Reiseguide: Det du trenger å vite om å reise til New York

Reise til New York? Dette er guiden du trenger for å få best mulig tur til New York.

Når vi nordmenn snakker om New York er det som oftest Manhattan, men i denne guiden har vi også tatt med Brooklyn, Queens, Bronx og Staten Island – the five boroughs.

Likevel vil mest handle om Manhattan, men med klare anbefalinger til å besøke de andre bydelene.

Manhattan

Dette er den minste bydelen i størrelse, men den med tettest befolkning. Det var her byen oppstod som New Amsterdam (Nieuw Amsterdam) i 1653, og det var et sentralt område i den amerikanske revolusjonen. I dag er det verdens mest levende pulsåre av et byområde hvor man finner det aller meste av det meste.

Bydelen er delvis inndelt i det som kalles Downtown, Midtown og Uptown, hvor Downtown er den sydligste delen. Det tar rundt en halvtime fra JFK til Manhattan og tre kvarter fra Newark. Geografisk ligger sistnevnte vest for Manhattan, JFK øst.

Her finner du hoteller på Manhattan

Downtown/Lower Manhattan

186165278

Dette er området sør for 14th street i New York, med Soho, Little Italy, Tribeca og finansdistriktet med World Trade Center/Ground Zero.

Financial District/Wall Street/Whitehall

Vi begynner helt nederst med det som er en av topp 10 å gjøre hvis du er i nærheten av Manhattan: Staten Island Ferry. Denne båten (eller en av de 8 båtene) går fra tippen av Manhattan til Staten Island 24 timer i døgnet, 365 dager i året.

Den åtte kilometer lange turen tar 25 minutter hver vei og gir deg utrolig utsikt over den berømte Manhattan skyline, frihetsgudinnen og den er også gratis. Adressen er 4 South Street for ferjen på Manhattan. Ta T-banen ned til Whitehall Terminal (stoppet South Ferry), kjøp med deg noe snacks fra en av de mange kioskene inne der, og kjøp en øl ombord. Ferjen går hver halvtime utenom rushtid og hvert kvarter i rushtiden.

Børs og katedral

Litt nord for Whitehall Terminal finner du Wall Street og NYSE-børsen. I dette området er det ikke overraskende mange veldig gode spisesteder, og selv om det er over gjennomsnittlig mange mennesker med dress her så er det en anbefaling å legge en lunsj eller middag her. Sjekk ut klassikeren Delmonicos.

Det beste tipset er nesten likevel å følge etter hordene om du er der på en dag hvor finansfolkene jobber, men skal du mer ut på byen så sjekk ut The Dead Rabbit.

For en kjapp matbit sjekk Champs Gourmet Deli (på hjørnet av Broadway og Rector St.) En reise til New York er liksom ikke det samme uten en slik sandwich.

178566555
Vannfallet ved Ground Zero

Området nederst på Manhattan er også hvor du finner Ground Zero med 9/11-museet.

Noen hundre meter derfra finner du outletbutikken Century21. Ellers rent shoppingmessig er det ikke alt for mye å gjøre i dette området, men det er en del luksusbutikker her og der for deg som liker det.

Rett nord finner du virkelig god kaffe på Kaffe 1668.

Andre severdigheter i området er The National Museum of the American Indian og er du interessert i penger og aksjer må du innom Museum of American Finance.

Ta også turen til Seaport District NYC. Denne piren har fått litt blandet mottagelse av lokalbefolkningen i sin nye utgave, men plasseringen ved siden av Brooklyn Bridge er strålende og området inneholder allerede en del fine butikker og spisesteder.

Rett ved Brooklyn Bridge finner du også en veldig god biff på MarkJoseh Steakhouse. 

Hotell nederst på Manhattan:
The Washington

Designhotell med kul bar, partystemning og upscale det meste. Hvis du skal til New York for moro er dette et hotell du bør vurdere.

Her kan du kikke nærmere på hotellet

USA-NYC-Church_&_Reade_Street
Tribeca er kjent for sine klassiske bygninger.

Tribeca

Dette står for triangle below Canal Street, og er området ned til Chambers Street, og bort til Lafayette Street.

Området er preget av gamle industribygninger fra tekstilindustriens storhetstid på Manhattan som er omgjort til leiligheter og såkalte lofts. Det bor litt over 10 000 mennesker i området i dag.

