Barnas danske ferieparadis

Besøk Danmark med hele familien og du får en ferie som vil glede både de store og små.

Nordjylland er smekkfullt av uforglemmelige ferieopplevelser for barn – enten du liker spenning, søte dyr eller utendørsaktiviteter. Her er ni gode grunner til hvorfor Nordjylland er barnas ferieparadis i sommer.

Å reise til Danmark med barn er et godt alternativ for deg som er lei sydenferier. Samtidig er det perfekt hvis man vil på en bilferie, og ikke måtte reise langt. Og uansett hvor dere er i Nordjylland, så er det korte avstander til fornøyelsesparker og andre opplevelser for både store og små. Derfor er Nordjylland barnas ferieparadis i sommer.

1.Fårup sommarland:

Den fem-stjerners fornøyelsesparken Fårup Sommerland garanterer skikkelig sug i magen. Badeparken og alle aktivitetene kan holde familien i aktivitet gjennom hele dagen. Sommerlandet huser Nord-Europas største rutsjebane ”Orkanen”’ som går både over og under vann.

Fra påsken 2022 er det enda mer å velge mellom for både store og små. Liker du utfordringer vil Fønix være noe for deg. Loopbanen stiger 40 meter opp til himmelen – og spre seg vakkert ut i skogen.

Se tider og priser her.

Her bør du bo i nærheten av Fårup sommerland: Strandhotellet Blokhus

Hotellet byr på utendørsbasseng, fine rom og ligger rett ved stranden.

2. Aalborg Zoo

Foto: VistDenmark

Aalborg Zoo er en attraksjon for både store og små. Her finner du en rekke aktiviteter, ulike programmer og ikke minst dyr som strekker seg fra fugler til pattedyr. Her finner du mer informasjon om stedet.

Her må du bo i Aalborg: Pier 5 Hotel

Sjekk flere hoteller i Aalborg her.


3. Jesperhus Resort

Jesperhus Resort på Mors byr på innendørs jungelopplevelser i Jesperhus Jungelzoo hvor aper, kenguruer og fugler boltrer seg. Jesperhus har også Nord Europas største blomsterpark med mer enn 2 millioner blomster, så det er gode muligheter for å leke botaniker.

Her finner du de 6 beste hotellene i nærheten av Jesperhus Resort


4.Rold Skov

Dersom det frister med en tur på stranden, er kyststrekningen fra Lille Vildmose og sydover til Øster Hurup og Als Odde bestemt verdt et besøk. Disse områdene er blitt kåret til Danmarks mest barnevennlige badestrand flere år på rad byr på en rekke hyggelige opplevelser for hele familien. I Rold Skov kan barna kose seg på konsertlekeplassen Det Musikalske Uderum med å spille på instrumenter laget av tre.


5.Skallerup Seaside Resort

På Skallerup Seaside Resort kan ungene boltre seg i det tropiske vannlandet, mens mor slapper av i Romulus spa og wellness i naturskjønne omgivelser helt ned til Vesterhavet.


6.Nordsøen Oceanarium

Nordsøen Oceanarium i Hirtshals er Nord Europas største akvarium med 4,5 millioner liter vann og opp mot 3000 fisk. Her har man muligheten til å lære mer om naturen under vann mens man er på ferie. Montra Skaga Hotel ligger i nærheten av akvariet.

7.Rubjerg Knude Fyr

Rubjerg Knude Fyr er et av Nordjyllands populære reisemål både for både lokale innbyggere og turister. Du må ikke gå glipp av muligheten til å oppleve dette historiske fyret som forventes å forsvinne i havet innen år 2020. Se flere flotte bilder av fyret og det skjønne naturområdet her.

Foto: iStock

8.Lille Vildmosecentret

Lille Vildmosecentret på østkysten syd for Limfjorden er også et must for hele familien. Lille Vildmose er med sine 7600 hektar Danmarks største fredede myr som kan utforskes både til fots, på sykkel, fra bil og buss. Her kan man se kronhjorter, villsvin, traner og andre fugler. Senteret har også en stor natur-lekeplass hvor oppspart energi kan brennes av. Dessuten kan man besøke og komme helt tett på 12 elger som bor i reservatet. https://www.instagram.com/p/BSstUTeDtex/


9.Aalborg by

Fårup Sommerland er på størrelse med 55 fotballbaner og kan by på en drøss av attraksjoner både til lands og til vanns for barn og unge. Kombiner ferieoppholdet med shopping og spiseopplevelser i Aalborg eller strandferie i populære og sjarmerende Løkken.

Foto: iStock

Skagen er en annen attraksjon i området, ca 1,5 time med bil fra Aalborg. Her kan du spasere ut på «Grenen», Danmarks nordligste punkt som vokser med 10 meter i året, og nyte utsikten mot Norge samt se bølgene fra henholdsvis Skagerrak og Kattegat møtes. Glem ikke Skagensmuseet hvor du kan nyte den vakre kunsten til Skagenmalerne.

Hotell/Kro/Hytter:

Klikk her for hotell og kroer i Aalborg

Klikk her for feriebolig nær Fårup sommerland

Klikk her for å sjekke ledige rom (fellessøk m/Nettavisen reisetips)

Transport:

Klikk her for å booke fly til Aalborg

Klikk her for booke leiebil


Litt fakta om Nordjylland

Område: 7 933 km² Befolkning: 587 335 (2017) Hovedstad: Aalborg Beliggenhet: Region Nordjylland dekker områdene på toppen av Danmark (Hjørring, Frederikshavn og Læsø), Brønderslev, Jammerbugten, Thy, Mors, Vesthimmerland, Aalborg, Rebild og Mariager Fjord. Landskap: Nordjylland har 1.450 km kystlinje som varierer fra brede, hvite sandstrender langs Vesterhavet med høye bølger, til milde, barnevennlige strender på Østkysten. Les mer om opplevelser for barn i Nordjylland her.


Slik kommer du deg til NordJylland

Den beste måten å reise til Nordjylland på er med Stena Line til Frederikshavn fra Oslo, før du kjører videre med bil. Her finner du billigst og best leiebil. Eller du kan kjøre til Gøteborg ( 3 timer) og ta fergen over til Frederikshavn (3 timer).


Det beste feriehuset

Å leie feriehus er det optimale feriestedet. Det gir dere muligheten til fleksibilitet til å legge opp ferien akkurat slik dere vil.

3-roms feriehus

Dette feriehuset ligger i Ålbæk i Nordjylland-regionen, 16 km fra Skagen og 20 km fra Fredrikshavn. Overnattingsstedet har gratis Wi-Fi overalt og gratis privat parkering. Les mer om feriehuset her.Finn flere feriehus på Booking.com


Finn verdens beste hoteller på Laurel Nights.

  Kilder: VisitDenmark