Øst-Berlin: Den østlige delen er full av hippe og kule steder med hver sitt særpreg. Ingen kafè, utested eller restaurant er lik. Foto: Instagram

Berlins beste severdigheter finner du i den østlige delen

Dette må du se, gjøre, samt spise og drikke i den hippeste delen av Berlin.

Berlin er en populær storby hvor man lett kan miste retningssansen eller gå seg vill. Den moderne metropolen har en stor jungel av spisesteder, barer, shoppingområder og hoteller – men hvor bør du helst tilbringe tiden din? Vi har svaret!

Les også: Berlins mest trendy bydeler

Aller først bør du vite at Berlin består av 12 bydeler som fordeles mellom en østlig og vestlig side. Fra 1961 til 1989 var nemlig Berlin delt i to før Berlinmurens fall. Og det er fortsatt merkbare skiller mellom de to delene den dag i dag. Byens historiske senter ligger i den østlige, mens den vestlige byr på flere moderne og luksuriøse områder. Dog er det den østlige som er størst og den mest spennende delen å utforske. Særlig om du ikke vil havne i de «vanlige» turistfellene.

Det er i Øst-Berlin du finner de mest populære og viktigste severdighetene. East Side Gallery (det som står igjen av Berlin-muren) og porten Brendenburger Tor for å nevne noen. Den østlige delen består hovedsaklig av bydelene Mitte, Prenzlauer Berg og Friedrichshain. Vi var to netter i Mitte, som er kjent for å være Berlins hjerte, men turen gikk selvfølgelig også til populære Friedrichshain. Vi har laget en liten liste på steder vi anbefaler fra vårt opphold:

Dette er Berlins topp 10 hoteller.


Hotel AMANO, Berlin, Vestibyle

1.Bo på Hotel Amano

Hotel Amano har flere kontraster som er i harmoni med hverandre. En god blanding av sexy og elegant, soft og hard rock. Hotellet er fordelt på 163 rom og tre unike suiter. Interiørstilen på rommene er moderne, med sort/hvitt portretter og enkle snitt. Dette er et hotell med familievennlig profil i hjertet av Mitte. Et 3-stjeners som egentlig fortjener en ekstra stjerne for sine rene fasiliteter, rask wi-fi og god frokost. Prisen er ikke så verst heller – med en gjennomsnittspris på 600 kroner per natt! Dessuten er hotellbaren ganske kjent blant lokale som bydelens beste bar. Gode drinker og lun stemning kommer man langt med.

Her sjekker du priser og bestiller rom.

2.Spis på Transit

Kun 2 minutters gåtur fra Hotel Amano finner du Transit, som er et asiatisk tapas konsept. Vi bestilte bord på forhånd, men fikk noe trøbbel med bestillingen allerede da vi skulle inn. Etter en halvtime fikk vi et langt bord, og en valgfri drikke for å gjøre det godt igjen. Ventingen var absolutt verdt det! Vi ble servert tapas fra sørøst Asia i små boller med forskjellige smaker og retter. Du kan for eksempel bestille deg crispy reker med avokado dipp eller grillet and med plommesaus og krydder. Prisene er latterlig billig, med 3,5 euro per bolle og 8,5 euro for hovedretter. Vi gikk ikke skuffet derifra.

Se hele menyen her.

Se flere hoteller i Berlin her.

3.Ta en drink på Katz Orange

Du har neppe sett noe lignende som Katz Orange før. Restauranten er populær blant det kreative publikummet i Mitte. Interiørdesignet inkluderer rusten treverk med gammel murvegg i en bygning som pleide å være en gammel ølbryggeri. Serveringstedet kan også ha et hint av Sør-Amerika, ettersom restauranteieren ble inspirert av en oransje katt som han møtte på mens han var i kontinentet. Etter den himmelske maten (pommes friene er dessuten Berlins beste), bør du slukke tørsten med drinken Herbal restoration! Den fikk en tommel opp av flere på restauranten.