At det er ett av de kuleste områdene i byen kan beboerlisten (nå og tidligere) si noe om: Beyonce, Jay-Z, David Letterman, Taylor Swift, Justin Timberlake, Jennifer Lawrence, Scarlett Johansson, Adriana Lima og Steven Spielberg.

Det som en stund var et område man kanskje ikke besøkte som turist er nå et sted du bør innom, i hvert fall for å spise.

Sjekk ut Locanda Verde, Marc Forgione, Atera eller Robert de Niros Tribeca Grill. Eller hva med Jungsik eller Bouley?

Det er relativt ofte du kommer til å møte på en kjendis eller to oppe i den nydelige maten, for øvrig. Shoppingmessig er det en del mindre butikker som virkelig kan være verdt å besøke.

Skal du på byen kan du sjekke ut Brandy Library hvis du liker brandy, Mudville 9 for øl og Heart hvis du liker vin.

2292873_42_z

Smyth Tribeca

En luksusperle av et hotell med strålende plassering med supre rom, fine drikke- og spisemuligheter samt veldig god service. For deg som vil oppleve denne delen av byen er dette et luksussted du bør ta deg råd til hvis du kan.

126420259
Chinatown er virkelig preget av sin kinesiske befolkning. Det er som å gå inn i et helt annet land.

Chinatown

Chinatown på Manhattan har mellom 90 og 100 000 innbyggere, og er en av seks kinesiske områder i New York – dog det eneste på Manhattan.

Området er ett av de eldste etnisk kinesiske områdene utenfor Asia i verden. Chinatown grenser til Tribeca mot vest, sør på gaten Chambers Street, øst mot Lower East Side på East Broadway og i nord mot Little Italy på Broome Street.

Det er egentlig to ting du kan gjøre i Chinatown, det ene er å se på folkelivet og besøke ett av supermarkedene. Det andre er å spise. Kinesisk, selvfølgelig. Så drar du for å drikke whiskey på Whiskey Tavern (uansett om du definerer den som en del av det ene eller det andre området, du drar dit hvis du liker Whiskey).

8057314_8_z

Leon Hotel

Du kan argumentere for at Leon Hotel er i Lower East Side, men vi lar denne passere. Uansett er det bare er noen hundre meter til Chinatown. Utsikten fra rommene er helt utrolig, det samme er det meste annet med dette hotellet. I flott avstand til det meste.

1280px-Little_Italy
Hvis du vil oppleve Little Italy har du sannsynligvis ikke så god tid. Området er i ferd med å bli spist opp av Chinatown.

Little Italy

Dette var et større område før, men er nå bare tre kvartaler på Mulberry Street. Det er likevel verdt å dra innom for å besøke en av de tradisjonsrike spisestedene, slik som den første espressobaren i USA – kafeen som har drevet siden 1892 – Ferrera. Det er lite igjen av det som ble framvist som et stort italiensk område i Gudfaren, så skal du se restene av det bør du være rask.

Lower East Side

Den nordre grensen for dette området, som forkortes LES, er East Houston Street. Grand Street er grensen i vest, men det er vel lettere å definere det som området øst for Little Italy og Chinatown.

Tradisjonelt et arbeiderklassestrøk som fortsatt er under sterk oppbygning. Mange nye trendy butikker og restauranter har kommet til de siste årene, men det er også mange rester fra den store jødiske innvandringen til området.

Her finner du alt fra Yonah Shimmel Knish Bakery fra 1890 og Katz Delicatessen fra 1888 til Freemans – hipsterhimmelen – fra 2004.

Raskt og veldig god mat finner du på The Meatball Shop. Ellers kan du rusle på Clinton Street for mange gode spisesteder og drikkesteder. Du bør vurdere Clinton Street Baking, hvis du er der utenom totimers køen.

En av de kuleste lekebutikkene på Manhattan finner du her – My Plastic Heart. For den designerbevisste bør du vurdere Szeki.

Kombiner en tur med Chinatown ved å gå Orchard Street for mange små supre butikker. Uansett et område hvor du plutselig kan finne en ny, super butikk. Følg hipsterne.

Hotel On Rivington

Super plassering, god service, bra utsikt og moderne rom. Et fint valg i et område hvor det ikke er alt for mange hotellmuligheter. Foreløpig.

