Er denne byen det nye New York?

Vi hører hele tiden om New York – byen alle vil reise til, alle snakker om og alle vil bo i. Vi vil derfor komme med en liten oppfordring til deg som vil til en amerikansk storby og i utgangspunktet bare har tenkt på New York: vurder Chicago også!

25.CB8WWR
Foto: Alamy

Hvorfor Chicago?

For det første kan vi nevne at hotellprisene og det generelle prisnivået er mye lavere enn i New York. Og det er jo aldri dumt! Du kommer heller garantert ikke til å kjede deg i Chicago – her er er det mye å ta seg til, både innen shopping, kultur og arkitektur. Visste du at Willis Tower i Chicago en gang var verdens høyeste bygning? Med mindre du er redd for høyder, anbefales en tur opp i skyskraperen når du er i byen.

Millennium Park

Når du er i Chicago, må du ta en tur innom kjente Millennium Park. Du har garantert sett bilder herfra – kjente Cloud Gate, populært kalt «the bean» på grunn av kunstverkets form, er for eksempel et svært populært fotoobjekt blant turister og andre.

millennium
Ikke «the bean», men også Millennium Park. Foto: Ingvild Jenhaug/Nettavisen

I millennium park holdes det også konserter, så sjekk ut om det skjer noe akkurat når du er i byen! Er du i Chicago når det er vinter, bør du også ta turen innom parken. Da er det nemlig mulig å gå på skøyter her, og det er lite som er mer stemningsfullt enn nettopp det. På vinterstid er også en gåtur langs Michigan Avenue et must, når trærne langs gata er dekket i fortryllende julelys.

3 flotte hoteller i nærheten av parken:

MPTrump International Hotel & Tower ChicagoHotel Burnham, a Kimpton Hotel – Silversmith Hotel Chicago Downtown

Jazz og blues

Er du glad i musikk, er Chicago byen for deg. Storbyen rommer mange av verdens beste jazzklubber, og er byen hvor Louis Armstrong startet sin karriere. Blant steder du bør sjekke ut er Green Mill – klubben hvor Al Capone og andre gangstere pleide å henge, men som nå kun dreier seg om musikk og god stemning. Ta også turen innom Andys, Davenport’s og Jazz Showcase.

25.AY8A7B
Foto: Edwin Baker / Alamy

Det er selvfølgelig ikke bare jazzbarer du finner i Chicago, byen har også et stort utvalg andre klubber og barer for deg som vil ut og oppleve nattelivet. Ta turen innom Division street, hvor noen av byens mest populære klubber og barer ligger. Lyst til å bo i nærheten av der alt skjer? Sjekk ut behagelige Ruby Room – et hotell med fokus på velvære, luksus og healing, midt i yrende Division Street.

Her finner du en oversikt over de fleste hotellene i Chicago.

Deep dish og chicago style

Chicago er den amerikanske pizzaens fødested, og du finner derfor mye deep dish pizza her. Du får også tynnere, mer italienskinspirert pizza, så ikke fortvil hvis du er en av de som ikke er så glad i den tykke, amerikanske bunnen. Vi anbefaler Gino’s East, både på grunn av pizzaen (her får du både amerikansk og tynn bunn) og det spesielle interiøret hvor gjester har tegnet/skrevet på veggene.

pizzaplace
Foto: Ingvild Jenhaug/Nettavisen

Byen er også kjent for sin Chicago style hot dog – en pølse som kommer med sennep, løk, sylteakurk- og dillblanding, tomater, pepper, sellerisalt og brød med valmuefrø. Litt av et måltid, med andre ord! Du kan også risikere at pølsa dyppes i fett før du får den servert, så sjekk ut hva du egentlig bestiller på forhånd (fett-dryppende pølse anbefales ikke).

27791_10150187350870595_7479695_n
Foto: Ingvild Jenhaug/Nettavisen

Et sted du innom hvis du skal til «the windy city», er Chicagos eneste retrodiner Ed Debevic’s. Stedet er kjent for sine frekke servitører (ja, faktisk!), så ikke vær overrasket hvis du får menyen slengt ned på bordet og beskjed om å ta deg sammen hvis du lurer på hva du skal bestille. Det høres kanskje sært ut, men tro oss – det er en del av konseptet, og det er faktisk underholdende! Før du vet ordet begynner også de ansatte å danse en koreografert dans på bardisken, så gjør det klar for en kveld utenom det vanlige. Underholdningen er allikevel ikke hovedgrunnen til å dra innom Ed Debevic’s, det er det nemlig burgeren som er. Her får du virkelig en av de beste burgerne vi har smakt, uansett om du får for en helt vanlig burger eller en med snacks som avokado og sveitsisk ost. Og ikke glem en 5 dollar milkshake!

Sjekk ut dette hotellet som har en tilhørende burgerrestaurant – Chicago Burger Company.

Shopping

The Magnificent Mile, sometimes referred to as The Mag Mile, is a prestigious section of Chicago's Michigan Avenue, running from the Chicago River to Oak Street in the Near North Side.[1] The district is located adjacent to downtown, and one block east of Rush Street, which is known for its nightlife. The Magnificent Mile serves as the main thoroughfare between Chicago's Loop business district and its Gold Coast. It also serves as the western boundary of the Streeterville neighborhood. Real estate developer Arthur Rubloff of Rubloff Company gave the nickname to one of the city's most prestigious residential and commercial thoroughfares in the 1940s.[1] Currently Chicago's largest shopping district, various mid-range and high-end shops line this section of the street and approximately 3,100,000 square feet (290,000 m2) is currently occupied by retail stores, restaurants, museums and hotels. Several of the tallest buildings in the United States, such as the John Hancock Center and the Trump International Hotel and Tower, lie in the district. Numerous landmarks are located along the Magnificent Mile, such as the Wrigley Building, Tribune Tower, the Chicago Water Tower, and the Allerton Hotel. *** Description sourced from Wikipedia.
Foto: Felix Choo / Alamy

Som i New York, kan du shoppe i dagesvis i Chicago. Sikt deg inn mot The Magnificent Mile – kallenavnet som beskriver en strekning av North Michigan Avenue, mellom Oak Street og Chicagoelven. Navnet Magnificent Mile er der for en grunn, her er nemlig shoppingen..ja, rett og slett magnificent. Til jentene kan vi tipse om den gigantiske Victoria’s Secret-butikken, mens Nike Store og Apple Store er et must for begge kjønn. Bare et lite tips basert på egen erfaring – hvis du planlegger å tilbringe flere timer i førstnevnte butikk, kan det være smart å sende mannen ut i andre, mer mannevennlige butikker (eller eventuelt en pub). Stikk også innom gigantiske Macy’s når du er på shopping, for ikke å glemme Tiffany & Co, designbutikker som Michael Kors og Gucci samt Disney store for de små.

Tre flotte hoteller nær The Magnificent Mile:

MM

The Westin Chicago River North – Hotel Chicago Downtown – The Langham