Bulgaria er verdens billigste ferieland

Lange sandstrender, behagelig temperatur, vakker natur: Bulgaria har alt. Som om det ikke var nok, så er Bulgaria også verdens billigste land å feriere i!

Bestill flybilletter her

Her finner du de populære badestedene langs Svartehavskysten som tiltrekker til seg mange turister hvert år: Nessebar, Sunny Beach (Slanchev Bryag) og Sozopol.

 

Nessebar

Kun 5 kilometer fra Sunny Beach, møter du den kulturhistoriske idyllen Nessebar. «Pearl og the Black Sea» er en betegnelse som brukes hyppig på Nessebar. En sann perle av et feriested. Det er en yndig turistdestinasjon, hvor du kan nyte livet ved sjøen, samtidig som du vandrer gjennom historien.

Gamlebyen i Nessebar er en kulturhistorisk skatt med bebyggelse fra sen middelalder og 1700-tallet som har gitt den lille byen plass på UNESCOs verdensarvliste. Nessebar preges av smale, kronglete brosteinsgater og her et sjarmerende folkeliv. Her bugner det av restauranter og små barer, samt masse små butikker hvor du kan få kjøpt suvenirer og håndverk. Den fine sandstranden ligger i bykjernen -lang,bred og kjempepopulær.

 

Her bør du bo i Nessebar:

 

Sol Nessebar

The Mill Hotel

Terra Guest House

 

Sunny Beach

Slanchev Bryag, som det heter på bulgarsk, er det største og mest populære badestedet langs Svartehavskysten, både blant familier og festhungrige ungdommer. Og det er faktisk ikke mer enn 50 år gammelt. Langsetter Sunny Beach strekker det seg en 6 kilometer lang, opptil 120 meter bred, finkornet sandstrand. Den er uvanlig billedskjønn, velstelt og har en stor tiltrekningskraft på mange europeere. Her er det også nærmest garanti for «snill» sjø, og ikke «bråkete» som stedet hadde rykte på seg for noen år siden.

Noen påstår at dette er den vakreste stranden ved Svartehavskysten, noe vi nok kan være ganske enige i. Og ja, man risikerer å se damer uten bikinioverdel på stranden her. Det er en vanlig affære.

 

Her bor du i nærheten av Sunny Beach:

 

Royal Palace Helena

 

Barceló Royal Beach 

http://r-ec.bstatic.com/images/hotel/840x460/140/14087472.jpg

 

Iberostar Sunny Beach Resort 

 

Sozopol

Sozopol er helt klart en av Bulgarias mest sjarmerende badebyer, og den eldste på Svartehavskysten. Sozopol betyr «Den frelsende by», og fikk navnet da den ble kristnet i år 330. Den lille byen ligger 35 kilometer sørøst for Burgas, og er et paradis for livsnytere, kunstnere samt arkitektur- og kulturinteresserte.

Med sine spor fra antikken er Sozopol Øst- Europas svar på Saint Tropez og en populær ferieby blant bulgarerne. Den gamle bydelen på «odden» har sjarmerende bebyggelse i tradisjonell bulgarsk stil. Her er det et rikelig utvalg av butikker og restauranter, mange med koselig utsikt over bukta. Sozopol er omgitt av vakre strender. Bystranden , som ligger i gamlebyen, er halvmåneformet, langgrunn og meget barnevennlig.

Det er en rekke severdigheter og flotte strender i området som er verdt å besøke når du først er der. Å leie bil er nok både den enkleste og den billigste måten å gjøre det på. Her kan du sjekke priser og biltyper.

 

 Her bor du i Sozopol:

 

Saint Thomas Holiday Village

http://r-ec.bstatic.com/images/hotel/840x460/403/4035846.jpg

Santa Marina Holiday

http://q-ec.bstatic.com/images/hotel/840x460/143/14376519.jpg

Relax Hotel

http://r-ec.bstatic.com/images/hotel/840x460/181/18179563.jpg