SoHo/NoHo

Navnet har to bakgrunner. Den ene er Soho i London, den andre er South of Houston Street – og det er vel også nordre grensen. Den østlige går mot Little Italy/Chinatown og Lower East Side.

Av alle områdene på Manhattan er det vel SoHo som har gjennomgått den største forandringen fra å være et industriområde til å bli et kunstnerområde, og til slutt muligens det området med størst tetthet av kunstnere, butikker med særegent utvalg og gode spisesteder. Start på Broadway for shopping i de kjente merkene, mange av de finner du lengre nord i New York rundt Times Square og 5th Avenue. Slikt som den virkelig fine Uniqlo-butikken der.

Det beste stedet å handle i New York

Tar du en avstikker på Prince Street finner du blant annet Michael Kors og Club Monaco (121 Prince Street) samt ned Greene Street med sine designerbutikker som Stella McCartney og bort Spring Street hvor du finner Burberry, Mulberry og Longchamp for å nevne noen. Ta med kredittkortet og gode sko. Dette er etter vår mening det beste stedet å handle i New York.

For gode avslag sjekk ut Ina og What Goes Around Comes Around.

Spise? Gjett om. Du kan virkelig velge fra A til Å. Det du må velge er Balthazar og prøv å få bord til lunsj på lørdag. Ellers en kort liste: The Dutch, The Spotted Pig og The Standard Grill.

Områdedefinisjonene er likevel omtrentlige, og man havner fort over i NoHo (North of Houston Street) eller den sørlige delen av Greenwich Village. NoHo på sin side er for øvrig området innenfor Mercer Street i vest og Bowery i øst, og Houston Street/Ninth Street. Et område med flere restauranter og mange veldig dyre boliger.

3681052_188_z

The James

Rett og slett et fantastisk hotell. Sjekk priser og tilgjengelighet her først. En vidunderlig takbar og veldig god service. Et nydelig utgangspunkt for reise til New York.

3606282_36_z

NoMo SoHo

Fantastisk beskriver også dette designhotellet. Superflotte rom og veldig høy standard. Mange supre detaljer, og en bar som er av typen som gjør at du kanskje forlater hotellet litt for sjeldent.

1280px-Highline_NYC_4043997124_cbcac90545
The Standard med The Standard Grill bak, og parken The High Line foran. Ja, parken.

Meatpacking district

Dette er et lite område i hjørnet av West Village, seks kvartaler mellom 14th Street, 9th Avenue og Gansevoort Street. Historisk var dette området hvor Fort Gansevoort lå.

På åttitallet var dette et område du styrte unna om du ikke hadde over gjennomsnittlig interesse for bondage og SM eller sexklubber. Så skjedde det en utrolig transformering (for øvrig var det et område som også hadde mange transseksuelle) på nittitallet. Mange store merkevarenavn flyttet inn, det ble bygget hoteller og gode restauranter. Det gikk til slutt så langt at man måtte sette på bremsene for utviklingen.

Likevel, du finner Dianne von Furstenberg, Apple-butikk, Christian Louboutin og mye annet her. I 2004 ble området omtalt som det kuleste stedet i New York (som nok nå har flyttet lengre ned på Manhattan). Hvis du skulle være i området bør du vurdere The Standard Grill og selvfølgelig et besøk i parken The High Line.

Leter du etter kjendiser kan du sjekke ut Hotel Gansevoort. Eller ta med kredittkortet for shopping på Jeffrey New York. Hvis du er der kan du besøke Whitney Museum of American Art.

7154313_35_z

The High Line Hotel 

Kult hotell som ligger rett ved parken med samme navn. Store rom til å være i New York, fin service og en veldig hyggelig bar og lobby med særpreg.

The West Village/Greenwich Village

West Village er området nord for SoHo, og som på mange måter er den vestlige delen av Greenwich Village for mange. Grensen mellom de to går på Avenue of the Americas.

Oppe i hjørnet av West Village finner du altså Meatpacking District. Den nedre grensen mot SoHo går omtrent på Houston Street, altså. Greenwich Village er området bort til NoHo (se over). Dette området var bohemområdet så tidlig som i 1916 (da man kalte området Little Bohemia), og er kanskje mest kjent for gater som ikke føler mønsteret i New York (kikk på kartet).

