Byen er som en kjæreste du aldri kommer over

Et møte med Paris og du er fortapt for alltid

Trenger vi egentlig noen spesiell grunn til å besøke denne storslåtte byen? Eller en kjæreste?

Den franske hovedstaden fascinerer reisende i alle aldre. Og det er ingen vei tilbake etter ditt første møte med eventyrlige Paris. Det er kjærlighet ved første blikk og du er for alltid fortapt. Det er som en kjæreste du aldri helt kommer over, en som for alltid har satt sine spor i ditt hjertet.

Vinn reisegavekort! Meld deg på her!

Denne byen gir deg en unik mulighet til å nyte alenetiden. En spasertur gjennom de uendelig mange trange gatene, de berømte bakeverkene du kan nyte sammen med et kopp med kaffe mens du uforstyrret følger med på elegante parisere. Se Eiffeltårnet, Notre Dame, Louvren og besøk palasset i Versailles. Søk og sammenlign priser på flybilletter fra 800 nettsider.

Finn ditt drømmehotell i den franske hovedstaden.

Kunsten å nyte tiden alene

Er det en by du ikke vil føle deg alene i, hvor listen med severdigheter er lengre enn en tykk bok, så er det Paris. Du kan gå fra morgen til kveld og utforske byens skjulte perler, historiske landmerker og ikoniske steder som vil ta pusten fra deg. Du vil ikke føle deg alene, tvert imot. Tiden renner fra deg og timene strekker ikke til når du vil se mest mulig. Bor du i tillegg på et fantastisk hotell som Four Seasons Hotel George V Paris, vil du fort vurdere om oppholdet i Paris burde forlenges med et par dager. Dette hotellet byr på utrolig luksus og beliggenhet som du seint vil glemme.

Ta deg selv på en date. Hva med kunstutstillingen «Picasso.mania» på Galeries Nationales som stilles ut fra 7 oktober til 29 februar. Unn deg en deilig lunch etter litt sightseeing. Prøv Le Matignon og smak deres Pavlovakake.

Ta en båttur på Seinen. Enten du tar en enkelt tur eller om du vil kose deg litt ekstra med litt vin og middag om bord. Besøk et av byens mange parker. Jardin des Tuileries er kanskje en av de fineste og ligger rett ved Louvre. Fylt med blomster, trær og planter og utsikt over både Eiffeltårnet, Louvre og Place de la Concorde.

Besøk kunstgalleriet i byens nest største park, Bois de Boulogne. Ingen andre enn The Fondation Louis Vuitton har bygget en moderne glassgalleri som vokser seg høyt over den grønne oasen.  Her kan du få et innblikk i hvordan den luksuriøse industrien påvirker moderne kunst. En  unik kunstgalleri som bør besøkes av alle.

Se de fantastiske hotellene i Paris.
Parisere nyter livet og du vil kunne hente inspirasjon ved å observere den aristokratiske nasjonen. Til enhver tid er du omringet av fasjonable mennesker.

En spasertur kan ende med de mest fantastiske funn. En verdenskjent restaurant, en kafe som serverer croissant du aldri vil glemme, blikkskuddet du vil ramme inn og henge på veggen hjemme. Besøk et av de utallige museer i byen fylt med kultur, kunst og historie. The Musée des Arts Décoratifs  hyller fransk interiør og er du opptatt av design og livsstil, bør du sette av noen timer til å traske rundt på dette galleriet.

Book et av disse flotte hotellene.

Usedvanlig shopping

Lafayette og Printemps er to av de største kjøpesentre i storbyen. Butikker og merker fra hele verden er samlet under en og samme tak ( meget stort tak vel og merke), og du kan fråtse i de mest luksuriøse varene fra Chanel, Dior og Yves Saint Laurent. Om lommeboken og kontostatusen ikke gir deg friheten til å leke i disse lokalene, er du uansett nødt om å ta turen innom sentrene. Arkitekturen og interiøret er spektakulært og verdt en selfie. Prøv også Champs Elyseess som er et av de største shoppingområdene i Paris.

Vil du bo på et usedvanlig hotell i Paris, anbefaler vi deg å titte på Shangri-La Hotel. Storslåtte rom med en uforglemmelig utsikt over Eiffeltårnet.

Vintage butikkene i Paris kan virkelig forbløffe den mest erfarne shoppingekspertene. Har du tid bør du titte innom Coiffeur Vintage i det jødiske kvartalet, Come on Eileen i nærheten av Bastillen og butikken Didier Ludot på hjørnet av Louvre.

