Årets hotteste reisemål

Kysten som grenser ut til det utrolige Adriaterhavet strekker seg hele 60 mil, og er nok Europas vakreste. Den nydelige og varierte naturen i landet er blant de mest vel bevarte i hele Europa. Med hele 2600 soltimer, kan du trygt reise hit fra april til oktober og være garantert et flott og solrikt opphold. Å feriere i landet er i tillegg mye billigere enn de fleste andre landene i Europa, så hit kan du ta med hele familien uten å bruke opp hele feriebudsjettet. Det er ikke rart i at Kroatia fortsetter å være ett av de mest populære reisemålene i 2017.   Her får du oversikt over Kroatias flotte ferieperler.

Populære Dubrovnik

Dubrovnik kom på UNESCOs liste over verdens viktigste kulturminner allerede i 1979, og denne byen i Kroatia er både den mest berømte og den mest besøkte i landet. For en turist som ønsker det beste av by, strand, mat og sol så er Dubrovnik ett av de beste svarene i Europa. Historien til byen starter i det 7.århundre, og ble bygget ut av greske sjømenn. Senere ble byen en egen handelsrepublikk med svært så moderne lover. I 1418 forbød byen slaveri og man bygget barnehjem i 1421. Senere spilte faktisk republikken en sentral rolle i diplomatiet da amerikanerne gjorde opprør mot England. Republikken ble senere en del av Østerrike-Ungarn, og etter første verdenskrig en del av kongeriket Jugoslavia, noe man var helt fram til 1991 da Kroatia erklærte sin uavhengighet. Byen ligger helt sør i Kroatia. Gjennomsnittstemperaturen i juni er mellom 18 og 25 grader, mens den i juli er mellom 22 og 29 grader. I snitt er det 4 regndager i juli i Dubrovnik.Til sammenligning har Oslo 15 dager med regn i snitt i juli. Les også: Kroatias skjulte perle

Dubrovniks aller beste strender

Det er tre strender som er veldig kjente i Dubrovnik, og det er Banje Beach, Copacabana Beach og Sv. Jakov Beach.

1.Banje Beach

https://www.instagram.com/p/BKGf9ZqD59h/ Banje Beach er uten tvil den mest populære stranden i Dubrovnik, og dette skyldes nok uten tvil den unike beliggenheten og unike utsikten. Stranden består av de fortryllende rullestenene som de fleste andre strendene i Kroatia, men til forskjell fra de andre trekker denne til seg berømte personligheter,idrettsutøvere og kunstnere fra hele verden over. Blir du solbrent, eller rett og slett bare lei av å ligge på solsengen finnes det aktiviteter som jetski, vannski og bananbåt å ta seg til. Blir du sulten anbefaler vi å ta deg en tur på den flotte strandrestauranten hvor du vil få servert deilig lokal og internasjonal mat.

2.Copacabana Beach

https://www.instagram.com/p/BI4tV49hRba/ Selv om den ikke er den mest populære, troner Copacabana Beach høyt på listen over besøkte strender i byen. Stranden deler navnet sitt med den legendariske stranden i Rio de Janeiro, og det er ikke uten grunn. Med sin spektakulære utsikt over det vakre Adriaterhavet, og et stort utvalg av barer og diskotek finnes det ingen grunn til å kjede seg på Copacabana Beach. Her vil du få et større utvalg av vannsportaktiviteter enn hva det er på Banje Beach, og stranden er lagt godt tilrette for ungdommer.

3.Sveti Jakov Beach

https://www.instagram.com/p/-Jrw1ALHaw/ Sveti Jakov Beach er den mest familievennlige stranden i Dubrovnik. Stranden består både av rullestener og sand, noe som gjør at barne lett kan bygge sandslott på stranden. ligger ca 1,5 kilometer utenfor sentrum, og kan enkelt nås både til fots og med bil. Her har du til forskjell fra de to andre en flott utsikt over byen, og kan nyte denne hele dagen og til solen går ned om kvelden. Blir det for mange timer i solen ligger det et godt utvalg av rolige og koselige strandrestauranter og barer øverst på stranden. Her kan du få mat som passer både for de store og de små. I Dubrovnik behøver du ikke å gå rundt sulten, for det finnes mange gode og koselige restauranter du kan velge mellom. Det er noen favoritter man alltid vender tilbake til, og de anbefaler vi virkelig at du tar turen innom.

Eastwest Beach Club

https://www.instagram.com/p/62VD9ayD6z/ Eastwest Beach Club er i motsetning til mange av restaurantene i Kroatia en moderne og trendy restaurant. Denne ligger ved stranden Banje Beach, og har et privat område på stranden til sine gjester. Du kan nyte en fin utsikt over gamlebyen, og dette er det perfekte stedet å komme etter en dag på stranden. Restauranten trekker på samme måte som stranden et ganske kjent klientell, så du kan fort bli starstruck. Til slutt vil vi anbefale deg å besøke restauranten som ligger i andre etasje på Hilton hotellet i byen, nemlig Porat. Både interiøret og maten her er veldig preget av middelhavet, og alle rettene blir servert på en kreativ måte. dette er virkelig stedet å gå dersom du ønsker å smake lokal mat på sitt beste.  

På utkikk etter Kroatias skjulte perle? Her kommer du bort fra folkemengdene.

