Bli med til Floridas kuleste by

Nyt strandlivet sammen med solbrune, trente kropper på South Beach, dans deg gjennom natten med en mojito i hånden og gå shoppingbananas på Lincoln Road!

Miami Beach eller Miami?

186522589 2

Miami Beach er ikke en strand tilhørende Miami som man kanskje skulle tro utfra navnet, men et øyrike forbundet med storbyen via en fire kilometer lang bro. Miami og Miami Beach har til og med forskjellige ordførere, så det er tydelig at dette er to forskjellige byer.

Men hvor skal du reise på ferie? Vi anbefaler at du legger turen til Miami Beach, og ta heller dagsturer inn til Miami. Miami Beach er kjent for sin fantastiske strand, sitt uteliv og spennende art deco-bygninger – du vil garantert ikke gå lei.

Finn ditt hotell i Miami Beach her.

Noen forbinder kanskje fortsatt Miami med kriminelle, gangstere og narkotika, men de lokale myndighetene har jobbet hardt med å senke kriminaliteten de siste 20 årene. Flere og flere legger turen til Miami og Miami Beach, og hvert år inntar hele 10 millioner turister den spennende byen i Florida.

Art deco og luskushoteller

Hotell

For deg som liker spennende arkitektur og lekre hoteller, er Miami Beach litt av et mekka. Legendariske hoteller ligger på rekke og rad, inkludert ikoniske Fontainebleau hvor Sean Connery har nytt late dager ved bassengkanten og Marilyn Monroe har hengt i hotellets egen Bleau Bar. Hotellet er «over the top» på den helt riktige måten, og har både en egen sjokoladefabrikk, verdensberømte restauranter og selvfølgelig et stort svømmebasseng.

Se nærmere på Fontainebleau her.

Andre gode hotellalternativer er The Redbury, Metropolitan by COMO og The Anglers Miami South Beach. Ved South Beach ligger Miami Beach sitt særegne art deco-distrikt, hvor de spennende 20-talls bygningene tar deg med tilbake til en svunnen tid. Her snakker vi pasteller, runde kurver, glass, krom og skip-liknende silhuetter.

Fantastisk mat og drikke

Det er ikke vanskelig å finne god mat i Miami Beach. I følge Tripadivisor er Pied a Terre og Yardbird de to beste restaurantene i Miami – men det kommer selvfølgelig an på hva slags mat du foretrekker. For gode drinker og yrende liv, bør du ta turen til South Beach (kjent som SoBe på folkemunne), hvor barene ligger på rekke og rad. Sjekk ut Liquid, Nikki Beach Club, eller Lost Weekend hvor du kan spille biljard og nyte kjempegod barmat.

Legendariske strender

4316934334_8abb0d017e_b
Foto: ijammin/Flickr, Creative commons lisens.

Ta med deg bikini, solkrem og kamera, og legg turen til en av de lekre strendene Miami Beach har å by på. Dra til partystranden South Beach som du garantert har sett på tv og i filmer, jogg langs Miami Beach central eller nyt en litt roligere stranddag på North Beach.

Strendene er like fine alle sammen, det er mer typen mennesker og hvor mye liv det er som varierer. På South Beach kan du for eksempel bo på The Betsy – et hotell på Ocean Drive med direkte adgang til stranden.  Et annet alternativ er Mandarin Oriental Miami, som ligger ved en privat strand litt utenfor Miami. Dette prisvinnende 5- stjerners hotellet har alt du måtte trenge for en fullkommen og avslappende ferie i vakre Miami.

Kunst og spa

Miami Beach er ikke bare farger, strand og uteliv, byen har også noe å by på for de som liker kunst og mer kulturelle arenaer. Art Basel er en kunstfestival som avholdes en gang i året i Miami Beach, og tiltrekker seg alt fra filmstjerner til supermodeller med behov for kulturelt påfyll.

Det er ikke bare på vinterstid det skjer noe i Miami Beach – er du der i løpet av juli/august og setter pris på en god spabehandling, har vi gode nyheter. Juli og august er nemlig tiden for Miami Spa Month (jepp, det er over to måneder og ikke én), noe som betyr at du kan få fantastiske spabehandlinger på flere av luksushotellene til en svært god pris. Ikke dumt!

Finn flybillettene dine til Miami og Miami Beach her.