Fått med deg at verdens første Chanel-spa åpner i Paris?

Coco Chanel (1883-1971) sa selv “Luxury must be comfortable, otherwise it is not luxury.” . I tillegg ble Chanel boende på Ritz-hotellet i hele 34 år. Da er det ikke overraskende at Hotel Ritz Paris velger å åpne verdens første Chanel-spa i 2016. Det blir luksus på et enda høyere nivå som ingen har sett maken til. Les mer om det her og kanskje du får lyst å booke en natt på det historiske hotellet.

Søk og sammenlign priser på flybilletter fra 800 nettsider.

Romantikk

iStock_000009916024_Small

Er du i et forhold og lengter etter en romantisk weekentur med kjæresten? Du får ikke mindre lyst når du ser disse bedårende øyeblikkene fanget på Instagram.

Book et hotellrom og overrask din kjære med en weekendtur hvor dere gjenoppliver kjærleiken.

Et enestående hotell er Hotel d’Aubusson. Romatisk bakgråd, rom i herskapelig stil og fantastisk service i nærheten av Notre Dame katedralen.Se bilder av hotellet her.

Ser du etter luksus, bør du titte innom Le Meurice, om så bare for en natt. Dette stedet vil imponere selv den mest bereiste turisten. Sørg for booke en middag ute og få en unik utsikt over byen og Eiffeltårnet.Her finner du bilder og mer informasjon om hotellet.

Etter en formiddag med byvandring, shopping og opplevelser kan dere sette dere ned og ta en deilig lunch i nydelige omgivelser. Ralphs er Ralph Lauren sin restaurant, og mange forelskede par koser seg ekstra lenge her. Denne lille perlen er et must. Adresse: 173 Boulevard Saint-Germain.

Til luksusdyr anbefaler vi å titte innom LaurelNight. Her finner du kun de mest eksklusive og luksuriøse hotellene i Paris.

Mandarin Oriental, er et godt eksempel på et av de flotteste hotellene i byen. Fantastiske rom, nydelig uteområde og en flott utsikt. Her bor du midt i byen og nyter et opphold verdt sine 5 stjerner. Se flere bilder av hotellet her.

Hvor du bør spise

Ifølge nettsiden Forbes er det 7 restauranter du absolutt må besøke mens du er i Paris.

Verdenskjente Laduree, er en selvfølge og ikke med på listen, men det å være i Paris og ikke synke tennene i de fargerike, myke makronene som smelter på tungen, er faktisk en synd.

Søk etter de billigste flybillettene til Paris her.

Årets mest dekadente utstilling

Salon du Chocolat er en utstilling som finner sted fra 28 oktober til 1 november

Dette blir verdens største og mest dekadente utstilling av sjokolade og bakeverk. Bakere,sjokolademakere, eksperter innen kakao og mange,mange fler møtes for å gi publikum en smakebit av den søte verden. Det hele avsluttes med moteshow med sjokoladedekket kjole! Du kan bestille billetter her.

 

Se listen over alle hoteller i den franske hovedstaden.

Ifølge Forbes er dette restauranter du bør besøke:

Monsieur Bleu,  Adresse: 20 Avenue de New York, 75116 Paris

Cinq Mars,  Adresse: 51 rue de Verneuil, 75007 Paris

Frenchie To Go, Adresse: 9 rue du Nil, 75002 Paris

Café des Abattoirs, Adresse: 10 rue Gomboust, 75001 Paris

L’Afflable, Adresse: 10 rue de Saint Simon, 75007 Paris

Les Antiquaires, Adresse: 13 rue du Bac, 75007 Paris

Il Carpaccio, Adresse: 37 Avenue Hoche, 75008 Paris

Drar du på jentetur til Paris, bør du besøke et av disse barene.

Ønsker du å spise eller ta et glass på noen kjente restauranter bør du prøve Cafe De Flore, hvor Picasso og Hemingway pleide å spise. Adresse: 172 Bld Saint-Germain.

Buddha Bar anbefales av mange bloggere.Hit reiser du om du ønsker asiatisk mat og gode drinker. Adresse: 8 Rue Boissy d’Anglas.

Søk og sammenlign flybilletter og bestill en Paristur i høst.

Les også:

Bo på Europas beste luksushotell

Dette er Oslos beste utesteder

Besøk magiske Krakow