For turister er det kanskje det mest forvirrende stedet å rusle i forhold til resten av byen rent gatemessig. Det er her du finner den originale Magnolia Bakery samt også her mange gode spisesteder.

Sjekk ut L’Artusi og Perry Street Restaurant for å nevne to. For oss nordmenn er dette området fra Friends og Sex og Singelliv. Det er også området hvor Bob Dylan, Jack Kerouac m.v bodde og hvor Dylan Thomas drakk seg ihjel på White Horse Tavern.

Ta turen ned Bleecker Street, gå innom Cafe Wha? hvor Bruce Springsteen og Jimi Hendrix startet sine karrierer og shop i de mange butikkene (gaten er regnet som en av verdens aller beste shoppinggater – og du finner blant annet: Jean Michel Cazabat, Alexis Bittar, Ralph Lauren, Comptoir des Cotonniers, 7 for All Mankind, MAC, Burberry og Burberry Brit, Jo Malone, Michael Kors, NARS, Marc Jacobs , Lulu Guinness, Intermix, Sandro, Bond No. 9, Jack Spade, James Perse, Zadig and Voltaire og mange flere).

Det er også i dette området du finner universitetet i byen, og dermed også alle studentstedene. I og for seg er dette området så stort og så innholdsrikt at man kunne skrevet mer om akkurat dette området enn hele Oslo. Vi tar likevel den kjappe varianten med det beste av det beste. Sjekk ut musikk-klubben The Bitter End, spis ekte amerikansk pizza på John’s og sjekk ut alle de små butikkene som forsvinner fortere enn du kan ane.

The Jane Hotel

Et legendarisk hotell som rett og slett må oppleves. Om du ikke bor der bør du uansett ta turen innom. Her har de fleste vært innom en eller annen gang, og hotellet begynte forsåvidt som stedet hvor de overlevende fra Titanic bodde. Et spesielt og annerledes hotell.

1280px-St._Marks_Place

East Village/ABC City

Alphabet City og East Village har vært fødestedet for mange motkulturer, deriblant punkrocken i New York.

Alphabet City er for øvrig en del av East Village (omtrent 2/3), og defineres av gatene A, B, C og D. Det er en haug med interessante spisesteder som Caracas Arepa Bar og Supper, samt steder som Zum Schneider og Sunny & Annies Gourmet Deli. Skal du drikke bør du vurdere Pouring Ribbons og The Third Man. Liker du øl drar du på Jimmy’s no 43.

Liker du kaffe? Altså virkelig liker kaffe? Sjekk i så fall ut Abraco Espresso. For deg som liker apotek sjekk ut Ricky’s.

Rent shoppingmessig er det East 9th Street som anbefales. Mange små, kule butikker med muligheter for mye 2nd hand-kupp. For litt historie så sjekk ut The Merchants House Museum.

2175451_57_z

Standard East Village 

Hotellet har noen virkelig fine utsikter, god standard og fine rom. Det er ikke mange valg i hoteller i East Village, men dette på grensen til NoHo er et fint og godt valg.

178612986

Chelsea

Dette området er nord for 14th Street, vest for Avenue of the Americas og muligens helt opp til 34th Street (gaten med Macy’s). Området er stort sett et boligområde med en vestlig del som har blitt sentrum for kunst i New York. Av den grunn er det også slik at man kan oppleve en del ekte her, slik som Chelsea Market og en restaurant du garantert har sett på film: Empire Diner.

Chelsea er et fint område for deg som liker kunst, og det er mange gode lokale butikker og spisesteder i området, men skal du spise og bo hadde vi anbefalt hotellet under:

4339531_32_z

Hotel Americano

Dette kule hotellet har vunnet internasjonale priser både for restauranten, baren og deres utrolige senger. Et designhotell som er svært moderne.

Times Square at night, Manhattan, New York, USA

Midtown

For mange er dette New York. I hvert fall det New York man er mest vant til. Det er også et veldig stort område som en del ganger blir delt opp i flere områder.

