Quiz på reise: Hvor er dette?

Reiselysten er tilbake for fullt etter pandemien, og vi ønsker sjekke: Husker du hvor ting er?

Vi har laget en enkel quiz om stedene vi vil besøke nå. Du får ett bilde, og litt tekst om hvert sted  – så kan du sjekke svaret ved å klikke deg videre. Klarer du alle?

Quiz lett: En by som har skiftet navn

Hovedstad
Denne byen ligger som du ser ved vann, og har to store områder mot dette vannet som ikke er en innsjø.

Byen skiftet offisielt navn igjen til det nåværende navnet for litt under hundre år siden. Byen ble grunnlagt i 1048. I 1240 var det et stort slag her mellom hertug Skule og Håkon Håkonsson. Den første folketellingen i byen var i 1769, og da hadde byen 7 469 innbyggere. Norges mest besøkte attraksjon ligger i denne byen. Hva heter denne byen? Her er svaret.

Lett: En tidligere delt favoritt

Spørsmål 2
Denne byen har to av det meste, men ikke av denne bygningen. Den finnes det bare en av.

Dette er den nest største byen i EU. Opprinnelig var dette to byer, hvor den andre som ikke har navnet på byen i dag var Cölln. De to byene ble slått sammen i 1307. Noen hundre år senere ble byen delt i to, også helt fysisk. Dette klarer du, fordi byen er? Her får du svaret.

Lett: En gullkantet by

Spørsmål 3
Denne byen er kjent for sin veldig spesielle trikk, men også for suppe som serveres i brød og dongeribukser.

Dette er en by som bokstavelig talt hadde en gullalder. Opprinnelig en spansk koloni. I 1849 startet gullalderen i byen, og fire år senere startet en lokal forretningsmann opp med å selge noen bukser i byen som har blitt kjent over hele verden. Byen har opplevd flere store jordskjelv, og ett av dem medførte en stor brann som gjorde halvparten av innbyggerne hjemløse. Ett av de mest kjente landemerkene er en bru. Byen er? Her får du svaret.

Lett: En gammel romersk by

Londinium
New Scotland Yard ligger plassert rett ved en elv i denne byen.

Denne byen ble nok grunnlagt av romerne rundt år 43. Senere ble den styrt av et annet folkeslag, og hadde navnet Lundenwic. Vikingene har også vært her en god stund. Byen er i dag kjent for veldig mye, men ett av de største landemerkene omtales ofte med sitt klengenavn og ikke sitt egentlige navn. Noe som ikke er helt klokkerent. Klarer du å gjette hvilken by dette er? Her får du svaret.

Quiz middels: En by for sitt rykte

By 2
Denne byen vi skal fram til er kjent for både kanaler og bak-kanaler.

Byens navn kommer fra en festning, og en demning som var rundt denne festningen. Dette er en hovedstad, men den har ikke mer enn snaut 900 000 innbyggere. Flyplassen ved byen var den tredje største i Europa. Her får du svaret.

Middels: En gammel vikingby

For denne byen skal vi gi deg to hint og de fire bildene over. De to hintene er U2 og Guinness. I tillegg har vi allerede sagt at det er en gammel vikingby. Vikingene kalte for øvrig landet de lagde her for kongeriket… med navnet på byen. Klarer du å gjette riktig? 

Middels: En drøm for så mange

Dette er en by som ligger helt sør i et velkjent land for mange nordmenn. En stor stranad, en veldig sjarmerende gamleby og et sted med over 100 golfbaner rundt byen. Visste du at Antonio Banderas spilte fotball her til han var 14 år? Han brakk foten, og ble skuespiller…. Solkystens perle. Her finner du svaret.

Quiz vanskelig: En slags frukt

Dette er en ganske kjent by, med mange forskjellige områder med litt forskjellige nasjonaliteter som først bodde der. Sånn rent historisk. Hvilken by er det?

Vanskelig: En gammel keiserby

En gammel keiserby med et majestisk slott som ser utover byen. Hva heter den?