Julereise: Rekordmange velger palmejul

Nesten 8 av 10 reiser til Kanariøyene er allerede solgt, men det er et annet reisemål som nå topper salgslistene, melder Apollo.

julereise
Gran Canaria topper listen over mest populære juleferier for nordmenn i 2024. Foto: getty

Skumnissene i butikkene minner oss om at julen nærmer seg, og det merkes hos reisearrangørene. Apollo melder om en salgsøkning på 30 prosent for julereiser sammenlignet med i fjor.

– Den viktigste faktoren til at det er ekstra populært med utenlandsjul i år, er nok helligdagenes uslåelige timing. At julaften faller på en tirsdag gjør jo at man kan unne seg en hel uke i varmen nærmest uten å røre feriedagerkontoen – og bedre enn det blir det jo ikke, sier Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i Apollo.

julereise
Gran Canaria er mest populære reisemål i jul. Foto: getty

På vinterhalvåret er det Kanariøyene som er populært reisemål, og julen er ingen unntak. Hos Apollo er snart 8 av 10 reiser til de spanske favorittene nå solgt.

Den mest populære juleavgangen så langt går derimot til et helt annet reisemål. Her er det nemlig Apollos lørdagsfly fra Oslo til Hurghada den 21. desember som stikker av med seieren – med få ledige seter igjen!

– Hurghada har på kort tid klart å markere seg som en ny vinterfavoritt blant nordmenn, og er spesielt populært blant barnefamilier, forteller Rivera.

Mest populære reisemål i jula
Gran Canaria
Tenerife
Fuerteventura
Hurghada
Madeira

Aktiv ferie

Selv om mange reiser bort for å slippe unna julestresset, betyr det ikke at de bare slapper av på en solseng. Faktisk er to av Apollos mest populære hoteller i julen sportshoteller: Playitas Resort på Fuerteventura og Monte Feliz på Gran Canaria.

– Man trenger absolutt ikke å være noen hardbarket treningsentusiast for å stortrives på et sportshotell. Det enorme aktivitetstilbudet gjør at hele reisefølget kan fylle dagene sine med variert innhold, tilpasset sine egne preferanser og utgangspunkt. Det gjør det midt i blinken for alle målgrupper – uansett om man reiser med kjæresten, større barn, storfamilien, eller på egenhånd, sier Rivera.

julereise
Tren yoga på Playitas Resort. Foto: Apollo

Playitas Resort kan man delta på opptil 30 treningsøkter med instruktør hver dag. Hotellet har også Kanariøyenes største treningsstudio, et sykkelsenter, tennisbaner, yogaplattform, golfbane og mye mer.

– Vil du heller senke feriepulsen arrangeres det utendørs yogatimer hver eneste dag – og skulle man ønske seg en ny ferdighet til jul, kan man jo eksempelvis melde seg på surfekurs? tipser hun.

Mest populære hotell i jula

Atlantic Holiday, Tenerife

julereise
Passer for deg som liker å ha havet i nærheten. Foto: apollo

Monte Feliz, Gran Canaria

julereise
Hotelldørene åpnet i oktober 2024. Foto: apollo

Maspalomas Resort by Dunas, Gran Canaria

julereise
Et familiehotell på Kanariøyene. Foto: apollo

Playitas Resort, Fuerteventura

julereise
Europas største anlegg for sporty mennesker på ferie. Foto: apollo

Lopesan Baobab Resort, Gran Canaria

julereise
Hotellet ligger ved sanddynene i Maspalomas. Foto: apollo

Julemarked i Oslo: En magisk jul

Uansett om du leter etter gaver, ønsker å smake på tradisjonell mat, eller bare vil nyte den festlige stemningen, er Oslo det ideelle stedet for en minnerik julefeiring.