Vi har valgt i denne guiden å kun ta ut Hell’s Kitchen (se under). Dette er området nord for 34th Street og opp til Central Park. Her finner du FN-bygningen, Broadway, Times Square, shoppinggaten 5th Avenue, teaterdistriktet, hovedkontorene til mange store internasjonale selskaper, News Corp (Fox News og Wall Street Journal), New York Times og så utrolig mye annet. I denne guiden gir vi deg våre absolutte favoritter i det som er den delen av New York og Manhattan som absolutt aldri sover.

Selv om du selvfølgelig visste det så må du besøke Empire State Building. Det er flere som sier at det finnes andre steder man kan få like god utsikt, og kanskje det. Det er likevel ikke Empire State Building. Rett ved finner du Macy’s, og går du enda litt tilbake finner du Victoria’s Secret – den virkelig store butikken. Noen hundre meter videre og så er du på 5th Avenue som du kan følge opp til Central Park.

Her finner du Tiffany’s (du får dessverre ikke frokost der) og Apple-butikken. Lenge før du kommer så langt vil du få New York Public Library og Bryant Park på venstre side hvis du går oppover, ta da til høyre for å komme til Grand Central Terminal.

Er dette det beste reisetipset til New York?

Like ved den igjen finner du Chrysler-bygningen. Går du tilbake til 5th Avenue vil du litt lenger opp få Rockefeller Centre på venstre side. Her kan du gå på skøyter hvis det er kaldt nok eller få super utsikt på Top of the Rock. Noen hakk videre vil du komme til St.Patrick’s Cathedral. Er det en kirke du skal se i New York er det denne. FN-bygningen er verdt et besøk, i hvert fall for å se.

Turene kan også anbefales. Og så, Times Square. Hvis du ikke har vært der før anbefaler vi at første gangen du opplever Times Square er på kvelden. Lyset, lyden, livet. Det er en opplevelse du aldri vil glemme. For musikaler og humor, teaterstykker og annet sjekk ut Broadway.com. Er du såpass heldig at du er i New York på en mandag så ta turen til Carolines on Broadway. Maten er ikke god, men humoren er stor på mandagene da amatører og proffe prøver nytt materiale.

Shoppingmessig har vi allerede nevnt Macy’s og Tiffany’s, men stort sett finner du det meste av store merker her fra Abercrombie & Fitch til Uniqlo, H&M og utrolig mye annet. Det er egentlig bare å ha på seg gode sko.

Spise kan du gjøre på The Lambs Club, Le Bernadin, Gramercy Tavern (som muligens kan sies å ligge i Flatiron) og du kan få vidunderlig biff på Club A Steakhouse samt klassikeren Keens Steakhouse. Drikk vin på Ardesia Wine Bar og drikk øl på Rattle ‘n Hum.

4818_142_z

The New York Palace

Dette er hotellet fra Gossip Girl, men det er også så mye mer. Et luksushotell du kanskje aldri vil oppleve med mindre du bor her da…

nycber-omni-berkshire-place-front-entrance

Omni Berkshire Place

Dette er også toppen av det beste man kan finne av kvalitet med perfekt beliggenhet til Fifth Avenue.

jol

The Langham

Dette er muligens noe av det beste du kan få her, og er et nytt supert strålende hotell. Har du råd er dette valget. Plasseringen på Fifth Avenue er også relativt unik.

5358_53_z

Pod 51

Et rimelig alternativ i Midtown er dette hotellet som har kule rom og fine løsninger. Fin plassering også med god utsikt fra hotellet.

4182702_107_z

YOTEL New York

Dette kule hotellet har blandet det beste (ja, det beste) fra flyreiser og båtreiser med hotell. Enkelt, effektivt og fungerende. Kul bar og fin beliggenhet. Du kan også få gode priser her.

7428464_17_z

Hilton Garden Inn New York-Times Square Central

Det helt nye Hilton-hotellet som ligger på Times Square. Er det første gangen du er i New York så kan dette anbefales. Du bor bokstavelig talt midt i gryta.

1280px-Restaurant-row

Hell’s Kitchen

Dette er større eller mindre deler av den vestlige delen av Midtown, og definisjonene forandrer seg. Uansett er dette det gamle irske området i New York, og skal man definere området er det mellom 37. og 57.gate, vest på Manhattan. Området går inn i teaterdistriktet, Broadway og inn i Chelsea.

Uansett er det et område som i dag er i relativt stor vekst med veldig mange nye, kule steder å spise og drikke. Området er spesielt fordi det har mange lave bygninger, og har tradisjonelt vært et sted hvor mange skuespillere har bodd (Sylvester Stallone for eksempel).

