Borneo – et tropisk øyparadis

Skrevet av: Jeanette Mysen Wilhelmsen

Borneo er verdens tredje største øy, og og er delt i tre delstater. Kota Kinabalu er den største byen i provinsen Sabah i Øst-Malaysia. Byen er også en inngangsport til mange av øyas opplevelser. Øya har et tropisk klima og en av verdens største regnskoger. Borneo var for meg og min mann et ønsket reisemål etter vårt opphold i Kuala Lumpur i fjor. Vi var geografisk sett nærme, samt at vi traff noen som sterkt anbefalte oss å dra dit. Jeg hadde også, tidligere hørt og lest om dette øyparadiset og drømmen var stor å reise dit.

Borneo ble en realitet denne vinteren, etter at jeg hadde tilbrakt et par fantastiske dager i Singapore.

Søk fly til Borneo her

En unik opplevelse

Oppholdet på Gaya Island Resort var unikt. Turen til Borneo var et minne for livet, og kan på det sterkeste anbefales. Om du ønsker å reise til Borneo, vil jeg anbefale en kombinasjonsferie med et opphold på  Gaya Island Resort, kombinert med en safaritur, som det er mange av. Det var spesielt dyrelivet og naturen som tok pusten fra meg. Her kommer du tett på sjeldne dyrearter som frittløse orangutanger, skilpadder og neseaper. Bortsett fra nydelige grønne områder, kan man også i Sabah se utsikt mot et av Sør-Asias største punkter, Gunung Kinabalu-fjellet i Malaysia.

Søk fly til Borneo her

Liker man å dykke vil jeg anbefale Sipadan, som ligger på østsiden av Borneo –  dette er blant topp 5 av verdens flotteste dykkedestinasjoner.

Et annet tips er å planlegge turen i forkant, i og med at Borneo er en stor øy, med store avstander. Borneo-ferien var en fantastisk opplevelse og en tur man bør oppleve en gang i livet.

Jeg anbefaler at man ser på denne linken for de mest eventyrsøkende.

YTL Gaya Island Resort

I forkant hadde jeg som vanlig brukt tid på og finne et resort som jeg likte og et usjenert paradis med mest mulig tropisk natur.

Valget gikk for YTL Gaya Island Resort – vi bodde 8 netter på dette vakre stedet. Hotellet ligger midt i Sabah Nastonal Park på en øy, med urørt tropisk natur omgitt av regnskog, mangrove trær og koraller.

Vi hadde bestilt transport fra flyplassen til Sutera Harbour Marina, hvor hotellet hadde et eget møtested for sine gjester. Siden hotellet ligger på en øy, skulle vi fraktes med speedbåt som tok ca. 20 min. Vi ankom sent på kvelden, men ble tatt imot med et stort smil fra vennlige personale. Det var en fantastisk opplevelse når vi i full fart satte kursen ut mot havet med stjerneklar himmel og en fantastisk temperatur.

Gaya Island Resort ligger nydelig til i ei stille tropisk bukt. Vannet var grønt og fantastisk klart, med en nydelig hvit ren strand som var lang grunt.

Hotellet er bygd inn i øyas mangrove-skog, med tropiske hytter som hadde flotte leiligheter. Hyttene var bygget i skråningen som gav en unik utsikt fra leilighetene – i en meget delikat og ren malaysisk stil.
Jeg skjønte fort at jeg var kommet til et tropisk paradis da jeg åpnet terrassedøren om morgningen for å se på utsikten. En rimelig stor Varan-øgle klatret over terrasseveggen og ned i jungelen.

Det var flere restauranter å velge mellom med variert mat og nydelig utvalg av lokal fisk.Du kan få en strandmiddag med egen kokk, som er svært romantisk.

Hotellet har basseng, med en liten bar i midten, som er perfekt for å nyte en paraplydrink eller to.

Andre opplevelser som kan nevnes i området er kajakkpadling i mangrove-skogen, snorking på korallrev, jungeltur, tur til Kota Kinabalu for og nevne noen.

YTL Pangor Laut – Perak

Et annet fantastisk hotell fra samme kjede heter YTL Pangor Laut som ligger på øya Perak. Dette resortet har vunnet pris for å være et av verdens mest romantiske hoteller, et av 25 beste luksushoteller i Malaysia og et av Malaysias mest populære hoteller– kåret av Tripadvisors 2015 Travelleres Choice.

Flyreisen

Til Singapore fløy vi med Qatar via Doha og flyselskapet kan anbefales på det sterkeste. Qatar har en meget høy standard, flotte fly og fine rutetider. Videre fløy vi med Air Asia til Kota Kinabalu, det går jevnlig fly dit fra Singapore.

Flyturen fra Singapore til Kota Kinabalu tok ca 2 ½ time og flybillettene var rimelige.

Søk fly til Borneo her

 

Om meg selv

bilde42

 

Hei. Jeg heter Jeanette Mysen Wilhelmsen, jeg er 49 år, har 3 voksne barn og er en som alltid har hatt lidenskap for reiser.

Jeg vokste opp med en far som var pilot i Braathens Safe og jeg jobbet selv i 13 år i flyselskapet. Jeg tok utdannelse i reiseliv etter gymnaset og hadde stor glede av det jeg hadde lært i jobben min.

Helt fra jeg var liten var vi så heldig og reiste mye, vi besøkte utallige spennende land og fikk sett mange kulturer.

Jeg fortsatte å reise i voksen alder og ønske om nye spennende reisemål ble enda mer gjeldende. Jeg ønsker med min erfaring og lidenskap for reising og formidle noen av mine opplevelser, samt gi råd, tips og ideer til forskjellige destinasjoner slik at flest mulig får en minnerik ferie.

Finn billige flybilletter her

Slik får du best og billigst leiebil

 

Les mer:

6 romantiske øyer 

Her er storbyene du bør besøke i påskeferien