Foto: Hotels.com

Barcelona på budsjett og luksus

Vi gir deg guiden til de billige og dyre hotellene i storbyfavoritten Barcelona.

Med sine 1,6 millioner innbyggere er Barcelona Spanias nest største by, og samtidig en av de mest populære turistdestinasjonene i Europa. Dette skyldes blant annet en rik kulturarv, flott arkitektur og ikke minst – hjembyen til et av verdens mest berømte fotballag, nemlig FC Barcelona.

Barcelona er også et shoppingmekka for de som ønsker det. Hovedgaten La Rambla inneholder en mengde nisjebutikker hvor du kan gjøre noen utrolige kupp, på Placa de Catalunya finner du de store kjedebutikkene og shoppingsenteret El Corte Inglés. De ekslusive merkene som Chanel og Mulberry finner du på Passeig De Gracia, og videre oppover Avinguda Diagonal.

Ellers kan du spise verdens beste tapas i Barcelona, og drikke fantastiske strawberry daiquiri’s og danse med verdens fotballstjerner til langt på natt.

For å gjøre reiseplanleggingen enklere for deg, har vi satt opp de mest populære hotellene på budsjett og «rimelig» luksus.

Husk at i vår er temperaturene i Barcelona ganske stabile, med en gjennomsnittstemperatur på 16 varmegrader. Dette er et perfekt reisemål i vårmånedene! Sjekk værvarselet her.

Budsjett- hvis du skal tilbringe minst mulig tid på hotellet:

 

1. Hotel Villa Emilia

Dette hotellet ligger sentralt til i sentrum av Barcelona, i nærheten av Golferichs samfunnssenter og Catalonia nasjonale kunstmuseum. På kvelden kan du nyte en deilig middag på hotellets restaurant etterfulgt av en cocktail i salongen.

Alle rommene har allergitestet sengetøy og gratis aviser, noe som gjør det fristende å ta en lengre siesta etter å ha trålet rundt i mange timer på formiddagen. I tillegg så tilbyr hotellet massasje på rommet om dette skulle være ønskelig…

Sjekk tilgjengelighet og se flere bilder her

 

2. U232 Hotel

På hotell U232 bor du i nærheten av den vakre arkitekturen til Sagrada Familia og artige Casa Mila. Personalet her ordner gjerne med bestilling av både billetter og guidede turer om man skulle ønske det. Ellers så kan du nyte både soloppgangen og solnedgangen fra takterrassen.

Hotellet har hele 102 gjesterom med gratis internettilgang og parabol med filmkanaler, i tillegg til fasiliteter som bibliotek, treningsrom og bilutleie.

Sjekk tilgjengelighet og se flere bilder her

 

3. Soho Hotel

På Soho Hotel bor du veldig sentralt, i nærheten av Universitat de Barcelona og Placa de Catalunya. Ikke langt unna finner du også den kjente hovedgaten Las Rambla, så om shopping er målet med reisen er det greit med gangavstand til handlegaten og gamlebyen Barri Gotic. Dersom du skal på forretningsreise er dette hotellet perfekt med eget forretningssenter på stedet.

Soho Hotel rommer 51 gjesterom hvor du kan benytte deg av høyhastighet, trådløst internett og LCD TV på alle rom. Dersom du ønsker det er det mulighet for en avslappende massasje på rommet etter en lang dag med sightseeing eller shopping.

Sjekk tilgjengelighet og se flere bilder her

 

4. Hotel Barcelona Universal

Stort og flott hotell som ligger i nærheten av Gran teatre del Liceu og Las Rambla, ikke langt unna finner du også katedralen i Barcelona. Her kan du både trene og svømme utendørs om ønskelig. Hotellet huser en flott restaurant med hyggelige omgivelser.

Alle rommene fremstår som rene og moderne, og hele hotellet ble totalrenovert i 2011.

