Ålesund: Et nordisk eventyr

Alle foto: iStock.com Vi har selv vært på tur i den vakre byen helt ute i havgapet, en by som har vokst frem på grunn av fiskerinæringen. Den er utrolig, og må oppleves. Til og med verdenskjente National Geographic har omtalt Ålesund som et nordisk eventyr:

Ålesund could be the backdrop for a Nordic fairy tale—with a modern plot twist.

Ålesund er viden kjent for sin spektakulære natur og sitt særpregede arkitektur, og inngår i det historiske Réseau Art Nouveau Network, som verner kunsthistoriske bygg. Andre byer som er på listen med flotte Ålesund er Barcelona, Glasgow, Wien, Riga og Brussel. Kort fortalt er Ålesund en vakker by hvor natur møter kultur.

Her er de beste hotellene i Ålesund


Dette må du gjøre i Ålesund

1.Gå opp til Fjellstua

Selv innbyggerne i Ålesund elsker å ta seg en tur opp på toppen av Aksla. Utsikten er upåklagelig. Ta beina fatt og ta trappen fra byen opp til taket av Ålesund. Du vil ikke angre …

2.Besøke Atlanterhavsparken

Like utenfor Ålesund ligger den populære Atlanderhavsparken. Akvariet er tidligere kåret til Nordens beste akvarium – hele to ganger. Som et av de Nord-Europas største og mest unike saltvannsakvarier, er Atlanterhavsparken et svar på livet langs norskekysten og Atlanterhavet. Her kan du derfor observere, oppleve og lære om livet i havet, slik det faktisk er. Vi mener at dette er en opplevelse for både store og små, og er verdt et besøk om du skal til Ålesund.

3.Dra ut til Alnes Fyr

Helt ytterst i havgapet ligger attraksjonen. Et fantastisk skue hvor hav møter fjell. En koselig kafeteria er også å finne i det gamle fyrtårnet, og er verdt en besøk – selv når det er værhardt. For å komme ut hit må du kjøre gjennom flere undersjøiske tunneler, og er en del av Ålesund sin sjarm. Utenfor Ålesund er det nemlig flere øyer med fastboende. Da vi besøkte sunnmørsperlen ble vi forelsket i disse små lokalsamfunnene utenfor hjertet av Ålesund. Du kommer til å bli frelst …

4.Se den spesielle arkitekturen: Jugendstilsenteret

Midt i byen ligger de vernede bygningene – helt unik arkitektur i Norge, og for å glemme verdenskjent. Bygningene finnes i sentrum, og er kort vei unna byhotellene.

5.Bestige en eller flere topper i Sunnmørsalpene

Balsam for sjela, og mer trenger man ikke skrive.

6.Spis klippfisk

XL diner er restauranten du bør sjekke ut, hvor den utsøkte klippfisken blir servert. Med utsikt over byen kan du nyte en flott kveld i det som skal være Europas største bacalaorestaurant.

Dette er de mest populære attraksjonene i Ålesund


Sentrale hoteller i Ålesund

Radisson Blue Hotel

Helt ytterst på kaia i Ålesund, hvor du ser Hurtigruta legge til kai hver dag. Hvis du vil ha noen netter på dette hotellet, bør du likevel skaffe et hotellrom med havutsikt. Sjekk ut hotellet her!


Quality Hotel Waterfront

I hjertet av Ålesund sentrum, og nært alt! Se flere bilder av hotellet her!


Hotell Brosundet

Perfekt plassert i havnebassenget. Sjekk ut hotellet her!


Her finner du alle hotellene i Ålesund