Bildequiz: Klarer du å se hvor disse stedene er?

Svært mange av oss har vært utsatt for et geografispørsmål eller to, enten det var eller er på skolen, eller i et brettspill, på en pubquiz eller rett og slett i vennlig quizzing.

Som oftest er spørsmålene slik at du skal huske hva den største byen i Mongolia heter (Ulan Bator) eller hovedstaden i Eritrea (Asmara). Vår quiz under er litt annerledes.Vi gir de en del bilder fra steder, byer og områder som du kanskje kjenner igjen.Under hvert bilde gir vi deg et spørsmål for å identifisere en by, ett land, et landemerke eller noe i samme geografiske gate. Fasiten for hvert spørsmål vil du finne under bildet.

Hvor mange riktige klarer du i vår geografi-quiz?

Denne byen er ett av nordmennns absolutte favoritt-reisemål, hvilken by er det?

Her er fasiten

Denne store katedralen står i en europeisk storby, hva heter den?

Her er svaret

En øygruppe som er oppkalt etter hunder, men hva kaller vi den oftest?

Sjekk fasit her

144962540

Dette bygget ligger rett ved en by som har arrangert OL, er du helt sikker på hva byen heter?

Sjekk svaret her 

Denne byen ble grunnlagt av vikinger med det som i dag ville vært navnet «svartsjø» på norsk. Hva heter den nå?

Sjekk svaret her

Hva er navnet på denne historiske byen med veldig mange gamle bygg?

Sjekk svaret her

Norsk by som ofte sammenlignes med en annen stor by i Europa, hva heter den?

Sjekk svaret her

Dette reisemålet er svært populært blant nordmenn under vår kalde vinter, har samme styreform som Norge (konge) og en befolkning på rundt 65 millioner mennesker. Hva heter landet?

Sjekk svaret her

En by mange nordmenn har et godt forhold til for lek og moro, klarer du å huske hva den heter?

Sjekk svaret her

Denne italienske byen heter Savoca, men ble døpt om for en amerikansk film med Robert de Niro og Al Pacino. Hva heter øya byen ligger på?

Sjekk svaret her

eq

Dette har blitt kåret til den beste shoppingbyen i sitt lille land, men er også kjent for et sted for musikk og vikinger. Hva heter byen?

Sjekk svaret her

Denne byen ble grunnlagt midt i ørken, hva er navnet?

Sjekk svaret her

Den store katedralen i byen heter La Sagrada Familia, hva heter byen?

Sjekk svaret her

En verdensberømt havn, rikinger, sol og veldig, veldig fint. Også bokstavelig alt, men på et annet språk enn norsk. Hvilken by er dette?

Sjekk svaret her

800px

Da snekkeren Ole Kirk Christiansen begynte å lage sine leker i plastikk istedenfor tre hadde nok ikke ant at folk ville reise fra alle verdens land for å leke i en lekepark bygget rundt hans leker. Hva heter parken?

Sjekk svaret her

Hjembyen til et kjent band og et fotball-lag veldig mange nordmenn holder med. Fuglene på toppen av bygningene er et lite hint. Hva heter byen?

Sjekk svaret her

Skal man tro en – i hvert fall for mange – svært morsom film så er dette en katedral i det greatest country on earth. Hva heter landet?

Sjekk svaret her

153748556

Denne byen har hatt navnet Konstantinopel tidligere. Norske vikinger kalte den Miklagard. Hva heter den nå?

Sjekk svaret her

I 1965 kjøpte en amerikansk filmskaper landområder rett ved denne byen, seks år senere åpnet det han bygget på tomten. Over 52,5 millioner mennesker besøker det som ligger på tomten hvert eneste år nå. Hva heter byen som fikk eksplosiv vekst?

Sjekk svaret her

En by som har skiftet hvilket land den tilhører svært mange ganger, med et navn som skulle tilsi at den tilhørte et helt annet land. Fødestedet til en bevegelse som ble kalt Solidaritetsbevegelsen. Hva heter byen?

Sjekk svaret her