og kulturminne som ligger i Angvik. Foto: Hotels

Angvik Gamle Handelssted er et sjarmerende hotell og restaurant som ligger i Angvik i Møre og Romsdal, ved Romsdalsfjorden. Bygningen har en lang historie, dating tilbake til 1700-tallet, da det fungerte som en handelsplass og samlingspunkt for lokalbefolkningen.

Her finner du hotellet

17. Delt plass: Farris Bad, Hotel Bristol og Hotel Ullensvang

Farris Bad er et luksuriøst spa- og konferansehotell som ligger i Larvik. Foto: Strawberry

Farris Bad er kjent for sitt velvære- og spa-tilbud, som inkluderer et omfattende spa med flere behandlingsrom, saunaer, boblebad og innendørs svømmebasseng. Hotellet tilbyr også en rekke helsefremmende aktiviteter, inkludert yoga og treningsøkter.

Her finner du hotellet

Hoteller ligger midt i Oslo sentrum. Foto: Booking

Hotel Bristol er et elegant og historisk hotell som ligger i hjertet av Oslo, nær Slottet og Karl Johans gate. Hotellet tilbyr komfortable rom med klassisk innredning, samt suiter for en mer luksuriøs opplevelse.

Her finner du hotellet

Hotellet har en lang historie, med røtter tilbake til 1850. Foto: Hotels

Hotel Ullensvang ligger vakkert til ved Hardangerfjorden i Ullensvang, Hordaland, og er kjent for sin fantastiske beliggenhet, omgitt av fjorder, fjell og fruktlunder.

Her finner du hotellet

18. Øyna Kulturlandskapshotell

Hotellet har komfortable rom med vakker utsikt. Foto: Booking

Øyna Kulturlandskapshotell ligger langs Den Gyldne Omvei, 1,5 times kjøring fra Trondheim, i Inderøy i Trøndelag.

Det prisvinnende hotellet er kjent for sin unike arkitektur og autentiske gjesteopplevelser.  

Fodors Travel Guide kåret hotellet til ett av Europas beste hoteller, og havnet på listen over de 101 mest utrolige hoteller i verden i 2022. I 2023 mottok de den prestisjefulle prisen Trøndersk Opplevelsespris. 

Her finner du det

19. Delt plass: Scandic Nidelven og Walaker Hotel

Hotellet er spesielt kjent for sin fantastiske frokostbuffé. Foto: Scandic

Scandic Nidelven ligger i Trondheim, vakkert plassert ved Nidelven, og er kjent for sin moderne stil og høye standarder. Hotellet har en førsteklasses beliggenhet, bare en kort spasertur fra sentrum og flere av byens attraksjoner.

Her finner du det

Hotellet er et perfekt valg for dem som ønsker å oppleve den norske naturen. Foto: Booking

Walaker Hotel er et sjarmerende og historisk hotell som ligger i Solvorn ved Sognefjorden, Norges lengste fjord. Hotellet ble grunnlagt i 1640 og er dermed Norges eldste hotell.

Her finner du det

20. Delt plass: Hotel Brosundet, Kviknes Hotel, Clarion The Hub og Wood Hotel Bodø

Hotellet ligger sentralt i Ålesund. Foto: Strawberry

Hotel Brosundet ligger i Ålesund, vakkert plassert langs sjøen med utsikt over Brosundet og de karakteristiske jugendstil-bygningene i byen.

Her finner du det

Kviknes Hotel er et populært valg for både avslapning og aktiviteter. Foto: Kviknes.no

Kviknes Hotel er et historisk hotell som ligger i Balestrand, ved Sognefjorden. Hotellet ble grunnlagt i 1752 og har en storslått beliggenhet med panoramautsikt over fjorden og de omkringliggende fjellene.

Her finner du det

Clarion Hotel The Hub er et moderne hotell som ligger i Oslo sentrum, nær sentrale attraksjoner som Oslo Sentralstasjon og Karl Johans gate. Hotellet er kjent for sin stilige arkitektur og moderne design, og tilbyr et bredt utvalg av fasiliteter.

Her finner du det

Wood Hotel er også kjent for sitt fokus på bærekraft. Foto: Strawberry

Wood Hotel er et moderne hotell som ligger i Bodø, kjent for sin unike arkitektur og miljøvennlige design. Hotellet har en sentral beliggenhet, noe som gir enkel tilgang til Bodøs mange attraksjoner, inkludert havnen, butikker og kulturelle severdigheter.

Her finner du det


Dette er Norges beste hotell 2023

Nettavisens lesere har avgitt sine svar. Her er Norges 25 beste hoteller i 2023.