Skal du spise går du til den berømte Restaurant Row på West 46th Street mellom 8th og 9th Avenue. Det er for øvrig her Daredevil bor, om du liker tegneserier. Skal du handle her bør du i hvert fall sjekke loppemarkedet i helgene. Skal du drikke finner du The Pony Bar.

Hotell

2238808_138_z

Kimpton Ink48 Hotel

Dette er ett av de hotellene i New York som er annerledes, og som du kanskje ikke finner noe annet sted. I verden.

centralpark

Lincoln Square/West Side

Ut fra Columbus Circle (nede i venstre hjørne av Central Park) og opp til 72nd Street er Lincoln Square-området, som også noen ganger blir omtalt som West Side. For turister er dette et område hvor man kan få gode hoteller til en fin pris, samt spise på en av de aller beste restaurantene i byen: Jean Georges.

Shoppingmessig er det nye senteret Columbus Circle verdt å gå innom, og litt lenger inn i området finner du også et spisested til du bør vurdere: Lincoln Ristorante. Den ligger på Lincoln Center for the Performing Arts.

Selvfølgelig har du også relativt kort avstand til Central Park.

3670_47_z

Empire Hotel

Dette er et hotell som er av helt fin standard som ofte har gode, lave priser. Følg med for å gjøre kupp. Store rom til å være i New York. Dette er hotellet Chuck Bass i Gossip Girl eier i serien.  

Upper West Side

Dette er området nord for Lincoln Square, opp til enden av Central Park (110th Street). Området er et dyrt boligområde, men har noen gode grunner for turister å besøke området. Du kan starte med Tom’s Restaurant, restauranten fra Seinfeld (og fra sangen Tom’s Diner). Lunsj kan du spise som en lokal på Sarabeth’s (virkelig anbefalt!), og Riverside Park er kanskje det beste stedet å jogge eller gå en tur i New York (ligger ved siden av Hudson River). Vin kan du drikke på The Tangled Vine (også spise, for øvrig). Liker du cookies? Sjekk Levain Bakery

Sjekk ut den sjarmerende sportsbaren Blondies, og jazz får du alt du vil ha med mer til på Smoke Jazz.

Skal du til Central Park for en piknik kan du besøke Zabars (2245 Broadway) først. Du vil ikke angre. Er du ute etter kupp så er Century21 oppe på 66th Street og Broadway den beste. Mellom 79th og 82nd Street på Broadway finner du et fint shoppingområde med relativt få turister.

12117_108_z

Arthouse Hotel New York City

Nydelig hotell med en super bar, strålende plassering og veldig god service. De to restaurantene på hotellet er også blant de beste.

1280px-Photograph_of_Fifth_Avenue_from_the_Metropolitan—New_York_City

Upper East Side

Dette er området på østsiden av Central Park opp til 96th Street, og består av flere områder. Lenox Hill, Carnegie Hill og Yorkville. Dette er et av de dyreste områdene å bo i USA, og har litt over 200 000 innbyggere i dag. Her finner du mye du kan se på, blant annet Cooper Hewitt – National Design Museum, Guggenheim-museet, Metropolitan Museum of Art, Museum of the City of New York, Jewish Museum of New York,Morgan Library & Museum og mer til.

Liker du kinesisk mat så besøker du Pig Heaven, Serafina Fabulous Pizza eller så kan du virkelig oppleve god mat på The Carlyle Restaurant. Det er mange gode italienske restauranter i Upper East Side. Det er også her du finner Barneys New York, byens beste Urban Outfitters (8th Street), Bloomingdales, Jimmy Choo og omtrent alt annet du kan ønske deg av designbutikker.

40553_90_z

The Carlyle

En klassiker av et hotell med super restaurant, strålende service og nydelig beliggenhet.

132_190_z

The Surrey

En av de beste luksushotellene i byen, med moderne design og klassisk luksus.

1280px-Elbarrio116thLex

Spanish Harlem/East Harlem

Nord for 96th Street, med 5th Avenue som vestlig grense og Harlem River som nordlige finner du det som har blitt kalt Spanish Harlem eller El Barrio. Bakgrunnen for navnet er de mange menneskene som stammer fra Latin-Amerika, kanskje spesielt Puerto Rico.

