Under 1000-lappen: Ta deg en tur til Amsterdam fra kr 938 ,- for flybilletten. Sjekk vår guide til de rimeligste helgeturene i august. Foto: Istock

Hit reiser du for billig helgetur

Med priser som dette kan du kaste deg på helgetur på kort varsel!

Belønn deg selv eller din kjære, eller bare unn deg en ferie etter en ferie langt vekk fra stress og mas. Du kan gjøre et kupp med en flybillett tur/retur til under 1000-lappen – kun noen få timer unna. Vi har funnet frem de billigste billettene gjennom vårt reisesøk og de rimeligste og beste hotellene.

Her kan du sjekke flybilletter i over 800 nettsider samtidig.

Fra fredag 19.august-søndag 21.august (pris per person):

1.Stockholm fra kr 926 ,- for fly

Hva med å reise til ditt naboland for en herlig weekendferie med shopping, god mat og livlig uteliv? Stockholm er en fantastisk by å reise til for et lite avbrekk. Ikke minst er det deilig å være norsk i Sverige – da prisene er vesentlig lavere enn her i Norge! Når det gjelder den svenske kronen, har den blitt 5,5 prosent svakere. Ved inngangen til året kostet 100 svenske kroner 104,50 norske kroner. Nå er den svenske kronen billigere enn den norske, og en svensk hundrelapp koster 98,72 kroner.

Rimelig hotell: Hotell Skeppsbron i Gamla stan

Fra kr 1770 ,- for 2 netter per person.

2.Helsinki fra kr 976 ,- for fly

Finland ble kåret til verdens beste land i 2016, og en weekendtur til landets storby byr på mange opplevelser. Helsinki er en liten, vakker og eksotisk by.  Du kan forvente heftig uteliv, spennende shopping, kunstmuseer, hektiske markeder og flott arkitektur. Du kan oppleve de fleste attraksjonene i Helsinki til fots. Eller vil du ha en rundreise utenom det vanlige? Et tips er å ta den velkjente «pubtrikken» Spårakoff, som serverer alle typer drikkevarer, mens du får en 40-minutters guide rundt sentrum.

Les vår miniguide til Helsinki her.

Rimelig hotell: Scandic Park Helsinki (1,4 km til sentrum)

Fra kr 1973 ,- for 2 netter per person.

Sjekk ut Laurel Nights for verdens beste hoteller.

Fra fredag 26.august til søndag 28.august (pris per person):

3.Krakow fra kr 565 ,- for fly

Er du glad i legender, gamle historier hvor det gode alltid vinner og prinsene får sine prinsesser etter å ha bekjempet de onde maktene, er Krakow byen for deg.

Her får du blanding av kultur, shopping, vakker natur, nydelig mat og ferie som ikke koster skjorta! Nå får du en enda billigere storbytur når den polske valutaen zloty er 4,2 prosent billigere mot kronen siden årsskiftet, og koster nå 2,16 kroner, mot 2,25 kroner ved nyttår. Oppfør Krakow på din ferieliste, enten du har en uke eller kun en helg.Dette er en storby som er verdt et besøk!

Rimelig hotell: Hotel Kazimierz III (0,9 km til sentrum)

Fra kr 1306 ,- for 2 netter per person.

Her finner du de mest populære hotellene i Krakow.

4.Warszawa fra kr 448 ,- for fly

Warszawa er i konstant vekst med en blomstrende økonomi, kunstliv og en blanding av gammel og moderne arkitektur. Byen, som er på Unescos verdenskarvliste, gi deg alt innen reiseopplevelser. Ta en titt på noen av hotellene i Polens hovedstad og se hvor billig du kan unne deg litt luksus i storbyen,.

Gjør deg klar for shopping på noen av de mest imponerende kjøpesentre midt i byens kjerne. Har du lyst å smake deg gjennom historien til Polen, tilbyr Warszawa et uendelig utvalg av restauranter, barer, kafeer og utesteder. Du vil bli vil imponert over smakene, variasjonen og ikke minst prisene.

Rimelig hotell: Hotel Gromada Warszawa Centrum

Fra kr 744 ,- for 2 netter per person.

Sjekk også ut Polonia Palace Hotel.

5.Amsterdam fra kr 938 ,- for fly

Amsterdam er både hovedstaden i Nederland og samtidig den største byen. Innenfor bygrensene bor det litt over 800 000 mennesker, mens det i hele Amsterdam bor litt over 2,3 millioner.

Det som en gang var en liten fiskerlandsby ble etterhvert en av de viktigste havnene i Europa på 1600-tallet. I dag er Amsterdam rangert som en av de beste i verden å bo i, en av de mest innovative byene i verden og en av de viktigste finansbyene i vår verdensdel.

Rimelig hotell: Hotel CC (i gamlebyen)

Fra kr 2172 ,- for 2 netter per person.

6.London fra kr 990 ,- for fly

London er et perfekt reisemål for langhelgen med kjæresten. Det er ikke langt å fly, og det er mye å ta seg til uansett hva målet med reisen er. London er en by med fantastiske shoppingmuligheter, teaterforestillinger, museer og parker.

For en romantisk parktur kan vi anbefale å dra innom Kensington Gardens (vest for Hyde Park), hvor dere bare kan rusle rundt eller for eksempel se nærmere på minnesmerkene for Lady Diana.

Vil dere få med dere det hippeste av det hippe, bør dere ta turen til Shoreditch. Glem heller ikke Camden, hvor dere kan smake mat fra alle verdens hjørner, shoppe fra de unike markedsbodene og bare se på det yrende folkelivet.

Rimelig hotell: Thistle Barbican Shoreditch

Fra kr 1780 ,- for 2 netter per person.

 

Les også:

Her er det blitt biliigere å feriere

De beste familiehotellene i København

Dette bør du vite før du leier bil i sommer