Best å reise med barn: Berlin

Vår kjærlighet til Berlin har vi erklært mange ganger, men skal du reise med barn er i hvert fall dette byen du bør velge.

Denne gangen utvider vi kjærlighetsforholdet til å inkludere ferie med barn. Berlin er rett og slett fantastisk som reisemål for en barnefamilie. Her er de ti grunnene til hvorfor.

1. Reisen til Berlin

En flyreise til Berlin er en god opplevelse. Kun 1,5 time (og ofte under det) fra Oslo, og med kort vei inn til byen. I tillegg er det slik at det ikke er noe problem å finne taxier med plass til flere personer eller med barneseter på flyplassen. Prisen inn til byen er fra 15 euro til 25 euro. Sjekk flypriser her

2. Hoteller

Hotellprisene i Berlin er veldig lave om man sammenligner med andre storbyer i Europa (eller for eksempel New York). For en barnefamilie kan det bety en god del tusenlapper spart. Den gjennomsnittlige standarden på hotellene og størrelsen på hotellrommene er også veldig bra (spesielt hvis du sammenligner med Paris og London). Her er våre anbefalte hoteller for barnefamilier:

Hollywood Media Hotel

Et relativt heftig navn på en sentralt og ganske så rimelig hotell på Ku’damm. Kort vei til både Berlin Zoo, Tiergarten og KaDeWe. I tillegg litt spennende tema for barn med at det er et slags gjennomgående filmtema på rom og lobby, samt en liten kino på hotellet. Les mer om hotellet her

Novotel Berlin Mitte

Dette hotellet ligger i gangavstand til museumsøya og Unter den Linden/Brandenburger Tor. Et fint hotell med gode fasiliteter og mange muligheter for barnefamilien. Et finfint valg. Se nærmere på hotellet her

Mondrian Suites Checkpoint Charlie

Dette er et leilighetshotell rett ved, ja, Checkpoint Charlie. Store leiligheter med kjøkken. Stille gater på kveldstid trekker opp, og det er relativt nytt med høy standard. Fint for de med små barn. Se nærmere på hotellet her

Amedia Hotel Ku’Damm

Dette ganske nye og kule hotellet har så gode og store rom at det passer også fint for mange barnefamilier. Sentralt plassert på Ku’damm. Bare styr unna hvis du ikke liker rødt. Se hotellet her

Novotel Berlin Am Tiergarten

Hotellet ligger på vestsiden av parken og i grei avstand til det meste. Gode fasiliteter og relativt høy standard, og har svømmebasseng. Se hotellet her

SANA Berlin Hotel

Topp moderne hotell med god standard for familien som krever litt ekstra. Hotellet ligger noen hundre meter fra KaDeWe (shoppingsenteret). Se hotellet her


3. Plassen

Nesten alt utenom noen få timer på lørdager så er det god plass i Berlin, og med tanke på at man har laget de fleste veier utrolig brede er det god plass til fotgjengere, bilister, busser og syklister. Eller for barn: Veldig god plass for løping.

4. Lekeplasser

Berlin er glad i sine barn og deres store lekeplasser er like bra som mye man ellers må betale for. En sterk anbefaling er lekeplassen som ligger helt nederst i Kastanienalle, der Weinbergsweg møter Fehrberliner Strasse (Volkspark am Weinbergsweg). Inne i parken kan du gå innom en sveitsisk restaurant i Nola’s, om man skulle bli sulten. Dog er det utrolig mange koselige steder for kaffe, muffins eller annet oppover Kastanienalle (Prenzlauer Berg). En anbefaling i så måte for en veldig, veldig god kaffe er Kaffee Kultur G & G. Litt nedover kommer du til området rundt Weinmester Strasse og fjernsynstårnet ikke langt unna.  Det er også flere lekeplasser inne i parken Tiergarten, blant annet rett bak den norske ambassaden.

5. Berlin Zoo

Om det bare er tull eller ikke så er det jo slik at denne zoologiske hagen ligger i dyrehagen (Tierpark), og skal vi tro historiene vi har blitt fortalt så var det en nordmann som var på besøk her engang uten å helt skjønne greia – ergo ble det dyrehage på norsk. Kanskje en urbanisert myte, men det som er sant er at dette er en zoologisk hage hvor du kommer veldig, veldig nær dyrene med en særdeles behagelig stemning. For alle som har vært i Dyreparken kan man si at dette er på den andre enden i fart, mas og kommersialitet. Og med ølservering på en faktisk relativt helt grei servering inne i parken. Og en utrolig lekeplass med piratskip uten ventetid. En utrolig klar anbefaling.

6. Det å finne fram

Det er mange ting man er flinke på i Tyskland. Som renslighet, orden, det å stå i kø og stå på rødt lys. Flinkest er de kanskje til å forklare vei, lage skilt og lage system som du kan skjønne. En gåtur i Tiergarten gir deg kart på hvert hjørne, og over alt i sentrum finner du hendige skilt de til de mange severdighetene i byen.

7. Severdigheter barn liker

East Side Gallery er 1,3 kilometer med malt vegg. En vegg med historie, men som barn synes er morsom. Her har jo folk fått lov til å tegne på veggen! I tillegg er det ok med spisesteder oppover Warschauer Strasse, samt at Oberbaumbrücke kanskje er en av de vakreste bruene i Europa (og historisk sett var en grensepost mellom øst og vest, faktisk en historie barn synes er interessant).

8. Barnevennlige spisesteder og mat

Tyskerne er også glade i barn, og det er mange barnevennlige restauranter i byen. Der man i Paris og London kanskje må lete litt lengre etter en restaurant som ikke er både turistfelle og har god mat så er det mye enklere i Berlin. Det finnes mange kafeer med lekeplasser, og lekerom. Spør på hotellet eller sjekk med lokale barnefamilier.

9. Innendørs moro

Legoland Discovery Center er et fint sted å dra hvis det skulle regne, og de mange andre vitenskapsmuseene er også store opplevelser for barn. Større barn vil også like de mange bilmuseene og utstillingene. Sjekk Visit Berlins offisielle sider for arrangementer også.

10. Bading

Freibad Jungfernheide er syv t-banestopp fra Ku’damm, men du tror nesten du har dratt til et annet sted i verden. Perfekt sted å dra en varm dag i Berlin for et bad. Det finnes også mange innendørs og utendørs muligheter rundt omkring i byen utover det.