Sjekk tilgjengelighet og se flere bilder her

 

5. Negresco Princess

Det beste valget for deg som tåler å strekke deg helt opp til 2000-kronersgrensen for én natt. På dette 4,5-stjerners flotte hotellet finner du alle ønskelige fasiliteter inkludert restaurant/bar, basseng, treningssenter og gratis wifi.

Beliggenheten er heller ikke så verst – midt i mellom Placa de Catalunya og La Sagrada Familia.

Sjekk tilgjengelighet og se flere bilder her

 

Luksus – over 2000 kroner. For bare litt mer, får du også mer…

 

1. ALMA Barcelona

Hotellet ALMA ligger i hjertet av Barcelona med gangavstand til Barcelona Egyptian Museum og Casa Mila. På dette 5-stjerners hotellet i gjennomført luksuriøs stil kan du ta deg en treningsøkt etterfulgt av deilig badstue. Svøm i hotellets deilige basseng eller nyt solen på takterrassen.

For deretter å spise i et av hotellets to restauranter og så nyte en drink i en av de tre barene.

De 72 gjesterommene er alle topp utstyrt med både internet,t LCD TV, gratis aviser og telefon. Badet inneholder gratis design-toalettartikler og mot en avgift kan du få egen transport til og fra flyplassen.

Sjekk tilgjengelighet og se flere bilder her

 

2. ABaC Restaurant & Hotel Barcelona

På dette luksuriøse og romantiske hotellet bor du litt utenfor byen, men samtidig er det sentralt i forhold til severdigheter som Bellesguard og Tibidabo. Her er det fredeligere og roligere og hotellet kan by på fasiliteter som innendørs basseng, steamrom, badstue og spa-avdeling. På stedet finnes det også et eget vaskeri og renseri som du kan benytte deg av.

Alle de flotte rommene har utsikt utover byen, fjellet eller den private hagen. Med sengetøy i egyptisk bomull, dundyner og et utvalg av puter får du en god natts søvn her. Det er også en egen espressomaskin på hvert rom slik at du kan ta morgenkaffen i fred og ro. Med andre ord er dette hotellet for livsnyteren.

Sjekk tilgjengelighet og se flere bilder her

 

3. K&K Hotel Picasso

Her bør du bo dersom du skal nyte strandlivet i Barcelona og gå deilige turer i den store parken Parc de la Ciutadella som også kan by på en stor zoo.

Dersom du ikke er noe glad i sand og saltvann tilbyr hotellet utendørs basseng på taket med snackbar/delikatesseforretning.

Alle rommene her har også en egen balkong hvor du kan nyte utsikten utover Barcelona by. Andre fasiliteter er egen kaffetrakter/tekoker på hvert rom, vinduer som kan åpnes og strykejern/-brett.

Sjekk tilgjengelighet og se flere flotte bilder her

 

4. Hotel Primero Primera

Her er nok et sentralt luksushotell i Barcelona til en fin pris. På Hotel Primero Primera finner du flere fristende fasiliteter som et flott utendørsbasseng, døgnåpent treningsstudio, gratis forfriskninger ved ankomst og gratis frokost hver morgen. Mot en avgift får alle gjester transport til og fra flyplassen.

Det relativt lille hotellet med bare 30 rom ble totalrenovert i 2011. Men til tross for sin beskjedne størrelse så har alle rommene romslige, private balkonger med utsikt utover byen eller bassenget.

Sjekk tilgjengelighet og se flere bilder her

 

5. Mercer Hotel Barcelona

Mercer Hotel Barcelona er et Art Deco hotell som ligger nær stranden og nattelivet. Her har du utendørs basseng, stor takterrasse og et luksuriøst bibliotek. Dette er et av de få hotellene som også tilbyr røykeområder for den som trenger det.

Gjesterommene har utsikt mot byen. Badene har dusjer med regndusjhode og det tilbys gratis design-toalettartikler. Enkelte av gjesterommene har også artige løsninger med delvis åpent baderom…

Sjekk tilgjengelighet og se flere bilder her

 

Les også:

20 grunner til å dra til Barcelona

9 familievennlige hotell i London

Her er Berlins aller beste hoteller