Området er i dag ett av de få områdene som fortsatt har problemer med voldelig kriminalitet på Manhattan, men det er også noen gode grunner til å dra hit. Slik som Charles County Pan Fried Chicken og Fishers of Men.

Her kan du også besøke det nydelige musikkstedet Shrine. Du kan få en av de beste mojitoene du har smakt på Amor Cubano og super tapas på El Kallejon. Veggmaleriene i området er kunst på gateplan. Helt øverst i høyre hjørne av Central Park finner du Dana Discovery Center.

Harlem

Dette området er omtrentlig definert som nord for 110th Street opp til 155th Street. Historisk er dette fødestedet til mye av afro-amerikansk kultur, og det er her du finner det legendariske Apollo Theater. Litt nord for det som mange regner som grensen til Harlem så finner du det eldste huset på Manhattan: Morris-Jumel Mansion. Liker du jazz? Da bør du sjekke ut National Jazz Museum.

Hva med gospel? Abyssinian Baptist Church. Shoppingmessig kan du sjekke ut Goliath Street Wear hvis det er tingen, eller Trunk Show for billig designvarer. Det er svært mange nye og gode spisesteder rundt Frederick Douglass Boulevard. Rett nord for Harlem finner du Hamilton Heights med veldig mange gamle bygninger, mens Washington Heights enda lenger nord har Fort Washington Park.

Helt nord, i området Inwood, finner du parken Inwood Hill.

RemixLounge

Aloft Harlem

Kult designhotell med hyggelige priser til å være New York. Forholdsvis store rom, og veldig god service. Baren er viden kjent etter at den åpnet.

159105898

Brooklyn

Det bor omtrent 2,6 millioner mennesker i Brooklyn. Hadde bydelen vært en egen by hadde det vært den fjerde største i USA. Har du vært i New York uten å ha vært i Brooklyn har du på mange måter ikke helt fått med deg relativt store deler av byen.

Vi gir deg noen få høydepunkter. Du bør starte med å komme deg over Brooklyn Bridge og ta turen til Brooklyn Heights Promenade for en super utsikt over Manhattan, før du beveger deg videre innover. Blant annet finner du det nydelige Brooklyn Museum, samt Coney Island. I tillegg en av de fineste parkene du kan tenke deg: Prospect Park.  Green Wood Cementary anbefales også.

Det er veldig mange gode spisesteder i Brooklyn, men skal du oppsøke ett så er det Grimaldi’s Pizza. Området Williamsburg har veldig mange gode spisesteder, og nye kommer hele tiden. Sjekk med de lokale for gode tips.

8026859_18_z

Hampton Inn

Ett av de beste hotellene i New York. Ofte til en pris som er helt ok. Super plassering. Klart anbefalt.

Queens

Nesten halvparten av alle som bor i Queens er født utenfor USA, og totalt bor det nærmere 2,3 millioner mennesker i bydelen. Det regnes som den mest etnisk sammensatte bydelen i verden, og her finner man nesten alt mellom himmel og jord. Flushing Meadows Park er vel verdt et besøk. Liker du øl så bør du vurdere å besøke Bohemian Beer Garden.

Museum of the Moving Image er en virkelig anbefaling. Er du sulten så finner du verdens matfat her. Alt fra malaysisk til kinesisk, amerikansk, thailandsk og mye annet. Be om hjelp fra et hotell for å finne det beste av det lokale internasjonale.

Bronx

Det bor nesten 1,5 millioner mennesker i The Bronx. Det er mange grunner til å besøke Bronx, slik som The Hub som er pulsåren til bydelen. Her finner du også Yankee Stadium, New York Botanical Garden og Bronx Zoo. Skal du spise ekte får du det her – Pine Restaurant. Sjekk også Sabrosura.

Staten Island

Ta ferjen hit, og opplev noe litt ekstra. Det bor 500 000 mennesker i denne bydelen som blant annet har New York Chinese Scholar Garden, et ganske så unikt sted. Her finner du også et fint shoppingsenter – Staten Island Mall. Spise kan du gjøre på Enoteca Maria, i gangavstand fra ferja. Sjekk også ut A & As Pizza.

Deilig italiensk får du på Boccelli.

Sjekk hoteller i New York her