Her bor du i Dubrovnik

Royal Princess Hotel, Dubrovnik, Hotellets front

Skulle vi velge kun ett hotell i Dubrovnik hadde det vært Royal Princess Hotel med sin vidunderlige plassering og utsikt. Et luksushotell med klassisk sus og virkelig god service. Et fint hotell også for familier med sine store familierom. Se nærmere på Royal Princess Hotell her Vil du bo inne i gamlebyen så kan du velge luksus med Boutique Hotel Stari Grad, eller noe rimeligere i leilighetshotellet Santa Maria. Sjekk også ut Hilton Imperial for luksus eller Hotel More for noe rimeligere løsninger. Sjekk også: Radisson BLU Resort & Spa Les også: Her bør du bo i ferieparadiset Kroatia

Vi har funnet de 10 aller beste hotellene i Kroatia fra Laurel Nights: 

1.Maistra Monte Mulini, Rovinj

I en vakker og rolig beliggenhet er dette fantastiske hotellet perfekt for sightseeing, se vingårder og for å bade. Her får du alt du drømmer om. Rommene og suitene har balkong med utsikt over bukten og skogen. Hotellets to restauranter får stadig skryt. Ikke minst tar det moderne spa-anlegget deg til en hel annen verden. Bestill hotellet her. Du finner verdens beste hoteller på Laurel Nights.

2.Hotel Park Hvar, Hvar

I tillegg til et supert lite boutiquehotell finner du en av de beste restaurantene på Hvar her. Sentralt plassert midt i byen med gåavstand til det meste (slik som ferjen til Ancona i Italia (en opplevelse). Hotellet var en gang huset hvor en av de rikeste familiene i Hvar bodde. Bestill hotellet her. Du finner verdens beste hoteller på Laurel Nights.

3.Hotel Excelsior, Dubrovnik

Meget bra beliggenhet og ypperlig service. Et strålende luksushotell midt i smørøye med en fantastisk spaavdeling med Adriaterhavet rett utenfor. Frokost med egg Benedict, musserende vin og vakker utsikt til havnen i Dubrovniks middelalderby er rett og slett uimotståelig. Bestill hotellet her. Du finner verdens beste hoteller på Laurel Nights.

4.Radisson Blu Resort & Spa, Dubrovnik

Vakkert resort med gode fasiliteter for store og små. Hele tre bassengbarer i tre basseng og over 400 rom. Ligger litt utenfor byen, men med gode transportmuligheter til byen. Har en strålende plassering for solnedgangen med en drink i hånden. Bestill hotellet her.Du finner verdens beste hoteller på Laurel Nights.

5.Villa Dubrovnik

En strålende luksusperle i nydelige Dubrovnik. En nydelig bar på toppen av taket, kun 56 rom og med en beliggenhet på en klippe ut mot havet. Meget god service, vakre rom og veldig fine muligheter. Bestill hotellet her. Du finner verdens beste hoteller på Laurel Nights.

6.Falkensteiner Hotel & Spa Ladera, Zadar

Sparesort som har absolutt alt i og med at det også ligger rett ved havet. Her får du deilig behandling, super mat, strålende service, forfriskende rom og veldig gode muligheter til å slappe ordentlig av. Bestill hotellet her. Du finner verdens beste hoteller på Laurel Nights.

7.Radisson Blu Resort, Split

Vakkert plassert bare noen skritt fra de vakre rullesteinstrendene langs den Adriatiske kystlinjen. Med en praktfull utsikt, et luksøriøst utendørsbasseng, spafasiliteter og flere alternative for bespisning, er hotellet perfekt utstyrt for et superavslappende opphold. Fantastisk! Bestill hotellet her. Du finner verdens beste hoteller på Laurel Nights.

8.Oasi – Boutique hotel & restaurant, Pula

Supert lite boutiqehotell med god restuarant og fine rom. Kun et kvarter fra flyplassen, og med svært gjestmild service. Har en fin, liten wellnessavdeling. Utendørsbasseng om sommeren. Kun 9 rom, så bestill tidlig! Bestill hotellet her. Du finner verdens beste hoteller på Laurel Nights.

9.Heritage Villa Apolon, Stari Grad

Denne virkelig vakre bygningen med sine 7 gjesterom og restaurant er en opplevelse. Ikke bare for sin beliggenhet og sitt utseende, men også for service og gjennomført nytelse. Strålende på alle måter. Bestill hotellet her. Du finner verdens beste hoteller på Laurel Nights.

10.Art Hotel Kalelagra, Zadar

Det er ikke størrelsen det kommer an på, og dette hotellet har bare 10 rom. 10 vakre rom i enkelt, fint og stilig design. Restaurant på hotellet og med en super beliggenhet. Hotellet baker sine egne kaker, og ja – det merker du. Bestill hotellet her. Du finner verdens beste hoteller på Laurel Nights.

Slik kommer du til Dubrovnik

Du kan reise med Norwegian direkte til Dubrovnik hele sommeren. Med SAS kan du kjøre med stopp i Stockholm eller Frankfurt, ofte for relativt gode priser. Det er også flere andre kombinasjoner av flyselskap som kan ta deg til Dubrovnik. Sjekk priser i over 800 nettsider samtidig her.

Les også

Her bør du bo i ferieparadiset Kroatia

Norwegian kåret til Europas beste flyselskap

14 van(n)vittige hotellbassenger