Se hele menyen her.

Søk hoteller i Berlin her.

4.Finn vintageskatter på Berlin Vintage Shop

I gatene Rosenthaler strase og Neuer Schönhauser finner du mange koselige butikker du neppe finner andre steder. Vintagebutikken Berlin Vintage Shop i Neuer Schönhauser byr på mange gamle skatter, fordelt på to etasjer. Vintagehimmelen flommer over skinnjakker, kule boots, Levis-bukser og blomstrete kjoler. Rett ved gaten finner du mange andre fine butikker, slik som & Other Stories, Samsøe & Samsøe og Weekday. Er du på utkikk etter andre unike nisjebutikker, bør du traske over til den ultra-hippe gaten, Rosenthaler Strase. Her kommer du garantert til å kjøpe med deg hjem noe alle andre ikke har!

Sjekk hoteller i Berlin på Hotels.com!

5.Ta en smoothie på Funk You

Vi ankom Hotel Amano ganske tidlig på dagen, slik at vi fikk ikke sjekket inn før klokken 15:00. Dermed brukte vi noe av tiden til å utforske området utenfor hotellet, etter at vi la fra oss bagasjene i lobbyen. Der fant vi en koselig kafé hvor vi kunne bestille oss kaffe, lunsj eller smoothie. Det er ikke bare kafeens navn som er kult, men også hele konseptet. Funk You fokuserer kun på det organiske, som er svært tydelig i lokalet. Grønne planter her og der, som henger fra taket og langs kafeen er ikke til å unngå. Smoothiene her er bare så sunt som det går an å bli, og gir den energiboosten du trenger etter en lang shoppingtur.

Sjekk menyen her.

Bestill et hotell i Berlin her.

6.En kopp kaffe på Father Carpenter Coffee Brewers

Gjemt i en bakgård ved shoppinggaten Neuer Schönhauser, ligger denne kafèperlen med en flott uteservering og herlig atmosfære. De blide servitørene tar bestillingen din ved utebordet – slik at du slipper å stå i kø foran kassen! Dette er et perfekt sted å ta en kopp kaffe om du trenger et avbrekk. Bakgården er jo avskjermet fra støy og folk som suser forbi.

Søk hoteller i Berlin her.

7.Besøk East Side Gallery

Ikke så langt fra Mitte ligger bydelen Friedrichshavn, med Berlins mest populære severdighet, East Side Gallery. Det er den lengste gjenværende delen av Berlinmuren, som strekker seg på 1316 meter. Kunstnere på 1990 og 2000-tallet fikk uttrykke seg på østsiden av muren med over hundre beundringsverdige malerier. Dette er verdens største utendørs galleri, og er absolutt et must. Husk kamera 😉

Her finner du hoteller i Berlin.

Foto: Milan Botani

8.Spis lunsj på Hotel Michelberger

Kun 5 minutters gange fra East Side Gallery ligger hotellet Michelberger, med en kjempekoselig restaurant. Her serverer de en smakfull lunsj kun lagd av organiske ingredienser. Råvarene er dyrket lokalt, sesongbasert og produsert av bønder på landsbygda rundt Berlin. Jeg bestilte meg et velsmakende lunsjbrett med chicken katsu (fritert kylling, kremet sopp, kale og kimchi). I lunsjbrett-menyen får du inkludert dessert med is og cookies. Til drikke anbefaler jeg «The fountain of youth» som består av 100% kokosvann! Forresten, om du heller vil ta en kopp kaffe, bør du ta en titt i hotell-lobbyen. Her er det ekstra stas å sitte og nyte en god bok med en kopp kaffe.

Se lunsjmenyen her.

Les også:

https://reisetips.nettavisen.no/her-er-de-aller-beste-hotellene-i-berlin/

https://reisetips.nettavisen.no/berlins-mest-trendy-bydeler/

17 romantiske hoteller i Europa